Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със самоизключване

Featured Replies

току-що, Raze написа:

Това е отговор на твоето твърдение, че нямало модел телевизор, който да има време за 'самоизключване' по-голямо от 2 часа и на спора ти с @Емил Костов, а не на въпроса на потребителя, затова съм те и цитирал, че има такива телевизори.

Ти явно не разбираш какво ти се пише бре момче. Я чети като хората от начало до край постовете. Правиш ли разлика от това, което пита постващия и това, което ти си посочил в два твои поста?  ама да се блещите - можете.  Единият, от твоя подпис 55 инча, а вторият не го зная, щото не си написал модела.

Давай сега. Отговори на човека. Явно ги разбираш и телевизорите.

Може и да не разбирам, просто чета това, което пишеш. Модела е, както казах, стар, не-смарт и бюджетен 32" LG LN540B-ZA. Относно отговора на автора на темата - дал съм му 2 снимки с възможни настройки, ако не може да се ориентира, да снима менютата на неговия телевизор.

Токущо бях в хола да погледна телевизора който е JVC. Точен модел ще излъжа щото не се зазяпах да го търся но погледнах, настройките на телевизора, има таймер дава да се добави таймер и да се изтрие таймер. Но за колко часа да изключва йок няма такова чудо. А отгоре ми дава нещо да добавя таймер на канал нещо си ъъъъ цъкай цъкай няма никой. Та може и някой бюджетни телевизори да са скопени много откъм таймера точно.

Автора отдавна го няма във форума, а и да е тук, може да не знае как да направи снимки, за да ни задоволи желанията. Аз съм му написал във втори пост, какво трябва да направи. А Ние не трябва да се впускаме в коментари, когато не ни е ясно за какво иде реч. 

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Токущо бях в хола да погледна телевизора който е JVC. Точен модел ще излъжа щото не се зазяпах да го търся но погледнах, настройките на телевизора, има таймер дава да се добави таймер и да се изтрие таймер. Но за колко часа да изключва йок няма такова чудо. А отгоре ми дава нещо да добавя таймер на канал нещо си ъъъъ цъкай цъкай няма никой. Та може и някой бюджетни телевизори да са скопени много откъм таймера точно.

Евтините модели Владко са скопени от много страни. Използва се едно БАЗОВО шаси със всички необходими екстри на него а насищането на елементи върху основната платка става, като се изхожда от модела на телевизора и най вече - неговата цена.

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Автора отдавна го няма във форума, а и да е тук, може да не знае как да направи снимки, за да ни задоволи желанията. Аз съм му написал във втори пост, какво трябва да направи. А Ние не трябва да се впускаме в коментари, когато не ни е ясно за какво иде реч. 

Евтините модели Владко са скопени от много страни. Използва се едно БАЗОВО шаси със всички необходими екстри на него а насищането на елементи върху основната платка става, като се изхожда от модела на телевизора и най вече - неговата цена.

Е много ясно бюджетен телвизор да се сравнява с скъп е абсурд.

преди 47 минути, vlado1985 написа:

телевизора който е JVC.

преди 47 минути, vlado1985 написа:

Но за колко часа да изключва йок няма такова чудо.

Дрън дрън ярина. Примерно половината телевизори по пазара са със шаси Vestel, друга част са китайски. При Vestel всичко е забито фабрично на 4 часа. Тази настройка  е в зеленото меню с ключ и отвертка (настройки). Отдолу - други настройки и преди края - автоматично изключване на телевизора.  Като изтече това време без да има команда от дистанционното вади меню с брояч че ще изключи и избор да/не.

Хайде четете си книжките (инструкцията) и не пълнете форума с глупости.

• Автор
преди 11 часа, AAUUXX написа:

Sleep опцията може да бъде спряна  от менюто на телевизора:

Screenshot_2022-12-19-20-45-18-290.jpeg

Screenshot_2022-12-19-20-43-42-536.jpeg

Screenshot_2022-12-19-20-44-16-374.jpeg

Не става. При натискане на TV сигналът спира и излиза надпис няма сигнал и не може да се влиза в други менюта.

Това самоизключване НЕ Е SLEEP.  А кое устройство изключва се вижда по светодиода (лампичката) на него. Като не разбираш и не щеш да прочетеш отиди в магазина и питай да ти обяснят на някой демонстрационен. Или пък го занеси в някой сервиз да почерпиш майстора.

Това е направено нарочно за да се удължи живота на телевизора. Все пак ме е предвиден за ползване в режим "нощна лампа". Прекаленото зяпане на глупости води до психясване.

• Автор

Проблемът не е в слипа. Влязох в това меню, изключено е. Още не смея да повярвам, но може би съм успял. В общите настройки при обхождане на различни менюта попаднах на някакво меню еко настройки, където има опция изключване с таймер, който беше включен на 240 минути. Нулирах го и от сутринта досега телевизорът не се е самоизключил. Това меню никога не съм го настройвал, може би се е активирало от нещо, свързано с поставянето на допълнителното устройство и промяната на входа.

• Автор

Гелевизорът още не се е самоизключил. Работи от сутринта. Значи съм уцелил гочната опция. Кой да знае и да се сети, че има таймер и опция изключване в някакви еко настройки. Дано това мое откритие ви е от полза. На всчки - хубави празници.

• 5 месеца по-късно...
на 19.12.2022 г. в 20:21, Момчил53 написа:

Телевизорът ми е Филипс 32 инча HD non smart. Поради това, че не е смарт, от кабелната Виваком ми поставиха приставка и пуснаха оптични кабели. След тях телевизорът започна да САМОИЗКЛЮЧВА след час или два работа. Първо изписваше оставащи секунди от 1 минута, а после и това изчезна. От Виваком ми казаха, че приставката /Еон/ няма опция за време, това е от телевизора и да се оправям сам. В менюто опцията таймер заспиване е изключен. Помагайте.

Здравей те ! Това самоизключване е само от Доставчика на канали. Прави го само на интернет Телевизиятя. А на кабелна телевизия не го прави.Не се самоизключва.

преди 8 минути, alamurov написа:

Здравей те ! Това самоизключване е само от Доставчика на канали. Прави го само на интернет Телевизия.  А на кабелна телевизия не го прави. Не се самоизключва. Моя е само 43 инча.И аз сам на Виваком по точно на EON.

на 19.12.2022 г. в 20:39, Емил Костов написа:

Това е приемник, а не е приставка. Оптиката няма нищо общо с телевизията, проблемът с изключването ти е от самият телевизор.

Здравей те ! Това самоизключване е само от Доставчика на канали. Прави го само на интернет Телевизия.  А на кабелна телевизия не го прави. Не се самоизключва. Моя е само 43 инча.И аз сам на Виваком по точно на EON.

на 20.12.2022 г. в 8:30, Момчил53 написа:

Не става. При натискане на TV сигналът спира и излиза надпис няма сигнал и не може да се влиза в други менюта.

Здравей те ! Това самоизключване е само от Доставчика на канали. Прави го само на интернет Телевизия.  А на кабелна телевизия не го прави. Не се самоизключва. Моя е само 43 инча.И аз сам на Виваком по точно на EON.Телевизора изобщо не са бутани настройкй, само на Лай фай работи и се изключва. Това е от доставчика а не от Телевизора.

на 19.12.2022 г. в 20:39, Емил Костов написа:

Това е приемник, а не е приставка. Оптиката няма нищо общо с телевизията, проблемът с изключването ти е от самият телевизор.

Здравей те ! Това самоизключване е само от Доставчика на канали. Прави го само на интернет Телевизия.  А на кабелна телевизия не го прави. Не се самоизключва. Моя е само 43 инча.И аз сам на Виваком по точно на EON.Телевизора изобщо не са бутани настройкй, само на Лай фай работи и се изключва. Това е от доставчика а не от Телевизора.

на 19.12.2022 г. в 20:45, Bubbles написа:

Възмжно ли е само на съответния избран източник (Например HDMI1) където е свързан ЕОН приемника да е зададена такава опция от някъде?

на 19.12.2022 г. в 20:55, Колев 73 написа:

Емчо!

От мен да знаеш!  Няма модел телевизор който след 4 часа ще се изключи. Хората са мислили и са решили като максимално време - 2 часа. Сега не ме карай да идвам до Плевен, за да ми го демонстрираш. 

на 19.12.2022 г. в 20:48, AAUUXX написа:

Sleep опцията може да бъде спряна  от менюто на телевизора:

Screenshot_2022-12-19-20-45-18-290.jpeg

Screenshot_2022-12-19-20-43-42-536.jpeg

Screenshot_2022-12-19-20-44-16-374.jpeg

преди 11 часа, alamurov написа:

Доставчика на телевизия не може да изключва телевизора ,тази опция е от менюто на телевизора с цел спестяване на ел. енергия. Проверете си настройките на телевизора.

на 19.12.2022 г. в 20:47, Емил Костов написа:

Не, това е опция на телевизора и няма нищо общо с ТВ доставчика. 

От доставчика които предлага интернет Телевизия

преди 7 минути, alamurov написа:

От доставчика които предлага интернет Телевизия

Това е опция на телевизора, а не на приемника на доставчика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.