Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

преди 5 минути, communismatic написа:

Умея бе, Баалбек, умея... Ама повече умея, да гавря умствени инвалиди от форума на Калдата.

Умееш какво? Да четеш поглед.инфо самостоятелно. Не съм убеден, че и това можеш. Баща ти сигурно и интернет ти плаща.

А да си голЕм в ОнАнимен форум не е геройство, а още повече, проява на интелект. 

• Отговори 3,8k
  • Прегледи 197,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

Публикувани изображения

преди 5 минути, В. Велев написа:

Знам че не си наред с мозъка, ама това вече е върха. Какво те учудва думата "избягаха"? Точно избягаха след като им взеха или унищожиха бизнеса и ги заплашват да им се случи нещо лошо.

И чужбина ме учудва? Само Румъния ли е чужбина за теб?

преди 39 минути, В. Велев написа:

Например Илчовски в Румъния.

преди 4 минути, parmobil написа:

Умееш какво? Да четеш поглед.инфо самостоятелно. Не съм убеден, че и това можеш. Баща ти сигурно и интернет ти плаща.

А да си голЕм в ОнАнимен форум не е геройство, а още повече, проява на интелект. 

Нещо много си ми набрал напоследък...😆😆😆

преди 4 минути, parmobil написа:

Този индивид въобще не е на тези години. А е изтрещял военен, милиционер или чиновник от социализма, на когото са промили здраво мозъка.

току-що, БаалБек написа:

Този индивид въобще не е на тези години. А е изтрещял военен, милиционер или чиновник от социализма, на когото са промили здраво мозъка.

На БаалБек още не й се вярва, как е възможно човек на нейната възраст, да умее, да мисли... 😆

преди 3 минути, БаалБек написа:

И чужбина ме учудва? Само Румъния ли е чужбина за теб?

Ей, много си проста. Дадох пример с тоя защото е по-известен. Другите хилядите не са известни. Те са имали малък и среден бизнес. Имената и държавите където са избягали няма да ти говорят нищо.

Гледай един пример как стават нещата.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Другите хилядите не са известни. Те са имали малък и среден бизнес.

Но ти ги знаеш, че са хиляди, но са ти неизвестни? А даже и бизнеса им знаеш, но са неизвестни.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Имената и държавите където са избягали няма да ти говорят нищо.

Трябва ли да говорят нещо? Или може да проверя дали пишеш фейкове, както всеки път?

преди 1 минута, БаалБек написа:

Трябва ли да говорят нещо? Или може да проверя дали пишеш фейкове, както всеки път?

Има ли значение къде са избягали? Важното е че не са в България.

А за фейковете ти отдавна се доказа тук че ги владееш. Всъщност не ги владееш, а ти ги спускаха от непеото. Сега като изразяваш собствени мисли се вижда колко си елементарна и посредствена. Ама те и такива като тебе им трябват на непеотата - прости.

преди 10 минути, communismatic написа:

Нещо много си ми набрал напоследък...😆😆😆

Аз??? Наслаждавам се на комсомолското ти дръзновение, с което раздаваш присъди. Изтичали мозъци, но ти си тук. Не знам, не знам.

преди 6 минути, parmobil написа:

Аз??? Наслаждавам се на комсомолското ти дръзновение, с което раздаваш присъди. Изтичали мозъци, но ти си тук. Не знам, не знам.

Много се насладаваш, виждам... Затова не си спрял цяла вечер, да виеш на умряло по дире ми... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Много се насладаваш, виждам... Затова не си спрял цяла вечер, да виеш на умряло по дире ми... 😆

Когато сипеш простотии, сърце не ми дава да се спра

Дай за яйца! Ама дай за Чемезов и Мишустин, тоже! Толкова пъти те приканвам, но то ми орязваш питането. Свикнал съм с maxthon, и с теб ще свикна да питам със screenshot. Дай за руската икономика и какъв голям и долен лъжец съм. Само да не се окажеш ти. И за заплати по отрасли и региони можем да говорим. Без една жена ми каза.

преди 27 минути, В. Велев написа:

Има ли значение къде са избягали?

За потребителите във форума има значение, защото така ще видят всички (те вече видяха) какъв си фейкомет и трол, а все сочиш другите за такива. 

преди 12 минути, parmobil написа:

Дай за яйца! Ама дай за Чемезов и Мишустин, тоже! Толкова пъти те приканвам, но то ми орязваш питането. Свикнал съм с maxthon, и с теб ще свикна да питам със screenshot. Дай за руската икономика и какъв голям и долен лъжец съм. Само да не се окажеш ти. И за заплати по отрасли и региони можем да говорим. Без една жена ми каза.

Аха, затова била цялата работа... 😆😆😆

преди 22 часа, communismatic написа:

Аха, затова била цялата работа... 😆😆😆

Не, просто нищо не отбираш. Подкован си с някакви отбрани от теб глупости и мислиш, че снасяш истината. 

Затова и ме цитирате половинчато. Не си първи. @maxthon толкова пъти го прави. Той даже каза, че на Шипка нямало българи, защото нямало българска държава, ама това е за друг път.

Още чакам да ми кажеш как РФ процъфтява икономически след СВО. Подай и евтините яйца, дето аз съм пропуснал и излъгал!

преди 2 часа, parmobil написа:

Не, просто нищо не отбираш. Подкован си с някакви отбрани от теб глупости и мислиш, че снасяш истината. 

Твърди го човека, който ми обясняваше, че славяните били измислени от Петър Велики... 😆😆😆

• Автор

Скандал! „Отворено общество“ на Сорос ще определя рейтингите на българските университети

https://www.flagman.bg/article/346292

174298715173013.png.webp

,,Това е ключов въпрос, защото от оценките зависи финансирането на ВУЗ-овете

Българското висше образование попадна в нов скандал, след като стана ясно, че анкета, провеждана от екипа на "Институт Отворено общество", ще определи рейтинга на университетите, а оттам и финансирането им от държавата.

Официален имейл от ръководството на български университет, изпратен до преподаватели и служители, потвърждава, че през април предстои онлайн анкетиране на преподаватели, административен персонал и студенти, организирано именно от "Отворено общество".

„Анкетното проучване е важно, защото на негова база се определя позицията на всяко направление в Рейтинговата система, а оттам и оценката на университета, респективно и финансирането“, гласи имейлът, подписан от зам.-ректор на ВУЗ.

И оттук възниква най-важния въпрос – докога една частна чужда фондация с идеологически облик ще продължава да играе ключова роля в разпределянето на публични средства?

„Отворено общество“ – организация, финансирана от най-върлия противник на президента Доналд Тръмп - Джордж Сорос – често е обект на критики заради своята лобистка, идеологически насочена и политизирана дейност. Според редица анализатори и граждански организации, участието ѝ в процес, свързан с държавно финансиране, е меко казано неприемливо.

„Как така неправителствена организация, която не е публичен орган и не носи отговорност пред българските институции, ще провежда анкета, от която зависи държавното финансиране на университетите? Това е абсурдно!“, коментира университетски преподавател.

Досега Министерството на образованието и науката не е обяснявало в официална какво прави частно НПО в държавна структура, и то от най-важните в страната? Какво е правното основание за участието на НПО-то в рейтинговия процес?

Как се гарантира обективност, при положение че анкетите се организират и събират от страна с явна идеологическа ангажираност към крайния ляво-либерален спектър?

Не е ли това поредният пример за „мека“ външна намеса във вътрешни публични политики чрез „граждански структури“?

Докато чакаме отговорите, преподаватели, студенти и родители имат пълното право да бъдат обезпокоени от перспективата, че оценката на българските университети – и достъпът им до публични средства – може да зависи от анкетите на една неправителствена структура, свързана с чуждо финансиране и политическо влияние.

Скандалът тепърва се разгаря."

,,Истината!

26.03.2025 13:46:55
4
19

Единственият политик от зората на демонКрацията, който отряза Джордж Сорос и изгони от България бе Жан Виденов.
Резултата всеки го знае като "жан виденова зима", за съжаление. Вследствие на една постановка със спрени държавни плащания, натиск за незабавно обслужване на външни дългове и т.н., което постави държавата на колене.
Е, тогава мургавият Иван се завърна на "бял кон", /след като загуби изборите/, а с неговата Елена се пръкнаха фондациите "Бъдеще за България" и "Отворено общество".
Просто факти!"

,,Добър ден!
26.03.2025 13:47:04
3
15

От сега знам кой университет ще е на върха на рейтинга - Нов български университет, че кой друг?! ,,Америка за България'', ,,Отворено общество'' наливат там ... Справка - преподавателите им, остриетата на либералната напаст, завършили там, шефовете на различни НПО-та, инфилтрирани в различни нива на институциите под формата на прозрачен граждански контрол ..."

,,Марк Твен
26.03.2025 14:09:27
2
17

Пълен леш!
ОТРОВЕНО общество са основния фактор в нашата вече 30г. ИНДОКТРИНАЦИЯ.
Индоктринация към демокрация, свобода, джендърство, шариат, бежанци, бандерити и т.н.
Крахът ще е пълен!
Макар все още да разполагате с пионки, които все още грачат. Срещу скромна сума парЕ или намаляне на присъда, често с условна (да, повечето са наркомани, заловени с пликче трева) те вече бият тъпаните на демокрацията.
Това време също свърши.
45 години стигат!
35 години стигат!
Вън малките шапчици от България, техните производни и техните лакеѝ!
"Свободна Европа" свободна ли е още, без парите от U$А???"
  • Автор

Защо все повече младежи влизат в психиатрия

https://www.flagman.bg/article/346267

174297463667413.jpg.webp

,,Опитите за убийства и самоубийства се увеличават заради новите субстанции, казват психиатри 

Работещи в психиатрите в цялата страна излизат на протест. Причината – увеличението на заплатите им, което определят като „крайно унизително”. Според работещи в тези лечебни заведения броят на младежите с психични проблеми расте.

„Отделенията са пред закриване. Няма как един човек да върши работата на 4-5 души за смешна заплата. В другите държави възнаграждението е много по-голямо. Опитите за убийства и самоубийства се увеличават заради новите субстанции. В момента в отделенията е пълно с младежи с тежки шизофренноподобни психози. Държавата е абдикирала от тази сфера. У нас няма нито една програма за хора под 18 години с такива отклонения. В Старозагорска област няма нито един детски психиатър”, заяви по Нова ТВ Иван Добринов, ръководител на Шесто мъжко отделение в Психиатричната болница в Раднево."

,,!

26.03.2025 16:16:15
0
6

Чалга, наркотици, хазарт, абдикирала "образователно - възпитателна" система, "учители"- пиЯницИ и ч@лгари, родители безпросветници и мутрЕ€щи,...
Случайност??
Едва ли! Поли- тика!"

• Автор

Росен Желязков с много важно предложение в Париж

https://www.flagman.bg/article/346418

174309574439811.png.webp

,,В България може да бъде създаден многонационален щаб за сигурността в Черно море

Лидерите на над 30 държави обсъждат в Париж възможностите за "Мир и сигурност в Украйна". Планът е изготвен от Франция и Великобритания, България е представена от премиера Росен Желязков.

Два са акцентите на срещата.

Първият е помощта за украинската армия, която остава на първа линия. Вторият акцент не среща единодушни оценки. Френско-британското предложение за мироопазващи сили на терен след спиране на огъня има своите противници, въпреки че участват в коалицията.

Премиерът Росен Желязков излезе с конкретна инициатива за нашата страна.

"За България прекратяването на военните действия и установяването на траен и справедлив мир има особено значение в контекста на сигурността в Черно море. Ние предложихме създаването на многонационален щаб в България, който да установи насоки за корабоплаването, но и да осъществява дейности по мониторинг", каза той."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.