Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, Bubbles написа:

Да имаше държава с армия и способност да се защитава, днес има един вертолет, половин самолет, два танка и 300 души парадна армия за заря проверките и ако не дай Боже нещо стане ще трябва да чакаш  някой от другия край на света или в най добрия случай на Европа да свика заседнаие в местния пармалент и да реши дали да разреши изпращане на помощ като част от договора на НАТО, щото ако не ти е известно всяка страна има право и да откаже.
Знам че ще сложиш смеещата се реакция, но не можеш да ме опровергаеш което не ме радва а напротив тъжно е, а е трагично е на хора като теб това ви харесва.

Не е баш така. :)  а и нали сме в НАТО и ни пази. За кво ги даваме тия кинти за членски внос, за кво им даваме безплатно бази на САЩ...нали да ни пазят. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Не е баш така. :)  а и нали сме в НАТО и ни пази. За кво ги даваме тия кинти за членски внос, за кво им даваме безплатно бази на САЩ...нали да ни пазят. 

Кое не е баш така?
Прочете ли какво съм написал?
Има разлика между това да ти помагат и да си напълно зависим. В нашия случай България е напълно зависима.

Другари!

СоциализЪма отдавна умря. Доказа се като едина фалшива и измислена идеология. Въпреки титаничните опити на СССР и техните неизчерпаеми ресурси, не успяхте да го приложите по всички земни кълбета. Неуспяхте, защото бяхте затънали в корупция, връзкарство и шуробаджанащина. Даже и образование не сте имали като хората, защото са ви учили и възпитали с фалшиви доктрини и заблуди. Сгромоляса се "великия социализЪм"  и не успя да се изправи.

преди 7 минути, Bubbles написа:

не дай Боже нещо стане ще трябва да чакаш  някой от другия край на света или в най добрия случай на Европа да свика заседнаие в местния пармалент и да реши дали да разреши изпращане на помощ като част от договора на НАТО

Явно правиш сравнение с Варшавския договор, където веднага са атакували.....то пък взело, че са били други членки на същия Варшавски договор. Нещо са объркали и са се извинили за причиненото неудобство.

преди 6 минути, parmobil написа:

И пак "елегантно" ме съкрати при цитиране. Защо? Нали моето написано стои? Толкова ли нямаш топки да отговориш на питането, а си избираш нещо, което да извадиш от контекста?

Какви топки те гонят, цитирам, това на което отговарям.А отговарям защото виждам противоречие в това, което си написал.

Другото какво да го коментирам?

Да, не сме имали възможност да видим как бихме се развивали без БКП, за това и не виждам смисъл да коментирам , нещо имагинерно.

Има едно правило-"В историята няма "ако".

преди 5 минути, БаалБек написа:

Явно правиш сравнение с Варшавския договор, където веднага са атакували.....то пък взело, че са били други членки на същия Варшавски договор. Нещо са объркали и са се извинили за причиненото неудобство.

Какъв варшавски договор? Утре ако някой нахлуе в България кой, кога и как ще реагира?

преди 1 минута, Bubbles написа:

Утре ако някой нахлуе в България кой, кога и как ще реагира?

преди 4 минути, M.Николов написа:

:camera2:

Какъв варшавски договор?

Не си ли чувал за него?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Какво значи няма ако? Нахлули ли са вече? Питам те при конфликт кой, как и кога ще реагира в България?
Просто ми е чудно каква връзка правиш между горния ми коментар и варшавския договор.

преди 14 минути, Bubbles написа:

Кое не е баш така?
Прочете ли какво съм написал?
Има разлика между това да ти помагат и да си напълно зависим. В нашия случай България е напълно зависима.

От 1941 г. сме напълно зависими. 

Какво значи няма ако? Нахлули ли са вече? Питам те при конфликт кой, как и кога ще реагира в България?

НАТО ни пази, свиркай си...

преди 14 минути, M.Николов написа:

Какви топки те гонят, цитирам, това на което отговарям.А отговарям защото виждам противоречие в това, което си написал.

Другото какво да го коментирам?

Да, не сме имали възможност да видим как бихме се развивали без БКП, за това и не виждам смисъл да коментирам , нещо имагинерно.

Давам пример, че по турско/османско е имало повече свобода, отколкото при вашето БКП Вдяна ли, разбра ли за какво говоря?

Затова не ми постулирайте, че "онези" ни построили, моля ви! Гледайте си Кирчо "Тъпото" Брейка и му се радвайте! Но не ми обяснявайте, че соц-а бил построил! Имаше ли друг строй у нас?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Просто ми е чудно каква връзка правиш между горния ми коментар и варшавския договор.

Утре ако русия падне, на коя страна ще мине Китай?

Питам те?

преди 5 минути, parmobil написа:

Давам пример, че по турско/османско е имало повече свобода, отколкото при вашето БКП Вдяна ли, разбра ли за какво говоря?

Ми, не, не е така.

Отново пишеш глупости.

преди 5 минути, parmobil написа:

Но не ми обяснявайте, че соц-а бил построил! Имаше ли друг строй у нас?

А кой го е построил?Това че не е имало друг строй отменя ли построеното при соца?

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

НАТО ни пази, свиркай си...

Артикъл 5 не е императивна норма. Свиркаме си....

преди 6 минути, M.Николов написа:

Ми, не, не е така.

Отново пишеш глупости.

А кой го е построил?Това че не е имало друг строи отменя построеното при соца?

Пак се опитай да ми отговориш защо ми оряза цитирането за Петър Берон, моля! 

А има ли АЛТЕРНАТИВА? Толкова ли ти е трудно да го разбереш? Има ли нещо различно, което да посочим?

преди 24 минути, Bubbles написа:

Утре ако някой нахлуе в България кой, кога и как ще реагира?

Даскале, замлъкна нещо?

Сърбите когато ги нападна НАТО фашистите защитиха ли ги? :lol6:

преди 1 минута, parmobil написа:

Пак се опитай да ми отговориш защо ми оряза цитирането за Петър Берон, моля! 

Толкова ли не вдяваш, че Петър Берон е един от малкото такива случаи.

Изключения, а не утвърдено правило.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Толкова ли не вдяваш, че Петър Берон е един от малкото такива случаи.

А Раковски как е прескачал отвъд? А Левски? А Ботев? Стамболов? Стига с вашите глупости! 

Сакън, че да не видим как е по другите страни, 'щото може и да ни хареса.

преди 3 минути, parmobil написа:

А Раковски как е прескачал отвъд? А Левски? А Ботев? Стамболов? Стига с вашите глупости! 

И... още 100-на.

Че те през соца повече хора са избягали на Запад.

преди 9 минути, M.Николов написа:

преди 17 минути, M.Николов написа:

А кой го е построил?Това че не е имало друг строй отменя ли построеното при соца?

В Древен Египет също е построено много, в Древен Рим също...

Че е построено, не отричам. Такива са фактите. Само че хората живееха бедно. Експлоатацията беше голяма. Работихме за стотинки и даже служихме за едното ядене в казармата. Дори Григор Сарийски го признава. 

току-що, M.Николов написа:

И... още 100-на.

Тогава не са бягали. Могли са безпрепятствено да напуснат империята. 

преди 5 минути, M.Николов написа:

И... още 100-на.

И по какво точно се опитваш да опонираш? Че по турско не е имало огради, а по соц-а има?

И защо бягаха? Нали е толкова чудесно тук? А пък беше оградено с бодлива тел, за да не излизаме.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Че е построено, не отричам. Такива са фактите. Само че хората живееха бедно. Експлоатацията беше голяма. Работихме за стотинки и даже служихме за едното ядене в казармата. Дори Григор Сарийски го признава. 

Бедно, но нямаше такива, които да ровят по кофите за боклук.

Всеки получаваше необходимия жизнен минимум, а голяма част от населението дори живееше прилично.

Много средства са вложени в изграденото, не е случаен лафа "че сега, построеното тогава, не могат дори да го боядисат"

Имало е много грешни решения, но къде ли ги няма.

А в последните 30години май са и доста повече.

преди 3 минути, parmobil написа:

И по какво точно се опитваш да опонираш? Че по турско не е имало огради, а по соц-а има?

А ти?

Чудно защо ли сме драпали да се освободим тогава от Османската империя?

Като сме били толкова свободни?

Заради държавните субсидии от които държавата изпада в ФАЛИТ няколко пъти.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Всеки получаваше необходимия жизнен минимум, а голяма част от населението дори живееше прилично.

Минимум? Ти за един минимум ли живееш? При възможност да имаш максимум, а държавата те спира и живееш живота си като сиромах.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Много средства са вложени в изграденото, не е случаен лафа "че сега, построеното тогава, не могат дори да го боядисат"

Изграденото? След ВСВ това изграждане е масово не само у нас, а в цяла ЕВРОПА. И това ли не знаеш? 

преди 6 минути, M.Николов написа:

Имало е много грешни решения, но къде ли ги няма.

А в последните 30години май са и доста повече.

В Русия, там всичко е без грешно. Там грешки няма. Велика раута начи, тцътцътцъъъъ...... 😂

преди 5 минути, Nikita' написа:

Минимум? Ти за един минимум ли живееш? При възможност да имаш максимум, а държавата те спира и живееш живота си като сиромах.

Няма държава в която всички да живеят на максимум!

По соца, болшинството от хората не са живели като сиромаси, повечето хора имаха дом, кола, вила и спестявания в банката, това в допълнение към безплатно здравеопазване и образование.

Болшинството от хората не са живели като сиромаси, повечето хора имаха дом, кола, вила и спестявания в банката.това в допълнение към безплатно здравеопазване и образование.

Сега болшинството нищо нямат, язък значи! :lol6:

преди 24 минути, M.Николов написа:

В кофите за боклук дали изобщо е имало нещо ?

Дрехи почти не се изхвърляха, техника абсурд. 

преди 23 минути, M.Николов написа:

По соца, болшинството от хората не са живели като сиромаси, повечето хора имаха дом, кола, вила и спестявания в банката, това в допълнение към безплатно здравеопазване и образование.

Сега автомобилите са повече.

Смяташ, че ровещите в кофите за боклук търсят дрехи или техника!

Не, търсят храна.

А тогава нямаше такива, защото нямаше бездомни и гладни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.