Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опитват да ни натресат инстанбулската конвенция!

Anneliese

Препоръчан отговор

image.png.1cd537a0f8afeaa45662d2ae104fbca4.png

БСП да преосмисли позициите си срещу Истанбулската конвенция. Такъв силен външен натиск се оказва върху лидерката Корнелия Нинова в последните седмици, разкриха от "Позитано" 20.

Новият председател на ПЕС Стефан Льовен е изпратил писмо по повод отказа на българските социалисти да признаят Истанбулската конвенция, в което напомня, че другите партии в политическото семейство на левицата поставят въпрос за това БСП изповядва ли общите ценности и призовават да се предприемат действия срещу нея.

Скандал по темата се развихрил на конгреса на социалистическия интернационал в Мадрид преди дни, разкриха запознати. Нинова беше вицепрезидент един мандат и кандидатурата й беше издигната отново. Отлично информирани потвърдиха, че върху нея е упражнен натиск да се оттегли. След като отказала, без никаква процедура тя е заличена в списъка на кандидатите и изобщо името й не е било подложено на гласуване.

Причината е писмо на представителка на организацията на жените в социнтерна. В него се обяснава, че националното законодателство на България, което забранява ратификацията на Истанбулската конвенция, трябва да бъде преодоляно и не може да бъде извинение да се игнорират международните правила. А Нинова не е подходяща за вицепрезидент, защото е противник на конвенцията.

Заради противопоставянето на БСП и лично на Нинова ратификацията на Истанбулската конвенция не мина в Народното събрание. Тогава делегация на ПЕС пристигна в България в опит да накара "Позитано" 20 да отстъпи, но тя не го направи.

"Докато съм председател на БСП, ще защитавам мнението на хора, които са ме подкрепили, а то е против Истанбулската конвенция. Българската конституция защитава различните хора, но ратификация на Истанбулската конвенция в България е акт невъзможен. Докато съм председател ще отстоявам тази позиция с всички рискове и отговорности", е заявяваната позиция на Нинова.

Конституционният съд миналата година излезе с решение, според което пол трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. 

"Поздравявам Конституционния съд. Откакто се занимавам с политика, най-големият натиск отвътре и отвън ми е оказван по тази тема - Истанбулска конвенция и налагане на джендър идеология. И до днес чувам обвинения, че БСП не е лява партия, щом не ги признава. Че съм променила характера на партията от лява в консервативна. Бях заклеймявана и оприличавана на Виктор Орбан, когато преди години призовах: “Пазете децата и семейството.” Знам, че това няма да ми бъде простено, но си е заслужавало цялото усилие." Това написа тогава Нинова във фейсбук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 106
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Точно идвах с тази новина! Ето, че наистина има натиск срещу страната ни да приемем тази гнусотия! Дано госпожа Нинова им се опълчи на тези, както и на нещастника Сергей Станишев, който се оказа просто един много жалък човек!

Трябва обществото ни да се организира, всички, просто без значение на политически възгледи и религия, социален произход, просто трябва да протестираме до дупка, докато не ни оставят на мира!

Имайте едно наум, че може да ни подлъжат за Шенген, ако приемем тази гнусотия!

Трябва да направим кампания като "Не сте сами", целият народ да се обединим срещу тази гнусна и долна конвенция!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, dimy написа:

image.png.1cd537a0f8afeaa45662d2ae104fbca4.png

БСП да преосмисли позициите си срещу Истанбулската конвенция. Такъв силен външен натиск се оказва върху лидерката Корнелия Нинова в последните седмици, разкриха от "Позитано" 20.

Новият председател на ПЕС Стефан Льовен е изпратил писмо по повод отказа на българските социалисти да признаят Истанбулската конвенция, в което напомня, че другите партии в политическото семейство на левицата поставят въпрос за това БСП изповядва ли общите ценности и призовават да се предприемат действия срещу нея.

Скандал по темата се развихрил на конгреса на социалистическия интернационал в Мадрид преди дни, разкриха запознати. Нинова беше вицепрезидент един мандат и кандидатурата й беше издигната отново. Отлично информирани потвърдиха, че върху нея е упражнен натиск да се оттегли. След като отказала, без никаква процедура тя е заличена в списъка на кандидатите и изобщо името й не е било подложено на гласуване.

Причината е писмо на представителка на организацията на жените в социнтерна. В него се обяснава, че националното законодателство на България, което забранява ратификацията на Истанбулската конвенция, трябва да бъде преодоляно и не може да бъде извинение да се игнорират международните правила. А Нинова не е подходяща за вицепрезидент, защото е противник на конвенцията.

Заради противопоставянето на БСП и лично на Нинова ратификацията на Истанбулската конвенция не мина в Народното събрание. Тогава делегация на ПЕС пристигна в България в опит да накара "Позитано" 20 да отстъпи, но тя не го направи.

"Докато съм председател на БСП, ще защитавам мнението на хора, които са ме подкрепили, а то е против Истанбулската конвенция. Българската конституция защитава различните хора, но ратификация на Истанбулската конвенция в България е акт невъзможен. Докато съм председател ще отстоявам тази позиция с всички рискове и отговорности", е заявяваната позиция на Нинова.

Конституционният съд миналата година излезе с решение, според което пол трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. 

"Поздравявам Конституционния съд. Откакто се занимавам с политика, най-големият натиск отвътре и отвън ми е оказван по тази тема - Истанбулска конвенция и налагане на джендър идеология. И до днес чувам обвинения, че БСП не е лява партия, щом не ги признава. Че съм променила характера на партията от лява в консервативна. Бях заклеймявана и оприличавана на Виктор Орбан, когато преди години призовах: “Пазете децата и семейството.” Знам, че това няма да ми бъде простено, но си е заслужавало цялото усилие." Това написа тогава Нинова във фейсбук.

Ако отвън поръчат на Корнелия Нинова да подкрепи инстанбулската конвенция, тя ще го направи. От БСП уж се противопоставяха и срещу ЗСУ, но запазиха мълчание и се скриха, когато дойде време да дадат ясно и точно мнение по въпроса в прав текст. Не поискаха да се изправят срещу представителите на мрежата от НПО-та и фондации, тъй като това би накарало САЩ и ЕС да прекратят кариерата на БСП и да ги подменят с други. Бойко Борисов, обаче, не успя да избяга от този "участ", въпреки това че подари над 2 милиарда на САЩ за да може САЩ да ни дадат несъществуващи самолети.

Подаръчето от 2млрд лева просто позволи на Бойко да си купи още малко време като премиер. В крайна сметка, ГЕРБ се провалиха в приемането на инстанбулската конвенция и ЗСУ, следователно от САЩ свалиха ГЕРБ и сложиха нови парти и коалиции, които са директно свързани с фондации като Отворено Общество и Америка за България, както и множеството други по-малки НПО-та и фондации, работещи на територията на България. С други думи, новите партии, като Демократична България, примерно, са още по-либерални от ГЕРБ. Демократична България и поне един от членовете (този с леко къдравата коса и леката брада - забравих му името) са директно свързани със Сорос. Някои от другите членове, предимно младите, идват от Нов Български Университет - това е университета на Сорос, където се създават дисиденти, които на по-късен етап до станат част от мрежата от НПО-та и фондации, да станат част от политическата система и да продължат подривната дейност, както са правили тези преди тях.

БСП явно просто са казвали, че се противопоставят (Румен Радев и той така казваше), за да може да се харесат на хората и да си вдигнат рейтинга (публичната оценка и доверие).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, PigMan9 написа:

Ако отвън поръчат на Корнелия Нинова да подкрепи инстанбулската конвенция, тя ще го направи. От БСП уж се противопоставяха и срещу ЗСУ, но запазиха мълчание и се скриха, когато дойде време да дадат ясно и точно мнение по въпроса в прав текст.

...

Да, така е. Време е да си намерим нов социализъм. Чувам , че Радев работи по въпроса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде, някакъв продал се на Германия и "Дойче веле"  скопен българин взе да ни поучава как сме били прости и изостанали по отношение на жените!:angry:

С право едно време, такива плужеци, плюещи по България и нормалността, са ги разстрелвали!

Отвратително е да се дава трибуна на предатели! Особено на такива, които искат да скопят мъжете и да объркат децата!:angry:

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/13284330

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...