Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптика, рутер, суич

Препоръчан отговор

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Да, върши чудесна работа, но е едногигабитов.

Ами да се надявам рутера на  Виваком да е свестен. Казаха, че влакното ще е  до рутера им, а зад него да си сложа суич и да  си захраня настолните компютри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Пешеходецът написа:

Ами да се надявам рутера на  Виваком да е свестен. Казаха, че влакното ще е  до рутера им, а зад него да си сложа суич и да  си захраня настолните компютри.

Поредният Huawei ... колко да е свестен? Като за леля Пена, стават. Ако само ще сърфираш в нета, не виждам защо се хвърляш на 2Gbps.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поредният Huawei ... колко да е свестен?

Не съм сигурен дали ще позволят да си сложа мое устройство, а не тяхно.

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Като за леля Пена, стават. Ако само ще сърфираш в нета, не виждам защо се хвърляш на 2Gbps.

А офертата за 2Gbps е свързана с телевизията. Предлагат всички канали (най-вече спортните) плюс Eurosport 4K

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Пешеходецът написа:

Ще позволят, разбира се. В този случай, добра практика е да им се каже предварително, че като клиент ще използваш собствен рутер и би желал оптичният им терминатор да е прост бридж, а не комбо (ONT + router + switch + AP). Иначе, я Huawei, я Nokia ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След тяхното устройство можеш да си слагаш каквото искаш и колкото устройства искаш. Въпроса е от тези 2 гигабита реално колко ще получиш. Евентуално при теглене на някой торент с достатъчно сийд може и да ги стигнеш,  но за други неща ме съмнява, то няма и да ти трябват толкова. Аз с 90 мегабита в момента правя абсолютно всичко, дори и 4К от ютуб и HBO мога да гледам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Пешеходецът написа:

А офертата за 2Gbps е свързана с телевизията. Предлагат всички канали (най-вече спортните) плюс Eurosport 4K

Да, аз съм на "стария" Premium с 1Gbps. HD каналите им са със съмнително качество, но 4K-то им е ОК и си заслужава. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Аз съм се навил за тази оферта, основно заради ТВ. Нета и да не достига показаните скорости все пак ще е поне 1000. Вкъщи работят двама с настолни компютри. Отделно се  ползват смартфони, лаптопи и приложенията на телевизорите (три броя) netflix, spotify, disney+. 

преди 9 минути, Rammkopf написа:

Ще позволят, разбира се. В този случай, добра практика е да им се каже предварително, че като клиент ще използваш собствен рутер и би желал оптичният им терминатор да е прост бридж, а не комбо

Моля, бихте ли дали примерен вариант как да бъде направена мрежата вкъщи и с какви мои устройства?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Пешеходецът написа:

Вкъщи работят двама с настолни компютри. Отделно се  ползват смартфони, лаптопи ...

Моля, бихте ли дали примерен вариант как да бъде направена мрежата вкъщи и с какви мои устройства?

Нямаме представа как точно си използвате мрежата. Работите ли нещо дистанционно, което да изисква разни VPN-и, например? Ако ме питате за домашен рутер, нищо под качеството на NETGEAR и LINKSYS не бих препоръчал. Разните му TP-LINK, ASUS, Mercusys и тям подобни - по-скоро не. ZyXEL ... евентуално. С NETGEAR, конкретно, компромиси няма. Но всичко опира до джоба, в крайна сметка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

което да изисква разни VPN-и, например?

Не.

Аз не съм наясно какво точно трябва да кажа предварително на доставчика. Какво устройство те (Виваком) трябва да ми поставят за влакното? ТВ приемниците след тяхното устройство ли ще бъдат? Или след като си сложа мой рутер?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, най-добре ползвайте, каквото ви дадат. :)

Какво знаеш ти. Ще му дадем марсиански рутер да контролира венера. Вече се плаша ама наистина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво знаеш ти. Ще му дадем марсиански рутер да контролира венера. Ð'ече се плаша ама наистина.
Добре де, а какво ше му дадете да постигне 2 гигабита?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, jkfskjfsj написа:

ÐобÑе де, а какво Ñе Ð¼Ñ Ð´Ð°Ð´ÐµÑе да поÑÑигне 2 гигабиÑа?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Виж по-назад в темата! Дали сме му оферти, чети!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Пешеходецът написа:

Е вие ме отказахте да питам повече. 

Имате желание да преминете на услуга, която надминава нуждите Ви, като същевременно решавате да се самообзавеждате с техника, без да разбирате. Питате ни тук "какво ми трябва", а ние няма как да знаем Вашите потребности. Очевидно, щом не знаете, не разбирате и нямате особени претенции към услугата, просто използвайте операторското оборудване. Ако усетите липса на функционалност и желаете да получите нещо повече от оборудването си, тогава вече можем да бистрим конкретния казус. В момента, казус просто няма. :)

"Искам суич" не е поставяне на проблем. Ей го pazaruvaj.com, там има суичове на килограм. Гледате цените и ако си харесате някой, питайте да ви разкажем нещо конкретно за него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Rammkopf написа:

Имате желание да преминете на услуга, която надминава нуждите Ви, като същевременно решавате да се самообзавеждате с техника, без да разбирате. Питате ни тук "какво ми трябва", а ние няма как да знаем Вашите потребности. Очевидно, щом не знаете, не разбирате и нямате особени претенции към услугата, просто използвайте операторското оборудване. Ако усетите липса на функционалност и желаете да получите нещо повече от оборудването си, тогава вече можем да бистрим конкретния казус. В момента, казус просто няма. :)

"Искам суич" не е поставяне на проблем. Ей го pazaruvaj.com, там има суичове на килограм. Гледате цените и ако си харесате някой, питайте да ви разкажем нещо конкретно за него.

Абсолютно сте прав!

В краен случай - седнал :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Пешеходецът написа:

Това е комбинирано устройство не е рутер. Ще трябва да го ползваш него, след което да си слагаш твое оборудване. Не виждам обаче за какво са ти тия 2 гигабита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Няма такава опция на виваком да ти дава 2 гигабита. Кажи на какъв план си! 

Частни клиенти | Vivacom | Най-голямата 5G мрежа в България  

работиш в тази фирма и не знаеш какво предлагат :giggle1:

преди 1 час, Rammkopf написа:

Ей го pazaruvaj.com

там има магазини , които нямат добра репутация ;)

Ако ще търси от там суич и ако си хареса търговеца с който иска да работи да погледне какви оценки има в гоогъл за търговеца да не стане после гаф с гаранцията .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, adersa написа:

Частни клиенти | Vivacom | Най-голямата 5G мрежа в България  

работиш в тази фирма и не знаеш какво предлагат :giggle1:

там има магазини , които нямат добра репутация ;)

Ако ще търси от там суич и ако си хареса търговеца с който иска да работи да погледне какви оценки има в гоогъл за търговеца да не стане после гаф с гаранцията .

Не, не знам какви продукти предлагат, не съм в магазинната мрежа. И това е нещо ново. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Не, не знам какви продукти предлагат, не съм в магазинната мрежа. И това е нещо ново. 

Не си и длъжен да знаеш какви продукти предлагат по магазинната мрежа, но за сметка на това, Бергончето знае и само си мечтае за такава "оферта" 

Важното е, че в самото начало на темата си дал най точния отговор, но той даже не е забелязал, че си писал.

Да те цитирам , че белким го забележи и прочете.:

"Каквото и да ползваш ще се ограничиш с това, което ти дава доставчикът. Не го ли разбрахте вече."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Това е комбинирано устройство не е рутер. ...

Ма безнадежден случай си :help: ... решил си че е така за теб, но поне не вменявай неистини т.е. не го пиши!

P.S. Я един въпрос с повишена трудност: Може ли устройство само с един етернет порт да бъде рутер ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Kolev72 написа:

Бергончето знае и само си мечтае за такава "оферта" 

А твоят смешният куулбокс дори симетрични скорости не предлага поне не пиши неистино.Аз на булсат за 100 мбпс получавам 94 даун уп е 93 Жоро и той е на тази оферта и може да го потвърди .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ма безнадежден случай си :help: ... решил си че е така за теб, но поне не вменявай неистини т.е. не го пиши!

P.S. Я един въпрос с повишена трудност: Може ли устройство само с един етернет порт да бъде рутер ?

Може! HUAWEI B310s-22 и е рутер, защото можеш да го позлваш навсякъде. Вземи нашите Нокии и ги сложи на друго място, където има оптика да видим дали ще ги ползваш или въобще се опитай да ги ползваш като рутер. Примерно аз съм на Доксис на А1 и съм с модем. След него имам рутер TP-link. А да видим как ще включа комбиниран медия конвертор на мястото на ТП-линка. Това, че дадено устройство има част от опциите на рутер не го прави такова.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, adersa написа:

А твоят смешният куулбокс дори симетрични скорости не предлага поне не пиши неистино.Аз на булсат за 100 мбпс получавам 94 даун уп е 93 Жоро и той е на тази оферта и може да го потвърди .

По горе съм написал какво предлага "моят доставчик", дори и цената , но такива като теб явно не знаят че българската азбука има 30 символа и се учи още в първи клас. Когато вземаш участие в писането на коментар по чужд въпрос, трябва да си и подготвен за това, а не да шляпаш каквото измислиш бре овньо! Да беше им отворил поне страницата, та да го прочетеш, щеше да бъде по добре. Но то е написано не за такива като теб, а за такива, които разбират от мегабити и мегабайти. Цената е 69.00 лева на месец. Устройва ли те?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...