Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Брато, ти нямаш ли някакъв почивен ден?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Брато, ти нямаш ли някакъв почивен ден?

24/7 си тука платен соц троле. Мене тръгнал да пита. Много ти е объркано като на комуняга

преди 6 минути, Zolin написа:

Много ти е объркано като на комуняга

Мда, на теб хич не ти е объркано, та затова и през 20 минути ти казват, че си бавноразвиващ...

преди 1 час, communismatic написа:

Мда, на теб хич не ти е объркано, та затова и през 20 минути ти казват, че си бавноразвиващ...

Объркан, кои сте вие дето казвате, кой ви брои за живи комунягите с ТЕЛК-ве от интерната.

преди 2 часа, Zolin написа:

Елементарно развитие имате комунягите.

Знам че комунетата са с елементарно развитие. Особено тези, които сте се хранели с прибори от по 90лв, демек комунетата-номенклатурчици :)

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Знам че комунетата сте с елементарно развитие.

Добре се познаваш. Затова се ебаваме с тебе, пиянка ТЕЛК, комунист, на тати синковеца

преди 14 минути, Zolin написа:

Добре се познаваш. 

Не се опитвай да извърташ. Ти твърдеше че не е имало по-евтини прибори от 90лв. Ти си този, който е издънка от род на комунета-номенклатурчици.

Роднините ти са имали акъл, колкото да могат да краднат и са живели добре. Ти си имал наследствени пари за да можеш също да живееш добре, но сега си принуден да живееш от жълтите стотинчици, които получаваш за безмислените постове по форумите, защото:

571129703_1292696762897545_6805686198270995318_n.jpg.79444f3c2d0e0266adae6a0db35ade0d.jpg

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Не се опитвай да извърташ. Ти твърдеше че не е имало по-евтини прибори от 90лв. Ти си този, който е издънка от род на комунета-номенклатурчици.

Роднините ти са имали акъл, колкото да могат да краднат и са живели добре. Ти си имал наследствени пари за да можеш също да живееш добре, но сега си принуден да живееш от жълтите стотинчици, които получаваш за безмислените постове по форумите, защото:

571129703_1292696762897545_6805686198270995318_n.jpg.79444f3c2d0e0266adae6a0db35ade0d.jpg

Защо комунягите ти продадоха прибори за 90лв и са се подиграли с вас. Защо си с алкохолен-ТЕЛК.

Защо соц бандата сте все сестрички

преди 10 минути, Zolin написа:

Защо комунягите ти продадоха прибори за 90лв и са се подиграли с вас. Защо си с алкохолен-ТЕЛК.

Защо соц бандата сте все сестрички

В нашето семейство не е имало такива скъпи прибори. Ти обаче си този, който не знаеше че е имало и по-евтини. На останалите въпроси съм ти отговарял вече поне по три пъти. Сега не е ли време ти да отговориш на въпроса:

Защо целият форум се ебава с теб?

Що така бягаш от него? Неудобен ли ти идва?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

В нашето семейство не е имало такива скъпи прибори. Ти обаче си този, който не знаеше че е имало и по-евтини. На останалите въпроси съм ти отговарял вече поне по три пъти. Сега не е ли време ти да отговориш на въпроса:

Защо целият форум се ебава с теб?

Що така бягаш от него? Неудобен ли ти идва?

Zaщо си с алкохолен ТЕЛК защо си изгладувал 90лв прибори и сега си се озлобил

преди 5 часа, communismatic написа:

Я ми дай обяснение, защо гледаме само 1948-ма, 1949-та и 1950-та?

Защото тезата, която през цялото защитавам е, че в първите години, когато комунистите поемат управлението на отрасъла земеделие и животновъдство, това управление е некадърно.
После, си е за после и това не само, че не съм го отрекъл, но и съм го обяснил.

Когато комунистите поемат управлението на отрасъла земеделие и животновъдство, се провеждат се реформи по начин, за който предварително се знае, че ще доведе до сериозни сътресения.
Освен това, планът за добив на животинска продукция не е съобразен с реалното състояние и плана за животновъдството. А планът за животновъдството не е съобразен с плана за производство на фураж.

преди 5 часа, communismatic написа:

Между другото, доколкото стана ясно от статистиката на Николов, спада е много преди идването на комунистите на власт, ама тия неща естествено за теб не са важни

Николов още го чакаме да каже кои са тези 12 години на последовател спад.

Продължава никой от вас да не обяснява, защо през 1948 г. състоянието на отрасъла е по-добро от това през 1949-1950 г.? Защо има възход и после упадък.
Кой управлява през това време?
Колкото и да не ти харесват констатациите на самите комунисти - това е положението:
image.png

Тук не е Москва, но може да стане Булгаристан! Американците поетапно си обират чуковете от България. От средата на декември ще се намали присъствието на американски военни у нас. Както вече коментирах преди месец. Явно глупостите, че руснаците едва ли не тропат на вратата на ЕС са абсолютни съчинения на свободна тема или по скоро на "свободна Европа". Апропо как се от както ви спряха парите от САЩ?, Всичко наред ли е? Здрави ли сте? Сити ли те? Че ви мисля постоянно.
Идва и чудесния въпрос, кой ще ги замести в отбраната на източната граница на Европа, за да се гарантира спокойствието на баба ни Урсула? Ние армия нямаме, ако ще и с 2000% да вдигнат заплатите в сектора. Германския и френския военен по-скоро приличат на представителна извадка от гей парад, от колкото на войска готова да се справи с руска инвазия. Е, остава само "комшията", който вече ни защити и предупреди никой да не закача Булгаристан (защото там България, като наименование не съществува). Трудно можеш да се откажеш от нещо, което си смятал за твое 500 години. А и милионната армия на Турция и бе друго няма, какво да прави.
Ох и да! В никакъв случай да не използваме думата робство, защото такова не е имало тук, според либералната риторика. Само сме плащали десятък и даже сме живяли по- добре от сега. Подобна е и теорията за фашизма - дето го е нямало по- нашите земи, ама въобще. Е и сега няма да го има, просто ще ни пазят турски военни, а ние ще плащаме, но всичко ще е в полза на нашето светло бъдеще. Защото иначе ще дойде онзи страшния руснак, който ни е освободил има няма два пъти за 150 години - доста кратък исторически период, в който нашите управници застават все на грешната страна. 
Ей, чакай, чакай не са ни освободили, а са ни окупирали тия ми ти руснаците. Коригирам се за да не засегна някой "начетен" либерал, който си мечтае да бъде номиниран за "будител на века" заради това, че сади дръвчета, лежи в някоя градинка за да спре презастрояването в град, които не му е роден или пък се е заел да опазва някой рис, чиято стъпка е открил случайно в гората, нищо че тях ги няма отдавана из България. 
Иначе, и аз вече почти се убедих, че тук не Москва, но явно скоро пак ще бъде Булгаристан.
P.S. ,Честит празник! Празник, в който почитаме будителите паднали за свободата на България и не само, разбира се!

На Золина магарето .

https://www.facebook.com/reel/2083578899080816

преди 18 минути, nusho73 написа:

Ох и да! В никакъв случай да не използваме думата робство, защото такова не е имало тук, според либералната риторика. Само сме плащали десятък и даже сме живяли по- добре от сега. Подобна е и теорията за фашизма - дето го е нямало по- нашите земи, ама въобще. Е и сега няма да го има, просто ще ни пазят турски военни, а ние ще плащаме, но всичко ще е в полза на нашето светло бъдеще. Защото иначе ще дойде онзи страшния руснак, който ни е освободил има няма два пъти за 150 години - доста кратък исторически период, в който нашите управници застават все на грешната страна. 
Ей, чакай, чакай не са ни освободили, а са ни окупирали тия ми ти руснаците. Коригирам се за да не засегна някой "начетен" либерал, който си мечтае да бъде номиниран за "будител на века" заради това, че сади дръвчета, лежи в някоя градинка за да спре презастрояването в град, които не му е роден или пък се е заел да опазва някой рис, чиято стъпка е открил случайно в гората, нищо че тях ги няма отдавана из България. 
Иначе, и аз вече почти се убедих, че тук не Москва, но явно скоро пак ще бъде Булгаристан.
P.S. ,Честит празник! Празник, в който почитаме будителите паднали за свободата на България и не само, разбира се!

На Золина магарето .

Ти си използвай колкото искаш думата робство, но това не означава, че сме били роби.

Запознай се какво е фашизъм! СССР не окупира ли България?

преди 1 час, plamen.spam написа:

Защото тезата, която през цялото защитавам е, че в първите години, когато комунистите поемат управлението на отрасъла земеделие и животновъдство, това управление е некадърно.

Т.е. първите години са само някакви си там избрани години (естествено да се натъкми тъпата ти теза), после изведнъж обаче стават много кадърни, че има над 20% растеж и минават предвоенният период? Т.е. ти сериозно ми признаваш, че си малоумен? 

Когато комунистите поемат управлението на отрасъла земеделие и животновъдство, се провеждат се реформи по начин, за който предварително се знае, че ще доведе до сериозни сътресения.

Мхм. Е, то големи сътресения е имало, че за три години има над 20% растеж в производството на яйца. Но важното е, че те са страшно некадърни... според един болен човек.

Освен това, планът за добив на животинска продукция не е съобразен с реалното състояние и плана за животновъдството. А планът за животновъдството не е съобразен с плана за производство на фураж.

Така е, да. Ти ги разбираш нещата.

Николов още го чакаме да каже кои са тези 12 години на последовател спад.

Е, какво да каже, като той пусна статистика и там се вижда... Ама твоята статистика естествено е много по-вярна от неговата.

Продължава никой от вас да не обяснява, защо през 1948 г. състоянието на отрасъла е по-добро от това през 1949-1950 г.? Защо има възход и после упадък.

😆😆😆 

Баси болната работа...

Колкото и да не ти харесват констатациите на самите комунисти - това е положението:

Така е, да. Комунистите са адски некадърни до 1950-та, после изведнъж стават много кадърни. За две години стават свръхкадърни...

преди 39 минути, parmobil написа:

СССР не окупира ли България?

Защо ни окупират? Каква е причината?

преди 1 минута, parmobil написа:

Отговори му на @nusho73 има ли окупация или не, ако обичаш! 

Аз те питам теб, защо има окупация, не ме интересува вашият спор...

преди 12 минути, parmobil написа:

Защо реши, че ме интересува какво ме питаш?

Лъжат ги, че някой се интересува от "мнението им"

преди 1 час, nusho73 написа:

Тук не е Москва, но може да стане Булгаристан! Американците поетапно си обират чуковете от България. От средата на декември ще се намали присъствието на американски военни у нас. Както вече коментирах преди месец. Явно глупостите, че руснаците едва ли не тропат на вратата на ЕС са абсолютни съчинения на свободна тема или по скоро на "свободна Европа". Апропо как се от както ви спряха парите от САЩ?, Всичко наред ли е? Здрави ли сте? Сити ли те? Че ви мисля постоянно.
Идва и чудесния въпрос, кой ще ги замести в отбраната на източната граница на Европа, за да се гарантира спокойствието на баба ни Урсула? Ние армия нямаме, ако ще и с 2000% да вдигнат заплатите в сектора. Германския и френския военен по-скоро приличат на представителна извадка от гей парад, от колкото на войска готова да се справи с руска инвазия. Е, остава само "комшията", който вече ни защити и предупреди никой да не закача Булгаристан (защото там България, като наименование не съществува). Трудно можеш да се откажеш от нещо, което си смятал за твое 500 години. А и милионната армия на Турция и бе друго няма, какво да прави.

На Золина магарето .

Русия ни е освободила през 1878 година и през 1944 официално ни окупира. Членството ни в Европейския съюз и НАТО е доброволен избор. 

преди 2 минути, "Саша" написа:

Членството ни в Европейския съюз и НАТО е доброволен избор

Глупости на таркалета.......точно като еврото....

преди 8 минути, Proshark написа:

Те са свързани, от едното следва другото

преди 5 минути, Proshark написа:

Еврото не е задължение, а договорен ангажимент, който всяка държава може да изпълни, когато икономически е готова за това. В Европейският съюз и НАТО влезнахме защото гласувахме и избрахме правителства, подкрепени от парламента и одобрени от мнозинство на народа.

преди 37 минути, parmobil написа:

Защо реши, че ме интересува какво ме питаш?

Не, бе... то те интересува, просто понеже не смееш, да отговориш, та си търсиш оправдания...

преди 15 минути, "Саша" написа:

Членството ни в Европейския съюз и НАТО е доброволен избор. 

Доброволен избор? Чрез референдум? 

преди 3 минути, "Саша" написа:

Еврото не е задължение, а договорен ангажимент, който всяка държава може да изпълни, когато икономически е готова за това

България е готова за еврото, а Полша не е готова? Правилно ли чета?

преди 10 минути, Proshark написа:

Вие копейките сте малцинство. Соц идеологията си заминава с вашите пенсионерски поколения.  Друго кое не ти е ясно ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.