Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли човек да бъде съден, ако не си изпълни обещанието за покупка на парцел, след като вече документите са уредени?

Featured Replies

• Автор
току-що, Coco1 написа:

Докога ше пишеш несвързано и безмислено. 

Докога ще ще коментираш мои постове?

• Отговори 84
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Докато двете страни не си сложат подписите под дадения документ никой не може да съди другия ама за нищо. Ти още ли вярваш на обещания?! 

• По принцип - да! Но ако няма някакъв предварителен договор между страните, трудно ще мине пред съда. Реално, сделка има от момента на изповядване пред нотариуса

• Емил Костов
    Емил Костов

Абе ти чуваш ли се какво говориш?! Наред ли си с главата и въобще и знаеш ли какво прави въобще нотариусът! Хайде малко по-сериозно! 

преди 35 минути, FatMan9 написа:

Аз нямам психични проблеми.

Имаш! Параграф22

преди 35 минути, FatMan9 написа:

Ако смяташ, че имам, предостави изследванията (или каквито и да е доказателства), доказващи, че имам.

Аз не "смятам" - аз казвам!

Ко правите тука бре? Жените Мазньо ли? Карайте го в берковския двор с принцесата им са лика прилика

преди 1 минута, petie1 написа:

Ко правите тука бре? Жените Мазньо ли? Карайте го в берковския двор с принцесата им са лика прилика

Е гледай сега ти какви глупости правиш. Ането си е за Дзвяра! 

преди 6 часа, FatMan9 написа:

Ако Иван обещае на Митко, че ще купи земята на Митко, и Митко уреди документите по сделката и е дал парите по обработката им, и Иван се изметне в последния момент и каже, че не иска да купува земята, Митко може ли да съди Иван?

С други думи, могат ли да те съдят, ако си обещал, че ще купиш земя, документите по сделката са платени и оформени, а ти кажеш, че вече не искаш да купуваш земята? Могат ли да те съдят, ако се изметнеш след като вече всичко по сделката е платено и уредено?

Дал съм фиктивен пример и обяснение; надявам се, че ме разбирате.

Моля ви, дайте ми отговор.

Благодаря.

Не.

Verba volant, scripta manent.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Verba_volant,_scripta_manent.

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Е гледай сега ти какви глупости правиш. Ането си е за Дзвяра! 

Е значи ще има двубой :)

преди 2 часа, FatMan9 написа:

...

Момчето има и черен колан, както и медали от първите места на бокс и ММА мачове.

+ савате, капоейра, нинджуцу, ушу и други страшни думи.

Късно се включвам, но като гледам - само десетина поста си заслужават четенето.

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Докато двете страни не си сложат подписите под дадения документ никой не може да съди другия ама за нищо.

В България - само Съдът може да „съди“, останалите физически и юридически лица само подават искове. А съответния съд - първо решава в закрито заседание, дали искът е допустим.

преди 9 часа, NewRedDragon написа:

По принцип - да! Но ако няма някакъв предварителен договор между страните, трудно ще мине пред съда. Реално, сделка има от момента на изповядване пред нотариуса

И по принцип, и не - винаги има форсмажорни обстоятелства. Даже и подписан и нотариално заверен договор може да се анулира.

• Автор
преди 6 часа, NewRedDragon написа:

Имаш! Параграф22

Аз не "смятам" - аз казвам!

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на тези твърдения, че съм болен?

преди 6 часа, Coco1 написа:

Защо ме коментираш като нямаш IQ

Защо ми коментираш постовете, ако нямаш нищо смислено за казване?

преди 2 часа, jhoro написа:

В България - само Съдът може да „съди“, останалите физически и юридически лица само подават искове. А съответния съд - първо решава в закрито заседание, дали искът е допустим.

И по принцип, и не - винаги има форсмажорни обстоятелства. Даже и подписан и нотариално заверен договор може да се анулира.

Мерси за допълнителните коментари.

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Защо ми коментираш постовете, ако нямаш нищо смислено за казване?

Без IQ се питаш а няма кой да ти преведе

преди 10 часа, jhoro написа:

Е за какво някой го съди съдът, без да е направил нищо.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

На мен въпроса по темата вече ми е изяснен.

преди 9 часа, Емил Костов написа:

Съдът отсъжда по поставен въпрос.
Ти правиш ли разлика, между Гражданско производство - по ГПК, Административно - по АПК и Наказателно - по НК?

преди 8 минути, jhoro написа:

Съдът отсъжда по поставен въпрос.
Ти правиш ли разлика, между Гражданско производство - по ГПК, Административно - по АПК и Наказателно - по НК?

Не е нужно да правя някаква разлика. Питането на постващият е, че ако пред нотариус аз обещая, че ще се оженя за тебе, а после се отмента подлежа ли на съд, без да са подписвани никакви документи! 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не е нужно да правя някаква разлика. Питането на постващият е, че ако пред нотариус аз обещая, че ще се оженя за тебе, а после се отмента подлежа ли на съд, без да са подписвани никакви документи! 

Ищеца ще си внесе в деловодството исковата молба, а дали ще се образува дело - това решава самият съд. Не може да се даде общ отговор.

Договорът си е договор, без значение писмен и нотариално заверен или устен.

току-що, jhoro написа:

Ищеца ще си внесе в деловодството исковата молба, а дали ще се образува дело - това решава самият съд. Не може да се даде общ отговор.

Договорът си е договор, без значение писмен и нотариално заверен или устен.

Ищецът нищо не може да внесе от това аз съм обещал ама на арменския поп.

Ищецът нищо не може да внесе от това аз съм обещал ама на арменския поп.

Ти ела, да се договорим пред 2-3 свидетели, пък после ... ще се оплакваш на Арменския поп

преди 4 минути, jhoro написа:

Ти ела, да се договорим пред 2-3 свидетели, пък после ... ще се оплакваш на Арменския поп

Мога пред свидетели да ти кажа, че има и марсианци. Без подписани документи нищо НЕ може да стане! 

преди 29 минути, Емил Костов написа:

Мога пред свидетели да ти кажа, че има и марсианци. Без подписани документи нищо НЕ може да стане! 

Това за марсианците го остави. Макар, че ... ако съдията е също марсианец - ще те изненада.

Но, ако сключим някаква сделка пред свидетели и ти се отметнеш - формата на договора (устна или писмена) няма значение.

преди 1 минута, jhoro написа:

Това за марсианците го остави. Макар, че ... ако съдията е също марсианец - ще те изненада.

Но, ако сключим някаква сделка пред свидетели и ти се отметнеш - формата на договора (устна или писмена) няма значение.

И какво ми пречи аз да събера същите свидетели и да направим цирк? Щото аз съм участвал в такъв! Хайде да спрем с глупостите!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

И какво ми пречи аз да събера същите свидетели и да направим цирк? Щото аз съм участвал в такъв! Хайде да спрем с глупостите!

Половината граждански дела са такива. Така, че - циркът не е тук.

преди 4 минути, jhoro написа:

Половината граждански дела са такива. Така, че - циркът не е тук.

Ами нормално. И са такива защото имат далавера адвокатите и съдът! Така че ме пробвай да видиш какво ще ти се случи. Вече съм го ял тоя уй! 

Ами нормално. И са такива защото имат далавера адвокатите и съдът! Така че ме пробвай да видиш какво ще ти се случи. Вече съм го ял тоя уй! 

Аууу ... какви ги говориш!

Да си измиеш устата - с домашен сапун!

Емо, в конкретния случай (имотна сделка) не може да има "устен договор". Иначе, устните уговорки са договори като всички други. Те се подчиняват на общите разпоредби на ЗЗД. Устен договор е всяко съглашение между две или повече лица, за да се създаде, уреди или унищожи една правна връзка между тях.

Аз го ядох тоя с едно имотче, което исках...ама ядец в съда! Наложи се по друг начин да го придобия - с малко повече разходи и връзки тук, там! В някактв закон (или правилник) е записано изрично в кои случаи, устната договорка е неприложима. Един от тези случаи (цитирам от документите по моето дело) е:

Цитат

....договорите за прехвърляне на собственост или за учредяване на други вещни права върху недвижими имоти. Изисква се нотариална форма за действителност;

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.