Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 часа, BANKATA написа:

Да беше предполагал когато пишеше глупостите, сега е малко късно.

Кои глупости по-точно? Че "СО МАТ" за която западните медии я определят като "икономически силен играч" е определяна от Иван Умния а.к.а. експерта по всичкология в Калдата като "посмешище"? Много се кефя, как все ти мятам въдичката и ти все кълвеш... 

Между другото, така и не разбрах, кладенците и язовирите откъде се пълнят? Щото и на ПП-ДБ му беше смешно, а и на теб. Двамата сте си като интелектуални близнаци, та да взема, да те питам, щото така и не посмя, да отговориш. 

Нека все пак си припомним. Уникално... Едните се пълнели от реката, другите от подпочвените води. А реката и подпочвените води откъде се пълнят... странна работа.

на 18.09.2025 г. в 16:57, BANKATA написа:

Едното от реката, (в много редки изключения ги правят където има естествено езеро), другото от подпочвени води което няма нищо общо с първото. Ама какво да ти обяснявам ти си знаеш всичко.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Кои глупости по-точно? Че "СО МАТ" за която западните медии я определят като "икономически силен играч" е определяна от Иван Умния а.к.а. експерта по всичкология в Калдата като "посмешище"? Много се кефя, как все ти мятам въдичката и ти все кълвеш... 

Между другото, така и не разбрах, кладенците и язовирите откъде се пълнят? Щото и на ПП-ДБ му беше смешно, а и на теб. Двамата сте си като интелектуални близнаци, та да взема, да те питам, щото така и не посмя, да отговориш. 

Нека все пак си припомним. Уникално... Едните се пълнели от реката, другите от подпочвените води. А реката и подпочвените води откъде се пълнят... странна работа.

Това какво пишат западняците няма нищо общо с глупостта където изтърси.

Ти ако не беше изръсил глупост нямаше да има смисъл да се оправдаваш постоянно.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Това какво пишат западняците няма нищо общо с глупостта където изтърси.

Няма, да. По-важно е ти какво казваш. Само не съм сигурен... от твоя квартал в Дупница, дали изобщо някой те бръсне за нещо? Щото тук се изживяваш за някакъв изключителен капацитет... пишещ само мега тъпотии.

Отговор?

преди 1 час, communismatic написа:

преди 2 минути, communismatic написа:

Няма, да. По-важно е ти какво казваш. Само не съм сигурен... от твоя квартал в Дупница, дали изобщо някой те бръсне за нещо? Щото тук се изживяваш за някакъв изключителен капацитет... пишещ само мега тъпотии.

Отговор?

Няма да, западняците пишат едно, а твоята глупотевина беше да сравняваш фирма с Х брой автомобили с това колко превозва сега цяла една държава в Европа. 

Ама и 100 пъти да ти обясня глупостта която си написал, отдавна стана ясно че нямаш капацитет да го разбереш.

За язовира е същата история.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Няма да, западняците пишат едно, а твоята глупотевина беше да сравняваш фирма с Х брой автомобили с това колко превозва сега цяла една държава в Европа. 

T.e. те пишат, че "СО МАТ" е фирма-посмешище? Това са твоите думи? Това ли пишат те? Иначе, в интерес на истината, те пишат това което и аз твърдя, че България е била лидер в логистиката, държаща фронта Европа-Близък Изток. Така... сега искам да разбера, как това от статията се връзва с малоумното ти умозаключение, че "СО МАТ" била смешна и жалка фирмичка. Конкретно... :)

преди 4 минути, BANKATA написа:

За язовира е същата история.

Ми като е същата история - отговори. Как се пълнят язовирите и как се пълнят кладенците? Не е ли от дъждовете? Щото ти писа, че едното нямало нищо общо с другото?

на 18.09.2025 г. в 16:57, BANKATA написа:

Едното от реката, (в много редки изключения ги правят където има естествено езеро), другото от подпочвени води което няма нищо общо с първото. Ама какво да ти обяснявам ти си знаеш всичко.

преди 6 часа, maxthon написа:

Тоест нямаш никакви данни за финансовия резултат и плякаш без да имаш никакви доказателства. Нямам повече въпроси

Трол кои данни имаш, картинки с преизпълнени 10 пъти планове :giggle1: И накрая за 3 ти и последен път соца фалира финансово :giggle1:  Бягай да правиш ватенки

преди 6 часа, maxthon написа:

Именно част от ДСО Приборостроене и автоматизация.

ДСО Приборостроене и автоматизация част от .ДСО - ИЗОТ. Трудно ти е като всичко останало.

преди 5 часа, BANKATA написа:

ДСО печели най-вече симпатиите на днешните тролове

Соца е присвоена система от неграмотни тарикати за неграмотни идиоти които вярват в дядо мраз. Накратко казано.

преди 13 минути, communismatic написа:

T.e. те пишат, че "СО МАТ" е фирма-посмешище? Това са твоите думи? Това ли пишат те? Иначе, в интерес на истината, те пишат това което и аз твърдя, че България е била лидер в логистиката, държаща фронта Европа-Близък Изток. Така... сега искам да разбера, как това от статията се връзва с малоумното ти умозаключение, че "СО МАТ" била смешна и жалка фирмичка. Конкретно... :)

Ми като е същата история - отговори. Как се пълнят язовирите и как се пълнят кладенците? Не е ли от дъждовете? Щото ти писа, че едното нямало нищо общо с другото?

Както ти обясних преди къде ти е грешката взе ли си поука?

Твоят ресторант ако е най-големият в Европа върха на сладоледа, значи ли че България ще бъде държавата с най-добрите ресторанти?

Напразно си изгубил си времето на учителите си.

преди 7 часа, maxthon написа:

Също както се включи тук без да прочетеш какво точно се дискутира, така вмъкна и материала за простотията с идеята, че трябва поради някаква причина да се обсъжда нея. Греда в сглобката....

Е то не тръгна ли от там дискусията :) 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Както ти обясних преди къде ти е грешката взе ли си поука?

Извинявай, бавноразвиващ ли си? Да задам още 20-30 пъти въпроса, ако трябва? Язовирите се пълнят от реките, кладенците от подпочвените води. А те откъде се пълнят? От Марс и от Сатурн? В смисъл... не знам, дали осъзнаваш, че всеки път ти мятам въдицата и само кълвеш, ама... :) 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Твоят ресторант ако е най-големият в Европа върха на сладоледа, значи ли че България ще бъде държавата с най-добрите ресторанти?

Питам те, как тъпото ти твърдение, че "СО МАТ" била фирма-посмешище се вързва с написаното от западната статия. Конкретно... :) 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

То па една дискусия............. с неграмотен трол :giggle1:

преди 3 минути, communismatic написа:

Извинявай, бавноразвиващ ли си? Да задам още 20-30 пъти въпроса, ако трябва? Язовирите се пълнят от реките, кладенците от подпочвените води. А те откъде се пълнят? От Марс и от Сатурн? В смисъл... не знам, дали осъзнаваш, че всеки път ти мятам въдицата и само кълвеш, ама... :) 

Каква ти е идеята и защо продължаваш да задаваш този глупав въпрос, че и намесваш мен в цялата работа? Мисля, че дискусията по въпроса с язовирите приключи и там ясно ти дадох да разбереш защо са ми били смешни разсъжденията ти ниво 4-ти клас. Или ей така реши, че като е минало известно време, хората не си спомнят кой какво е писал и да се изакаш отново. Реките обикновено имат извор, пълнят се също и от дъждовете, други реки, които се вливат в по-големите, изкуствени канали и тн. И?

Момче плаща с банкнота от 3 лв. на каса 5 в новооткрития супермаркет в град Чирпан. 1982 г. Супермаркета е образцов и първия оборудван със своя система за проследяване на складови наличности “ЕМКО-1”, разработка на института по изчислителни технологии “Цола Драгойчева” в гр. Павликени. По това време дори западните магазини не са разполагали с такива системи. Снимката е оцветена.:giggle1:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Реките обикновено имат извор, пълнят се също и от дъждовете, други реки, които се вливат в по-големите, изкуствени канали и тн. И?

Аха, а те откъде се пълнят, великий мислителю? От Марс и от Венера? 😆😆😆😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Питам те, как тъпото ти твърдение, че "СО МАТ" била фирма-посмешище се вързва с написаното от западната статия. Конкретно... :) 

И на Марс и на Сатурн принципа им на работа ще бъде различен.

Това че и двете събират вода не значи че принципа им на работа е един и същ.

Като са велики да бяха снабдили населението с тоалетна харрия и банани.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Това че и двете събират вода не значи че принципа им на работа е един и същ.

Ама откъде събират вода, нали това те питам? Нали нямало нищо общо едното с другото? Едните събират вода от майната си, а другите от дедо Господ?

Не, уникален форум, заклевам се. Тия още не са разбрали, че дъждовете пълнят и язовирите, и кладенците. 😆

преди 17 минути, communismatic написа:

Ама откъде събират вода, нали това те питам? Нали нямало нищо общо едното с другото? Едните събират вода от майната си, а другите от дедо Господ?

Не, уникален форум, заклевам се. Тия още не са разбрали, че дъждовете пълнят и язовирите, и кладенците. 😆

Така, да направим пак едно резюме, нали ме познаваш вече и знаеш, че номера при мен не минава и аз не си оставям магарето в калта.

Аз бях писал лятото, че водната криза е в резултат на засушаването и огромните загуби по трасето. Ти ми отговори, че това са глупости и че причината е защото язовирите са ръждиви и е опасно да са пълни, та за това ги източват на 30%. Аз ти върнах топката и те питах защо през дъждовния период тогава са пълни, как така не е опасно да са над 30%. След това ти получи нервна криза и от тогава се правиш на неразбрал въпроса ми и продължаваш да задаваш малоумни въпроси от къде са се пълнили кладенците, реките и язовирите. Ами от дъжда бе пиле, нали и аз това съм написал. И като няма дъждове какво имаме, имаме засушаване, и като имаме засушаване и 80-90% загуби по трасето какво имаме, имаме водна криза 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Така, да направим пак едно резюме, нали ме познаваш вече и знаеш, че номера при мен не минава и аз не си оставям магарето в калта.

Точно, понеже те познавам и знам, че си на едно равнище с 90% от писарушките тук. Да не кажа, че на моменти дори си и много по-зле. Иначе... кво беше? "Няма да падам на нивото ти!" 😆😆😆

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Ами от дъжда бе пиле, нали и аз това съм написал. И като няма дъждове какво имаме, имаме засушаване, и като имаме засушаване и 80-90% загуби какво имаме, имаме водна криза 

Абе, верно ли бе? Ми, що тогава примера ти беше толкова смешен, а разбирачо по всички теми? И що ми написа, че реките имали извор и прочее. Т.е. те не се пълнят от дъждовете, а от изворите и от другите реки? Ти верно ли смяташ, че ще се измъкнеш от собствените си дебилщини, дето ги плещиш? Абсолютно очевадно нямаше никаква идея, какво твърдеше. Та, затова и по темата за "ръждивите" язовири (нали все на това наблягаме), над 2 дена даже нямаше никаква идея, що зимата има вода, а лятото няма. Иначе, той на мен ми обяснява, че било заради дъждовете. Баси и наглостта... 😆

Типичен умнокрасив жълтопаветник...  Нямало да си остави магерето в калта. Иначе, високо самочувствие - бол. 😆

преди 20 минути, communismatic написа:

Тия още не са разбрали, че дъждовете пълнят и язовирите, и кладенците.

Ти не си разбрал комуне трол. Русия ги пълни 

преди 1 минута, Zolin написа:

Ти не си разбрал комуне трол. Русия ги пълни 

Тоя пак вие на умряло, завалията... 😆

току-що, communismatic написа:

Тоя пак вие на умряло, завалията... 😆

Защо пак вие комунето не си ли заработил

току-що, Zolin написа:

Защо пак вие комунето не си ли заработил

Извинявай, ако може субтитри, щото говоря само български...

преди 47 минути, Zolin написа:

ДСО Приборостроене и автоматизация част от .ДСО - ИЗОТ.

И отново празни думи без съдържание. Разбира се ново твърдение без капка доказателство.

преди 48 минути, Zolin написа:

Трол кои данни имаш, картинки с преизпълнени 10 пъти планове 

Казах да не се притесняваш да данните, които съм дал. Притеснявай се за това, което ти даде. Два реда от изкуствен интелект започващ с лъжа.

преди 2 минути, communismatic написа:

Извинявай, ако може субтитри, щото говоря само български...

Нали знаеш съветски или и това не знаеш като останалите дет са ви напускали да заработвате

току-що, maxthon написа:

И отново празни думи без съдържание. Разбира се ново твърдение без капка доказателство.

Казах да не се притесняваш да данните, които съм дал. Притеснявай се за това, което ти даде. Два реда от изкуствен интелект започващ с лъжа.

Вместо да си на път към съветския фронт искаш да лееш соц пропаганда 

преди 40 минути, Gaming_Solutions написа:

Не.... Ти се включи в нея с нещо различно от това, което се дискутира. А това, което се дискутираше беше "загубата" според някои хора от дейността на Завод Правец.

преди 1 минута, maxthon написа:

Не.... Ти се включи в нея с нещо различно от това, което се дискутира. А това, което се дискутираше беше "загубата" според някои хора от дейността на Завод Правец.

Ама къде е печалбта троле в картинките от соц пропагандата ли

275958808_2948699708650854_3091993215225462221_n.jpg.51eec26142368c127e5904a79cca827a.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.