Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярно ли е, че има скрити настройки в BIOS-а? Ако да, как да получа достъп до тях?

Препоръчан отговор

преди 14 минути, PigMan9 написа:

повърхностен БИОС

повърхностен си ти! Що пишеш глупости колкото да си писал. Колкото повече пишеш, толкова по-голяма е вероятността да надрусаш бисери, простотии и др. подобни "радости за очите!"
Ти си за тук

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PigMan9 написа:

Windows PE не се ли зарежда от флашка и използва за оправяне на проблеми по БИОС, анализи на хардуера и други подобни? Нали Windows PE всъщност е repair tool.

В началото бе БИОС-а и в БИОС-а бе силата и рече БИОС да бъде ОС и биде ОС :) Компютърната библия

Олигрофрен хАпсолютен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

НЕ МОЖЕШ ДА ИНСТАЛИРАШ КАКЪВТО БИОС ИСКАШ И КАКТО ИСКАШ, МАЛОУМЕН ЛИ СИ, ЧЕ НЕ СХВАЩАШ?!? Като имаш проблеми с инсталацията, четеш по форумите как да ги преодолееш или пробваш с друга дистрибуция, не всеки хардуер е съвместим на 100% с всяка дистрибуция. Също така, съответната дистрибуция има форум, където можеш да опишеш какви са ти проблемите, да дадеш точна информация за хардуера и евентуално да чакаш някой да ти даде решение на проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, PigMan9 написа:

Нямам технологиите за създаване на хардуер.

Доколкото разбирам от на исканото от @цър-вул БИОС-ите могат да се подменят, както и да се правят промени по тях.

Ако това е така, как мога да си подменя БИОС-а? И как мога да видя колко пространство има Firmware чипа, че да знам какво да инсталирам?

има ли готови модове в интернет, от които мога да си харесам някой и да си избера?

ти видя ли грешките, които съм описал в темата ми относно инсталацията на Линукс? По-късно ще пробвам да променя настройките на вече съществуващия ми БИОС. Ако не стане, дали ще е възможно да инсталирам по-напреднал БИОС, който е съвместим с ядро 5 (и нагоре) на Линукс Мента?

Попитай @petie1 да ти обясни аниме за ситуацията, в която се намирам.

можеш да намериш темата в раздел "Операционни системи -> Линукс".

А това вече,e от "Ori".Въздигаш се!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

НЕ МОЖЕШ ДА ИНСТАЛИРАШ КАКЪВТО БИОС ИСКАШ И КАКТО ИСКАШ, МАЛОУМЕН ЛИ СИ, ЧЕ НЕ СХВАЩАШ?!? Като имаш проблеми с инсталацията, четеш по форумите как да ги преодолееш или пробваш с друга дистрибуция, не всеки хардуер е съвместим на 100% с всяка дистрибуция. Също така, съответната дистрибуция има форум, където можеш да опишеш какви са ти проблемите, да дадеш точна информация за хардуера и евентуално да чакаш някой да ти даде решение на проблема.

Комичното в цялата работа се оказа че "грешшките" се оказаха новите функции на ядро 5.х и не са никакви грешки а олигофренското прасе трябва си настрои БИОС-а правилно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, цър-вул написа:

повърхностен си ти! Що пишеш глупости колкото да си писал. Колкото повече пишеш, толкова по-голяма е вероятността да надрусаш бисери, простотии и др. подобни "радости за очите!"
Ти си за тук

Под "повърхностен" БИОС имам предвид най-ерементарен БИОС, който има само основни опции, колкото да мине номера.

преди 41 минути, Raze написа:

Аз посетих ш техния форум; обясних всичко подробно, че чак ш видео качих. Казаха, че Линукс 21 е с ядро, което не е напълно съвместима с моя лаптоп.

В този форум ми предложиха да променя ACPI опциите, които ще направя по-късно.

Ако не стане, тогава ще търся по-сложно решение на проблема.

Може да пробвам Lubuntu. Но ми се искаше Mint, тъй като това е най-добрата дистрибуция.

преди 33 минути, petie1 написа:

Комичното в цялата работа се оказа че "грешшките" се оказаха новите функции на ядро 5.х и не са никакви грешки а олигофренското прасе трябва си настрои БИОС-а правилно :)

Ще видим... Ако включа виртуализацията и ACPI опциите, но не се оправи, тогава пак ли ще е моя вината?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, цър-вул написа:

Ай, кажете ми после, че Linux бил хардваре фриендли...😎

Колкото по-комплексна става една програма, толкова по-малко съвместима ще бъде тя.

Простите ОС-и са съвместими с всякакви хардуери. Но колкото по-сложна е една ОС и колкото повече функционалности има тя, толкова по специфични хардуерни изисквания ще има.

Линукс расте по популярност и сложност и ще става все по-малко съвместим с обикновените, генерични хардуери.

В крайна сметка, Линукс ще свърши като грозна монополистична операционна система, пълна с data collecting AI, telemetry, spyware, bloatware, и алгоритми за кражба на информация и лични данни, чиято единствена цел ще е печалба от продажбите на крадена информация и предлагането на нискокачествени услуги.

Тоест, Linux ще стане Windows. Това, че е open source няма да спаси Линукс от монополизация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, PigMan9 написа:

Ще видим... Ако включа виртуализацията и ACPI опциите, но не се оправи, тогава пак ли ще е моя вината?

Да щот пак ще показва че не правиш нещата както трябва

Олигофрен хАпсолютен

преди 24 минути, цър-вул написа:

Ай, кажете ми после, че Linux бил хардваре фриендли...😎

В правилните ръце е много френдли

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Да щот пак ще показва че не правиш нещата както трябва

Олигофрен хАпсолютен

Ще докажа, че ги правя правилно. Ще снимам промените, които предприемам - така ще докажа, че всичко, което правя, го правя правилно (както винаги).

По-късно, като се прибера, ще извърша промените то БИОС-а.

преди 2 минути, petie1 написа:

В правилните ръце е много френдли

Твърдиш, че аз не правя нещата правилно. Имаш ли нещо против да покажеш което точно не съм направил правилно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Ще докажа, че ги правя правилно. Ще снимам промените, които предприемам - така ще докажа, че всичко, което правя, го правя правилно (както винаги).

И кат тръгне ко ще правиш?

Олигофрен хАпсолютен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, PigMan9 написа:

Снощи нали показа доказателство и поиска извинение от помагащите? Какво още искаш да докажеш че вместо да четеш и да се държиш поне малко сериозно се правиш на по умен от тези които ти помагат. Ей тез убавци ще ти помогнат да разрешиш бързо проблема.

serve2.jpg

serve5.jpg

serve7.jpg

doctor-time4.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, petie1 написа:

И кат тръгне ко ще правиш?

Олигофрен хАпсолютен

Линукс ли като тръгне? Ми, като тръгне, ще си го ползвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PigMan9 написа:

Линукс ли като тръгне? Ми, като тръгне, ще си го ползвам.

аз го ползвам за да крада нет, а ти за какво ще го използваш
в момента в който разбера паролата на уай фай го изключвам и минавам на уйдос

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, дръндю написа:

аз го ползвам а да крада нет, а ти за какво ще го използваш
в момента в който разбера паролата го изключвам и минавам на уйдос

И как крадеш интернет през Линукс? Да не би да имаш предвид декретиране на пароли чрез packet injection през вградените в Kali Linux инструменти? За това ти трябва и специална антена.

Не, аз нямам намерения да извършвам подобни дейности. Не ми трябва да крада интернет, защото вече имам безплатен такъв.

Аз ще използвам Линукс Мента, който е просто лека и удобна ОС и не се използва за хакерски цели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, дръндю написа:

аз го ползвам а да крада нет, а ти за какво ще го използваш
в момента в който разбера паролата го изключвам и минавам на уйдос

То и със джама може да ползваш инструменти за нета а при пингвина иска все да му отваряш терминали и да пишеш команди като невидял!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

То и със джама може да ползваш инструменти за нета а при пингвина иска все да му отваряш терминали и да пишеш команди като невидял!

Ако това е вярно, защо хората плащат за интернет, вместо просто да си инсталират такива програми и да хващат безплатен интернет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Ако това е вярно, защо хората плащат за интернет, вместо просто да си инсталират такива програми и да хващат безплатен интернет?

Ако това е вярно ами то нямаше и да има подобни инструменти а в интернет е замляно с такива инструменти. А вече кой си плаща интернета и кой не си плаща е въпрос, на избор всеки, сам си решава и отговаря какво да ползва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Ти вярваш ли че има безплатен обяд?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Аз ще използвам Линукс Мента, който е просто лека и удобна ОС и не се използва за хакерски цели.

няма вградени, ама не пречи да си ги дръпнеш от нета
аве ясен си ми
колко време загуби с Kali?
викам да се пробваш с Parrot

https://www.parrotsec.org/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро да си избере нещо от тук, има рейтинги и кратко описание, преди да отидеш на сайта да разгледаш подробно и да теглиш:

DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, дръндю написа:

няма вградени, ама не пречи да си ги дръпнеш от нета
аве ясен си ми
колко време загуби с Kali?
викам да се пробваш с Parrot

https://www.parrotsec.org/

Не съм губил време с Кали Линукс; мога да го инсталирам без проблеми.

преди 5 минути, Raze написа:

По-скоро да си избере нещо от тук, има рейтинги и кратко описание, преди да отидеш на сайта да разгледаш подробно и да теглиш:

DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.

Добре.

А, тези дистрибуции колко са сигурни от гледна точка на кибер сигурност? Аз се бях спрял на Линукс Мента, тъй като знам, че той е сред най-сигурните.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Ако това е вярно ами то нямаше и да има подобни инструменти а в интернет е замляно с такива инструменти. А вече кой си плаща интернета и кой не си плаща е въпрос, на избор всеки, сам си решава и отговаря какво да ползва.

Ако достъпа до безплатен интернет беше толкова лесен - пускаш една програма и готово - то доставчиците на Интернет щяха да банкрутират. Все по-малко и по-малко хора ще плащат, докато все повече ш повече крадат - това би довело да фалит.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...