Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Гражданин написа:

Социализъма е недоносче.

Вярно е ,че кой спори това.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Aз соца го помня, тия не минават! Помня унилите, празни магазини, наредени консерви и сол, друго почти нищо няма. 1 път седмично носят колбаси, вярно, вкусни бяха. 3 часа съм чакал. Всеки ден кибичене половин час за хляб. Това по селата. Поне вкусен беше, просто защото е топъл. Сега е топъл от хлебомашината, тогава нямаше такива.

Помниш ранните 90- те години по описанието което даваш.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 18 минути, novaki написа:

Знам достатъчно за теб и твойто интелектуално ниво .Кой от кого е бил издържан а ?За всеки имаше работа ама ти  нали не си била родена тогава не знаеш

То и сега има работа за всеки, обявите по специалността само за София са хиляди. Ама нали да сме назадничави, с лице към миналото, ГЗ към бъдещето, и най-добре войнишка чорба, щот сигурна, И подслон. Имаше и такива тъпанари в казармата, не щяха да се уволнят. Същински добитък.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Помниш ранните 90- те години по описанието което даваш.

От 82-ра до 89-та говоря, и режим на тока имаше с години, и занималня са ни държали от 17 до 18, и сме играли шах на свещи. Честно казано беше романтично.

То и сега има работа за всеки, обявите по специалността само за София са хиляди.

Защо не работиш ,а 24/7 си у форума да пишеш колко е бил лош соца ?

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

И са ходили на почивка. На курорт.

Що, сега не ходим ли? Лично аз не, щот съм стартъпър. Ама сестра ми 2 пъти годишно ходят, че и до 4 са стигали.

току-що, AAUUXX написа:

Защо не работиш ,а 24/7 си у форума да пишеш колко е бил лош соца ?

Що мислиш, че не работя? Туй да не ти е хвърляне на бетон, или с мотиката?

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Вярно е ,че кой спори това.

Вие копейките спорите, че трябва да се връщат казарми и дружбата с Русия. Тоест цоца в пълен пакет. И спорите по идеологическите въпроси. Значи аз какви други заключения да си направя за вас?

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Aз соца го помня, тия не минават! Помня унилите, празни магазини, наредени консерви и сол, друго почти нищо няма. 1 път седмично носят колбаси, вярно, вкусни бяха. 3 часа съм чакал. Всеки ден кибичене половин час за хляб. Това по селата. Поне вкусен беше, просто защото е топъл. Сега е топъл от хлебомашината, тогава нямаше такива.

Помниш. Роден си през 80те. Значи помниш края на социализма. А не началото през 1945 година.

Начи некой работи за теб ,а ти у форума спасяваш света от соца :D

току-що, Гражданин написа:

казарми и дружбата с Русия

Киро Брейка и Белене иска да връща, и дори лумпен като него не ще Копейкин. Смятай "патриотичния" бабишкер колко по-долу са.

току-що, AAUUXX написа:

Начи некой работи за теб ,а ти у форума спасяваш света от соца :D

Кой как се уреди.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Помниш. Роден си през 80те. Значи помниш края на социализма. А не началото през 1945 година.

Ем края на соца, кво да помня. Не съм на 80 години, да помня и началото.

Те другарите мислят, че хубавия, "истинския" труд е оня труд дето е за рОдината. Най-изразителен пример е да кОпаш например. Цял живот нещо насила да правиш.

преди 12 минути, Гражданин написа:

Не е вярно това и дори и да беше, ако не ти се гледат такива медии, винаги имаш право на избор между милиарди канали в youtube. Като си се ограничи, сам си се ограничил при това изобилие.

А с детските книжки и учебници какво ще правим?

145454692_2920549991499822_6441293357575

преди 1 минута, Гражданин написа:

че трябва да се връщат казарми и дружбата с Русия.

Споделям това - трябва да се върне казармата, най вече от 6 месеца - повече би  било излишна загуба на време.

Пък от дружбата ни с Русия само бихме спечелили в икономически план, което е също добра идея.

току-що, АСПЕКТ написа:

А с детските книжки и учебници какво ще правим?

145454692_2920549991499822_6441293357575

Ти явно не си влизал в книжарница скоро. Не ме и учудва де, не изглеждаш четящ. Щом това са единствените книги, за които си чувал... Ся няма да зема да ти се подигравам де, всеки е с различни възможности.

преди 24 минути, novaki написа:

Разсмя ме то близо 10% от европейците били мързеливи и затова не работят а,не защото няма работа в Европа

Некадърници винаги ще има, никой не е забранил това! По соца некадърниците ги правеха управници.

току-що, AAUUXX написа:

Споделям това - трябва да се върне казармата, най вече от 6 месеца - повече би  било излишна загуба на време.

Пък от дружбата ни с Русия само бихме спечелили в икономически план, което е също добра идея.

И като се върне казармата кво? 

По-хубаво ли ше стане?

АА, знам, превантивно срещу джендъри. Че много стана'а. Ужас някакъв! Не се търпи!

току-що, AAUUXX написа:

2 стрелби и 1 граната се учат за една седмица. Пагоните, маршируване - месец, с много излишък. Всяка останала секунда е губене на време.

ЗА казарма сте, щот не ви засяга лично. Затова сте двуличници, не патриоти.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Ти явно не си влизал в книжарница скоро. Не ме и учудва де, не изглеждаш четящ. Щом това са единствените книги, за които си чувал... Ся няма да зема да ти се подигравам де, всеки е с различни възможности.

Аз не знам дали съм влизал в книжарница, въпросът е че детето ще влезе в книжарница. Примамват го с многоцветни картинки и му мият мозъка.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Кой как се уреди.

Начи живееш у социализъм ,пък пишеш против него ? :D

преди 35 минути, Гражданин написа:

Нищо не знаеш за мен така че млък.

И пак ще го кажа, само лумпени харесват цоца. Някакви съсвем изпаднали хора интелектуално и духом немощни. Искат някой друг да ги издържа. А най-зле са тия дето искат цоц по бай тошовски. Да живеят като животни, в концлагер с телени огради, по които пускат ток. Щото животното да не бяга, да си стои в резервата, че при съседа току-виж му хареса повече. Аууу, това не бива да го допускаме. Затова възражданИ и копейката да турим за диктатор. И да се съюзим едно хубаво така с Русия, щото там е много хубаво положението на всички пенсионери и хора като цяло. Рай! Мани я ти западна Европа, кво ше ми ходиш там да миеш чинии? Ше си го направим рай тука, с Русия, с казарми и със забрана за аборти да борим демографската криза! И ше върнем куплета за Москва в химна!

Идеята на дългата казарма е, да те смачка като личност! По-слабите успяват да ги препрограмират, и точно те квичат как станали мъже.

току-що, АСПЕКТ написа:

Аз не знам дали съм влизал в книжарница, въпросът е че детето ще влезе в книжарница.

Аууу, детето ше влезе, тъй ле? А в интернет ше влезе ли?

току-що, AAUUXX написа:

Начи живееш у социализъм ,пък пишеш против него ?

Не живея в соц, не съм на държавна хранилка.

Не живея в соц, не съм на държавна хранилка.

На каква си хранилка ?

Ако работиш ,означава че плащаш данък ,този данък се влива в държавата ,а пък тя държавата осигурява средата благоприятна за да работиш - кръговрат е.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

държавата осигурява средата благоприятна за да работиш - кръговрат е

Държавата яростно пречи на бизнеса. Събира пари да развъжда вредители.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Държавата яростно пречи на бизнеса. Събира пари да развъжда вредители.

Очаквам сега да кажеш че сме още в социализъм :super:

току-що, AAUUXX написа:

Очаквам сега да кажеш че сме още в социализъм :super:

Не точно.

преди 14 минути, IvanKirov написа:

2 стрелби и 1 граната се учат за една седмица. Пагоните, маршируване - месец, с много излишък. Всяка останала секунда е губене на време.

ЗА казарма сте, щот не ви засяга лично. Затова сте двуличници, не патриоти.

В казармата с Иво Димчев, Азис, Емили, Николай Хаджигенов, Тихомир, Елизабет, Емануела и Малина. Много готино ще е!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.