Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

преди 12 часа, Митко Вълчев написа:

А защо си я сложихте във вашия. И то отзад. Та се чудим кога партията няма да мине 4 процента.

Не членувам в БСП, та този казус не ме касае. Повече съм притеснен, че малоумниците от ПП-ДБ върнаха изпрани Бойко и Пеевски. 

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 189,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

• ...ориентиран казваш... ...ти,горкия,си толку ориентиран... ...колкото е мисирка накълвала се с джибри изсипани зад ракиджийницата...

Публикувани изображения

Демокрация у нас никога не е имало, не се залъгвайте. За тези от вас, хранещи някакви илюзии, че от 1989 насам живеем в демокрация, ще разясня следното: Когато нашите ръководни комуняги и висши ченгета и генерали от Държавна Сигурност видяха накъде отиват нещата с разпадането на Желязната завеса, решиха да се подсигурят за предстоящите "демократични" години. Не че са чак толкова умни, действаха по съветски образец, със знанието и одобрението на господарите си от КГБ. Какво направиха ли? Много неща. Куфарчета с червени милиони бяха раздадени на нагли и безскрупулни хора, които да стартират така наречения едър бизнес у нас. Тези хора, разбира се, бяха подставени лица и управляваха парите на червените олигарси. Когато някой от бушоните се вземеше много насериозно и решеше, че вече е голям бизесмен и може да не се отчита на централата, му се случваше случка. Справка - Илия Павлов, Емил Кюлев и много други. Създадоха се силовите групировки - пак по съветски образец. Борци, каратисти, гребци и т.н., целта на които беше да сплашват хората, да рекетират и  да трупат печалби, от които после отчитаха на кукловодите. Тези групировки бяха покровителствани от различни силни фигури - генерали и ръководни кадри от ДС, като понякога самите кукловоди се настъпваха един друг по мазолите и ставаха причина за войни между клановете. Всички партии, абсолютно всички, бяха създадени с цел - да се заблудят хората, че имаме демократична многопартийна система, и да се се насъскват хората едни срещу други. Бесепари - седесари, комунисти - антикомунисти и т.н. СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС - все отрочета на ДС и фигурите в сянка. Така си гарантират, че който и да дойде на "власт", все е тяхна креатура. Особено позорно беше случилото се с нереализирания цар, който се изплю на семейната си история и клекна на хората, разстреляли като куче чичо му навремето и прокудили го самия него от родината му. Фигури като Доган, Боко, Царя - все създадени от кукловодите и обслужващи техните интереси. Синове, дъщери, внуци, шофьори, бодигардове на бившите комуняги влязоха във властта. Никой ли не се замисли как Тиквата, от един прост мутрафон стана охранител на Тодор Живков, а после и на Царя, и направи главоломна кариера в политиката? Ами замислете се... А иначе редовно чуваме вопли по медиите какво ни била отнела демокрацията. Нищо не ни е отнела, просто защото никога не е идвала. Ако някой ви е отнел нещо, това са бившите червени лидери, които образуваха Мафията в България и ни караха да мислим, че живеем свободно и демократично. Румънците застреляха Чаушеску като куче на площада, в Чехословакия, Полша, Унагария имаше силни съпротивителни движения още по времето на комунизма. Само при нас нищо. Нито лустрация, нито опит да се потърси отговорност на някого. Ние не искаме свобода. Ние още, трийсетина години след това, си разправяме с носталгия колко хубаво е било по бай Тошово. Така че - заслужаваме си всичко, което ни се случва. Материал...

преди 10 минути, WhiteHart написа:

Ние не искаме свобода. Ние още, трийсетина години след това, си разправяме с носталгия колко хубаво е било по бай Тошово. Така че - заслужаваме си всичко, което ни се случва. Материал...

Беше наистина хубаво ,не всичко разбира се, но не и всичко беше лошо.

Прехода не се случи ,не се случва и няма да се случи ,защото все е виновен предишният, матереала е такъв какъвто го зададе системата. Защо не беше лош материала по соц. времето ? Пък след това изведнъж стана лош материал?

преди 14 минути, WhiteHart написа:

Нито лустрация, нито опит да се потърси отговорност на някого.

Това с какво ще помогне ако бъде извършена лустрация ,ефекта ще е същия като с соц. паметниците ако бъдат премахнати - тоест никакъв.  Пазим се от ДС ,че тези хора са на години които едва ли им позволява да заемат място в политическия живот и да учстват в него. Лустрация би имал ефект ,ако бе извършена в началото на 90- те години, сега смисъл няма от това.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Беше наистина хубаво ,не всичко разбира се, но не и всичко беше лошо.

Прехода не се случи ,не се случва и няма да се случи ,защото все е виновен предишният, матереала е такъв какъвто го зададе системата. Защо не беше лош материала по соц. времето ? Пък след това изведнъж стана лош материал?

Материалът си беше същият и по соца. Само че тогава имаше силно образование, здравеопазване и култура. Новите стари кукловоди умишлено съсипаха тези отрасли, защото глупав, беден и болен народ се лъже и управлява много лесно. 

преди 5 часа, WhiteHart написа:

А иначе редовно чуваме вопли по медиите какво ни била отнела демокрацията. Нищо не ни е отнела, просто защото никога не е идвала. Ако някой ви е отнел нещо, това са бившите червени лидери, които образуваха Мафията в България и ни караха да мислим, че живеем свободно и демократично.

"Социализмът е като хазарта - привлича мързеливите, некадърните, бедните и глупаците.” /Маргарет Тачър/

Навсякъде по света тези категории хора са мнозинство - не само на Изток, но и на Запад. Въпросът е как да се преодолее тази пагубна зависимост на работливите, кадърните, предприемчивите и умни хора, които навсякъде са малцинство?

Отговорът на Запада е в създаването на институциите на гражданското общество и правовата държава. С тяхна помощ се преодоляват едновременно и бедността, и тиранията.

Отговорът на Изток е създаване на различни видове тиранични, султански, азиатско-деспотични или авторитарни потиснически режими над всички под олигархичния господстващ експлоататорски слой и така бедността и тиранията се увековечават. Ето това е истинското цивилизационно различие, пропастта, която разделя Изтока от Запада. Всъщност в редица източни общества има успешни опити за преодоляване на тази фатална цивилизационна пропаст. В повечето случаи успехите за преодоляване на диктатурата на половинчати - като в Мексико, Индия и Китай, в други случаи са успешни - като в Япония, Южна Корея, Чили. Има и движение назад - свличане на богати западни страни до мизерията и деспотизма, характерни за източните общества - последен най-фрапиращ пример е Венецуела, където левичарите трайно взеха властта и със своите социалистически експерименти свлякоха най-проспериращата демократична страна в Латинска Америка преди 40 години до равнището на провалени държави в региона като Хаити и комунистическа Куба.

преди 18 часа, WhiteHart написа:

Материалът си беше същият и по соца. Само че тогава имаше силно образование, здравеопазване и култура.

30 % марксизъм в програмата, липса на елементарни упойки, цензурирана култура. Не мерси.

преди 21 минути, IvanKirov написа:

30 % марксизъм в програмата, липса на елементарни упойки, цензурирана култура. Не мерси.

И най-голямото достижение - ядете банани на корем. А "културата" е "пипни ме тук, пипни ме там" и пошлите предавания на фамилия Халваджиян. А колко театри и музеи затвориха? В момента се подготвя нов протест на артисти, театрални работници, музикални и танцови дейци, както и работодатели в областта на културата.

преди 1 минута, treyyy написа:

И най-голямото достижение - ядете банани на корем. А "културата" е "пипни ме тук, пипни ме там" и пошлите предавания на фамилия Халваджиян. А колко театри и музеи затвориха? В момента се подготвя нов протест на артисти, театрални работници, музикални и танцови дейци, както и работодатели в областта на културата.

По соца имаше "Камъните падат", и "Боже боже".

Не се правете на светци. Демокрацията ми дава безвизово пътуване, прилична заплата и образование в цял ЕС. Немското е почти безплатно.

Соцът не даваше избор дори да живея в кой да е град, и заплата на "оператор ЕИМ" 135 лева. Цитирах ви източника. Еквивалента на днешните програмисти.

Не можете ли да повярвате, че на кадърния човек соц не му трябва? Работа си намирам за 2 седмици, не съм рекъл не съм емигрирал, не чакам ред 13 години за Лада. Дето на 3 месеца ходеха за реглаж на клапани, на 8-мата година избива ръжда отвсякъде. На 2 години сменят гърне, всеки сезон ремонтират окачване.

преди 2 минути, treyyy написа:

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2023/06/06/protest-zatvariat-teatri-i-muzei-zaradi-oriazaniia-biudjet.572120

Северна Корея те очаква другарю-платен-трол, но ти продължаваш да се "мъчиш" в Европа. При положение че границите са свободни и всеки може да напусне капиталистическия свят. Не е както едно време другарите да застрелват всеки опитващ се да напусне соц рая.

Защо така другарю ти е шизо ?

преди 6 минути, IvanKirov написа:

По соца имаше "Камъните падат", и "Боже боже".

Не се правете на светци. Демокрацията ми дава безвизово пътуване, прилична заплата и образование в цял ЕС. Немското е почти безплатно.

Соцът не даваше избор дори да живея в кой да е град, и заплата на "оператор ЕИМ" 135 лева. Цитирах ви източника. Еквивалента на днешните програмисти.

Не можете ли да повярвате, че на кадърния човек соц не му трябва? Работа си намирам за 2 седмици, не съм рекъл не съм емигрирал, не чакам ред 13 години за Лада. Дето на 3 месеца ходеха за реглаж на клапани, на 8-мата година избива ръжда отвсякъде. На 2 години сменят гърне, всеки сезон ремонтират окачване.

Навремето които са бягали зад желязната завеса може да ти кажат по колко време лежаха в лагери в Западна Европа и ги разкарваха и разпитваха с месеци. Никой не ги е посрещал с отворени обятия. Сега пак не можеш да отидеш без виза в САЩ. Клапани се регулират и сега на част от западните автомобили, а не знам наясно ли си колко време се чака в момента ако си поръчаш нов автомобил. Вярно, проблем е ковида и проблемите които настъпиха във веригите за доставка, но е факт, че се чака много.

преди 4 минути, Coco1 написа:

Северна Корея те очаква другарю-платен-трол, но ти продължаваш да се "мъчиш" в Европа. При положение че границите са свободни и всеки може да напусне капиталистическия свят. Не е както едно време другарите да застрелват всеки опитващ се да напусне соц рая.

Защо така другарю ти е шизо ?

Признавам, че соца е повлиял много зле на част от хората. Пример е простата кокоска, която когато няма доводи, праща събеседниците си в Северна Корея. Увредена е от некачественото образование, което е получила в някое соц. училище.

преди 10 минути, treyyy написа:

Признавам, че соца е повлиял много зле на част от хората.

Трудно е на шизо като тебе което живурка с 10 лева на ден като платен-соц-трол. Така ви батиса тая соц система че не знаете къде се намирате.

преди 10 минути, treyyy написа:

събеседниците

Платен-трол събеседник:giggle1:

преди 7 минути, treyyy написа:

Навремето които са бягали зад желязната завеса може да ти кажат по колко време лежаха в лагери в Западна Европа и ги разкарваха и разпитваха с месеци.

Пак оправдания, при това на неверни данни. Абсолютна глупост си написал.

преди 8 минути, treyyy написа:

Сега пак не можеш да отидеш без виза в САЩ.

Не ми е притрябвал САЩ. ЕС ми е предостатъчен.

преди 9 минути, treyyy написа:

а не знам наясно ли си колко време се чака в момента ако си поръчаш нов автомобил.

Да бе 13 години се чака. Освен туй пазарът е заринат от стари коли, не като по соца на цена двойна на нова. Освен туй в пъти по - качествени. Не като вица, па може истина да е. "Прощай друг, в понеделник сделал!".

преди 12 минути, treyyy написа:

Увредена е от некачественото образование, което е получила в някое соц. училище.

Съвецките учени директно те произведоха дефектен, като цялата соц система 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Да бе 13 години се чака. Освен туй пазарът е заринат от стари коли, не като по соца на цена двойна на нова. Освен туй в пъти по - качествени. Не като вица, па може истина да е. "Прощай друг, в понеделник сделал!".

В интерес на истината и навремето не се чакаше 13 години. Чакаше се повече за ладите и то ако искаш и определен цвят. Соца е минал безвъзвратно, но и Запада вече не е това което беше преди. Сега аз и ти минаваме граничен контрол, а тълпите с мигранти нахлуват безпроблемно и биват обгрижвани от брюкселските зелки все едно са аристократи.

преди 47 минути, treyyy написа:

Признавам, че соца е повлиял много зле на част от хората. Пример е простата кокоска, която когато няма доводи, праща събеседниците си в Северна Корея. Увредена е от некачественото образование, което е получила в някое соц. училище.

Е къде да те прати? С. Корея са най-близо до комунизма. Пазаруват с купони, посещават Пхенян само с разрешение и то  не всички, няма интернет, няма телефони, няма телевизия. Само партийни радиоточки да им промиват мозъците.

Слухът твърди, че карат 10 години казарма. Аз лично не мога да го повярвам. 3 поколения лагерна каторга, ако нарочат някой от родата.

Не мерси от комунизъм.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Е къде да те прати? С. Корея са най-близо до комунизма. Пазаруват с купони, посещават Пхенян само с разрешение и то  не всички, няма интернет, няма телефони, няма телевизия. Само партийни радиоточки да им промиват мозъците.

Слухът твърди, че карат 10 години казарма. Аз лично не мога да го повярвам. 3 поколения лагерна каторга, ако нарочат някой от родата.

Не мерси от комунизъм.

А защо някаква глупава едноока кокоска трябва да ми определя къде да ходя? Ааа, кокоската се изживява като партиен секретар, но в същото време врещи: Долу комунизма. Та манталитета на кокоската е като на болшевик, но не може да го проумее. 

Иванчо, сетих се за още една придобивка: сега може да си намериш колкото и какъвто искаш наркотик съвсем свободно. Едно време нямаше такива екстри. Наркотик можеха да си осигурят само хората от една определена прослойка.

преди 1 минута, treyyy написа:

А защо някаква глупава едноока кокоска трябва да ми определя къде да ходя? Ааа, кокоската се изживява като партиен секретар, но в същото време врещи: Долу комунизма. Та манталитета на кокоската е като на болшевик, но не може да го проумее. 

Е нали соц гърч искате бе, що не си го намерите? Има тук таме някъде, по света. Ще ви мачка някоя фуражка, и дори в границите на държавата няма да ви позволяват да скитате. До Резово се ходеше с открит лист, ли как се казва. Нещо като виза за чужбина.

преди 2 минути, treyyy написа:

Иванчо, сетих се за още една придобивка: сега може да си намериш колкото и какъвто искаш наркотик съвсем свободно. Едно време нямаше такива екстри. Наркотик можеха да си осигурят само хората от една определена прослойка.

Имаше нарко зависими, от морфин. Нямам идея отде го намираха.

Спрете да лъготите.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Е нали соц гърч искате бе, що не си го намерите? Има тук таме някъде, по света. Ще ви мачка някоя фуражка, и дори в границите на държавата няма да ви позволяват да скитате. До Резово се ходеше с открит лист, ли как се казва. Нещо като виза за чужбина.

Имаше нарко зависими, от морфин. Нямам идея отде го намираха.

Спрете да лъготите.

Намираха го от медицинските заведения. Не се прави на ударен. 

А кокоската що не говори за Южна Корея. Там също има задължителна казарма, а не са социалистическа държава. И още нещо - в южнокорейските фирми може работодателят ти свободно да те шамаросва. Има го в трудовите взаимоотношения. Питай някой твой познат който е бил в командировки, ако не вярваш на мен. Това аз лично съм го виждал в Румъния в южнокорейска фирма. Шефа налага подчинения си, а онзи стои мирно и не мърда. На учудването ми, беше отговорено, че това си е записано в трудовите им договори.

преди 11 минути, treyyy написа:

Намираха го от медицинските заведения. Не се прави на ударен. 

Аааа. Имало, значи!

преди 12 минути, treyyy написа:

А кокоската що не говори за Южна Корея. Там също има задължителна казарма, а не са социалистическа държава. И още нещо - в южнокорейските фирми може работодателят ти свободно да те шамаросва. Има го в трудовите взаимоотношения. Питай някой твой познат който е бил в командировки, ако не вярваш на мен. Това аз лично съм го виждал в Румъния в южнокорейска фирма. Шефа налага подчинения си, а онзи стои мирно и не мърда. На учудването ми, беше отговорено, че това си е записано в трудовите им договори.

Пак оправдания бе, като третокласнички се оправдавате!

Някоя друга простотия по света, няма ли да се сетиш? Нека ме ошамари, после като единствен конструктор на машините, мога да му съботирам цялото производство, и няма как да докажат, щото нямат истинския сорс.

Само с тояга не става, и съвест трябва.

току-що, IvanKirov написа:

Аааа. Имало, значи!

Пак оправдания бе, като третокласнички се оправдавате!

Някоя друга простотия по света, няма ли да се сетиш? Нека ме ошамари, после като единствен конструктор на машините, мога да му съботирам цялото производство, и няма как да докажат, щото нямат истинския сорс.

Само с тояга не става, и съвест трябва.

Имало го в медицинските заведения, а не както сега под път и над път от дилърите по улиците и заведения.

Дано сЪботираш, а не саботираш. Това сЪботирам, да не означава, че няма да му работиш в събота? Ще го съсипеш - недей! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.