Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

на 19.04.2023 г. в 12:12, IvanKirov написа:

Туй нещо основно го чистихме, без да има причина да се опуши. Който допусне ръждичка по външната част на цевта - спек от отпуска!

Държах АК-47 с дебел слой грес омацан целия. Понеже бях скатавка, и нямах достъп до него, да го чистя редовно. Бойните другарчета от ОХР ме бъзикаха за което, аз с тях живях седмица ли, 10 дни ли беше. После си намерих соба с още 2 фазана, баня и топла вода. Шабния хакер ми викаха, реално бях най-светнатия компютържия в поделението. Ремонтирах им компютрите, вкл. домашните на шапкарите.

Голям комедиант си ей!:lol6:

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, Bubbles написа:

Голям комедиант си ей!:lol6:

Абе,,, не точно.... И аз имах зачислен АК - изстреляни точно 9 патрона. Но имах и макаров - постояно на кобура - що чистене падаше....ама за него си имах муниции в изобилие :)

ПС: Водиха ме "401-А" Официално. Неофициално РДРР - 3та армия, кашимерията в елхово

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Абе,,, не точно.... И аз имах зачислен АК - изстреляни точно 9 патрона. Но имах и макаров - постояно на кобура - що чистене падаше....ама за него си имах муниции в изобилие :)

ПС: Водиха ме "401-А" Официално. Неофициално РДРР - 3та армия, кашимерията в елхово

Чистенето ясно, ама наш Ванчо все е най големия, АЗ, АЗ, АЗ...

hqdefault.jpg&q=0&b=1&p=0&a=0

преди 9 минути, Bubbles написа:

Чистенето ясно, ама наш Ванчо все е най големия, АЗ, АЗ, АЗ...

hqdefault.jpg&q=0&b=1&p=0&a=0

Ми разправи за разнообразие, нещо за ТИ!

20 годишни пускат теми за соца, дето още не са били планувани да съществуват. Кога бай Тодор гледаше тъпо, като го изритаха.

Келеши дето не са помирисвали кубинка ми го обясняват за казармата. Слидеров и Теточков ми обясняват за ИТ индустрията, а емигрант в Германия, чистач, обяснява на ИТ специалист колко трудно сме си намирали работа, и колко лошо било в прогнилия запад. Ама седи там двуличникът, и в прав текст си казва, че е заради парите.

Не ще да чисти за рубли. Гледам някви заплати за ратаи в диви села - чистиш 12 часа на гове да, за 800 лева месечно. Да, осигуряват стая за живеене!

Келепиржии скапани сте всички, само ми ядете ушите, че аз съм работел за пари, пък те били патриоти и не било за пари.

преди 1 час, IvanKirov написа:

20 годишни пускат теми за соца, дето още не са били планувани да съществуват. Кога бай Тодор гледаше тъпо, като го изритаха.

Келеши дето не са помирисвали кубинка ми го обясняват за казармата. Слидеров и Теточков ми обясняват за ИТ индустрията, а емигрант в Германия, чистач, обяснява на ИТ специалист колко трудно сме си намирали работа, и колко лошо било в прогнилия запад. Ама седи там двуличникът, и в прав текст си казва, че е заради парите.

Не ще да чисти за рубли. Гледам някви заплати за ратаи в диви села - чистиш 12 часа на гове да, за 800 лева месечно. Да, осигуряват стая за живеене!

Келепиржии скапани сте всички, само ми ядете ушите, че аз съм работел за пари, пък те били патриоти и не било за пари.

Добре че ние миеме кенефи на запад и пращаме пари в кочината за да има за гениалните инженер IT-a. ;)

Ама седи там двуличникът, и в прав текст си казва, че е заради парите.

то това го е яд - че доброволно се е продал на американците, не му се иска, ама парата си я бива. 😉 Путятя, като им вика "елате си в матушка руZия, тъкмо да помогнете за войната", наште ватенки му отвръщат "а бе братушка, приятелството си е приятелство, ама сиренето с евро". Тъй, че знае ганя на хлябата мекото, не го гледай ти, че се прави на неутрален.

То и ти не си хванал много от соца. Помниш само края. Заради парите, за какво друго да стоя тука? Заради прекрасния език ли? Или заради студените рептили. Или може би, защото е много готино да живееш с арабели, афганистанци, африканци, наркомани. И с хора, които не си знаят пола. Или хора с 42 пола.

преди 28 минути, insec написа:

то това го е яд - че доброволно се е продал на американците, не му се иска, ама парата си я бива. 😉 Путятя, като им вика "елате си в матушка руZия, тъкмо да помогнете за войната", наште ватенки му отвръщат "а бе братушка, приятелството си е приятелство, ама сиренето с евро". Тъй, че знае ганя на хлябата мекото, не го гледай ти, че се прави на неутрален.

Чета и все повече се притеснявам за горката България, явно някаква яка радиация ви облъчва там.
Смешното е, че се имате за демократи, а гласувате за дърти пребоядисани комунисти.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

То и ти не си хванал много от соца. Помниш само края

Квото помня ми стига. Дефицит на т. хартия, захар и капачки за буркани. Режим на тока. Жителство. 15 г. ред за руски таралясник.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Чета и все повече се притеснявам за горката България, явно някаква яка радиация ви облъчва там.
Смешното е, че се имате за демократи, а гласувате за дърти пребоядисани комунисти.

И още манталитета е соц. Бил съм работил чистач, що да крада по-добре ли е? Или да правя далавери. Както е там в България.  😃

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Квото помня ми стига. Дефицит на т. хартия, захар и капачки за буркани. Режим на тока. Жителство. 15 г. ред за руски таралясник.

Режим тока при мисълта, че има АЕЦ Козлодуй и гориво от СССР. Някак си му звучи нереалистично. Това е станало през 90те. След раздялата със СССР.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И още манталитета е соц. Бил съм работил чистач, що да крада по-добре ли е? Или да правя далавери. 😃

Как ве, Ванчо е вредник първа класа, IT-то на IT-тата с ИНЖ. отрпед, учи всичко за десет минути, даже Грухи ще му завиди, а ние сме тръгнали с него да се мерим.

Така като гледам у вас и сега има дефицит на тоалетна хартия. ;)

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

И още манталитета е соц. Бил съм работил чистач, що да крада по-добре ли е? Или да правя далавери. Както е там в България.  😃

Режим тока при мисълта, че има АЕЦ Козлодуй и гориво от СССР. Някак си му звучи нереалистично. Това е станало през 90те. След раздялата със СССР.

преди 10 минути, Bubbles написа:

.....гласувате за дърти пребоядисани комунисти.

кажи го на другарите си ватенки.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Как ве, Ванчо е вредник първа класа, IT-то на IT-тата с ИНЖ. отрпед, учи всичко за десет минути, даже Грухи ще му завиди, а ние сме тръгнали с него да се мерим.

Така като гледам у вас и сега има дефицит на тоалетна хартия. ;)

Всеки си изкарва прехраната както може и е малкото зъбно колело, част от механизма. Не виждам, какво има да се подиграва или осмива.

https://nova.bg/news/view/2022/12/12/393685/как-режимът-на-тока-в-южна-африка-влияе-на-живота-на-хората-видео/

https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/36693

Посолство-Претория съветва туристите, желаещи да посетят страната, предварително да се осведомят дали техният хотел или къща за гости разполага с генератор или соларна система, а също така да носят у себе си джобни фенерчета и акумулиращи зарядни устройства тип “power bank”. Във връзка с лошото състояние на енергийната инфраструктура са възможни проблеми и с телекомуникациите и водоснабдяването.

Средата на 80те. Да 90те години. Края на соца и връзката със СССР.

Режими на тока имаше в средата на 80-те и в началото на 90-те.   Почти всички в тая тема го знаят, което не пречи на някои от знаещите да се правят на подвижни храсти през няколко страници.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Средата на 80те. Да 90те години.

От средата на 80-те, чак в демокрацията, имаше режим. Детството ми мина на тъмно. От 17 до 18 на занималня, на свещи в училище. Келешите няма да повярват. Имаше и фън, честно казано.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Защо ти не гласуваш за ГЕРБ или ППДБ?

другарите ти ватенки гласуват за ПП и ДБ - ма верно 😏

преди 8 минути, lebel написа:

Режими на тока имаше в средата на 80-те и в началото на 90-те.   Почти всички в тая тема го знаят, което не пречи на някои от знаещите да се правят на подвижни храсти през няколко страници.

Е, даде. Края на соца. Соца започва 1945 година. Тогава е нямало спиране на тока.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Е, даде. Края на соца. Соца започва 1945 година. Тогава е нямало спиране на тока.

а па по времето на Маркс и водата даже не са спирали.

току-що, АСПЕКТ написа:

Края на соца.

... беше мизерия. Както и началото е било.

Бе соца е мизерия.

1.jpg.2fb8b7f370089fb519622e4cef1eccfd.jpg04.jpg.c1eeb208b60e309b8476494a552f13b4.jpglarge_0176.jpg.5b7fd22c4ab9dd37418ea4857a7a01f3.jpg

преди 2 минути, lebel написа:

Е да де. След края на Царство България.

Да, до края на социализма е имало ток. След това демокрацията почват промените и дефицитите. Кражбите на ток.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.