Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kак бихте кръстили детето си?

Featured Replies

Може би ми е малко рано да пускам темички,но все пак ще рискувам.

Аз съм още юноша бледен,далеч от този въпрос (да се надяваме :wors: ),но въпреки това сам се замислял.

Интересно ми е дали вие бихте разчитали на някакви популярни ,традиционни български или заимствани от друга култура имена.

За тези които вече са минали през тази дилема,ще ми е интересно да споделят защо са избрали точно определено име.

Не мен лично като за момиче много ми харесва името Надежда.

За момче може би Ивайло или Александър.

Ще бъда искрено благодарен на всеки който уважи темата. :)

• Отговори 80
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Много харесвам името Калина.

• на Простотията Министъра
    на Простотията Министъра

Да,много ще се радвам да ми викат "карамелчо" на лапето... освен ако не са тризнаци... Бисквитка,Карамелчо, и ШОКОЛААААДДчо!!! Защо не Бишкоти? след едно поколение ще се казва Бишкоти Бишкотев... мо

вече съм я кръстила Десислава

за мъжко няколко Димитър,Йордан,Мартин,Константин

Редактирано от aniiv (преглед на промените)

Детето...е плод на истинска страст и любов, когато е желано.Такива деца са красиви...и трябва да имат красиви имена...които да бъдат избрани от двамата му родители заедно.

Аз много харесвам българските имена...особено името Мария.

Сестра ми се казва мария ;]

Аз ще си го кръстя Евстатий, независимо от пола ;п

ами.....То важното е да е живо и здраво, пък името.....

Ако имам удоволствието аз да си кръстя детето с името, което аз искам - казвам го така, понеже по наште географски ширини има един супер долен обичай детето да се кръщава на бабата или дядото. Така се отдавало почит, видиш ли. Майка ми е от Русе и там който съм питала никой не е чувал за подобно нещо............Аз също съм кръстена на баба си. Но както и да е.

Ако е момче - любимите ми имена са Александър, Васил, Виктор../ също и изброените от aniiv /...хмммммм...има и други, но Александър едва ли ще е, все пак брат ми се казва така...

За Момиче просто не знам. Виктория /то вече всяко второ момиченце го кръстиха така/, Мария, Вероника, Магдалена....тва са хубави имена, ама не знам..

А, определено, няма да ги кръстя на нашите. Едно, че са им супер странни имената - не грозни ми-странни. Друго, че не е това начина да им засвидетелствам уважение.

Ако имам дете и ако е момче ще го кръстя на моето име! И ще бъде Леонардо младши(естествено, че не се казвам така ама не искам да си издавам хубавото иминце). Проста така съм решил - няма да е на бащи, майки, баби и дядовци и т.н. Ако е женка вече ще съм затруднене - не съм мислил честно да си призная sad.gif

Ако е момче - любимите ми имена са Александър, Васил, Виктор..

А така... кръсти го на батко му Fifa :)

Хубава тема - нещо като мини-проучване дали ще направим същата грешка да си кръстим децата Канарче, Ихтиандър и т.н. :)

От мъжките имена винаги са ми харесвали : Александър (име на победител), Димитър (звучи чудесно), Иван (има го във всички езици - Йоан, Жан, Айвън и малко е прозиводно на библейско ...) и др.

А от женските най-много харесвам Мария (по същите причини, както Иван - малко старо и изтъркано, но златно ;) ) и производните на Иван ( Жана, Йоана ... ха познайте защо ника ми е такъв :) ) , Яна и др.

Ако имам дете и ако е момче ще го кръстя на моето име! И ще бъде Леонардо младши(естествено, че не се казвам така ама не искам да си издавам хубавото иминце). Проста така съм решил - няма да е на бащи, майки, баби и дядовци и т.н. Ако е женка вече ще съм затруднене - не съм мислил честно да си призная sad.gif

Кръсти го на мен тогава cool.gif

:P само на ушенце :P

Виктория! Твърдо ще е момиче:speak:

Ако случайно ме сполети момче - ще го обсъждаме с бащата.

Но все си мисля, че няма да се съобразявам с имената на баби, дядовци, лели и прародители...

За момиче Валентина (на татко който се казва Валентин), също ми харесват Валерия, Ванеса и Кристина biggrin.gif

За момче ми харесват най-много Дженсън ;) също и Димитър, Себастиан, Кевин, Виктор, и Алек или Алекс biggrin.gif

Аз смятам да имам много деца, затова може и всичките имена да уползотворя ;)

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

За момче си ми е любимо Мартин,а харесвам също и Николай,Боян,Иво

За момиче-Мирела, Михаела,Изабела,Мая,Лея,Стела...

Зависи коя сапунка ще закача....ако е Росалинда, Касандра, Лусесита и т.н Изборът ще е голям...

П.П Ще се съобразя с мъжа си, но няма да му позволя да сложи някво име на детето ни, което ще е по - скоро наказание...

Зависи коя сапунка ще закача....ако е Росалинда, Касандра, Лусесита и т.н Изборът ще е голям...

П.П Ще се съобразя с мъжа си, но няма да му позволя да сложи някво име на детето ни, което ще е по - скоро наказание...

Да като фанатизираните христиани дето си кръщават децата, Дева Мария или Светия Дух ohmy.gif Как може да дадеш подобно име на едно малко същество което не е виновно, че родителите му са се чалнали, и цял живот да му викат Свети Дух или Дева Маия,луди хора ;)

Аз от малка харесвам името Михаела и момиченцето ми ще се казва така със сигурност.И ще и викам Миша - просто ми харесва незнайно защо.Ако е момче съм си мислела за Валентин или Георги.Сигурно и други ще имам ама тези са ми най при сърце като мъжки.Женското обаче е 100% сигурно!

по принцип и аз съм фенка на българските имена, но и аз не знам защо за момиче много ми харесва името Никол,а за момче-Ивайло,Даниел или Васил (но понеже не ми допада родителите и децата им да са с едни и сащи имена,а приятеля ми се казва Васко този вариант отпада.......поне за сега :])

Момиче - Габриела (много ми харесва, затова и никът ми е такъв)

Moмче - Димитър. Боян ми харесва, но брат ми се казва така. И Пламен ми харесва, но мъжът ми и баща ми носят това име.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Момиче - Виктория или Гергана

Момче - Рафаел или Димитър

За момче - Александър, Мартин, Калоян, Симеон

За момиче - Марина, Александра, Вероника, Виктория, Гергана

и въобще по-традиционни български имена, тъй като не ми допада идеята да взаимстваме имена от други народи. Получават се странни съчетания като намример: Памела Георгиева или Себастиан Колев biggrin.gifohmy.gif

За момче - Александър

За момиче - Габриела

Еха колко Габриелище има :brick wall: Ако са като Габриела от форума ще е още по-добре ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.