Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, communismatic написа:

Е, нали не те интересуваше? Сега пък те интересува? Или май както обикновено, отговаряш само на отбрани въпроси, а другите просто ги подминаваш, понеже си жалък. Не е изненада...

Кое да ме интересува? Аз казвам, че сме окупирани от СССР. Верно ли е или не?

Ти се намеси с въпрос, който потвърждава окупацията. Няма какво повече да си говоря с теб по това.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 36 минути, communismatic написа:

Само да обясня относно влизането ни в Еврозоната, понеже разни болни хора зачекнаха и тази тема. 
Защо никой не се замисля, коя е причината, нашите мили управляващи толкова, ама толкова да искат, да ни вкарат там? Не е ли много странно, при положение, че те са единствено експерти по "нищоправене"?! Още преди сума ти месеци ви написах, че колкото и да не ни се иска, ние ще влезем там, просто защото това отдавна е решено. Причината да смятам така е, че те и дума не дават, да се отваря, да се пита българският народ, дали да приема еврото или не. Вероятно защото е ясно, как българите ще решат. Ако не ме лъже паметта... още през 2019-та, Стоян Панчев беше направил подобно допитване и стана ясно, че около 65% от българите (към този момент) не желаят еврото, а 25% го искат. На останалите общо-взето им е все едно.
Пределно е ясно, че България няма как да покрие критериите за влизането в Еврозоната, та затова и НСИ се налага, да прави "масажирания" на данните, та чак и "Политико" писаха по тоя повод. Щом НСИ изкараха, че през април за първи път от 25 години у нас имало дефлационен месец, какво да коментираме повече!? В смисъл... само мега просто парче би повярвал на подобни стъкмистики. Какъв е проблема тук? Проблема е, че за да се изпълнят критериите, това стимулира държавата, да задържа (доколкото е възможно) цените за да се поддържа инфлационният индекс, та когато критериите са изпълнени, после това ще избухне с много по-голяма сила, със сигурност ще има и огромна спекула. Това нещо се вижда в Хърватия например, а доколкото знам и в Гърция. Хърватия все още има "таван" на цените на над 50-60 стоки, просто защото правителството определено не може, да се справи с вихрещата се инфлация. Другият проблем. За да се покрият огромните дефицити, за да се влезе в Еврозоната, това ще удари яко по джоба на българина, понеже когато страната е икономически изостанала, няма как по друг начин, да се покрият критериите... освен чрез вдигането на данъците.
И най-важният въпрос, който всеки трезвомислещ човек би трябвало да си зададе... Защо нашите политици толкова много искат, да влязат в Еврозоната? Коя е причината? Причината е, че когато България стане член на Еврозоната, това ще премахне валутният борд, което ще отвърже ръцете на нашите политици за теглене на много големи кредити, съответно и повече за крадене. Просто лихвената политика вече ще се определя от ЕЦБ, а и падането на борда, премахва и ограничението за тегленето на дългове, понеже вече ще сме с обща валута. Това е и основната причина, страната ни да има толкова нисък дълг към БВП, а не че сме някакъв икономически гигант. Просто валутният борд работи добре...
Бяха задали въпрос към Кокорчо, защо Полша не била в Еврозоната, оня каза, че те не покривали критериите. Ми... кво да коментираме повече!? В смисъл... толкова много хора дават гласа си за тая политическа измет. Това ни е нивото просто.

Какво реално би станало, ако не влезем в Еврозоната?

преди 11 минути, parmobil написа:

Кое да ме интересува?

Не, написа, че не те интересувало, що сме били окупирани. А те интересува, дали сме били окупирани. Странна работа. Да не би причината е, че не смееш, да влезеш с мен в спор? Щото най-редовният ти номер е да не отговаряш на неудобни въпроси. Просто си едно най-обикновено жалко момче... Но пък поне си доста умен. Един от най-умните в тоя форум... (иронична емотиконка)

преди 10 минути, "Саша" написа:

Какво реално би станало, ако не влезем в Еврозоната?

Т.е. понеже няма ползи, да влизаме, та решаваме, че не е добре и да не влизаме...

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. понеже няма ползи, да влизаме, та решаваме, че не е добре и да не влизаме...

Не казвам, че няма ползи, напротив, има и рискове, и ползи. Но ако не влезем в Еврозоната, какво реално печелим?

преди 1 минута, "Саша" написа:

Не казвам, че няма ползи, напротив, има и рискове, и ползи. Но ако не влезем в Еврозоната, какво реално печелим?

Ами обратното на това което ще стане, ако влезем в Еврозоната, не е ли логично?! Научи се да четеш с разбиране...

преди 1 минута, communismatic написа:

Ами обратното на това което ще стане, ако влезем в Еврозоната, не е ли логично?! Научи се да четеш с разбиране...

Ако искаме да водим смислен разговор, нека говорим с аргументи. Аз питам сериозно ако не влезем в еврозоната, какво конкретно ще спечелим?

преди 4 минути, parmobil написа:

Кое да ме интересува? Аз казвам, че сме окупирани от СССР. Верно ли е или не?

Ти се намеси с въпрос, който потвърждава окупацията. Няма какво повече да си говоря с теб по това.

Вярно е.

Сега може ли и аз да те попитам: Какво би се случило, ако тук нямаше окупационен корпус от СССР? Как ти се вижда България да е без териториите на юг от Асеновград (тях ги е искала победителката във ВСВ - Гърция, а ние сме от губещите) и без териториите на запад от Радомир (тях ги е искала победителката във ВСВ - Югославия, а ние сме от губещите) 

преди 4 минути, communismatic написа:

Не, написа, че не те интересувало, що сме били окупирани. А те интересува, дали сме били окупирани. Странна работа. Да не би причината е, че не смееш, да влезеш с мен в спор? Щото най-редовният ти номер е да не отговаряш на неудобни въпроси. Просто си едно най-обикновено жалко момче... Но пък поне си доста умен. Един от най-умните в тоя форум... (иронична емотиконка)

Аз отговарям на друг, че сме били окупирани. На теб написах, че не ме интересува какво ме питаш. Ти как ще го интерпретираш е още нещо, което изобщо не ме вълнува.

преди 3 минути, "Саша" написа:

Ако искаме да водим смислен разговор, нека говорим с аргументи. Аз питам сериозно ако не влезем в еврозоната, какво конкретно ще спечелим?

Брато, ти малоумен ли си!? Написал съм какво ще се случи, ако влезем в Еврозоната. Напълно е логично да не влизаме, а не да ме питаш, какво ще спечелим. Ще спечелим, че няма да се случат нещата, които ще се случат, ако приемем еврото. Просто е изключително елементарно... дори за тираджия.

преди 3 минути, parmobil написа:

На теб написах, че не ме интересува какво ме питаш.

Аха, т.е. не те интересува какво те питам, ама те интересува мнението ми по друг въпрос, свързан с темата. ОК, разбрах... 

преди 5 минути, communismatic написа:

Написал съм какво ще се случи, ако влезем в Еврозоната.

Какво е това "ако"? Вие сте в Еврозоната и точка! Нема вече левчета - точка!

преди 7 минути, communismatic написа:

Брато, ти малоумен ли си!? Написал съм какво ще се случи, ако влезем в Еврозоната. Напълно е логично да не влизаме, а не да ме питаш, какво ще спечелим. Ще спечелим, че няма да се случат нещата, които ще се случат, ако приемем еврото. Просто е изключително елементарно... дори за тираджия.

Ако имаш аргументи, сподели ги, ще се радвам да ги прочета. Говори с факти и доказателства, а не с измислици и въображение. Всеки може да си измисли някакви неща, които уж ще се случат, това не са факти, а измислици, въображение, пропаганда. 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, "Саша" написа:

Ако имаш аргументи, сподели ги, ще се радвам да ги прочета. Говори с факти и доказателства, а не с измислици и въображение. Всеки може да си измисли някакви неща, които уж ще се случат, това те са факти, а измислици, въображение, пропаганда. 

Аргументите съм ги написал, това че не можеш, да разбереш написаното, не е моя вина... Щом още ме питаш, какво ще спечелим, ако не влезем... при положение, че съм обяснил, какво лошо ще се случи, ако влезем. В смисъл... знам, че ти е особено сложно, ама... ако искаш, да коментираш влизането ни в Еврозоната, поне използвай Chat GPT. Няма да ти е за първи път, ти най-редовно го правиш...

Аргументите съм ги написал, това че не можеш, да разбереш написаното, не е моя вина... Щом още ме питаш, какво ще спечелим, ако не влезем... при положение, че съм обяснил, какво лошо ще се случи, ако влезем. В смисъл... знам, че ти е особено сложно, ама... ако искаш, да коментираш влизането ни в Еврозоната, поне използвай Chat GPT. Няма да ти е за първи път, ти най-редовно го правиш...

Цъфна като майска роза след дъжд. 😆 Зададох ти ясен, логичен въпрос, какво печелим, ако не влезем в еврозоната, а ти ме обвиняваш, че не разбирам. 😆

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Вярно е.

Сега може ли и аз да те попитам: Какво би се случило, ако тук нямаше окупационен корпус от СССР? Как ти се вижда България да е без териториите на юг от Асеновград (тях ги е искала победителката във ВСВ - Гърция, а ние сме от губещите) и без териториите на запад от Радомир (тях ги е искала победителката във ВСВ - Югославия, а ние сме от губещите) 

Може само да се спекулира по този въпрос.

преди 1 минута, "Саша" написа:

Цъфна като майска роза след дъжд. 😆 Зададох ти ясен, логичен въпрос, какво печелим, ако не влезем в еврозоната, а ти ме обвиняваш, че не разбирам. 😆

Зададе ясен и точен въпрос, какво печелим, ако не влезем, след като съм написал огромен пост, какво бихме загубили, ако влезем. Това автоматически те праща в графата "Карлуково"... Между другото, прави впечатление, че още не е разбрал, какво бихме спечелили, щом продължава, да ме пита... 😆

Зададе ясен и точен въпрос, какво печелим, ако не влезем, след като съм написал огромен пост, какво бихме загубили, ако влезем. Това автоматически те праща в графата "Карлуково"... Между другото, прави впечатление, че още не е разбрал, какво бихме спечелили, щом продължава, да ме пита... 😆

Виж, ако наистина вярваш, че си обяснил всичко, тогава не би трябвало да е трудно да кажеш с едно изречение какво конкретно печелим, ако не влезем в еврозоната? 

преди 2 минути, "Саша" написа:

Виж, ако наистина вярваш, че си обяснил всичко, тогава не би трябвало да е трудно да кажеш с едно изречение какво конкретно печелим, ако не влезем в еврозоната? 

😆😆😆😆😆😆😆

преди 1 минута, parmobil написа:

'Просто валутният борд работи добре". А се въведе този борд заради "мъдрото" ръководство на червени идЕоти.

Точно заради тях, да. А не заради всички други, които бяха преди тях, включително и финансовият министър Иван Костов, на който си фен... Ти верно си тотално невменяем.

току-що, communismatic написа:

😆😆😆😆😆😆😆

Явно предпочиташ да се смееш, вместо да отговаряш. Аз пък предпочитам да мисля. :popcorn2:

преди 2 минути, "Саша" написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса тази година? 

Отговорил съм, нямам никаква вина, че си толкова умно момче, че не можеш, да схванеш нещо, което даже и си го коментирал. Не случайно работиш като тираджия, а не като ядрен инженер. Там акъл не се иска...

току-що, communismatic написа:

Отговорил съм, нямам никаква вина, че си толкова умно момче, че не можеш, да схванеш нещо, което даже и си го коментирал. Не случайно работиш като тираджия, а не като ядрен инженер. Там акъл не се иска...

Тогава не би трябвало да е трудно да кажеш с едно изречение какво конкретно печелим, ако не влезем в еврозоната? :popcorn2:

преди 9 минути, communismatic написа:

Точно заради тях, да. А не заради всички други, които бяха преди тях, включително и финансовият министър Иван Костов, на който си фен... Ти верно си тотално невменяем.

Кога се въведе този борд, вменяем друже?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.