Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Спомени от соца: Когато киселото мляко беше кисело, a млякото от крава (flagman.bg)

По времето на плановата икономика държавния млекопроизодител „Сердика” си е  планирал доставките, знаейки потреблението и нуждите на пазара и всеки ден е зареждал прясна стока с трайност 3 дни, която бързо се е изкупувала от населението и е нямало опасност да залежи и се изхвърли.

Възрастните и до днес си спомнят как касетките със стоката са се оставяли призори на рампата на улицата зад кварталния магазин или супер, и са си стояли докато работниците от магазина не я приберат. Днешните супермаркети не искат да продават кисело мляко, което се разваля бързо, защото предлагането му далеч надвишава търсенето и трябва да бракуват количества от него. 

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Разваляше се поради лоша хигиена. Домашно заквасено мляко трае над седмица.

839164910_4.jpg.0079832ae250288cba7edfaf83517473.jpg

03.jpg

Само тотални глупаци могат да харесват цоциализма и НРБ-то. Точка.

преди 12 минути, Гражданин написа:

Гражданко не си била родена по времето на социализма ама го коментираш нормално за блондинка която знае да си вдига краката и да си отваря устата 

преди 8 минути, novaki написа:
преди 23 минути, Гражданин написа:

Гражданко не си била родена по времето на социализма ама го коментираш нормално за блондинка която знае да си вдига краката и да си отваря устата 

Но не смееш да коментираш това:

на 27.03.2023 г. в 21:06, БаалБек написа:

pravila.png

Така е било при ЦОЦА, от който ти и семейството ти сте се възползвали от истински работещите, а сега искаш да се върне. Там в Московия, Куба или КНДР отиди и се радвай на такъв живот.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Така е било при ЦОЦА, от който ти и семейството ти сте се възползвали от истински работещите, а сега искаш да се върне. Там в Московия, Куба или КНДР отиди и се радвай на такъв живот.

И кой не е работил блондинке по времето на соца а? Ще те светна че ако не работиш по времето на соца имаше наказания 

преди 8 минути, novaki написа:

Нищо не знаеш за мен така че млък.

И пак ще го кажа, само лумпени харесват цоца. Някакви съсвем изпаднали хора интелектуално и духом немощни. Искат някой друг да ги издържа. А най-зле са тия дето искат цоц по бай тошовски. Да живеят като животни, в концлагер с телени огради, по които пускат ток. Щото животното да не бяга, да си стои в резервата, че при съседа току-виж му хареса повече. Аууу, това не бива да го допускаме. Затова възражданИ и копейката да турим за диктатор. И да се съюзим едно хубаво така с Русия, щото там е много хубаво положението на всички пенсионери и хора като цяло. Рай! Мани я ти западна Европа, кво ше ми ходиш там да миеш чинии? Ше си го направим рай тука, с Русия, с казарми и със забрана за аборти да борим демографската криза! И ше върнем куплета за Москва в химна!

преди 6 минути, БаалБек написа:

Какъв да бъде коментара ?

Цитат

Левичарите са хора, които главно използват лявата си ръка повече от дясната.[1] Левичарите използват лявата си ръка за повечето неща – например готвене. Ръката, с която човек пише, не е единственият и най-точният индикатор – някои левичари пишат с дясната ръка, но ползват лявата за повечето други дейности. На 13 август се чества Международния ден на леворъките, а начало на празника е поставено през 1984 г. по инициатива на Международната конфедерация на леворъките.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Левичар

преди 1 минута, Гражданин написа:

И пак ще го кажа, само лумпени харесват цоца. Някакви съсвем изпаднали хора интелектуално и духом немощни. Искат някой друг да ги издържа. А най-зле са тия дето искат цоц по бай тошовски. Да живеят като животни, в концлагер с телени огради, по които пускат ток. Щото животното да не бяга, да си стои в резервата, че при съседа току-виж му хареса повече. Аууу, това не бива да го допускаме. Затова възражданИ и копейката да турим за диктатор. И да се съюзим едно хубаво така с Русия, щото там е много хубаво положението на всички пенсионери и хора като цяло. Рай! Мани я ти западна Европа, кво ше ми ходиш там да миеш чинии? Ше си го направим рай тука, с Русия, с казарми и със забрана за аборти да борим демографската криза! И ше върнем куплета за Москва в химна!

Знам достатъчно за теб и твойто интелектуално ниво .Кой от кого е бил издържан а ?За всеки имаше работа ама ти  нали не си била родена тогава не знаеш

преди 3 минути, novaki написа:

И кой не е работил блондинке по времето на соца а? Ще те светна че ако не работиш по времето на соца имаше наказания 

Мързели и лентяи не работят. Всичко друго си работи. Няма извинение. Сега са отворени дори границите и работа дал Господ колкото щеш, мерак да имаш! По соца половината имитираха работа, да не кажа повече от половината, а останалита се гърбиха заради тях!

преди 1 минута, novaki написа:

Знам достатъчно за теб и твойто интелектуално ниво .Кой от кого е бил издържан а ?За всеки имаше работа ама ти  нали не си била родена тогава не знаеш

А твойто интелектуално ниво кво е? Соц ниво. Искаш възражданИ и да натикаш хората в концлагерна съветска България. Това достатъчно говори. Работа е имало за всеки щото е било "болен здрав носи" положението. Никой не ти е длъжен! 

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Мързели и лентяи не работят. Всичко друго си работи. Няма извинение. Сега са отворени дори границите и работа дал Господ колкото щеш, мерак да имаш! По соца половината имитираха работа, да не кажа повече от половината, а останалита се гърбиха заради тях!

Разсмя ме то близо 10% от европейците били мързеливи и затова не работят а,не защото няма работа в Европа

преди 9 минути, Гражданин написа:

И пак ще го кажа, само лумени харесват цоца. Някакви съсвем изпаднали хора интелектуално и духом немощни. Искат някой друг да ги издържа. А най-зле са тия дето искат цоц по бай тошовски. Да живеят като животни, в концлагер с телени огради, по които пускат ток. Щото животното да не бяга, да си стои в резервата, че при съседа току-виж му хареса повече. Аууу, това не бива да го допускаме. Затова възражданИ и копейката да турим за диктатор. И да се съюзим едно хубаво така с Русия, щото там е много хубаво положението на всички пенсионери и хора като цяло. Рай! Мани я ти западна Европа, кво ше ми ходиш там да миеш чинии? Ше си го направим рай тука, с Русия, с казарми и със забрана за аборти да борим демографската криза! И ше върнем куплета за Москва в химна!

За радост твоя заменихме манифестациите с г./ей паради. Пионерската организации и шалчетата, с шалчета с цветове на дъгата. За интелектуалното ниво, не знам, колко е било е преди, но сега водят на каишка дете, болно дете,  като куче някакви хуманоиди. С главатар носител на награда човек на годината, мъж облечен с пола и носещ перука.  От това можеш да си извадиш умозаключенията за интелектуалния багаж. 

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

По соца половината имитираха работа, да не кажа повече от половината, а останалита се гърбиха заради тях!

Как това се случва след като работиш в завод ,например поточна линия и норма на изпълнение за деня? Каква е твоята проекция за това някой да работи и за теб?

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Те туй не го разбират. Искат да са като животните затворени, с ток по оградите. Да има и казарми. И простаци като бай Тошо да попръцкват в резиденциите и да им нареждат и говорят колко ни е необходима дружбата с Русия, а на който не му харесва да е животно и да ближе задни части на партийните величия да го затриват по мазетата разни милиционери, които се борят за бонус към заплатата и лятна почивка в мухлясалите почивни станции на МВР.

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Магистралите кои построи? Пътищата? Дядо ми е работил в асфалтовата база. Строил е пътищата на България.

А сега какво се строи?

току-що, Гражданин написа:

А твойто интелектуално ниво кво е? Соц ниво. Искаш възражданИ и да натикаш хората в концлагерна съветска България. Това достатъчно говори. Работа е имало за всеки щото е било "болен здрав носи" положението. Никой не ти е длъжен! 

Пак ще те питам кой кого е издържал като за всеки е имало работа .

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

За радост твоя заменихме манифестациите с г./ей паради. Пионерската организации и шалчетата, с шалчета с цветове на дъгата. За интелектуалното ниво, не знам, колко е било е преди, но сега водят на каишка дете, болно дете,  като куче някакви хуманоиди. С главатар носител на награда човек на годината, мъж облечен с пола и носещ перука.  От това можеш да си извадиш умозаключенията за интелектуалния багаж. 

Ти само това виждаш. Гейски паради. Не ме изненадваш. Върл фен на Слави.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Това предлагат, това дават по телевизията и филмите, това виждам навън, това дават по социалните медии, това дават по новините, това се толерира, това се налага над населението, това се спонсорира от министерството на културата и от ЕС. Това трябва да се нагаждаме спрямо тях.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Това предлагат, това дават по телевизията и филмите, това виждам навън, това се толерира, това се налага над населението, това се спонсорира от министерството на културата и от ЕС. Това трябва да се нагаждаме спрямо тях.

Ми твой си е проблема, че гледаш само това. Има от всичко, ама ти гледаш Шоуто на Слави. Аз ли съм ти виновен, че кръгозорът ти е толкова ограничен, че не можеш да смениш канала? И че гледаш такива простотии, че youtube алгоритъма няма какво да ти препоръча освен травестити? С каквото се храниш душевно, това ти се появява най-много. Ти си избрал простотия.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Ще те светна че ако соца беше просъществувал още 5 години щяхме да имаме магистрала до морето ама работниците на магистралата някой друг ги е издържал защото "болен здрав носи" нали така гражданко

преди 2 минути, Гражданин написа:

Ми твой си е проблема, че гледаш само това. Има от всичко, ама ти гледаш Шоуто на Слави. Аз ли съм ти виновен, че кръгозорът ти е толкова ограничен, че не можеш да смениш канала. И че гледаш такива простотии, че youtube алгоритъма няма какво да ти препоръча освен травестити. С каквото се храниш душевно, това ти се появява най-много. Ти си избрал простотия.

Всички национални медии това предлагат. Учебниците също. На национално ниво има репресии спрямо населението. Ти ми говориш за местно ниво.

преди 6 минути, novaki написа:

Пак ще те питам кой кого е издържал като за всеки е имало работа .

И са ходили на почивка. На курорт.

преди 6 минути, novaki написа:

Ще те светна че ако соца беше просъществувал още 5 години щяхме да имаме магистрала до морето ама работниците на магистралата някой друг ги е издържал защото "болен здрав носи" нали така гражданко

Щяхме на баба ти килотите. "СоциализЪма е едно недоносче". Твоят вожд го беше казал, да не се вярва на нищо, което са казвали, да се бяга все едно "църния дявол ви го е казал". Ма не помниш, а? НалЕ си живят тогава? Кажи що вашия вожд си призна, а ти не си признаваш?

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Всички национални медии това предлагат.

Не е вярно това и дори и да беше, ако не ти се гледат такива медии, винаги имаш право на избор между милиарди канали в youtube. Като си се ограничи, сам си се ограничил при това изобилие.

Балбуче, виждам че вече си произведена в блондинка. Значи повишение, а. Да почерпиш! :)

преди 34 минути, novaki написа:

Aз соца го помня, тия не минават! Помня унилите, празни магазини, наредени консерви и сол, друго почти нищо няма. 1 път седмично носят колбаси, вярно, вкусни бяха. 3 часа съм чакал. Всеки ден кибичене половин час за хляб. Това по селата. Поне вкусен беше, просто защото е топъл. Сега е топъл от хлебомашината, тогава нямаше такива.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.