Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Acer Spin 1 даунгрейд до Windows 7 - как

Featured Replies

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Не знам кой ФБ гледаш! Ето ти го стартиран най-отгоре без да скролвам по-надолу, иначе става страшно:

Spoiler

image.png.835b40ccd828319e78a5d2e7ac2a49b4.png

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎7.‎8.‎2022 ‎г.
Компилация на ОС    19044.2311
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 120.2212.4190.0

Инсталирана RAM памет    8,00 ГБ
Тип на системата    64-битова операционна система, процесор, базиран на x64

• Отговори 70
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Остай сега Путин ама Грухи Биоса знае как да подкара 7-те джама на Хардуер без драйвер та чакам да се включи в тая тема та да блесне и всички ни да  забие в земята

• Айде да не баш тъй а?

• Не си уточнил със запазване на данните или без! Ако е без - като зареди системата от Windows 7 setup флашката, след задаване на дата/час/регион, натисни [Shift]+[F10]. В конзолата напиши diskpart

Публикувани изображения

преди 12 минути, Емил Костов написа:

А не отива?! Отиват и още как, но нека постващият да тества и ако е честен да пусне клипче.

E на Тома Неверни :) макар да е LTSC 2021, то 2019 щеше да е някъде 1.2 !

ltsc.png

преди 1 час, Емил Костов написа:

2 отиват за ОС, поне 500 за видеото и всичко приключва. Да не говорим, че скопеният процесор на 1 гигахерц ще влачи.

Май си в цикъл?? Ама не месечен, а годишен.

Ела да видиш - как Lenovo ThinkPad R60 (Intel Dual Core T2400 1.83GHz / 2048MB RAM) си работи бе проблеми. Както под Джама, така и под Линукс.

преди 3 минути, jhoro написа:

Май си в цикъл?? Ама не месечен, а годишен.

Ела да видиш - как Lenovo ThinkPad R60 (Intel Dual Core T2400 1.83GHz / 2048MB RAM) си работи бе проблеми. Както под Джама, така и под Линукс.

Ела ми го докарай и на секундата ще ти покажа, че това не е вярно! 

Ха сега е време наш Грухи Биоса да блесне.... Давай Грухи ти си човека

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ела ми го докарай и на секундата ще ти покажа, че това не е вярно! 

Да бе - с теб ще се занимавам. Като искаш да гледаш и да се доказваш- ти ела.

В момента пиша от него!

преди 2 часа, dimy написа:

Имам лап Acer Spin 1 n17h2. Много добро лаптопче, сгъва се навсякъде, тъчскрийн и тн. Гледах един клип , че може да даунгрейдне до Windows 7, сега е с Десетка. Там обаче полето UEFI беше активно и можеше да се промени на Disable. При мен нещо не е така - не е активно. С последната версия на BIOS съм.

При опит да заредя от инсталационен диск - Десетките ги вижда и мага да инсталирам, Седмиците - не се появяват в списъка на Boot опциите.

Може ли да се направи нещо по случая и по някакъв начин да инсталирам Седмица.

10х

1.jpg.ca7e77346e9031fc92ab369c4e4554fe.jpg

2.jpg.5f27400b7e2f3964668d0e5fc5ebdc29.jpg

3.jpg.64b17ddeb41e2de391a333dc62e9c186.jpg

4.jpg.da3e833b57fe2124619aa9852ed19d34.jpg

Пробвал ли си да конвертираш диска в MBR и да видиш да ли тръгва да зарежда инсталацията ? Също може да погледнеш и тази тема тук.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Пробвал ли си да конвертираш диска в MBR и да видиш да ли тръгва да зарежда инсталацията ? Също може да погледнеш и тази тема тук.

Грухи Биоса е нашия човек

преди 7 минути, petie1 написа:

Грухи Биоса е нашия човек

Грухи трябва да кандидатства при Путлер за работа като ITлице което ще развие велика Расия (слава путинскому гею)

https://www.kaldata.com/it-новини/путин-през-следващите-10-години-русия-т-397409.html

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Грухи трябва да кандидатства при Путлер за работа като ITлице което ще развие велика Расия (слава путинскому гею)

https://www.kaldata.com/it-новини/путин-през-следващите-10-години-русия-т-397409.html

Остай сега Путин ама Грухи Биоса знае как да подкара 7-те джама на Хардуер без драйвер та чакам да се включи в тая тема та да блесне и всички ни да  забие в земята

преди 2 минути, petie1 написа:

Остай сега Путин ама Грухи Биоса знае как да подкара 7-те джама на Хардуер без драйвер та чакам да се включи в тая тема та да блесне и всички ни да  забие в земята

Който си може си го може /Божинката/ !

преди 30 минути, vlado1985 написа:

Как мога да го конвертирам в MBR?

10x

преди 14 минути, dimy написа:

10x

С любим софт записан на бутейбъл флаш или живо линукс дистро съдържащо GParted или подобен софт!

преди 44 минути, dimy написа:

10x

Не си уточнил със запазване на данните или без! Ако е без - като зареди системата от Windows 7 setup флашката, след задаване на дата/час/регион, натисни [Shift]+[F10]. В конзолата напиши
diskpart
lis dis
sel dis 0
(допускаме, че disk 0 е дискът за конвертираме)
clean
convert mbr
create par pri
lis vol
(увери се, томът е създаден и е със * в началото на реда)
sel vol 1 (допускаме, че това томът)
format fs=ntfs
exit

Продължаваш с инсталирането
Ако е със запазване на данните, трябва да се ползва инструментт на трети страни като AOMEI Partition Assistant, Minitool Partition wizard или друг такъв софт за работа с дялове.

Карай си с windows 10. Подобен лаптоп с Celeron n2930, 4 GB RAM, от над 5-6 години работи перфектно, с едно старо SSD ADATA SP920SS, на над 1500 часа работа. За интернет, скайп и подобни дейности върши перфектна работа.

uPMJywJ.png

Ако не можеш да се оправиш със седмицата поради ред причини, ето ти и едно предложение от мен. Пробвано и върви на същия модел лаптоп. Задължително е да прочетеш линка, преди да се опиташ да качиш операционната система, която е.............Win 11 Lite  (Само 2,1 GB инсталиран размер!)

Link:  https://www.teamos.xyz/threads/windows-11-classic-edition.178431/

На един друг acer  за да ми позволи да променя UEFI  се наложи да сложа парола на Биоса. Чак тогава опцията ми стана активна за да я махна и да сложа 7-мицата. Вероятно е мислено за някакви защити от преинсталации. За въпросния acer обаче имаше драйвери за 8-цата, които станаха и за 7-цата.

преди 12 минути, stanpet написа:

На един друг acer  за да ми позволи да променя UEFI  се наложи да сложа парола на Биоса. Чак тогава опцията ми стана активна за да я махна и да сложа 7-мицата. Вероятно е мислено за някакви защити от преинсталации. За въпросния acer обаче имаше драйвери за 8-цата, които станаха и за 7-цата.

Аз си спомням на бившата ми жена нейния acer  точен модел съм го забравил спомням си само че е произведен 2018. И имаше само драйвери за win10 и за да ми отключи, боот менюто с настройките, за UEFI трябваше да му създам парола. И тогава пробвах на него да му кача win7 без резултат щото няма драйвери за 7 та бях забравил и по едно време паролата за биос и с една програмка я нулирах. Та автора ако слага парола на биос е добре да си я запише някъде за всеки случай.

преди 9 часа, Raze написа:

Карай си с windows 10. Подобен лаптоп с Celeron n2930, 4 GB RAM, от над 5-6 години работи перфектно, с едно старо SSD ADATA SP920SS, на над 1500 часа работа. За интернет, скайп и подобни дейности върши перфектна работа.

...

Боже Господи! @Raze , нали написах, че искам да сложа Седмица! Написах, че тук питането ми е - КАК да го направя!

Не искам съвети - да работя с Десетка. Аз съм си с нея и когато пожелая - мога да се върна.

Искам съвет - може ли и как - да сложа Седмица! Толкова ли е трудно да го разберете и да не ми приказвате за 10, Линукс и други подобни?

10х

преди 2 минути, dimy написа:

Боже Господи! @Raze , нали написах, че искам да сложа Седмица! Написах, че тук питането ми е - КАК да го направя!

Не искам съвети - да работя с Десетка. Аз съм си с нея и когато пожелая - мога да се върна.

Искам съвет - може ли и как - да сложа Седмица! Толкова ли е трудно да го разберете и да не ми приказвате за 10, Линукс и други подобни?

10х

Гледа ли клипчето, което ти пуснах?

Ти може много неща да искаш, но дори и да инсталираш ОС, най-вероятно няма да можеш да подкараш всички устройства. В официалния сайт на acer за модела има само драйвери за windows 10.

Помощ | Acer България

преди 3 часа, Captain Teemo on duty написа:

Гледа ли клипчето, което ти пуснах?

Да, не иска да изпълни командата ACTIVE. Цела нощ го боричках, но засега води с около 5:0.

преди 12 минути, dimy написа:

Да, не иска да изпълни командата ACTIVE

Да беше казал и какво връща при изпълнението на командата! Да не би да има друг активен дял на този диск? Какво връща
diskpart
lis vol
sel vol N
N е томът със звездичка)
detail partition

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.