Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 минути, БаалБек написа:

Факти

Измислени и недоказани. Пропаганда!

преди 9 минути, БаалБек написа:

срещу спомени

Реално видяни и съществуващи неща.

П.П. Утре съм в Казанлък. Да седнем в някоя сладкарничка да пием по една боза и да разнищим политиката?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 минути, В. Велев написа:

Измислени и недоказани. Пропаганда!

Единствения доказан факт е, че "група съвеЦки учЕни", доказаха, че топлата вода е с по-висока температура от студената вода

преди 20 минути, В. Велев написа:

Реално видяни и съществуващи неща.

И след като си ги видял, това, което съм написала вярно ли е или не?

"После идва прословутата  „9-то септемврийска комунистическа революция“, страната и народът ни преживяват най-рязката и фатална трансформация! България става жертва на целенасочената съветска политика за превръщане на Източна Европа в подчинена напълно буферна зона на Съветската империя на Сталин срещу Запада. Съветският диктатор налага системно ликвидиране на основната част от националните елити на подчинените държави и замяната им с посредствени и послушни комунистически или псевдокомунистически незначителни и жалки личности добрали се до властта, чрез чуждо (руско) покровителство. На мястото на интелигентни и образовани политици, икономисти, културни дейци, са наложени полуграмотни селяндури и дори полукриминални псевдокомунистически креатури! Комунистическата милиция, ДС, репресиите, затворите и лагерите по съветски тертип, смазват всякаква съпротива срещу режима, всяко инакомислие, всяко свободно слово, всяка свободна мисъл дори! "

А това виждал ли си го или тук в България не е съществувало, а само в СССР?

Партията-държава е контролирала и управлявала целия обществен живот. Тя е била абсолютен собственик на всички материални и финансови активи. Унищожени са били всякаква свободна частна собственост и частна икономическа инициатива, всякаква възможност за лична стопанска мотивация! Хората са откъснати от собствеността и личната инициатива, стават напълно зависими от партията-държава. Работят в държавни предприятия, получават държавни заплати, пазаруват в държавни магазини. От тях не зависи нищо. Всичко определя партията-държава, по-точно нейната върхушка, наречена Политбюро, начело с лидера на партията, който пък автоматично е и държавен глава! Българския народ става безлична маса, с която партията-държава се разпорежда както иска.

преди 2 часа, В. Велев написа:

Това беше най-светлия, добър и градивен период в историята на България. 1944-1989 година.

Някой даде ли ни да разберем какво ще е без тази натрапена идиотия? Да изберем?

преди 15 минути, teo-glavata написа:

Единствения доказан факт е, че "група съвеЦки учЕни", доказаха, че топлата вода е с по-висока температура от студената вода

Така поднесено...излиза,че не са съвеЦки учЕни...а баш са си ваши....и сигурно са влезли голи в банята...и са стигнали до ..неумолимия факт,че водата над 45 градуса се усеща по различен начин от ракия...със същия градус ..по вертикалата...понеделник-петък....

п.с.

Браво бе..все "по-добри" ставате.....

преди 1 минута, parmobil написа:

Някой даде ли ни да разберем какво ще е без тази натрапена идиотия? Да изберем?

Айде...още един...неориентиран...същото като след 90-та...

May be an image of 2 people and text

ИМАШЕ ЕДНО ВРЕМЕ" преди 1990г. ...
Държава с 9 000 000 жители...
Армия...
Граници...
Над 3 000 Завода и Предприятия...
Реки...
Пълни язовири...
Напоителни системи...
Земеделие...
Овощни е зеленчукови градини...
Стада...
Свинекомплекси...
Птицекомплекси...
Овцеферми...
Деца...
Детски градини....
Училища...
Образование...
Болници...
Санаториуми...
Здравеопазване...
Море...
Планини....
Гори...
Минерални извори...
Почивни станции...
Месо...
Сирене...
Мляко...
Кисело мляко...
Здравословно хранене...
Е, банани нямаше!!!
И боклуци нямаше!!! 🇧🇬
ПОМНИТЕ ЛИ, ЧЕ ИМАШЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ?
А разказвате ли на тях, на бъдещите българи, за нея, за това какво беше?
(дългичко е, който иска да го прочете, да си поплаче, да се смее ако иска, написах го за себе си, за наборите, приятелите … Опровергайте ме, който иска, нося на критика, бой, жени и пиене, не ми пука!)
Помните ли България?
Онази България, която беше на 4-то място в Европа по БВП?
Онази, загубената вече, окрадена и обезлюдена България?
А имаше такава държава, на Балкански полуостров в Европа, а не по някакви си Западни Балкани …
Имаше!
Имаше мощна, икономически развита държава България, със световно развита лека и тежка промишленост, металургия, машиностроене, развито селско стопанство, образование на и над световно ниво, здравеопазване, земя от 111 хил. кв.км. , която се използваше, обработваше за благото и просперитета на гражданите на тази отдавна загубена България …
Имаше една такава държава със силна армия, четвърта космическа сила в света, с двама български астронавти, Атомна централа, язовири, с най-мощния на Балканите международен автомобилен транспорт – СО „МАТ”, с развита оръжейна промишленост, български мини и миньори, работещи за българската промишленост, ТЕЦ-ове, златни български находища, Земя дадена ни от Бога, райски кът където българите живееха и се трудеха нормално за себе си и за любимата си Родина – близо 9 милиона българи!
Имаше, бе …
Забравихте ли?
Имаше безплатно образование, детски градини, болници с лекари на световно ниво където българите не ги приемаха срещу пари по някакви пътеки, а ги лекуваха, докато ги излекуват, съвсем безкористно …
Имаше военни училища от където излизаха отлично подготвени специалисти, като „Долна Митрополия”, от където излизаха български чудесно подготвени бойни и граждански летци, механици, ръководители на полети, които сега работят за чужди авиокомпании за парче хляб!
Имаше военни училища за нуждите на унищожените сега Транспортни и Строителни войски, които изпълнявайки войнският си дълг, строяха ж.п. линии, мостове, пътища, подготвени прекрасно машинисти, ръководители движение, войници работещи по най-големите разпределителни гари, стрелочници …
Войници от ГУСВ, които построиха НДК, хиляди жилища за български граждани, срещу нищо, войници, които за две години получаваха занаят, ставаха майстори в строителството!
Имаше работа и хляб за всички български граждани, имаше професионални техникуми, от които излизаха чудесно подготвени специалисти в различни области, езикови, математически гимназии …
Имаше ведомствени почивни станции, по които българите ходеха на море и планина с 1/3 от месечната си заплата, имаше безплатни санаториуми, домове за възрастни хора, домове за сираци и изоставени български деца!
Нямаше банани, обаче … За личен автомобил се чакаше с години, ама никой не умря!
Сега има!
Има банани, има лични автомобили за всеки, без ред и мутри с бандите им ги има даже …
Има всекидневни убийства, кражби, цигански безчинства, НПО-та грижейки се да ги има тези всекидневни за българите радости … Всичко има!
Браво …
Няма българи обаче!
Има останали около 5 милиона възрастни, болни българи, хора все още мъчейки се да оживеят в собствената си Родина, има и политици дори, които доограбват България …
Българите масово напускат тази радост, незнайно защо, младите хора не искат да раждат, също незнайно защо …
Български села, селско стопанство, животновъдство, българска лека и тежка промишленост също няма, няма и АЕЦ, космонавти, безплатно образование и лечение, няма български мини, златодобивна промишленост, няма никого!
Българите напуснаха родните си места, оставиха възрастните си родители и близки на милостта на циганите рецидивисти, нападатели на възрастни жени и мъже за жълти стотинки и заминаха по по-големите градове и в чужбина за парче хляб!
Който иска да ме опровергае, напсува, заколи, самоубие …
Но имаше такава държава България!
Вярно, аз още помня, а вие?
May be an image of 2 people and people swimming
All reactio
преди 11 минути, Proshark написа:

Айде...още един...неориентиран...същото като след 90-та...

И как съм неориентиран? Ти знаеш ли как щяхме да бъдем без опеката на СеСеСЕРЕ?

Седя и гледам, че в Западна Европа и без Живков и СеСеСЕРЕ са строели заводи, атомни централи. Как ли им се е получило без топлите грижи на Съветите?

преди 1 минута, parmobil написа:

И как съм неориентиран? Ти знаеш ли как щяхме да бъдем без опеката на СеСеСЕРЕ?

Знае. Той ползва машина на времето и е видял.

преди 4 минути, parmobil написа:

Седя и гледам, че в Западна Европа и без Живков и СеСеСЕРЕ са строели заводи, атомни централи

Това там на Запад е било измама и пропаганда. Тук е била истината. 

преди 6 минути, parmobil написа:

А на 5.09.1944 СеСеСЕРЕ ни обявява война, а после ни окупира за известно време. Защо? Вие мълчите и не давате отговор.

Със снимките @В. Велев потвърждава фактите написани от мен. Въпреки, че някои от снимките са от показни магазини, а не действителни.

А фактите са това:

преди 37 минути, БаалБек написа:

Партията-държава е контролирала и управлявала целия обществен живот. Тя е била абсолютен собственик на всички материални и финансови активи. Унищожени са били всякаква свободна частна собственост и частна икономическа инициатива, всякаква възможност за лична стопанска мотивация! Хората са откъснати от собствеността и личната инициатива, стават напълно зависими от партията-държава. Работят в държавни предприятия, получават държавни заплати, пазаруват в държавни магазини. От тях не зависи нищо. Всичко определя партията-държава, по-точно нейната върхушка, наречена Политбюро, начело с лидера на партията, който пък автоматично е и държавен глава! Българския народ става безлична маса, с която партията-държава се разпорежда както иска.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Със снимките @В. Велев потвърждава фактите написани от мен. Въпреки, че някои от снимките са от показни магазини, а не действителни.

А фактите са това:

По-добре питай майка ти и баща ти как е било при социализма.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Препоръчваш ми да игнорирам фактите? Те са такива, каквито са. За някой, като теб може да не са приятни, но са факти.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Че аз съм го виждал лично. Защо да питам майка ми и баща ми? Показваш измишльотини.

Даже и песните при социализма бяха по-добри и смислени от сегашните:

преди 6 минути, БаалБек написа:

Препоръчваш ми да игнорирам фактите? Те са такива, каквито са. За някой, като теб може да не са приятни, но са факти.

Значи не слушаш майка си и баща си, а тия от америка за България.

преди 6 минути, parmobil написа:

Че аз съм го виждал лично. Защо да питам майка ми и баща ми? Показваш измишльотини.

Твоето е мапук и е на субективна основа. Виздаш всички постижения на социализма, ама защото баба ти и дядоти са пострадали от комунистите и на пук си срещу всичко, което е построено.

Освен това не казах ти да питаш майка ти и баща ти. Или вече мозъка ти изневерява. Май ще е от ваксината.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Спомените срещу фактите? Явно американците са били по нашите земи и са творили историята ни и създали фактите. Това е според теб и другите соцносталгици.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Спомените срещу фактите? Явно американците са били по нашите земи и са творили историята ни и създали фактите. Това е според теб и другите соцносталгици.

Фактите се пишат от силните на деня.

преди 27 минути, В. Велев написа:

Даже и песните при социализма бяха по-добри и смислени от сегашните:

Твоето е мапук и е на субективна основа. Виздаш всички постижения на социализма, ама защото баба ти и дядоти са пострадали от комунистите и на пук си срещу всичко, което е построено.

Освен това не казах ти да питаш майка ти и баща ти. Или вече мозъка ти изневерява. Май ще е от ваксината.

Какво намеси баби и дядовци? Питах как знаеш какво щеше да бъде без СеСеСЕРЕ? Имаме си и примери пред очите - Западна и Източна Европа. Защо си мислиш, че без братушките щяхме да сме в бронзовата епоха?

преди 2 минути, parmobil написа:

Какво намеси баби и дядовци? Питах как знаеш какво щеше да бъде без СеСеСЕРЕ? Имаме си и примери пред очите - Западна и Източна Европа. Защо си мислиш, че без братушките щяхме да сме в бронзовата епоха?

Те и сега икономиката на западняците зависи от руските суровини. Така че какво те учудва че и нашата икономика при социализма е зависила от СССР?

преди 2 минути, В. Велев написа:

Те и сега икономиката на западняците зависи от руските суровини. Така че какво те учудва че и нашата икономика при социализма е зависила от СССР?

Учудваме ме, че смяташ, че без СеСеСЕРЕ нямаше да има България. Защо "9 000 000" население се стопи, след като отвориха границите? Защо хората хукнаха навън да си търсят хляба при първата възможност? И не ми казвай, че това се е случило след Костов, защото просто не е верно.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Значи Източния блок и Западния са се развили благодарение на СССР, това ли казваш?

Или ако България не е била прикрепена към Източния блок сме щели да бъдем още в бронзовата епоха, защото нямало да ни позволят да се развием, нито от страна на Колективния запад нито от страна на СССР, това ли казваш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.