Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резачка закупена от лидл

Featured Replies

Здравейте, преди около година купих резачка от лидл Parkside. Модел: PKSA 40-Li A1.

Както всяка резачка, тази се нуждае от нова верига, обаче никъде не мога да открия верига за модела.

спецификации на веригата:

Деление на веригата: 3/8”(9,5мм)

Отстояние на веригата: 10мм

Дебелина на веригата: 1.1мм

Дължина на острието: 456 мм

ще съм благодарен, ако някой знае откъде може да се поръча (без ограничения от държавата).

Разрешен от Soviet Soldier

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

И защо не питаш в ЛИДЛ?

Питал съм, не продават резервни части.

преди 13 минути, Евгени22 написа:

Питал съм, не продават резервни части.

Виж тук

Оригиналната верига е Trilink CL14356TL, но може да се замени с по-читав производител, примерно, Oregon, Stihl, Husqvarna със същите размери стъпка 3/8LP .43 56 звена. Примерно Oregon 90PX056G или 90PX056E
Ето Ви подходяща в български сайт: http://instra-parts.com/product/3633/veriga-16-40sm-3-8lp-1-1mm-90px056e.html

В случай че не знаете, веригата може да се точи многократно, а не се сменя всеки път, щом се затъпи. Трябват Ви само 2 елементарни пили и става като нова. 

• Автор
преди 32 минути, Soviet Soldier написа:

Оригиналната верига е Trilink CL14356TL, но може да се замени с по-читав производител, примерно, Oregon, Stihl, Husqvarna със същите размери стъпка 3/8LP .43 56 звена. Примерно Oregon 90PX056G.

В случай че не знаете, веригата може да се точи многократно, а не се сменя всеки път, щом се затъпи. Трябват Ви само 2 елементарни пили и става като нова. 

Пилена е веригата, но няколко пъти удря на пирон и това вече е тотал щета. Посочената верига дали ще пасне, защото не съм сигурен дали е същата дължина (456мм)

преди 3 минути, Евгени22 написа:

Пилена е веригата, но няколко пъти удря на пирон и това вече е тотал щета. Посочената верига дали ще пасне, защото не съм сигурен дали е същата дължина (456мм)

Би трябвало веригата от българския сайт по-горе да пасне, за да се уверите пребройте на вашата верига водещите звена, те трябва да са 56.
Ето кои се броят: 
Верига 3/8' 1,6 mm. за Stihl, Верига, вериги, режеща, резачка, 3/8,1.6mm,  MS, 360, 361, 036, 038, 029, 039, 290, 390, 028, Stihl

• Автор
преди 7 минути, Soviet Soldier написа:

Би трябвало веригата от българския сайт по-горе да пасне, за да се уверите пребройте на вашата верига водещите звена, те трябва да са 56.
Ето кои се броят: 
/cdn-cgi/mirage/fbec0650bfeeec6d36a96759a0172873cc434e922219e4548f7f9090592c3836/1280/https://rezervni-chasti.com/image/cache/data/rezervni-chasti/chain_drive_link_bg-500x500.gif

Погледнах упътването на резачката от българския линк, за жалост няма да пасне.

D7EA5E48-DF86-4B42-B515-0F10FDE0CD51.png

Най-правилна информация имате на самата шина. Снимайте или напишете тук цифрите щамповани на нея, там информацията е най-достоверна. 
В задната част на шината се намира. Нещо подобно е: 
1267666156_w640_h640_shina-dlya-benzopil
Може да не е такава детайлна табличка, о просто цифрова комбинация, която дава същата информация. 

• Автор
преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Най-правилна информация имате на самата шина. Снимайте или напишете тук цифрите щамповани на нея, там информацията е най-достоверна. 

В момента не ми е под ръка, но това е от упътването на моята резачка.

D769B2D3-2BED-48FC-8501-254F19567712.jpeg

16A39248-8924-463A-AB87-F83BF89279DB.jpeg

• Решение

Ами във Вашето упътване е написана същата, която съм писал по-горе Trilink CL14356TL, съответно орегонската от сайта, който съм Ви пратил ще пасне. Стъпката е 3/8LP дебелината на звената е .43 (1.1мм) ,а водещите звена трябва да са 56. Преди да поръчате за всеки случай ги пребройте. Ако са толкова, смело поръчвайте веригата от линка, дето съм Ви пратил по-горе. 

• Автор
току-що, Soviet Soldier написа:

Ами във Вашето упътване е написана същата, която съм писал по-горе Trilink CL14356TL, съответно орегонската от сайта който съм Ви пратил ще пасне. Стъпката е 3/8LP дебелината на звената е .43 (1.1мм) ,а водещите звена трябва да са 56. Преди да поръчате за всеки случай ги пребройте. Ако са толкова, смело поръчвайте веригата от линка, дето съм Ви пратил по-горе. 

Добре, благодаря!

преди 30 минути, Евгени22 написа:

Добре, благодаря!

а защо не си купите от Практикер или Мосю Бриколаж нова шина с верига - каквато ви е удобна ? Не струват хиляди.... 

Аз също имам Парксайд резачка и още преди години и взех по-дълга шина с верига защото стоковата не ми беше удобна. Захващането на почти всички модели шини към резачката е стандиртизирано.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

преди 7 минути, Trichocephalus написа:

а защо не си купите от Практикер илиМосю Бриколаж нова шина с верига - каквато ви е удобна ? Не струват хиляди. 

Аз също имам Парксайд резачка и още преди години и взех по-дълга шина с верига защото стоката не ми беше удобна

Това е слаба акумулаторна резачка, по-дългата шина и верига означават по-големи механически загуби, защото са по-тежки, съпротивлението е по-голямо, съответно и рязането е по-мудно, акумулатора се хаби по-бързо, да не говорим пък ако е и с по-дебели и тежки звена.
За какво да се хвърля практически нова шина, а да не се подбере нова верига? Не мисля че е толкова сложно. 

Няма ли кой да я наклепи тази верига? Има в нета стотици клипчета как може и сами да се справите, ако няма кой!

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Няма ли кой да я наклепи тази верига? Има в нета стотици клипчета как може и сами да се справите, ако няма кой!

Ако е минала през пирони както пише постващият нищо не може да я спаси.

преди 17 часа, Евгени22 написа:

вземи си от сащ

примерно в ""тексаско  клане"" се режаха синджири и нищо  и няма на веригата и продължава да си реже

има  си опъване на  веригата

виж твоята колко е дълга  и колко е тая другата  прецени дали може да се опъне 

другото което е по дълга верига може да се  скъси от майстор

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Ако е минала през пирони както пише постващият нищо не може да я спаси.

вие кога сте рязали с резачка ?

преди 5 часа, Banesc написа:

вземи си от сащ

примерно в ""тексаско  клане"" се режаха синджири и нищо  и няма на веригата и продължава да си реже

има  си опъване на  веригата

виж твоята колко е дълга  и колко е тая другата  прецени дали може да се опъне 

другото което е по дълга верига може да се  скъси от майстор

вие кога сте рязали с резачка ?

Постоянно режа с резачка. Всеки, особено на село има. Мине ли пирон и съсипе или изкриви някой от зъбците с веригата е свършено. Дори и да я нагласиш по някакъв начин съсипваш самата резачка, понеже веригата не реже вече нормално, а това товари всички други елементи. 

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Мине ли пирон и съсипе или изкриви някой от зъбците с веригата е свършено.

много натискаш

ако работиш правилно и бавно може да срежеш пирон и нищо да и няма 

пироните са  от желязо и некачествени а веригата е от стомана 

преди 1 минута, Banesc написа:

много натискаш

ако работиш правилно и бавно може да срежеш пирон и нищо да и няма 

пироните са  от желязо и некачествени а веригата е от стомана 

Хайде ела с твоя резачка и ще ти дам да режеш дърво, където има пирони и ще видиш какво ще стане. Даже твой човек ще снима видеото. 

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Хайде ела с твоя резачка и ще ти дам да режеш дърво, където има пирони и ще видиш какво ще стане. Даже твой човек ще снима видеото. 

Кога и къде?

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Кога и къде?

Когато и където пожелаеш! 

току-що, Емил Костов написа:

Когато и където пожелаеш! 

Хубу, тогаз утре сбахлен в 7 часа да си в Кости на центъра! Ще те чакам. :D

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Хубу, тогаз утре сбахлен в 7 часа да си в Кости на центъра! Ще те чакам. :D

Да бе на празниците в 7 часа сутринта ще палим резачка. Аз съм съвсем сериозен а вие се бъзикате. Както и да е. Постващият сам да си преценява. След празниците ако някой реши идва и пробваме. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.