Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо на Земята има вулкани?

Bobi3

Препоръчан отговор

преди 1 минута, Аралампи написа:

Лагерите са остарели, за вторични суровини са вече.

Той @овню вече им е развил гайките и ги сваля, затова се губи от време на време, не иска да го разкрият!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Той @овню вече им е развил гайките и ги сваля, затова се губи от време на време, не иска да го разкрият!

Ей, ше изпадне Земята от оста заради един Овню...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Аралампи написа:

ней ве, ние съ търкаляме в гравитационната  фуния на слънцето...търкаля се кът мене на три ракии
добре че центробежната сила не ни е изхвърлила некъде из космоса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Емил Костов написа:

И в какво се трие?! В твоите гащи ли?! 

когато   в една чаша с вода бръкнеш с лъжица и развъртиш и извадиш лъжицата водата в какво се трие ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Аралампи написа:

Аз знам, че той е заплаха но да не му го казвам на лично ;)

току-що, Banesc написа:

когато   в една чаша с вода бръкнеш с лъжица и развъртиш и извадиш лъжицата водата в какво се трие ?

Водата не се трие, а се движи. Моля те спри и вземи та прочети малко, макар че се съмнявам да го направиш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Водата не се трие, а се движи.

много си зле

всяко нещо което се движи се трие

ако не се трие движението е невъзможно

елементарна физика от  седми клас 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми от много връткане лагерите трябва да се смазват та вулканите са вид масльонки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Bobi3 написа:

Какви са процесите в земното ядро, които вече милиарди години отделят енергия? Какво ги предизвиква и кога ще спрат?

докато има течно ядро което се движи и създава ток, който да нагрява ядрото, няма спирка
само коги са износят лагерите, ще пратим пернишкия гений да ги сменя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, овню написа:

и жица ве
знайш ли колко мегаапери текат, за да има земята магнитно поле
течното ядро е своеобразна бобина
ногу жица ногу нещу

Затова овню е командирован в вулкана да подържа огъня жив и да е топло на айшето:angry22::yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Banesc написа:

много си зле

всяко нещо което се движи се трие

ако не се трие движението е невъзможно

елементарна физика от  седми клас 

Вземи една чаша, сложи вода вътре. След това вземи една лъжица и започни да въртиш така, че водата да се сгрее. Тогава ще видим кой е зле. Не винаги движението е свързано с триене. 

преди 5 минути, овню написа:

докато има течно ядро което се движи и създава ток, който да нагрява ядрото, няма спирка
само коги са износят лагерите, ще пратим пернишкия гений да ги сменя

Не се знае какво нагрява ядрото. Но поне процесът е ясен. То и Слънцето не е ясно защо се върти по принцип. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да ви умра на темата!!!

Спрете Земята - искам да сляза!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Затова овню е командирован в вулкана да подържа огъня жив и да е топло на айшето:angry22::yanim:

А аз се чудя що няма вече овни в България. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Вземи една чаша, сложи вода вътре. След това вземи една лъжица и започни да въртиш така, че водата да се сгрее. Тогава ще видим кой е зле. Не винаги движението е свързано с триене. 

По твоята логика, ако взема една чаша и сложа вътре една метална гайка, като започна да я бъркам със лажица и ще се разтопи от триенето? :ohmy:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Да ви умра на темата!!!

Спрете Земята - искам да сляза!

Айде да не мреш днеска, че да не идвам с лопатата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не винаги движението е свързано с триене. 

винаги движението е свързано с триене !

питай който искаш физик ако не варваш на мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

По твоята логика, ако взема една чаша и сложа вътре една метална гайка, като започна да я бъркам със лажица и ще се разтопи от триенето? :ohmy:

Че триенето създава топлина е ясно, но процесите са различни от тези при въртенето на Земята.

току-що, Banesc написа:

винаги движението е свързано с триене !

питай който искаш физик ако не варваш на мен.

Значи ти като се движиш и вдигаш 1000 градуса за 5 минути. НЕ всяко движение създава триене. За пример - движението на елементарните частици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

То и Слънцето не е ясно защо се върти по принцип. 

заради гравитационната фуния на галактиката ве
у нашту катун сичкото сигън са върти когато е на три, четири ракии
та ракията е гравитационната фуния у нашту катун

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

дажеее атомите се трият един в друг затова съпротивлението електрическото пада при намаляване на температурата

има и термо двойки и термо съпротивления ама тва са сложни неща

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

А аз се чудя що няма вече овни в България. ;)

Ами то още малко и наближава курбан и овню кат няма овца ще кръцне някое овне да е щаслив и шкембака е издут. И може да пръцка с кеф та чак да удуши комшийте си и да ги лъже че това е новият му скъп парфюм:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

НЕ всяко движение създава триене. За пример - движението на елементарните частици.

много неща не са ти ясни и е точно обратното както казваш 

не се излагай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Banesc написа:

много неща не са ти ясни и е точно обратното както казваш 

не се излагай

Аз ли се излагам бе господин ясновидецо. Дадох ти пример какво да направиш. Очаквам с лъжицата и да заври водата в чашата. Докато не го направиш просто няма да говориш глупости. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Че триенето създава топлина е ясно, но процесите са различни от тези при въртенето на Земята.

Оф, спирам да ти чета мислите по темата защото аз явно друго съм учил и знам. Нещо съвсем различно от това което ти се опитваш да ми внушиш!

Когато вземеш един пирон и го огънеш, мястото на огъването се затопля, ако го огънеш няколко пъти на едно и също място започва да пари. Това се получава от напрежението което прилагаш върху метала.

Къде е Напрежение къде е Триене????? :getout:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Аз ли се излагам бе господин ясновидецо. Дадох ти пример какво да направиш. Очаквам с лъжицата и да заври водата в чашата. Докато не го направиш просто няма да говориш глупости. 

ако бъркам водата ще ми загрее ставата и ще се износи защото триенето в ставата е по- голямо поради плътността на химичните елемнти

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Нещо съвсем различно от това което ти се опитваш да ми внушиш!

той иска да ми е контра но се излага просто

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

чек да туря картинка на гравитационната фуния на земята
1430557825_6_559x*.jpg

пп
всъщност, отгоре има огледална фуния лепната за тази

Редактирано от овню (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

Оф, спирам да ти чета мислите по темата защото аз явно друго съм учил и знам. Нещо съвсем различно от това което ти се опитваш да ми внушиш!

Когато вземеш един пирон и го огънеш, мястото на огъването се затопля, ако го огънеш няколко пъти на едно и също място започва да пари. Това се получава от напрежението което прилагаш върху метала.

Къде е Напрежение къде е Триене????? :getout:

Това няма нищо общо с движението на земята. При огъването на пирона, нарушаваш кристалната решетка на самият метал или сплав, от която е направен пиронът. Имаш кинетична енергия, която става потенциална. Разкъсването на кристалната решетка води до нарушаване на самата атомна решетка в резултат не което се отделя и енергия.

преди 2 минути, Banesc написа:

ако бъркам водата ще ми загрее ставата и ще се износи защото триенето в ставата е по- голямо поради плътността на химичните елемнти

той иска да ми е контра но се излага просто

За ТРЕТИ път те карам да си повториш опита с чашата. Даже си вземи и термометър. И не знам какво общо имат ставите ти с водата. 

преди 3 минути, овню написа:

чек да туря картинка на гравитационната фуния на земята
1430557825_6_559x*.jpg

пп
всъщност, отгоре има огледална фуния лепната за тази

Картинката е за черна или червеева дупка. Земята няма нищо общо с това. Ето ти картинката.

Има проблем с магнитното поле на Земята - Любопитно | Vesti.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...