Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Направил съм анализ по видове стоки на стокообмена с Гърция в този период.
Износът на шилета + агнета е единственото, което има характеристики на дългосрочна сделка -  от почти нула, преминава през такъв ръст, продължава десет години, а в края на периода предвиден за изплащане отново е нула.
И освен това, като пари се връзва.

Къв анализ си направил, ти изобщо "нямаш хабер от понятие", даже не ти стига акъла, да разчетеш един най-обикновен документ. Ти си на едно ниво с тия, дето вдигат кофите по строежите. Бил направил анализ... Тия тъпотии, дето си ги писал, по абсолютно никакъв начин, не доказват малоумната... пак да повторя, малоумната ти теза, че сме изплащали репарациите на Гърция чрез агнешко месо... пардон вече не е "агнешко месо", а стана агнета и шилета. Най-редовният ти номер е, да постваш всякакви мега тъпотии, които по никакъв начин, да не можеш, да ги докажеш. Ти си напълно сбъркан тип, а от вчера разбрах и че си неповторимо жалък. Особено след "пробива" ти с предаването "История БГ" и факта, че си толкова горд от постижението си, че след като над 20 пъти си промени тезата, накрая излезе все пак прав, ама то щото се наложи, да изгледаш телевизионно предаване, а не че ти сам си стигнал до извода или че си го знаел. Поне да имаше малко повече капацитет, че да се прикриеш... ама на теб не ти и мина през акъла за подобно нещо.

Тъй... Давай за яйцата, стига бяга по тъча. Казвай с какво комунистите са некадърни? 300 пъти те питам, така и не даваш отговор. Няма да те ебавам много, обещавам. Само малко.

преди 2 минути, parmobil написа:

@communismatic ти си на зелена рецепта, нали?

Тоя пак вие на умряло... Човека, дето за да пише глупости за Русия стигна до там, да лъже и маже... Иначе, много наясно с нещата. Абсолютно болни хора в тоя форум.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 23 минути, communismatic написа:

Къв анализ си направил, ти изобщо "нямаш хабер от понятие", даже не ти стига акъла, да разчетеш един най-обикновен документ. Ти си на едно ниво с тия, дето вдигат кофите по строежите. Бил направил анализ... Тия тъпотии, дето си ги писал, по абсолютно никакъв начин, не доказват малоумната... пак да повторя, малоумната ти теза, че сме изплащали репарациите на Гърция чрез агнешко месо... пардон вече не е "агнешко месо", а стана агнета и шилета. Най-редовният ти номер е, да постваш всякакви мега тъпотии, които по никакъв начин, да не можеш, да ги докажеш. Ти си напълно сбъркан тип, а от вчера разбрах и че си неповторимо жалък. Особено след "пробива" ти с предаването "История БГ" и факта, че си толкова горд от постижението си, че след като над 20 пъти си промени тезата, накрая излезе все пак прав, ама то щото се наложи, да изгледаш телевизионно предаване, а не че ти сам си стигнал до извода или че си го знаел. Поне да имаше малко повече капацитет, че да се прикриеш... ама на теб не ти и мина през акъла за подобно нещо.

Тъй... Давай за яйцата, стига бяга по тъча. Казвай с какво комунистите са некадърни? 300 пъти те питам, така и не даваш отговор. Няма да те ебавам много, обещавам. Само малко.

"Пробивът" с предаването беше само за теб, само за теб... и само за теб.
Отдавна съм се убедил, че не четеш задълбочено, не преглеждаш внимателно постнати сканирани документи и като цяло се затрудняваш да схванеш същността, особено ако се налага да проследиш малко по-сложни връзки. 
Надрасканото с цветни тебешири понякога върши работа за заостряне на вниманието и привличане върху същественото. Но невинаги е успешно.
Затова трябваше да е нещо много по-различно...

Щях да се пробвам и само с книгите на двечките, но не бях сигурен дали ги имаш, а да поствам страници от тях, щеше да е нарушение на авторското право. Имаше и едно интервю в онлайн изданието на в-к Марица, но пак с частична информация.
Случайно мярнах това старо предаване, а то се оказа страхотно попадение. Трудно ми е да си представя какво си изпитал, когато един от авторитетите ти с едно простичко изречение закопава тезата ти, която защитаваш n-поредни страници.
Безценно! 

btw, нали правилно съм разбрал, че колкото повече постове правя, толкова по-често ще четеш подписа ми?
Безценно!

😁

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Отдавна съм се убедил, че не четеш задълбочено, не преглеждаш внимателно постнати сканирани документи и като цяло се затрудняваш да схванеш същността, особено ако се налага да проследиш малко по-сложни връзки. 

Верно? Не преглеждам внимателно сканирани документи? Това го твърди човека, който от 20000 документа не е разбрал до момента нито един... 😆😆😆😆😆
Забавно момче..

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Трудно ми е да си представя какво си изпитал, когато един от авторитетите ти с едно простичко изречение закопава тезата ти, която защитаваш n-поредни страници.

Ти за да вярваш, че съм "изпитал" нещо, значи наистина си болен мозък. Щото единственото, което ми причиняваш е смях и съжаление. Щото честно казано си е тъжно, да гледаш, как някой може да падне толкова ниско, че чак даже и да не осъзнава, колко ниско е паднал. Щом смяташ, че е голямо попадение за теб, ми то представям си колко е смислен живота ти... Баси жалкото създание, даже не му стига акъла, да прикрие простотията си. 😆😆😆 Чак е горд от "постижението" си, трудно си бил представял, какво съм бил изпитал... 😆😆😆😆

преди 5 минути, plamen.spam написа:

btw, нали правилно съм разбрал, че колкото повече постове правя, толкова по-често ще четеш подписа ми?

Продължава, да си вярва... 😆

преди 14 минути, communismatic написа:

Верно? Не преглеждам внимателно сканирани документи? Това го твърди човека, който от 20000 документа не е разбрал до момента нито един... 😆😆😆😆😆
Забавно момче..

Ти за да вярваш, че съм "изпитал" нещо, значи наистина си болен мозък. Щото единственото, което ми причиняваш е смях и съжаление. Щото честно казано си е тъжно, да гледаш, как някой може да падне толкова ниско, че чак даже и да не осъзнава, колко ниско е паднал. Щом смяташ, че е голямо попадение за теб, ми то представям си колко е смислен живота ти... Баси жалкото създание, даже не му стига акъла, да прикрие простотията си. 😆😆😆 Чак е горд от "постижението" си, трудно си бил представял, какво съм бил изпитал... 😆😆😆😆

Продължава, да си вярва... 😆

Притеснен съм за теб.

Поговори със специалист. Сподели му за вербалната ти агресия. Потърсете решение.
Млад човек си. Ще се изхабиш от толкова напрежение.

Притеснен съм за теб.

Мда... Сигурен съм, че ти си притеснен и за близките ти, а не те за теб. 😆

Ще се изхабиш от толкова напрежение

Така-така... Едвам се съвземам от "гаврите" ти... 😆

Кво стана с яйцата, пак да питам... Че отдавна не съм се хилил на акъла ти. Що избяга от темата? Толкова ли те е страх от дискусиите с мен? Пробвай пак с "История БГ", щом не можеш сам. То няма как от човек с капацитет на невестулка, да чакаме, да мисли... очевадно ще му е нужна помощ. Е, повечето интелигентни хора четат, ама... има и такива, дето "обръщат" бетон и предпочитат, да гледат телевизия. По-разбираемо е за тях... Книгите все пак използват доста сложни и неразбираеми думи, а много добре знаем как ти умееш, да осмисляш нещо написано. Нали? 😆

Пламен Умния явно няма да каже за яйцата... Още доизясняваме моето непознаване по темата и моето неумение, да разчитам документи... 😆😆😆

A вие бяхте ли тогава в това време ?
Телевизор със стабилизатор, игри до тъмно пред блока; ключ на врата, КОРЕКОМ и писма до руско другарче, банани по Нова година и боза от 6 ст.... и още:
Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.
Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче.
Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина.
Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш.
Да пишеш писма на руско другарче.
Да идеш на градска баня.
Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.
Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.
Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда.
Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".
Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест.
Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне.
Да отключваш с ключа, както ти е на врата.
"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."
Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.
Да си абониран за Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче...
Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.
Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра.
Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени престилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип "голям пипит".
Да пушиш в самолет.
Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка.
Да се вълнуваш, когато "пуснат" нещо в магазина.
Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали, защото няма Гугъл.
Да си разменяте подаръци в училище за Нова година - старателно надписани книги и грамофонни плочи.
Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно.
Да ходиш до "Домашни потреби" за тиган, до "Плод-зелечук" за чушки и домати, до "Млад техник" за детски играчки, до "Битовия комбинат" за...
Да си купуваш плочи с музика.
Да сменяш ремъка на касетофона.
Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе.
Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци.
Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.
Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.
Да си дадеш чорапогащника на `ловим бримки`.
Да си вариш домашна кола-маска.
Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.
Да гледаш на черно-бял телевизор "Студио Х" всяка събота, след 23.30 часа.
Да скачаш на ластик на улицата пред блока.
Да участваш в Ленински съботник.
Да гледаш в неделя сутрин "Бързи, смели, сръчни".
Да познаваш мириса на "Кореком".
Да цъкаш пред величието на новия Москвич.
Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде.
Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече.
Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали.
Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.
Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел.
Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.
Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен.
Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.
Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.
Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото.
Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини.
Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.
Да си мечтаеш за "ходеща кукла" от СССР.
Да отидеш на истинско изпращане на войник.
Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба.
“Милион и едно желания” в неделя сутрин по телевизията, когато баща/майка ти е направил(а) попара ,а следобед да те извикат другарчета да ти покажат новата си лагерна количка.

Трола Золин изобщо да не ме цитира.

преди 9 минути, nusho73 написа:

Тцъ, цъ, цъ цък... Ти да видиш. 😆

преди 11 минути, nusho73 написа:

Това е задължително, дъвка идеал зелена...😆

преди 13 минути, nusho73 написа:

“Милион и едно желания” в неделя сутрин по телевизията, когато баща/майка ти е направил(а) попара ,а следобед да те извикат другарчета да ти покажат новата си лагерна количка.

Моята беше завиваща... Предните два лагера монтирах на дъска, посредата на дъската сложих голяма метална шайба, на борда още една. Между двете шайби намазах с грес... 😆 Всички ми завиждаха. 😆😆

преди 4 минути, "Саша" написа:

Тцъ, цъ, цъ цък... Ти да видиш. 😆

Това е задължително, дъвка идеал зелена...😆

Моята беше завиваща... Предните два лагера монтирах на дъска, посредата на дъската сложих голяма метална шайба, на борда още една. Между двете шайби намазах с грес... 😆 Всички ми завиждаха. 😆😆

Видя ли колко хубаво беше при социализма. Сега няма такива неща.

преди 27 минути, nusho73 написа:

A вие бяхте ли тогава в това време ?
Телевизор със стабилизатор, игри до тъмно пред блока; ключ на врата, КОРЕКОМ и писма до руско другарче, банани по Нова година и боза от 6 ст.... и още:
Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.
Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче.
Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина.
Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш.
Да пишеш писма на руско другарче.
Да идеш на градска баня.
Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.
Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.
Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда.
Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".
Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест.
Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне.
Да отключваш с ключа, както ти е на врата.
"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."
Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.
Да си абониран за Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче...
Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.
Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра.
Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени престилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип "голям пипит".
Да пушиш в самолет.
Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка.
Да се вълнуваш, когато "пуснат" нещо в магазина.
Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали, защото няма Гугъл.
Да си разменяте подаръци в училище за Нова година - старателно надписани книги и грамофонни плочи.
Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно.
Да ходиш до "Домашни потреби" за тиган, до "Плод-зелечук" за чушки и домати, до "Млад техник" за детски играчки, до "Битовия комбинат" за...
Да си купуваш плочи с музика.
Да сменяш ремъка на касетофона.
Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе.
Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци.
Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.
Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.
Да си дадеш чорапогащника на `ловим бримки`.
Да си вариш домашна кола-маска.
Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.
Да гледаш на черно-бял телевизор "Студио Х" всяка събота, след 23.30 часа.
Да скачаш на ластик на улицата пред блока.
Да участваш в Ленински съботник.
Да гледаш в неделя сутрин "Бързи, смели, сръчни".
Да познаваш мириса на "Кореком".
Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде.
Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече.
Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали.
Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.
Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел.
Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.
Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен.
Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.
Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото.
Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини.
Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.
Да си мечтаеш за "ходеща кукла" от СССР.
Да отидеш на истинско изпращане на войник.
Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба.

Трола Золин изобщо да не ме цитира.

:giggle1:

565795872_10213734669156353_8114923263696549431_n.jpg

преди 25 минути, nusho73 написа:

Накрая ще ядеш дървото,тука става за преживяно детство и чети какво съм написал

Нуша пак си яла дървото

преди 34 минути, В. Велев написа:

За амебите е било прекрасно и поколенията преди соца и след соца не са имали детство налЕ др Велева

преди 30 минути, В. Велев написа:

Сега е много по хубаво. :) За децата има електрически колички, а не лагерни които сами да си правят. Моята лагерна количка постоянно нещо правих по нея. Когато я направих завиваща след това отпред я стисних борда като скейборд а отзад където се сяда оставих по широко защото когато завия дъската, опираше в борда. Стисних я на големината на шайбите, само те лежаха върху завивашата дъска. Това много отслаби конструкцията и се строши.... 😆😆😆 Ми не беше хубаво, единственото хубаво нещо беше, че бях дете.... 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 6 минути, "Саша" написа:

Ми не беше хубаво, единственото хубаво нещо беше, че бях дете....

Проблема е че тия соц платени пенсионирани примати, се опитват да пропагандират единствено и само за соца.

преди 7 минути, Zolin написа:

Проблема е че тия соц платени пенсионирани примати, се опитват да пропагандират единствено и само за соца.

Да, лагерни колички си правехме и 90-те, те половината неща от списъка са характерни и за 90-те, другата половина са комични

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Това с лагерните колички нали се досещате, че го правихме поради липса на каквито и да е развлечения? Голяма скука беше, спомням си когато се появи видеото, еха... всички се събирахме при някой авер дето има видео да гледаме филм. Рамбо, Джеки чан и други. Голяма работа беше. 😆😆😆 Днес е смешно на какво сме се радвали, така ще е след 40 години и за сегашните деца. Светът се развива и определено не искаме да се връщаме назад. Искам да се върне младостта но не и времената...!:)

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Пак пускаш собствени снимки. Ще ме разчустваш.

Пак пуснах снимката ви и те заболя. Разбирам те, веднага се вкл.

Запознайте се с Роботрон

https://en.wikipedia.org/wiki/VEB_Robotron

computer120-resimage_v-variantBig1xN_w-1

12-june-2018-germany-apolda-christine-ha

Тя бе най-голямата фабрика или комбинат в ГДР. 70 000 работници. Седалище Дрезден. 70 други места.

VEB_Kombinat_Robotron_Dresden_1990.jpg

преди 19 минути, "Саша" написа:

Това с лагерните колички нали се досещате, че го правихме поради липса на каквито и да е развлечения? Голяма скука беше, спомням си когато се появи видеото, еха... всички се събирахме при някой авер дето има видео да гледаме филм. Рамбо, Джеки чан и други. Голяма работа беше. 😆😆😆 Днес е смешно на какво сме се радвали, така ще е след 40 години и за сегашните деца. Светът се развива и определено не искаме да се връщаме назад. Искам да се върне младостта но не и времената...!:)

Те детските игри са си характерни за годините, не за строя. На стражари и апаши, криеница и какво ли не се е играело и на запад, даже и в САЩ са си правели подобия на лагерни колички. Като е нямало google, естествено че информацията се е търсила по библиотеките. Като цяло доста жалък опит да се използва носталгията по детството с цел да се поукраси социалистическия строй

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Запознайте се с Роботрон

https://en.wikipedia.org/wiki/VEB_Robotron

computer120-resimage_v-variantBig1xN_w-1

12-june-2018-germany-apolda-christine-ha

Тя бе най-голямата фабрика или комбинат в ГДР. 70 000 работници. Седалище Дрезден. 70 други места.

VEB_Kombinat_Robotron_Dresden_1990.jpg

800 марки /1000 марки заплати, а комповете бяха към 1500 марки. 😁

преди 1 час, Zolin написа:

За амебите е било прекрасно и поколенията преди соца и след соца не са имали детство налЕ др Велева

НалЕ?

image.thumb.png.d63f37b6537218b4e4f0a341656a45aa.png

преди 5 минути, В. Велев написа:

НалЕ?

По време оно, най-ми хареса филма Емануела, много трудно се сдобих с билет за киното да го гледам. 😁

преди 9 минути, В. Велев написа:

НалЕ?

Бабо я покажи твой снимки от соца с Московеца пред Тримона 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.