Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Acer Spin 1 даунгрейд до Windows 7 - как

Featured Replies

Имам лап Acer Spin 1 n17h2. Много добро лаптопче, сгъва се навсякъде, тъчскрийн и тн. Гледах един клип , че може да даунгрейдне до Windows 7, сега е с Десетка. Там обаче полето UEFI беше активно и можеше да се промени на Disable. При мен нещо не е така - не е активно. С последната версия на BIOS съм.

При опит да заредя от инсталационен диск - Десетките ги вижда и мага да инсталирам, Седмиците - не се появяват в списъка на Boot опциите.

Може ли да се направи нещо по случая и по някакъв начин да инсталирам Седмица.

10х

1.jpg.ca7e77346e9031fc92ab369c4e4554fe.jpg

2.jpg.5f27400b7e2f3964668d0e5fc5ebdc29.jpg

3.jpg.64b17ddeb41e2de391a333dc62e9c186.jpg

4.jpg.da3e833b57fe2124619aa9852ed19d34.jpg

• Отговори 70
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Остай сега Путин ама Грухи Биоса знае как да подкара 7-те джама на Хардуер без драйвер та чакам да се включи в тая тема та да блесне и всички ни да  забие в земята

• Айде да не баш тъй а?

• Не си уточнил със запазване на данните или без! Ако е без - като зареди системата от Windows 7 setup флашката, след задаване на дата/час/регион, натисни [Shift]+[F10]. В конзолата напиши diskpart

Публикувани изображения

Бараката има драйвери за 10, но с тия 4 рам ще видиш зор, както и с тоя скопен процесор. Даже и 7 да му сложиш това нещо е просто за боклука. 

Ако се ползва за базови дейности, един Linux Mint ще му свърши по-добра работа.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Бараката има драйвери за 10, но с тия 4 рам ще видиш зор, както и с тоя скопен процесор. Даже и 7 да му сложиш това нещо е просто за боклука. 

Емиле, айде да не си дърдориме за боклука, а? Айде не ми казвай къде да го хвърлям.

Питам тебе и другите тук - има ли чалъм да му сложа Седмица, а?

преди 7 минути, dimy написа:

Емиле, айде да не си дърдориме за боклука, а? Айде не ми казвай къде да го хвърлям.

Питам тебе и другите тук - има ли чалъм да му сложа Седмица, а?

Точно ти казвам, че не става с тоя скопен процесор и с тая рам. НЯМА ДА РАБОТИ, дори и със седем. Що някой си мисли, че му говоря глупости не мога да ви разбера. 

Драйверите са за 10 и оставаш с тая ОС. 

преди 7 минути, S197 написа:

Ако се ползва за базови дейности, един Linux Mint ще му свърши по-добра работа.

Какви базови дейности. Стартираш му един FB и всичко приключва. Ти остави ами и РАМ не може да му се добави и с това вградено видео съвсем приключва всичко! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Запей или ... млъкни, махни се.

преди 30 минути, dimy написа:

Имам лап Acer Spin 1 n17h2. Много добро лаптопче, сгъва се навсякъде, тъчскрийн и тн. Гледах един клип , че може да даунгрейдне до Windows 7, сега е с Десетка. 

Щом държиш на Джам - за мен варианта е "чиста преинсталация".

Тая 7-ца я няма в зара вече - какъв downgrade сънуваш?

току-що, jhoro написа:

Първо ти си никой, че да ме кара да се махам и второ ЗАСТАВАМ зад думите си, че това нещо НЕ работи и не може да работи. А ако искаш донеси една такава машина, ще направим видео заедно как работи и ще я тестваме! Писва ми от простотия вече.

Колкото до седмицата все още я има и си работи, колкото и на теб да не ти харесва! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Какви базови дейности. Стартираш му един FB и всичко приключва. Ти остави ами и РАМ не може да му се добави и с това вградено видео съвсем приключва всичко! 

Базови дейности като слушане на музика, гледане на филми, редактор на текст и интернет. Повечето дистрибуции не са лакоми за ресурси и ще му свърпат идеална работа. Единствено си трябва четене в началото или при някой проблем, ама то кое не се чупи.

PS: Що се отнася за боклука, ако всеки разсъждава като теб, планената отдавна се е заринала, буквално, с такъв вид боклуци и ще става по-зле и по-зле. Мислиш, точно като поредния консуматор. Минават се 2-3 години от покупката на телефон или каквото и да е, и да да го хвърлим, та да вземем поредния нов лъскав боклук.

току-що, S197 написа:

Базови дейности като слушане на музика, гледане на филми, редактор на текст и интернет. Повечето дистрибуции не са лакоми за ресурси и ще му свърпат идеална работа. Единствено си трябва четене в началото или при някой проблем, ама то кое не се чупи.

Точно няма при интернет няма как да стане, защото браузърите и приложенията вече са лами и си искат ресурси. Един ФБ просто с няколко скрола на мишката гълта над 1 гигабайт рам, че и повече. С тая бракма закъде си? 

Точно няма при интернет няма как да стане, защото браузърите и приложенията вече са лами и си искат ресурси. Един ФБ просто с няколко скрола на мишката гълта над 1 гигабайт рам, че и повече. С тая бракма закъде си? 

Фейсбука си е неоптимизран от край време. Въпреки това, може да се ползва мобилната му версия.

току-що, S197 написа:

Фейсбука си е неоптимизран от край време. Въпреки това, може да се ползва мобилната му версия.

То като почнеш да правиш гимнастики да ти ева компа.

преди 8 минути, jhoro написа:

ИЗВИНЕНИЯ, че ти реагирах така просто ми е писнало да ми носят такива машини или да ме питат що бави или лаги. Непрофесионално от моя страна, дори и във форум! Извинения и към Dimy. Просто ако е купил тази машина ще се ядосва! 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Добавил съм PS: в по- предишния ми коментар, прочети го бавно, за да ме разбереш.

току-що, S197 написа:

Добавил съм PS: в по- предишния ми коментар, прочети го бавно, за да ме разбереш.

Разбирам те напълно, просто машината си няма капацитет. Това е истината. Който иска да ми вярва, който иска да тества и да пробва! Free Will какво се казва! 

Точно за това исках да се сложи един линукс, защото е по-малко лаком. А така ще се удължи живота на машината, а и човека може да няма или да не му се дават пари за нова техника.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Имах предвит да се ползва телефона.

току-що, S197 написа:

Точно за това исках да се сложи един линукс, защото е по-малко лаком. А така ще се удължи живота на машината, а и човека може да няма или да не му се дават пари за нова техника.

Проблемът не е в ОС. И при линукс приложенията ще си искат тяхното, а рамта и процесорът пак ще са недостатъчни.

преди 1 минута, S197 написа:

Имах предвит да се ползва телефона.

Е да ти еева компа като ще ползвам FB и месинджър от телефона ;)

преди 1 час, dimy написа:

Имам лап Acer Spin 1 n17h2. Много добро лаптопче, сгъва се навсякъде, тъчскрийн и тн. Гледах един клип , че може да даунгрейдне до Windows 7, сега е с Десетка. Там обаче полето UEFI беше активно и можеше да се промени на Disable. При мен нещо не е така - не е активно. С последната версия на BIOS съм.

При опит да заредя от инсталационен диск - Десетките ги вижда и мага да инсталирам, Седмиците - не се появяват в списъка на Boot опциите.

Може ли да се направи нещо по случая и по някакъв начин да инсталирам Седмица.

10х

1.jpg.ca7e77346e9031fc92ab369c4e4554fe.jpg

2.jpg.5f27400b7e2f3964668d0e5fc5ebdc29.jpg

3.jpg.64b17ddeb41e2de391a333dc62e9c186.jpg

4.jpg.da3e833b57fe2124619aa9852ed19d34.jpg

Бих му сложил на това , win 10 ltsc 2019 - имаш още 10г. живот на ОС! Като зареди след инсталация е малко над 1GB заето оперативна памет, няма време, новини, магазин и всички други придружаващи го в повечето случаи приложения. Получава само секюрити и пърформънс пакети с ъпдейтите.

Ами Iphone ми работи мазно, на фона на моя стар лаптоп. Там без проблем чопля фейса и една камара други програми.

Момчета - може ли да се съсредоточим върху въпроса ми -

МОЖЕ ли /и - как/ ДА СЕ СЛОЖИ Седмица?

Моля спестете ми другите разсъждения. Защото намирисва на флууд.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Бих му сложил на това , win 10 ltsc 2019 - имаш още 10г. живот на ОС! Като зареди след инсталация е малко над 1GB заето пространство, няма време, новини, магазин и всички други придружаващи го в повечето случаи приложения. Получава само секюрити и пърформънс пакети с ъпдейтите.

64 битовата версия иска 2 гигабайта РАМ. Като включим и споделената карта за приложенията нищо не остава. 

image.thumb.png.d5b261174e220dd6e5b477800907a5d4.png

току-що, dimy написа:

Момчета - може ли да се съсредоточим върху въпроса ми -

МОЖЕ ли /и - как/ ДА СЕ СЛОЖИ Седмица?

Моля спестете ми другите разсъждения. Защото намирисва на флууд.

НЕ!Нямаш драйвъри! 

току-що, nikssi написа:

Айде да не баш тъй а?

image.png.ce4e2596d99c3f4c2cc9cc0cb066ba52.png

Не знам кой ФБ гледаш! Ето ти го стартиран най-отгоре без да скролвам по-надолу, иначе става страшно:

image.thumb.png.1d2fea6114ffc2c930b94615892df7e1.png

преди 3 минути, Емил Костов написа:

64 битовата версия иска 2 гигабайта РАМ. Като включим и споделената карта за приложенията нищо не остава. 

image.thumb.png.d5b261174e220dd6e5b477800907a5d4.png

...

Е и ... лаптопа му не нито с 1 нито с 2GB , а с 4GB RAM. Отделно кеширане в пейдж е осезателно по-бързо при SSD !

Е и ... лаптопа му не нито с 1 нито с 2GB , а с 4GB RAM. Отделно кеширане в пейдж е осезателно по-бързо при SSD !

2 отиват за ОС, поне 500 за видеото и всичко приключва. Да не говорим, че скопеният процесор на 1 гигахерц ще влачи.

2 отиват за ОС, поне 500 за видеото и всичко приключва. Да не говорим, че скопеният процесор на 1 гигахерц ще влачи.

Не отиват 2 за ОС, а малко над 1, за видео е необходимо 128MB ! За лек сърфинг, леки задачки за снимки, офис и др. и подкарване на онлайн филми, ТВ е екстра машинката с нея ОС !

Не отиват 2 за ОС, а малко над 1, за видео е необходимо 128MB ! За лек сърфинг, леки задачки за снимки, офис и др. и подкарване на онлайн филми, ТВ е екстра машинката с нея ОС !

А не отива?! Отиват и още как, но нека постващият да тества и ако е честен да пусне клипче.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.