Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резачка закупена от лидл

Featured Replies

Разрешен от Soviet Soldier

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Да бе на празниците в 7 часа сутринта ще палим резачка. Аз съм съвсем сериозен а вие се бъзикате. Както и да е. Постващият сам да си преценява. След празниците ако някой реши идва и пробваме. 

Страх ли долавям?

Сега се оправдаваш със празниците и си викаш дано да се изпонапият и да забравят, хитър сииии.

току-що, ДзВяРа! написа:

Страх ли долавям?

Сега се оправдаваш със празниците и си викаш дано да се изпонапият и да забравят, хитър сииии.

Никакъв страх. Ела просто да се изложиш. А ето малко информация за постващия

Не знам как мислиш, че се страхувам след като излизам с името си, град и адрес. А който ме познава знае, че това е истинска информация и не лъжа! Даже ако искаш ще те срещна и с няколко професионалисти в тази сфера.

След като Костов си призна, че не е прав и че със резачка се режат пирони маркирайте моето мнение като решение и да приключваме темата! :D

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Никакъв страх. Ела просто да се изложиш. А ето малко информация за постващия

Не знам как мислиш, че се страхувам след като излизам с името си, град и адрес. А който ме познава знае, че това е истинска информация и не лъжа! Даже ако искаш ще те срещна и с няколко професионалисти в тази сфера.

Шегувам се със Джуджи СЪР! Весело изкарване на празниците, Честита Коледа! :handshake:  :beer11:

току-що, ДзВяРа! написа:

След като Костов си призна, че не е прав и че със резачка се режат пирони маркирайте моето мнение като решение и да приключваме темата! :D

Шегувам се със Джуджи СЪР! Весело изкарване на празниците, Честита Коледа! :handshake:  :beer11:

Не, аз съм сериозен. Ако искаш ще те срещна с професионален дървосекач и можеш да го питаш каквото пожелаеш. Иначе разбира се, че весели празници. Жив и здрав и много пари и хубави моменти ти пожелавам.

Аз предлагам, Емо осигурява два кубика дърва за рязане, желаещия да покаже как след пирони веригата реже се едно и няма нищо, реже един кубик преди пироните и един след като пореже пирони, сравняваме времето, загубилия плаща дървата, а Емо прибира дървата под навеса.

преди 4 минути, bulljo написа:

Аз предлагам, Емо осигурява два кубика дърва за рязане, желаещия да покаже как след пирони веригата реже се едно и няма нищо, реже един кубик преди пироните и един след като пореже пирони, сравняваме времето, загубилия плаща дървата, а Емо прибира дървата под навеса.

Никакъв проблем, само да дойде времето за рязане. Ще викна просто да гледате как се реже и какво се случва. Никакви дърва няма да прибирам. Достатъчно ми беше да помагам при рязането и нанасянето. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Никакъв проблем, само да дойде времето за рязане. Ще викна просто да гледате как се реже и какво се случва. Никакви дърва няма да прибирам. Достатъчно ми беше да помагам при рязането и нанасянето. 

Е трябва някакъв залог, като ще е гарга да е рошава, много добре знам, как реже след пирони.

преди 1 минута, bulljo написа:

Е трябва някакъв залог, като ще е гарга да е рошава, много добре знам, как реже след пирони.

Аз не играя хазарт. Който иска може да дойде и да види сам. И е едно ако си видял, че има пирон и си спрял да режеш, а съвсем друго е да повредиш зъб, модул или зъбци след рязане на пирони, тел и прочие и да продължиш да правиш глупости.

напомняте ми на един  приятел удари леко резачката в земята  или камък и вика леле захабих веригата и тръгне да я сваля и да  я точи а нищо и няма 

преди 58 минути, Banesc написа:

напомняте ми на един  приятел удари леко резачката в земята  или камък и вика леле захабих веригата и тръгне да я сваля и да  я точи а нищо и няма 

Не ти напомням на този твой приятел. И повярвай, че ако заореш в земята или удариш камък ще скъсаш веригата или ще повредиш дъската.

Спорите за силно относителни неща. Веригите и твърдите странични предмети, които може да се ударят са различни. Евтините вериги от мек метал се деформират при удар в твърд предмет, а закалените, особено като е останало малко от зъба след многократни заточени, може директно да се отчупи. По тънките гвоздеи реално може да ги среже без особен проблем и с 3/8LP, но това и на веригата ще се отрази малко или много. 

Що се отнася до това, дали, и колко ще се затъпи веригата, голяма роля играе типа на зъбите.
Най-бързо и ефективно режат веригите тип "Full Chisel", но при тях е много важен режещия връх, който бързо се затъпява при контакт с твърд предмет, и веригата осезаемо снижава производителността си. 
Другата крайност са веригите тип "Chipper", с тях се реже по-бавно, съпротивлението е по-голямо, но и са по-устойчиви при контакт с твърди странични предмети. 

%D0%A7%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D1%8C-%D0
Има и разни средни варианти, като Chamfer-Chisel.

Не на последно място, дали, и какви повреди ще понесе веригата играе размера на зъбите, защото едно е в 3мм гвоздей да удари 1/4 1.1mm , и съвсем друго, ако веригата е .404 1,6мм. 
chain-sizes.jpg

Ето какво се случва с веригата 3/8LP 1,3мм, при контакт с 4-5мм гвоздей:

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Спорите за силно относителни неща. Веригите и твърдите странични предмети, които може да се ударят са различни. Евтините вериги от мек метал се деформират при удар в твърд предмет, а закалените, особено като е останало малко от зъба след многократни заточени, може директно да се отчупи. По тънките гвоздеи реално може да ги среже без особен проблем и с 3/8LP, но това и на веригата ще се отрази малко или много. 

Що се отнася до това, дали, и колко ще се затъпи веригата, голяма роля играе типа на зъбите.
Най-бързо и ефективно режат веригите тип "Full Chisel", но при тях е много важен режещия връх, който бързо се затъпява при контакт с твърд предмет, и веригата осезаемо снижава производителността си. 
Другата крайност са веригите тип "Chipper", с тях се реже по-бавно, съпротивлението е по-голямо, но и са по-устойчиви при контакт с твърди странични предмети. 

%D0%A7%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D1%8C-%D0
Има и разни средни варианти, като Chamfer-Chisel.

Не на последно място, дали, и какви повреди ще понесе веригата играе размера на зъбите, защото едно е в 3мм гвоздей да удари 1/4 1.1mm , и съвсем друго, ако веригата е .404 1,6мм. 
chain-sizes.jpg

Ето какво се случва с веригата 3/8 1,3мм, при контакт с 4-5мм гвоздей:

Това, че човекът е спрял след като е видял искрите е едно, но повреди ли веригата нещата приключват. Особено ако трябва да режеш доста дървета. Тя от рязането на специфични дървета се изхабява и трябва да се смени камо ли да попадне на желязо. Който не е рязал той не знае.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това, че човекът е спрял след като е видял искрите е едно, но повреди ли веригата нещата приключват. Особено ако трябва да режеш доста дървета. Тя от рязането на специфични дървета се изхабява и трябва да се смени камо ли да попадне на желязо. Който не е рязал той не знае.

Има и хора, дето мъчат резачката с захабени зъби, даже почва да дими от прегряване и натискане. Липсата на няколко зъба не е критична, ако останалите са наточени. Липсващите зъби означават намалена производителност, но не е фатално, освен ако не иде реч за необходимост от прави разрези. 

Не е и проблем, ако зъбите са силно повредени, просто трябва да се вземе много от тях при заточка, което с пила е трудоемко, и отнема много време. Подобни вериги се оправят с машинка за заточване. 
9855_orig.jpg

Имаше едни щилски с твърдосплавни напойки, те са за замърсена дървесина, пясъка и земята не са им проблем, но при контакт с метал се разлитат и нямат възстановяване. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Има и хора, дето мъчат резачката с захабени зъби, даже почва да дими от прегряване и натискане. Липсата на няколко зъба не е критична, ако останалите са наточени. Липсващите зъби означават намалена производителност, но не е фатално, освен ако не иде реч за необходимост от прави разрези. 

Не е и проблем, ако зъбите са силно повредени, просто трябва да се вземе много от тях при заточка, което с пила е трудоемко, и отнема много време. Подобни вериги се оправят с машинка за заточване. 
9855_orig.jpg

Имаше едни щилски с твърдосплавни напойки, те са за замърсена дървесина, пясъка и земята не са им проблем, но при контакт с метал се разлитат и нямат възстановяване. 

Липсата на няколко зъба не е критична, ако останалите са наточени - Напротив,точно това е проблемът. Съсипваш дъската и всички други усталъци на машината.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Липсата на няколко зъба не е критична, ако останалите са наточени - Напротив,точно това е проблемът. Съсипваш дъската и всички други усталъци на машината.

Съсипваш я ако натискаш, защото веригата не реже, но отсъствието на няколко зъба не сериозен проблем. Даже има верига за по-слаби електрички, където разстоянието от зъб до съм е двойно по-голямо заводски, по тоя начин примерно на площ от 40см не 8, а да речем 4 зъба контактуват с дървесината, и съпротивлението е два пъти по-малко. 
114SLAB2.jpg?20210309030445

За визуално сравнение, така изглеждат стандартните: 
Getting-to-know-your-chain_F_C_James-And

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Съсипваш я ако натискаш, защото веригата не реже, но отсъствието на няколко зъба не сериозен проблем. Даже има верига за по-слаби електрички, където разстоянието от зъб до съм е двойно по-голямо заводски, по тоя начин примерно на площ от 40см не 8, а да речем 4 зъба контактуват с дървесината, и съпротивлението е два пъти по-малко. 
114SLAB2.jpg?20210309030445

За визуално сравнение, така изглеждат стандартните: 
Getting-to-know-your-chain_F_C_James-And

Това е са снимки на човек, дето никога не рязал. Сега ако ще режеш някоя клечка е едно, но ако ще режеш дървета убиваш резачката.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Това е са снимки на човек, дето никога не рязал. Сега ако ще режеш някоя клечка е едно, но ако ще режеш дървета убиваш резачката.

Рязал съм почти всичко, като почнеш от сваляне на зелени живи дръвчета, минеш през метровки за огрев, та стигнеш с разни дървени транспортни конструкции, стар материал от покриви, само на рама дъски не съм правил с верижен трион. При това както с електрически, така и с бензинови имам опит.

Емил Костов има евтина верига 

дайте ми отметка че съм решил проблема 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Не ти напомням на този твой приятел. И повярвай, че ако заореш в земята или удариш камък ще скъсаш веригата или ще повредиш дъската.

няма да стане нищо от двете

да скъсам веригата абсурд

дъската се поврежда когато не е натегната веригата  и излезе от улея на дъската 

пак казвам 

не работиш правилно

натискаш

а не трябва

а трябва машината да те  води

другия начин  да се повреди е като се реже дърво и  гравитацията  каже на клона да я стисне  машината

Джуджи, нали казахме че отметката е за мен?

преди 16 часа, Soviet Soldier написа:

Рязал съм почти всичко, като почнеш от сваляне на зелени живи дръвчета, минеш през метровки за огрев, та стигнеш с разни дървени транспортни конструкции, стар материал от покриви, само на рама дъски не съм правил с верижен трион. При това както с електрически, така и с бензинови имам опит.

Не ми се спори. Постващият сам да си избере какво да прави.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не ми се спори. Постващият сам да си избере какво да прави.

ако скъсаш верига те признавам...

за човек с дарба ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.