Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

На Кокич пъпът му е хвърлен при соца и затова все стои в тази тема.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Хората обичат да придават допълнителна стойност на всичко старо, но особено за българското кино от онова време, като че ми идва малко в повече. Като знам какви филми са се правили на запад и каква помия е било тук... То не е театралничене от актьорите, то не са "дълбокомислени" паузи без диалози или пък нечленоразделни звуци, задължителното изнасилване на главната героиня... и всякакви пародии на кино

Миналата година, мисля че беше по случай смъртта на актьора Иван Иванов, бяха пуснали филма "Всичко е любов", загледах го (направо си го изгледах), ами доста абсурден филм, описващ абсурдното битие и сив живот на хората от това време. Като го гледаш в наши дни може човек да си направи и сметката що за ценности са се възпитавали тогава и как неща, които в наши дни са абсурдни, тогава са минавали за нормални, примерно да нашамариш жена си...

И понеже ми направи впечатление филма и сигурно съм го обсъждал с приятели, по социалните мрежи ми излезе и статия за филма, която доста добре описва това, което и аз изпитах докато го гледам и мислите, които ме обзеха след това.

Започнах да гледам "Всичко е любов". След 20 минути се почувствах толкова депресиран, че се наложи да спра

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Хората обичат да придават допълнителна стойност на всичко старо, но особено за българското кино от онова време, като че ми идва малко в повече. Като знам какви филми са се правили на запад и каква помия е било тук... То не е театралничене от актьорите, то не са "дълбокомислени" паузи без диалози или пък нечленоразделни звуци, задължителното изнасилване на главната героиня... и всякакви пародии на кино

Миналата година, мисля че беше по случай смъртта на актьора Иван Иванов, бяха пуснали филма "Всичко е любов", загледах го (направо си го изгледах), ами доста абсурден филм, описващ абсурдното битие и сив живот на хората от това време. Като го гледаш в наши дни може човек да си направи и сметката що за ценности са се възпитавали тогава и как неща, които в наши дни са абсурдни, тогава са минавали за нормални, примерно да нашамариш жена си...

И понеже ми направи впечатление филма и сигурно съм го обсъждал с приятели, по социалните мрежи ми излезе и статия за филма, която доста добре описва това, което и аз изпитах докато го гледам и мислите, които ме обзеха след това.

Започнах да гледам "Всичко е любов". След 20 минути се почувствах толкова депресиран, че се наложи да спра

Соц филмите описваха точно епохата в която се живееше. Сиво и тъпо. Както и в всяко друго отношение бяхме далече от западния свят. По три поколения живееха в двустайни панелни апартаменти по градовете с топла вода и парно. Фамилии които успееха да се измъкнат от калта мизерията и ТКЗС-тата по селата.

преди 22 минути, Zolin написа:

Соц филмите описваха точно епохата в която се живееше. Сиво и тъпо. Както и в всяко друго отношение бяхме далече от западния свят. По три поколения живееха в двустайни панелни апартаменти по градовете с топла вода и парно. Фамилии които успееха да се измъкнат от калта мизерията и ТКЗС-тата по селата.

Истината че нямаш мозък,не се пълни нямаш никой в кратуната.

преди 2 минути, nusho73 написа:

Истината че нямаш мозък,не се пълни нямаш никой в кратуната.

Нуша стига се описва, че довечера ше заиграе пак дървото по зеленчука ти. 

преди 25 минути, Zolin написа:

Соц филмите описваха точно епохата в която се живееше. Сиво и тъпо...

В същата година, когато е излязъл филма "Всичко е любов", в един друг свят излиза "Пришълецът" на Ридли Скот, а две години преди това пък излиза "Междузвездни войни" на Джордж Лукас :)  

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

В същата година, когато е излязъл филма "Всичко е любов", в един друг свят излиза "Пришълецът" на Ридли Скот, а две години преди това пък излиза "Междузвездни войни" на Джордж Лукас :)  

Сега Бг филмите са абсолютни дървета .

Дали са достигнали до Пернишките села - та и Кокич да ги е гледал?    

Единствените които си спомнят БГ филмите, с такова умиление, са соц троловете пропагандатори и такива комунисти които са функционално неграмотни дотолкова, че даже и на кино не са ходили, или са ходили, един два пъти. 

преди 13 минути, attj написа:

Дали са достигнали до Пернишките села - та и Кокич да ги е гледал?    

преди 2 минути, attj написа:

Че то и по селата имаше кино.

550202988_1209892777642448_6097740191460966748_n.jpg

преди 16 минути, nusho73 написа:

Сега Бг филмите са абсолютни дървета .

Аз, между другото... изобщо не съм учуден от мнението на ПП-ДБ фенчето. Тоя е абсолютно промит мозък, имаш чувството, че живее в някакъв си негов измислен свят. Последно се смях на тезата му за купуването на апартаменти. Завалията... изобщо не излиза от краварските парцали, те там облъчват по калъп.
Имам доста добър приятел, който е режисьор... не е изобщо популярен, от него много добре знам, по какъв начин се печели финансиране от НФЦ... общо-взето всичко е обвързано политически и само "наши" хора могат, да правят филми. Това е и основната причина у нас болшинството от хората, да продължават, да гледат "Баш майстора", "Вчера", "С деца на море", "Оркестър без име" и прочее. Много показателен пример за всичко това е филма за Георги Аспарухов, който излезе миналата година по това време някъде. Дръпнах си го от Зелка, понеже никога не бих дал пари за българско кино... Та, това ако е "най-добрият филм след 1989-а", толкова по-зле за родното кино. Изключително слаба актьорска игра, изключение прави момичето, което играе Лита, другите са потресаващи на моменти. Сценарият е напълно банален, да не говорим за антикомунистическата краска, дето е също тотален смях. Просто тезата, че Гунди бил репресиран от комунистите и че даже го поръчали е теза за идиоти. Никой репресиран от системата, няма да кара "Алфа Ромео" в ония години.

Искам да видите, какви филми правят нашите комшии...

преди 6 часа, "Саша" написа:

Това с лагерните колички нали се досещате, че го правихме поради липса на каквито и да е развлечения? Голяма скука беше, спомням си когато се появи видеото, еха... всички се събирахме при някой авер дето има видео да гледаме филм. Рамбо, Джеки чан и други. Голяма работа беше. 😆😆😆 Днес е смешно на какво сме се радвали, така ще е след 40 години и за сегашните деца. Светът се развива и определено не искаме да се връщаме назад. Искам да се върне младостта но не и времената...!:)

Тоя всеки пост е с различна версия. Предния път се оказа, че живеел в циганската махала и нямал и една стотинка в джоба. Имаше дори признания, че общо-взето е доста скаран с хигиената. Сега мантрата вече е друга... лагерни колички, видео... ала-бала...

Болна работа...

преди 45 минути, attj написа:

Че то и по селата имаше кино.

Тогава ли се е появил израза:

Какъв филм ще дават, хубав или руски?

За едновремешното руско кино нямам мнение, въпреки, че доколкото знам е било доста стойностно (поне така съм чувал), но сегашното руско кино е направо на космическо равнище в сравнение с нашето. То е дори по-стойностно от американското, което е тотално политкоректно и в почти всяка продукция има по един пе*дал, дето е негър и е много репресиран. Веднага се сещам за филма на Брендън Фрейзър (великолепен актьор) - "Китът", в който той играе учител с наднормено тегло, който... естествено е хомосексуалист и естествено филма спечели "Оскар". Или филма за оня, дето бил опозиционер на Владимир Путин - Алексей Навални. И понеже за разлика от болшинството умни глави тук, не съм никакъв лаладжия, а човек, който винаги се аргументира, веднага давам пример със "Слово Пацана" (сериен филм за "Казанският феномен"). Тоя филм е толкова чудовищно добър, че дори в украинският Спотифай, саундтрака на сериала (АИГЕЛ - Пыяла) е сред най-популярните песни там. Дори в Украинската Рада нададоха вой в началото на миналата година, понеже влиянието му над украинската младеж било плашещо и нямало какво да спре разпространението... на "руска пропаганда".

преди 19 минути, communismatic написа:

За едновремешното руско кино нямам мнение, въпреки, че доколкото знам е било доста стойностно (поне така съм чувал), но сегашното руско кино е направо на космическо равнище в сравнение с нашето. То е дори по-стойностно от американското, което е тотално политкоректно и в почти всяка продукция има по един пе*дал, дето е негър и е много репресиран. Веднага се сещам за филма на Брендън Фрейзър (великолепен актьор) - "Китът", в който той играе учител с наднормено тегло, който... естествено е хомосексуалист и естествено филма спечели "Оскар". Или филма за оня, дето бил опозиционер на Владимир Путин - Алексей Навални. И понеже за разлика от болшинството умни глави тук, не съм никакъв лаладжия, а човек, който винаги се аргументира, веднага давам пример със "Слово Пацана" (сериен филм за "Казанският феномен"). Тоя филм е толкова чудовищно добър, че дори в украинският Спотифай, саундтрака на сериала (АИГЕЛ - Пыяла) е сред най-популярните песни там. Дори в Украинската Рада нададоха вой в началото на миналата година, понеже влиянието му над украинската младеж било плашещо и нямало какво да спре разпространението... на "руска пропаганда".

Кога и ние ще можем да правим хубави филми в днешно време,това е въпроса? Макар че ги плюят имат много стойностни филми и сериали. Ни тях не можем да ги стигнем,камоли други държави. Излиза един трол и казва че нямало кино при социализма.Когато се правеха стойностни филми.

преди 15 минути, nusho73 написа:

Кога и ние ще можем да правим хубави филми в днешно време,това е въпроса?

Нали това го обясних вече, няма и как да правим, абсолютно всичко е обвързано политически. Информацията ми просто е от първа ръка, докато оправяхме лозето на покойният ми дядо в града-герой Толбухин, той направо си изля мъката. Кандидатствал за финансиране в НФЦ, някакво момиче (част от журито) на 26 години му давало ниски оценки. Решил да се поинтересува, оказало се, че момичето работило в политкоректни парцали като "Дойче Веле", "Дневник", "Свободна Европа" и прочее. И тук идва логичният въпрос, нямам нищо против момичето, ама... на 26 години, тя какво по-точно разбира от операторство например? Това е направо смешно... Просто НФЦ е пълен с парашутисти, това е... Знам много добре и за скандала със Сашо Морфов, дълго време са му спирали постановките "от горе", понеже са удряли индиректно по властта. Накрая (той няма добро мнение за Морфов, казва, че е изключително крив човек, най-редовно псувал актьорите по време на репетиции) Морфов просто не издържал и решил, да направи това, което направи.
Просто... както се вижда от един километър, Дебелият и Тиквата (барабар с останалата евроатлантическа паплач) са оглавили и спорта у нас. Станка Златева е един от най-простите ръководители на спортна организация у нас, откакто сигурно съществува борбата. Тая няма акъл за пет стотинки, пределно е ясно, че е сложена от властта, за да крадат като изоглавени. В щангите е абсолютно същата работа, Стефан Ботев ми е един от любимите щангисти (260 килограма тласкане при 110 килограма лично тегло), но и той е човек на Делян Пеевски, и дори не го и крие. Знам много добре и какво се случва при ветераните, корупцията е направо в космически мащаби. Една лекоатлетка е направила световен рекорд, от федерацията обаче отказали да й дадат премия, понеже премия се давала само за... "високо спортно майсторство". Интересно, ако световен рекорд не е "високо спортно майсторство", кое по-точно е? Ангел Генчев а.к.а. Чушката печели злато на "Мастър" лигата, но от федерацията не му превели и една стотинка, понеже... по погрешка превели парите на някакъв клуб по щанги. Жалка история.

Това е положението...

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Да, това е положението. И си е много добре, това положение.

Ти да мълчиш какво правиш тук,марш в Америка 

току-що, nusho73 написа:

Нуша леко :giggle1:

535057630_732491699601038_3742647493536794868_n.jpg

преди 1 минута, nusho73 написа:

Toя пък... Каква Америка, тоя няма и два лева в джоба. До оня ден твърдеше, че бил сред основателите на партия "ГЕРБ". Питам го как са пътищата в София, оня съвсем сериозно ми каза, че не познавал столицата. В тоя форум е пълно с болни хора.

преди 8 минути, nusho73 написа:

Чак март месец е планирано пътуването.

преди 6 минути, communismatic написа:

Toя пък... Каква Америка, тоя няма и два лева в джоба.

Прав си донякъде. Почти никакви левове нямам кеш. Така или иначе, тези хартийки вече са ненужни. € е паричната единица

преди 8 минути, communismatic написа:

До оня ден твърдеше, че бил сред основателите на партия "ГЕРБ". Питам го как са пътищата в София, оня съвсем сериозно ми каза, че не познавал столицата.

Каква е връзката? Да, от основателите съм.. И да не познавам София - живея във Варна. Когато се наложи, предпочитам колата да я кара някой от Партията, вместо да се набутам в някоя тапа.

преди 32 минути, NewRedDragon написа:

Да, това е положението. И си е много добре, това положение.

Е да, добре ти е. Днес си изкарал парички за да си платиш нет-а. Ама утре? Може да се окаже че пак са ти го спярли и тогава как ще ни се похвалиш колко си велик?

току-що, ivottoshev написа:

Е да, добре ти е. Днес си изкарал парички за да си платиш нет-а. Ама утре? Може да се окаже че пак са ти го спярли и тогава как ще ни се похвалиш колко си велик?

Нещо ме забрави ! Да не си паднал лошо на глава ? Веднага ми се отчети

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.