Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли човек да бъде съден, ако не си изпълни обещанието за покупка на парцел, след като вече документите са уредени?

Featured Replies

Ако Иван обещае на Митко, че ще купи земята на Митко, и Митко уреди документите по сделката и е дал парите по обработката им, и Иван се изметне в последния момент и каже, че не иска да купува земята, Митко може ли да съди Иван?

С други думи, могат ли да те съдят, ако си обещал, че ще купиш земя, документите по сделката са платени и оформени, а ти кажеш, че вече не искаш да купуваш земята? Могат ли да те съдят, ако се изметнеш след като вече всичко по сделката е платено и уредено?

Дал съм фиктивен пример и обяснение; надявам се, че ме разбирате.

Моля ви, дайте ми отговор.

Благодаря.

• Отговори 84
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Докато двете страни не си сложат подписите под дадения документ никой не може да съди другия ама за нищо. Ти още ли вярваш на обещания?! 

• По принцип - да! Но ако няма някакъв предварителен договор между страните, трудно ще мине пред съда. Реално, сделка има от момента на изповядване пред нотариуса

• Емил Костов
    Емил Костов

Абе ти чуваш ли се какво говориш?! Наред ли си с главата и въобще и знаеш ли какво прави въобще нотариусът! Хайде малко по-сериозно! 

По принцип - да! Но ако няма някакъв предварителен договор между страните, трудно ще мине пред съда. Реално, сделка има от момента на изповядване пред нотариуса

преди 21 минути, FatMan9 написа:

Ако Иван обещае на Митко, че ще купи земята на Митко, и Митко уреди документите по сделката и е дал парите по обработката им, и Иван се изметне в последния момент и каже, че не иска да купува земята, Митко може ли да съди Иван?

Ако е устно обещание без свидетели, не може да има никакви юридически последствия.
Не, че и със свидетели няма да е по-добре да ги преглътнеш предварителните разходи...

преди 22 минути, FatMan9 написа:

Ако Иван обещае

обещания само пред нотариус

преди 51 минути, FatMan9 написа:

С други думи, могат ли да те съдят, ако си обещал, че ще купиш земя, документите по сделката са платени и оформени, а ти кажеш, че вече не искаш да купуваш земята? Могат ли да те съдят, ако се изметнеш след като вече всичко по сделката е платено и уредено?

Дал съм фиктивен пример и обяснение; надявам се, че ме разбирате.

Моля ви, дайте ми отговор.

Благодаря.

Докато двете страни не си сложат подписите под дадения документ никой не може да съди другия ама за нищо. Ти още ли вярваш на обещания?! 

• Автор

Тоест, ако обещанието е между двама човека, не между двама човека и нотариус, няма как да се стигне до съд, ако едната страна се отметне, така ли?

А, ако обещанието е пред нотариус, но човекът, който се е отметнал, не е подписвал нищо, тогава може ли да се стигне до съд?

току-що, FatMan9 написа:

Тоест, ако обещанието е между двама човека, не между двама човека и нотариус, няма как да се стигне до съд, ако едната страна се отметне, така ли?

А, ако обещанието е пред нотариус, но човекът, който се е отметнал, не е подписвал нищо, тогава може ли да се стигне до съд?

Хайде сега ми обясни какво значи обещание пред нотариус?! 

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Хайде сега ми обясни какво значи обещание пред нотариус?! 

Да се съберат двете страни пред нотариуса и едната страна да каже, че обещава да купи, но да не подписва нищо.

По принцип, обещанието не е нещо, което е черно на бяло, документално, и няма правна стойност. Ако се съберем аз и ти на една пейка, и аз ти обещая да купя нещо твое, това обещание няма правна стойност. Но има ли това обещание правна стойност, ако е направено пред нотариус?

Обещанието между двама човека няма правна стойност, знам това. Ами, обещанието между двама човека ПРЕД нотариус - то има ли правна стойност?

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Да се съберат двете страни пред нотариуса и едната страна да каже, че обещава да купи, но да не подписва нищо.

По принцип, обещанието не е нещо, което е черно на бяло, документално, и няма правна стойност. Ако се съберем аз и ти на една пейка, и аз ти обещая да купя нещо твое, това обещание няма правна стойност. Но има ли това обещание правна стойност, ако е направено пред нотариус?

Обещанието между двама човека няма правна стойност, знам това. Ами, обещанието между двама човека ПРЕД нотариус - то има ли правна стойност?

Абе ти чуваш ли се какво говориш?! Наред ли си с главата и въобще и знаеш ли какво прави въобще нотариусът! Хайде малко по-сериозно! 

Обещание не е завещание! 

преди 5 минути, FatMan9 написа:

Не съм и очаквал да разбереш нещо - все пак кавлазеца ми е по умен от тебе!

Хакде отново: Няма термин "обещание" - има "устен договор", но в този случак, той не е възможен!

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Хакде отново: Няма термин "обещание" - има "устен договор", но в този случак, той не е възможен!

Вече почвам наистина да се плаша от новото поколение! 

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Вече почвам наистина да се плаша от новото поколение! 

Не се плаши Бате! Най важното е, че се размножават и населението на България ще нарастне - де с човеци, де с маймуняци!

• Автор
преди 51 минути, Емил Костов написа:

Не знам; нали затова пуснах темата и зададох въпрос - да ми бъде обяснено.

преди 40 минути, Kolev72 написа:

Не се плаши Бате! Най важното е, че се размножават и населението на България ще нарастне - де с човеци, де с маймуняци!

Всъщност, населението спада, не знаеш ли. Виж статистиките.

преди 51 минути, NewRedDragon написа:

Да разбирам, че никой нищо не може да ти направи, ако само си обещал, но не си подписал нищо, така ли?

преди 51 минути, Fay написа:

Обещание не е завещание! 

Знам това.

За спадането на населението - зная!

Но за него ти си виновен, защото хем си ерген, хем не искаш да плащаш ергенски данък. Давай да направим една сватба и ще се разчуем по цял свят. Пък и сайтовете за запознанства ще фалират след тази случка. Булка ще ти намерим и няма да имаш време да пишеш тук от правене на деца!

Да разбирам, че никой нищо не може да ти направи, ако само си обещал, но не си подписал нищо, така ли?

За имотна сделка почти  да. Не казвам, че нищо не могат да ти направят - могат да се обтрнаt към съда с претенции за измама, примерно. Но шансовете са малки.

Аз по принцип, в такъв случай, бих платил направо да натрошат крайниците

Ако обещанието имаше някаква правна стойност, то политиците нямаше да могат да излязат от затвора заради неизпълнени предизборни обещания.

преди 8 минути, FatMan9 написа:

Знам това.

Не мога повече. Ето ти линк дано можеш да четеш и да мислиш

• Автор
преди 5 минути, Kolev72 написа:

За спадането на населението - зная!

Но за него ти си виновен, защото хем си ерген, хем не искаш да плащаш ергенски данък. Давай да направим една сватба и ще се разчуем по цял свят. Пък и сайтовете за запознанства ще фалират след тази случка. Булка ще ти намерим и няма да имаш време да пишеш тук от правене на деца!

Понятието "ерген" не се ли прилага за мъже над 30 години? Защото аз имам още доста време, преди да стигна до тази възраст.

Ергенски данък няма да платя, тъй като не ми е приятно да давам пари. Вече давам такса асансьор, смет, чистачка; плащам ток, вода, на касиерите и контрольорите давам пари (на бензиностанция тя също давам пари)...

И знаеш ли какво? Плащам и въглероден данък (carbon tax), който е данък, чер който капиталистите таксуват съществуването на човека.

"Съществуваш - дишаш, издишаш? Плащай!"

Какво още да платя? Как да го платя? Аз да не би да имам принтери за пари? Иронията е, че глобалните банкстери, тези, които имат ПРИНТЕРИ ЗА ПАРИ, грабят всички останали, които НЯМАТ принтери за пари.

Сайтовете за запознанства са с цел измама и трафик в Ad-Sense. Тези сайтове имат и клауза, казваща, че има специални потребители, които се представят за потенциални партньори с цел задържане на вниманието и присъствието на истинските потребители, за да се генерира трафик.

Не искам да имам приятелка, тъй като днешните се интересуват от пари. Аз пари на хората НЯМА да подаря. За мен е УНИЗИТЕЛНО да плащам на човек, който да ме гледа в очите и да твърди, че ме обича, а то да на е така.

Казал съм вече: не съм беден, но НЕ искам да подарявам пари и да бъда таксуван чрез ИЗМИСЛЕНИ данъци, чиято цел е wealth redistribution от джоба на пролетариата към джоба на буржоазията.

преди 13 минути, NewRedDragon написа:

За имотна сделка почти  да. Не казвам, че нищо не могат да ти направят - могат да се обтрнаt към съда с претенции за измама, примерно. Но шансовете са малки.

Аз по принцип, в такъв случай, бих платил направо да натрошат крайниците

Защо измама? Човекът, който се е изметнал от обещанието си, не е спечелил нищо и не е получил никакви пари. Как може да си измамник, без да си се облагодетелствал от обещание, което не си спазил?

преди 11 минути, ined написа:

Ако обещанието имаше някаква правна стойност, то политиците нямаше да могат да излязат от затвора заради неизпълнени предизборни обещания.

Да, така е.

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Защо измама?

Казах "примерно за измама" - формулировката е въпрос на пари и добър адвокат

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Човекът, който се е изметнал от обещанието си, не е спечелил нищо и не е получил никакви пари. Как може да си измамник, без да си се облагодетелствал от обещание, което не си спазил?

Като си подвел, потенциалноя купувач, да направи плащания, които не са му присъщи, пак примерно!

Затова, най добре - пращаш момчетата да му начупят костите и ер кефиш

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.