Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

.thumb.jpg.520d045b48aa981c81b637bb4a78d1dc.jpg03.jpg.6ce886aa6788bacb4ebf3f0207746a35.jpg

току-що, АСПЕКТ написа:

Да, до края на социализма е имало ток. След това демокрацията почват промените и дефицитите. Кражбите на ток.

Пак почна да лъготиш. Режимът почва от соца.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

След това демокрацията почват промените и дефицитите. Кражбите на ток.

демокрацията 84- та нали, големия сняг.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Да, до края на социализма е имало ток. ...

Началото го посочи, а края свенливо пропусна. Свенливо, а иначе срам нямате.

spacer.png

https://desebg.com/2011-01-13-09-25-08/5104-2022-03-30-13-11-20

преди 28 минути, insec написа:

другарите ти ватенки гласуват за ПП и ДБ - ма верно 😏

Не, ти гласуваш за тях или за ГЕРБ, а те са дърти пребоядисани комунисти, но ти го знаеш защото си комсомолец като Прасчо.

преди 15 минути, insec написа:

Режим на тока имаше през 90те моля, а по времето на Янчулев в София имаше и режим на водата.

преди 19 минути, Bubbles написа:

...

Режим на тока имаше през 90те моля,

Ще кажеш ли в прав текст, че в средата на 80-те не е имало режим на тока, Учителю?

Демек, ще излъжеш ли или ще ти е неудобно?

едит: ако ти е неудобно, изчакай да се смени страницата.

преди 10 минути, lebel написа:

Ще кажеш ли в прав текст, че в средата на 80-те не е имало режим на тока, Учителю?

Демек, ще излъжеш ли или ще ти е неудобно?

едит: ако ти е неудобно, изчакай да се смени страницата.

От къде мога да знам какво е имало в средата на 80те?
Помня добре режима на тока през 90те защото тогава на една газена лампа се научих да играя на генерал и съм бил хлапе.
Помня добре и режима на водата по времето на кмета Янчулев, това е.
Не съм седнал да споря имало или нямало това или онова, само казвам това което помня.

преди 31 минути, Bubbles написа:

От къде мога да знам какво е имало в средата на 80те?
Помня добре режима на тока през 90те защото тогава на една газена лампа се научих да играя на генерал и съм бил хлапе.
Помня добре и режима на водата по времето на кмета Янчулев, това е.
Не съм седнал да споря имало или нямало това или онова, само казвам това което помня.

Неудобно ти е. Това не е лошо. Има надежда. Има разбира се и друг вариант... някак по-поетичен... "не човек, а желязо".  Иначе... може да питаш вашите.  Щото, така някак излиза, че историята на света започва от твоето раждане. Даже... малко по-късно. От първите ти спомени насам.

Между другото, щом в началото на 90-те си бил хлапе, не е невъзможно да си бил заченат в средата на 80-те... тогава използвахме режимите за да борим демографията. Така че... да отречеш режима на тока от него време, ще рече в някакъв смисъл да се отречеш от себе си. А това вече не е хубаво. И адмирирам това, че се въздържа.

преди 31 минути, lebel написа:

Неудобно ти е. Това не е лошо. Има надежда. Има разбира се и друг вариант... някак по-поетичен... "не човек, а желязо".  Иначе... може да питаш вашите.  Щото, така някак излиза, че историята на света започва от твоето раждане. Даже... малко по-късно. От първите ти спомени насам.

Между другото, щом в началото на 90-те си бил хлапе, не е невъзможно да си бил заченат в средата на 80-те... тогава използвахме режимите за да борим демографията. Така че... да отречеш режима на тока от него време, ще рече в някакъв смисъл да се отречеш от себе си. А това вече не е хубаво. И адмирирам това, че се въздържа.

Роден съм края на 84та, според теб този режим е бил в средата на 80те, как очакваш да го помня?
И кога съм отрекъл че е имало режим тогава?

преди 1 час, Bubbles написа:

Не.....

:scared3: ватенките не гласували за дърти комунисти - че от кога бре? Или те гласуват за млади комунисти, комунисти- путинисти? :goahead:

преди 10 минути, Bubbles написа:

Роден съм края на 84та, според теб този режим е бил в средата на 80те, как очакваш да го помня?
И кога съм отрекъл че е имало режим тогава?

Не си. Затова написах, че адмирирам това, че се въздържа. А иначе, убеден съм, че знаеш за него. Най-малкото вашите са ти споменавали как се гледа бебе при режим на тока. Еле па през зимата.

Лека.

преди 6 часа, lebel написа:

Не си. Затова написах, че адмирирам това, че се въздържа. А иначе, убеден съм, че знаеш за него. Най-малкото вашите са ти споменавали как се гледа бебе при режим на тока. Еле па през зимата.

Лека.

Ето режима на тока и бум на бебетата, сега няма режим на тока и бум на джендърите.

Нощта ражда понякога и чудовища. Не само разума на съня.

преди 8 часа, lebel написа:

Началото го посочи, а края свенливо пропусна. Свенливо, а иначе срам нямате.

spacer.png

https://desebg.com/2011-01-13-09-25-08/5104-2022-03-30-13-11-20

Е, да де края на 80 или началото на 90те. Отново края на социализма. Колко пъти ще пиша едно и също?

преди 8 часа, insec написа:

Да, демокрацията. Заченката на това, която наричаме днес демокрация.

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Ето режима на тока и бум на бебетата, сега няма режим на тока и бум на джендърите.

Aз лично нямам и един джендър в обкръжението. Ти не спираш да говориш за тях.

Само веднъж в живота пробвах да пробутам гаджето си с "връзки". Станах черна овца, при нас не минават тия неща.

Ти пищиш от немотия, искаш твърда ръка, и ходиш по 200 интервюта, да чистиш нуж ници.

Аз обратно - харесвам свободното пътуване, образование, и не искам да вземат от мене, да дават на тебе.

Някой от двама ни е по кален черен път, докато другият кара по асфалта. Сещаш ли се кой кой е?

Е, да де края на 80 или началото на 90те. Отново края на социализма. Колко пъти ще пиша едно и също?

1984 г. с режим, не е точно край на соца. Над 10 % от времето, когато извергите имаха власт.

Да, демокрацията. Заченката на това, която наричаме днес демокрация.

Демокрация днес няма. По инерция го сравняваме с времето, когато са можели да гласуват само мъже, с над 100 роба, и право да носят меч.

Все едно днес да могат да гласуват само шапкари.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Aз лично нямам и един джендър в обкръжението. Ти не спираш да говориш за тях.

Само веднъж в живота пробвах да пробутам гаджето си с "връзки". Станах черна овца, при нас не минават тия неща.

Ти пищиш от немотия, искаш твърда ръка, и ходиш по 200 интервюта, да чистиш нуж ници.

Аз обратно - харесвам свободното пътуване, образование, и не искам да вземат от мене, да дават на тебе.

Някой от двама ни е по кален черен път, докато другият кара по асфалта. Сещаш ли се кой кой е?

1984 г. с режим, не е точно край на соца. Над 10 % от времето, когато извергите имаха власт.

Демокрация днес няма. По инерция го сравняваме с времето, когато са можели да гласуват само мъже, с над 100 роба, и право да носят меч.

Все едно днес да могат да гласуват само шапкари.

Защо мислиш, че когато ти отрежат от заплатата и отрязаната част идва при мен? Директно? Когато на мен отрежат от заплатата при теб ли идва?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Защо мислиш, че когато ти отрежат от заплатата и отрязаната част идва при мен? Директно? Когато на мен отрежат от заплатата при теб ли идва?

Метафорично го казвам. Аз в момента съм в сивия сектор, а ти си в чужбина.

Прогресивен данък е опит да ни правят равни. Има градчета, в които вече не може да чуеш БГ реч. И не в Родопите, за северна България ми е приказката. Като ни НАКАЖАТ копейките, с нови 7% на сегашните 60% данък на брутото, ще правят демографска политика, да развъждат още многодетни майки, които не могат да си напишат името. За разлика от джендърите в главата ти, аз съм служил с ман густи, които не могат да се подпишат. Лично съм виждал циг анки в Еконт, взема пратка и директно си каза, че не може да чете. Копейковците зорлем ни бутат да живеем с такива, и да са ни стари войници.

И пак да кажа чистачо, аз съм служил, и не ме касае директно. Говоря метафорично. Като кажа "ние" визирам тия, дето учим цял живот, имаме по 1 тапет облепен със сертификати, и знаем поне 3 езика.

преди 10 часа, insec написа:

:scared3: ватенките не гласували за дърти комунисти - че от кога бре? Или те гласуват за млади комунисти, комунисти- путинисти? :goahead:

Те и да гласуват поне си казват че са комунисти, а такива като тебе скрити комсомолци дето се пишат на великите демократи пак гласувате за дърти комунисти ама от най гнусните, ония оито навремето са ви шпионирали и са ви докладвали или са били по високите етажи на полит-бюро, а днес се пишат на големите демократи.
Знам, че няма да разбереш за какво ти говоря(Пиша),така че дай нещо за чугуна и меденките.

преди 3 часа, IvanKirov написа:

Аууу гусин ИНЖ. IT-то бил в сивия сектор...
Явно пише фондаментални програми със стега в ръка.

преди 3 часа, IvanKirov написа:

И пак да кажа чистачо, аз съм служил

Служил си на кукуво лято.

преди 4 часа, IvanKirov написа:

Прогресивен данък е опит да ни правят равни. Има градчета, в които вече не може да чуеш БГ реч. И не в Родопите, за северна България ми е приказката. Като ни НАКАЖАТ копейките, с нови 7% на сегашните 60% данък на брутото, ще правят демографска политика, да развъждат още многодетни майки, които не могат да си напишат името. За разлика от джендърите в главата ти, аз съм служил с ман густи, които не могат да се подпишат. Лично съм виждал циг анки в Еконт, взема пратка и директно си каза, че не може да чете. Копейковците зорлем ни бутат да живеем с такива, и да са ни стари войници.

И пак да кажа чистачо, аз съм служил, и не ме касае директно. Говоря метафорично. Като кажа "ние" визирам тия, дето учим цял живот, имаме по 1 тапет облепен със сертификати, и знаем поне 3 езика.

След като си в сивия сектор, тогава за какви данъци говориш? Нямаш и трудов договор, а парите си получаваш под масата. Както и подкупите. Рушветите също. Един ден нямаш изработен за България.

Това ли те научи демокрацията?

Относно ромите, ми в Берлин има над 100 нации, как па всичко върви и се говори все още в държавните институции на немски език? Явно проблемът идва от българите. Те да се правят на американци от САЩ, забравят българското и България.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Аууу гусин ИНЖ. IT-то бил в сивия сектор...
Явно пише фондаментални програми със стега в ръка.

Отчасти съм в сивия сектор, да!

преди 2 часа, Bubbles написа:

Служил си на кукуво лято.

Вярно, не беше служба, робство и пленничество е. Беше пълна разсипия, още преди да влезем в НАТО, войниклъкът е 1 % от пребиваването в казармата. Останалото време те подхвърлят м/у български и циг ански стари войници. На неграмотния циг анин му е върховно постижение и смисъл в живота, да прави мръсно на "вишки". Друго постижение не е имал, и няма да има в живота. С туй ще се хвали на циг анката.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

След като си в сивия сектор, тогава за какви данъци говориш? Нямаш и трудов договор, а парите си получаваш под масата. Както и подкупите. Рушветите също. Един ден нямаш изработен за България.

Това ли те научи демокрацията?

Що си измисляш бе, частично съм в сивия сектор. Че нямам ден изработен в БГ - такава нагла лъжа е, че чак ми иде да ти кажа, че си заслужаваш съдбата и живота, в хорските боклуци.

Абсолютно нямам грам притеснения да скатавам доходи, ако ми вдигнете още данъците ще почна директно на минимална заплата. Тъй иначе тия данъци се крадат почти на 100%.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Явно проблемът идва от българите. Те да се правят на американци от САЩ, забравят българското и България.

Мда, голямия патриот, дава ни акъл на нас, от Берлин. Ако е до мене - никви секции в чужбина. Гласувате за най-големите отрепки. Ако не за Копейкин - ДПС пък ни носите от Турция.

преди 8 минути, Toto2 написа:

Тарикатче се оказа тоя, бая кинти има. Естествено, че ше се бута на некфи политици. И Брейкът е много щастлив, прави му визитка и сигурно се оглежда и той за имоти в града на тарикатчетата. Само за хора с пари, няколко пъти каза, че са повечето програмисти в тоя доста лачен град и т.н..Това да не би да го показваш, за да кажеш, че "ето, вижте, в града на момчето кви пинизлии има, всичките са програмисти, а цялото градче е под крилото на копейките, пинизлии, а?"

преди 3 минути, Гражданин написа:

Тарикатче се оказа тоя, бая кинти има. Естествено, че ше се бута на некфи политици. И Брейкът е много щастлив, прави му визитка и сигурно се оглежда и той за имоти в града на тарикатчетата. Само за хора с пари, няколко пъти каза, че са повечето програмисти в тоя доста лачен град и т.н..Това да не би да го показваш, за да кажеш, че "ето, вижте, в града на момчето кви пинизлии има, всичките са програмисти, а цялото градче е под крилото на копейките, пинизлии, а?"

Ми не. Показвам единственият човек в България, който може да се нарече предприемач. Нищо повече. Ивелин няма нищо общо с Възраждане и си гледа бизнеса. Толкоз. А това, че за вас всеки, който не се тръшка от обожание за Америка и Ес е непременно русороб и копейка е показателно. С глупака е безмислено да се спори и обещавам да не споря с когото и да е от вас. Само ще ви дразня с клипчета без коментар.

преди 10 минути, Toto2 написа:

Ми не. Показвам единственият човек в България, който може да се нарече предприемач. Нищо повече. Ивелин няма нищо общо с Възраждане и си гледа бизнеса. Толкоз. А това, че за вас всеки, който не се тръшка от обожание за Америка и Ес е непременно русороб и копейка е показателно. С глупака е безмислено да се спори и обещавам да не споря с когото и да е от вас. Само ще ви дразня с клипчета без коментар.

Как да няма нищо общо с политиците бе, чуваш ли се? 30'се годишен с толкова кинти или ги е наследил (а кой имаше пари едно време), или в какъвто и да било случай играе с политици. Как ше копуваш и ше препродаваш току-така с мащаби от милиони? Ти чу ли за кви пари говори? Подаръци правил на общината, показа селската спирка, значи щом е направил подарък, значи определено има за какво. Що ти например ги нямаш парите ей така да подаряваш неща? Тоя не е някакъв обикновен брокер, той е магнат! От къде го познаваш лично, че да кажеш кой е и къв е? Личи си, че е яко замесен поне според мен. Мен ми става едно такова тъпо, може ли да показваш на хората такива простотии? Хайде да си казва кво иска и тоя от политиката? Ако не беше за политиката, що не си прави даренията без да го гледаме с инфлуенсъри как му се мазнят и що според теб хората смятат, че е свързан с копейките? Ми ти сам го каза, щот си гледа бизнеса! Няма лошо човек да прави контакти, но точно тва ли ми пробутваш за позитивни новини? Човекът си рекламира бизнеса, а ти му пляскаш с ръце. Това си беше чиста реклама. Кажи ква ти е целта, кво се опитваш да кажеш, а не обиванявай тия дето гледаме.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Как да няма нищо общо с политиците бе, чуваш ли се? 30'се годишен с толкова кинти или ги е наследил (а кой имаше пари едно време), или в какъвто и да било случай играе с политици. Как ше копуваш и ше препродаваш току-така с мащаби от милиони? Ти чу ли за кви пари говори? Подаръци правил на общината, показа селската спирка, значи щом е направил подарък, значи определено има за какво. Що ти например ги нямаш парите ей така да подаряваш неща? Тоя не е някакъв обикновен брокер, той е магнат! От къде го познаваш лично, че да кажеш кой е и къв е? Личи си, че е яко замесен поне според мен. Мен ми става едно такова тъпо, може ли да показваш на хората такива простотии? Хайде да си казва кво иска и тоя от политиката? Ако не беше за политиката, що не си прави даренията без да го гледаме с инфлуенсъри как му се мазнят и що според теб хората смятат, че е свързан с копейките? Ми ти сам го каза, щот си гледа бизнеса! Няма лошо човек да прави контакти, но точно тва ли ми пробутваш за позитивни новини? Човекът си рекламира бизнеса, а ти му пляскаш с ръце. Това си беше чиста реклама. Кажи ква ти е целта, кво се опитваш да кажеш, а не обиванявай тия дето гледаме.

Ми гледай му видеата как е стигнал до тук. Нема кво да ти обяснявам, предубеден човек си и си правиш изводи на некви въздушни умозаключения. Търси си и си намери фактите, нито съм му рекламен агент, нито нищо. Човека обучава хората как да правят бизнес и не зима пари за това. Точка. Просто интересен факт а и можеш да скочиш до Неофит Рилски и Исторически парк. Е, едва ли, от кон с капаци не бих очаквал...

Ето нещо от канала им.

преди 18 минути, Toto2 написа:

Ми гледай му видеата как е стигнал до тук. Нема кво да ти обяснявам, предубеден човек си и си правиш изводи на некви въздушни умозаключения. Търси си и си намери фактите, нито съм му рекламен агент, нито нищо. Човека обучава хората как да правят бизнес и не зима пари за това. Точка. Просто интересен факт а и можеш да скочиш до Неофит Рилски и Исторически парк. Е, едва ли, от кон с капаци не бих очаквал...

Ето нещо от канала им.

Сори, изглеждат ми като мошенници и нищо не могат да ми пробутат. Тия глупости с финансов план "плати ни да ти направим финансов план как да си управляваш парите" съм ги слушал на много места. Разгледах му фейсбука и човекът поне има чувство за самоирония, но това не ми е достатъчно, за да му вярвам. А може и да не е самоирония, да не би да се с скарал с някой с някого? Я виж:

H8uImDx.jpg

Ха ха ха, кон с капаци си си. Не те карам нищо, не те карам да му купуваш нещо, Мислех си просто от любопитство да се запознаеш. Но не, не ти изнася да отделиш време, че не дай боже да научиш нещо различно и интересно. Явно е лесно да кажеш, че човек дето е направил нещо невъзможно да сложи и построи на едно място цялата българска история от неолита до днес на едно място си е копейка и русороб, без да знаеш абсолютно нищо по въпроса. От какво се страхуваш? Да не би да си промениш мнението? Да, това си е за страх и по добре да махнеш пренебрежително с ръка ...Типично.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.