Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, АСПЕКТ написа:

Сноудън има руско поданство, но не е на фронта.

Ако иде на фронта ще е лоша визитка за всеки, който канят. В Кремъл може да са военолюбиви, но не чак толкова тъпи това да им е рекламата за програмистите.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 4 минути, Гражданин написа:

Ако иде на фронта ще е лоша визитка за всеки, който канят. В Кремъл може да са военолюбиви, но не чак толкова тъпи това да им е рекламата за програмистите.

Няма да отиде на фронта. Той този паспорт го има от 2022 година. Мисля, че беше.

https://news.bg/int-politics/snoudan-veche-e-s-ruski-pasport.html

5384afd26bb3f76d5adfdb98?width=1000&form

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Няма да отиде на фронта.

https://news.bg/int-politics/snoudan-veche-e-s-ruski-pasport.html

Ми аз кво казах? Естествено, че няма да пуснат инфлуенсъри на фронта. Те и сега не пускат звезди да ходят на фронта, държат ги, за да поддържат бойния дух от далече с песни. Сноудън си го държат като трофей, защо да го убият на фронта? Нали от злите американци дето искат да го съдят, после ще излезе "с американците поне щеше да е жив".

преди 2 минути, Гражданин написа:

Ми аз кво казах? Естествено, че няма да пуснат инфлуенсъри на фронта. Те и сега не пускат звезди да ходят на фронта, държат ги, за да поддържат бойния дух от далече с песни. Сноудън си го държат като трофей, защо да го убият на фронта? Нали от злите американци дето искат да го съдят, после ще излезе "с американците поне щеше да е жив".

Сноудън не е инфлуенсър. Той е от ЦРУ.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Сноудън има руско поданство, но не е на фронта. Стига си измисля. Живей си живота Сноудън в Русия.

Ти не знаеш руски, ама аз знам. Жерар Депардийо се изнесе с писъци от самая магучая. В любимата ви казарма, убиват на фронта, руски момчета, срочники. Гледам ги в оригинал.

А вие сте двуличници. Май ме лъжеш, че не си гласувал за Копейкин. Даваш всички признаци, че си червен цър вул.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Сноудън не е инфлуенсър. Той е от ЦРУ.

В момента си отговаря на дефиницията на инфлуенсър. Целият свят за него и има милиони последователи из социалните мрежи. 

преди 3 минути, IvanKirov написа:

А вие сте двуличници. Май ме лъжеш, че не си гласувал за Копейкин. Даваш всички признаци, че си червен цър вул.

Той си мисли, че много добре се крие. Поне 10 мнения мога да му извадя от миналата седмица, в които защитава копейките по темите.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Ти не знаеш руски, ама аз знам. Жерар Депардийо се изнесе с писъци от самая магучая. В любимата ви казарма, убиват на фронта, руски момчета, срочники. Гледам ги в оригинал.

Русия отдавна няма нищо общо с червените цър.вули. Това беше СССР.

Китай също. Никога в историята не се е осъществило 100 процента комунизъм или 100 капитализъм. Това, комунизъм, си е чисто философско творение на Карл. Неговият манифест и книги. Обстановката е била такава. Времето е било такова. Само и единствено във вашите глави ви се привижда червени ц.ървули.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Китай също. Никога в историята не се е осъществило 100 процента комунизъм или 100 капитализъм. Това си е чисто философско творение на Карл. Неговият манифест и книги.  Само и единствено във вашите глави ви се привижда червени ц.ървули.

Ти на тъп ли се правиш?

Никой не ти коменитра комунизма от философска гледна точка, а творенията на червените цър.вули (дядовци, бащи, внуци на служба в КБГ)

преди 3 минути, Гражданин написа:

Ти на тъп ли се правиш?

Никой не ти коменитра комунизма от философска гледна точка, а творенията на червените цър.вули (дядовци, бащи, внуци на служба в КБГ)

Доста неща в България са построени от червени цър.вули. Щом се цензурират книги на Агата Кристи, махат се паметници в САЩ. Последвайте примера, щом сте на страната на САЩ и така наречения либерализъм, демокрация. 

Махнете освен руските паметници, сградите построени от СССР. Махнете летището в София,  софийското метро. И там да не ги изброявам всичките червени неща. АЕЦ Козлодуй.

И почвайте да строите демократично. На ново. Чисто, хубаво, демократично с помощта на САЩ.

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

Доста неща в България са построени от червени цър.вули.

Построени са благодарение на бедните роби на комунизма. Все едно да благодариш на банкомата, че ти пуска пари. Чеврните цър.вули освен, че преди крадяха масивно и трупаха в чуждестранни сметки, после си и приватизираха онова, от което крадяха, за да крадат легално. А бедните роби на комунизма сега са роби на капитализма. Някои поне, които могат повече от други не са чак такива роби.

Щом се цензурират книги на Агата Кристи, махат се паметници в САЩ. Последвайте примера, щом сте на страната на САЩ и така наречения либерализъм, демокрация. 

Това са частни случаи, които се преекспонират. Не всички учебни заведения се занимават с глупости, не всички градове махат паметници. И не сме "само за САЩ", които сме за демокрацията без червена цървулизация. Но е естествено, че повече от запад събираме положителни впечатления как трябва да се правят нещата. От Русия ли да взимаме пример за демокрация?

Махнете освен руските паметници, сградите построени от СССР. Махнете летището в София,  софийското метро. И там да не ги изброявам високите неща. АЕЦ Козлодуй.

Софийското метро няма нищо общо с Русия/СССР и НРБ. В Русия и до ден днешен много градове от 2+ милиона души нямат метро заради корупция и т.н.. АЕЦ-те сме си ги платили. Сградите сме си ги строили тукашни комунистически роби, а руските паметници не се закачат. Пипа се само по ония на СССР и комунизма. Хората не са толкова примитивни, че да не знаят за какво се борят и къде да изразяват мнение.

И почвайте да строите демократично.

Демократично е, че можеш да живееш където си поискаш и въпреки това да говориш обратното, че не искаш да живееш там и да гласуваш за копейките, които ти обещават, че другите българи повече няма да могат да живеят демократично като теб, а ти ще ги гледаш с презрение в резрвата когато си идваш на почивка с немски паспорт, в който ще ги държат заключени след като дойде копейката на власт.

преди 30 минути, АСПЕКТ написа:

Само и единствено във вашите глави ви се привижда червени ц.ървули.

Ми да помислим. Червените цър вули правеха казарма, свършила смъртоносно за някои донаборници. Затворени граници, лагери на смъртта, в управлението само по родствена линия. Възраждане на селата, нищо, че няма какво да се прави там. Изравняване на доходите, чистачка взема повече от млад лекар.

Всичко туй го поддържате копейките, червените бетонни тик ви, живеещи в Германия. Нали те другите да го дух ат, мен да не занимават. Те това е философията на червения цър вул.

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Махнете летището в София,  софийското метро.

Кво общо има пък това с ватенките? Метрото го копаеха политзатворници.

Ми да помислим. Червените цър вули правеха казарма, свършила смъртоносно за някои донаборници. Затворени граници, лагери на смъртта, в управлението само по родствена линия. Възраждане на селата, нищо, че няма какво да се прави там. Изравняване на доходите, чистачка взема повече от млад лекар.

Всичко туй го поддържате копейките, червените бетонни тик ви, живеещи в Германия. Нали те другите да го дух ат, мен да не занимават. Те това е философията на червения цър вул.

Гледах скоро една обява в България, че търсят дюнерджия и му дават повече от лекар. Тъй, че и сега е така.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/628809

1020181_2.jpg

Emil6JHW4AA3vHX.jpg

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Гледах скоро една обява в България, че търсят дьонерджия и му дават повече от лекар. Тъй, че и сега е така.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/628809

Да де ама лекар може да емигрира ако иска, може да отвори клиника, може да отвори кабинет.

Червения цър вул им го набиваше поне 2 г. по разпределение, след 7 г. учене за лекар. В някое зачукано село. Чак после го пускаха в града при семейството, ако не е от село. Инак - жителство.

Кат се замислиш, целият ти живот минал в заточение, специализация, казарма, бригади по месец годишно, съботници, партийни събрания в почивни дни...

Много неща са били безплатни, ама и трудът беше безплатен.

Уж сме били равни, ама нямам право да купя имот в град, както и да работя нормална работа. Само в Кремиковци и в градския транспорт даваха жителство. И в Чистота, мисля.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Да де ама лекар може да емигрира ако иска, може да отвори клиника, може да отвори кабинет.

Червения цър вул набиваше поне 2 г. специализация, след 7 г. учене за лекар. В някое зачукано село. Чак после го пускаха в града при семейството, ако не е от село. Инак - жителство.

Кат се замислиш, целият ти живот минал в заточение, специализация, казарма, бригади по месец годишно, съботници, партийни събрания в почивни дни...

Много неща са били безплатни, ама и трудът беше безплатен.

Едва ли е толкова лесно да си отвориш клиника. С българска лекарската заплата от 1000 лева. 500 евро в чужбина са нищо. 5000 също.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Едва ли е толкова лесно да си отвориш клиника. С българска лекарската заплата от 1000 лева. 500 евро в чужбина са нищо.

Не казвам че е лесно бе, описвам ти социалната стълбица по соца. Дърт си, ама се оказва, че в казарма не си ходил, и по Тато не си живял. Лесно е като тебе - чистач, щото не ти се учи. Те таквиз се лепите на Копейката, като мухи да не казвам на какво. Обещава ви да ви оправи живота, като ме ограби мене.

5 касти имаше по соца:

Партийци

Столичани

Граждани

Селяни

"Врагове на народа" Такива като тебе бяха в тая каста, невъзвръщенци им викаха. Висшата каста Партийците, като не могат да си отмъстят на избягалия - тормозеха децата му! Има много случаи на вкарани в Белене, непълнолетно момиче разправя, пратили го в ада, щото баща ѝ избягал в Канада. На граничарите даваха 20-тачка, огромна отпуска от казармата, за убит в гръб невъоръжен сънародник.

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Emil6JHW4AA3vHX.jpg

Смятам за напълно справедливо в дюнердижийници с тежки смени и нощен труд и т.н. да взимат поне толкова, въпреки че обявата може би със сигурност е фалшива или подвеждаща. Колкото до лекарите специалисти, почти нямат заплати под 2000 лв, даже виж че се движат понякога и между 3000 - 4000 лв за младши лекари в зависимост от болничното заведение https://www.zaplata.bg/tag/lekari/

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Китай също. Никога в историята не се е осъществило 100 процента комунизъм или 100 капитализъм. Това, комунизъм, си е чисто философско творение на Карл. Неговият манифест и книги. Обстановката е била такава. Времето е било такова. Само и единствено във вашите глави ви се привижда червени ц.ървули.

Всъщност остана им най лошото от червените цървули, великоруските имперски амбиции, дивия капитализъм от 19 век, псевдоправославните ценности и всичко това претворено в гнусен националистически рашизъм.

преди 1 час, Гражданин написа:

Ти на тъп ли се правиш?

Не се прави. Такива са повечето. 

преди 3 часа, Гражданин написа:

Смятам за напълно справедливо в дюнердижийници с тежки смени и нощен труд и т.н. да взимат поне толкова, въпреки че обявата може би със сигурност е фалшива или подвеждаща.

едвали е подвеждаща - имам познат от София, който това ми обяснява предните месеци, че вече не може да се намери дюнерджия за 2000лв. заплата. Аспекта, като много умен, да дойде да намери дюнерджия да му бачка за петстин лева. Пък вече какъв е този лекар, който не може да се изкачи до същата заплата, това е под съмнение, щото дори из дълбоката провинция работят за повече, та за столицата не ми се мисли.

На един от колегите родителите му държат ресторанти в Русе и на сервитьорите плащат 1600-2000 лева, готвачите от 2000 на горе.

Познат работи като пицар в София в някакво павилионче срещу училище и взима около 2000 лева, но го осигуряват на минимална. 

Санитарките в Провинцията взимат, 700 лева.

Лекар 1000 лева....:hush:

Значи в крайна сметка се оказва, че Аспекта и всякакви вгъзрожденци, искат да крадат не само от ИТ специалистите, ами дори и от готвачите, и сервитьорките. Баси партията братче, партията на клозетниците. 😄

Какъв мозък се лее от към инцеста. Мъдрува, мъдрува и накрая като видя че не става нищо, все да прави както обикновено и вонящо на кравя тор.

преди 18 часа, insec написа:

Значи в крайна сметка се оказва, че Аспекта и всякакви вгъзрожденци, искат да крадат не само от ИТ специалистите, ами дори и от готвачите, и сервитьорките. Баси партията братче, партията на клозетниците. 😄

Парите не им миришат. Като мафията. Рекетират всеки, който могат

преди 19 часа, insec написа:

Как точно ще се осъществи кражбата? Отивам в офиса и крада ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.