Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избягала ли е Севда?

Featured Replies

Пускам тази сериозна тема и моля тя да не се опорочва. Темата е изключително сериозна!!!

Случаят със разменените бебета заглъхна, но още децата не са върнати в биологичните си семейства. Майки от най - големия форум в страната се притесняват, че сериозните медии замитат случая, а службите нехаят. Форумките следят профилите на циганката Севда във фейсбук и тик - ток и са притеснени от някои клипчета, на които се виждат различни контакти и щепсели, които не са типични за България. Притесняват се циганката да не е избягала със детето.  Изказват се опасения, че понеже много от журналистките от големите медии раждат там, в "Шейново", затова не правят разследвания и не следят отблизо случая. Отчаяни са от бездействието на всички власти сега, по празниците, боят се и че НПО - тата пречат на държавата да си върши нормално работата. Правя темата с цел да се говори за случая и той да не се забрави, докато не приключат благоприятно нещата. Жените искат да организират протест срещу съдебната система и немарливостта на институциите, но не знаят как да го формулират, без откачените НПО - та да не и лепнат етикета "расисти".

Аз съм чувствителна на тема кражби, особено пък на бебета.

Дано да се намерят изключително добри юристи, които да върнат откраднатото бебе в семейството му.

Разкритията за "Шейново" и разказите на жените също трябва да придобият гласност. Конвейерът с бебешките креватчета  по коридорите трябва да бъде прекратен!

Ниските заплати и претовареността не са извинение за мърлявщината там!

Лекарите само реват за високи заплати, а болниците са като след бомбардировка и хигиената е зле.

Като човек, на чийто баща лекар, лекувал баба ми (отдавна), е искал пералня, съм абсолютно на мнение, че е крайно време лекарите да са под изключително строг финансов контрол! Безобразията от миналия век трябва да се изкоренят, ако ще и насила! Крайно време е лекарите да се научат, че не сме им длъжни да им оправяме живота материално и финансово!

• Отговори 838
  • Прегледи 38,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като стигнах до циганка и спрях да чета. Не ме вълнуват драмите им. Иначе на комшията жена му избяга.

• престъпността няма етнос това което правиш е нацистко известна си вече във форума с това, не че и други  не го мислят, но поне не се излагат като тебе никой не иска чужди деца трябва да н

• васил козарев
    васил козарев

С какви антропологични белези са били племената от средна Азия, от т.нар. скито-сарматско племенно обединение? Ако твърдиш, че са нордически тип - сиреч руси, много светла кожа и сини очи - знач

Публикувани изображения

преди 20 минути, Bubbles написа:

А какъв й е келепира на тази Севда да си смени бебето с друго?

Ако другото е било с хардуерни дефекти, мисля че келепира е ясен.

преди 3 минути, Петър Ангелов написа:

Ако другото е било с хардуерни дефекти, мисля че келепира е ясен.

Аз доколкото четох в новините другата майка не споменава нищо за хардуерни проблеми.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

• Автор

Задържано ми е мнението. А не е обидно, нито нецензурно!

Ъ, темата се основава на това че бих заглъхнал медийният шум=властите нищо не правят? 

Сиганката си е харесала бялото бебе със светли очи и сега не иска да го пуска. Тая й е толкова акъла, че да не може да разбере, че няма как от нея и от оня мургавия мъж, с когото се е клецала да се роди толкова бяло бебе.

Изобще изобще не го разбира. 

При такива самотни майки от ромски произход, често идват да живеят други мъже ,които бият и убиват децата им. Преди три дни съобщиха за убито от пастрока си дете. Явно съдът и полицията това чакат, някой случаен ром от бутилка да убие българчето. И тогава ще кажат : Ох, ама те бяха такова добро семейство, нямаше такива индикации... 🙊 Изобще.

• Автор
преди 22 минути, Mediterranean написа:

Сиганката си е харесала бялото бебе със светли очи и сега не иска да го пуска. Тая й е толкова акъла, че да не може да разбере, че няма как от нея и от оня мургавия мъж, с когото се е клецала да се роди толкова бяло бебе.

Изобще изобще не го разбира. 

При такива самотни майки от ромски произход, често идват да живеят други мъже ,които бият и убиват децата им. Преди три дни съобщиха за убито от пастрока си дете. Явно съдът и полицията това чакат, някой случаен ром от бутилка да убие българчето. И тогава ще кажат : Ох, ама те бяха такова добро семейство, нямаше такова индикации... 🙊 Изобще.

И аз написах нещо подобно и ми махнаха поста. Политкоректността към циганите е впечатляваща.

Сигурно има много други разменени бебета през последните петдесет-сто години.

Но като са от един и същи етнос, никой не е разбрал че има в семейството си чуждо дете.

Беше обяснено, че размяна е невъзможна, защото не може да се махне гривната на майката и на детето. Камо ли пък - да се размени. Веднъж разкъсана - не може да се ползва повече.

Това ме навежда на мисълта за вътрешна работа.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Политкоректността към циганите е впечатляваща

престъпността няма етнос
това което правиш е нацистко
известна си вече във форума с това, не че и други  не го мислят, но поне не се излагат като тебе

преди 3 часа, Mediterranean написа:

никой не иска чужди деца
трябва да нямаш свое за да искаш чуждо
има си закон който регламентира осиновяването

преди 13 часа, Anneliese написа:

Майки от най - големия форум в страната се притесняват, че сериозните медии замитат случая, а службите нехаят.

Факт е, че службите не се интересуват. Службите, особено тези, които са частни, се интересуват от получаване на грантове; имитират полезна активност, за да получават грантове. Иначе, тези служби са в доста напреднал упадък, и са дисфункционални.

Форумките следят профилите на циганката Севда във фейсбук и тик - ток и са притеснени от някои клипчета, на които се виждат различни контакти и щепсели, които не са типични за България. Притесняват се циганката да не е избягала със детето.

Да, най-вероятно е избягала в друга държава. Щепселите са различни, според държавата; няма универсална стандартизация, която да е абсолютна в цял свят. Ако се виждат щепсели, които не са типични за България, най-вероятно е избягала в друга държава.

Тук е обяснена стандартизацията и различието при щепселите: https://nauka.offnews.bg/news/Vaprosi_2/Elektricheskite-kontakti-po-sveta_16591.html

Иначе, тази Севда, ако е преследвана от властите, защо качва клипове в ТикТок? Какво изобщо прави в ТикТок, ако е преследвана? Какво говори? Говори ли относно случая с детето?

Жените искат да организират протест срещу съдебната система и немарливостта на институциите, но не знаят как да го формулират, без откачените НПО - та да не и лепнат етикета "расисти".

Ще бъдат обявени за "расисти", ако го направят. Тези, които се противопоставят на статуквото, биват обявявани за расисти, терористи, хомофоби, трансфоби, конспиративни теоретици, руски пропагандисти, и други... Малко вероятно е протестите да дадат някакъв резултат, тъй като самата система не се интересува от хората.

Лекарите само реват за високи заплати, а болниците са като след бомбардировка и хигиената е зле.

И да се увеличат заплатите на лекарите, няма да има подобрение. Самата държава не дава пари за поддръжката на болниците. В България, здравеопазването е приватизирано; болниците са търговски дружества. При неолибералния модел, целта на болниците и да правят пари за Big Pharma, а не да лекуват хора. Работата на държавните болници се изземва от частните дружества, чиято цел е да правят големи печалби, като слагат изключително високи надценки на услугите, които предлагат. В крайна сметка, държавните болници банкрутират, тъй като няма пари за поддръжката им.

• Автор

Не, не говори за бебето, а качва клипчета, на които танцува кючеци, заедно с бебето. Слага си филтри на снимките и се прави на руса, за да прилича на майка на бебето. Качва и картинки със зловещи послания и откровено се подиграва на родителите на бебето.

преди 10 часа, Mediterranean написа:

Те са сложили гривната на грешното бебе още след раждането. Те са родени в един и същи час.

И как ще стане тая работа - взимаш гривната от родилката в едната стая и я носиш на родилка/бебе в друга стая ли?

преди 9 часа, овню написа:

престъпността няма етнос
това което правиш е нацистко
известна си вече във форума с това, не че и други  не го мислят, но поне не се излагат като тебе

никой не иска чужди деца
трябва да нямаш свое за да искаш чуждо
има си закон който регламентира осиновяването

Няма какво да се мисли по фактите.

Фактите са, че битовата престъпност на циганите, с тежест до убийства включително, е в пъти по-голяма от тези на останалите народности в страната ни, взети заедно.

Около 2009 година забраниха на полицията да записва народността на престъпника – интересно защо?

Но имам данните някъде от последната година, когато това се е записвало.

Циганьорът от векове е известен с кражбите на деца на хора.

А стига лъжи и соросии – п-стии!!

преди 1 час, Аралампи написа:

Циганьорът от векове е известен с кражбите на деца на хора.

57 000 деца са изчезнали в Украйна
мислиш ли че циганите са ги откраднали?
аман от простотии
трафикът на хора не е измислен от циганите и в тъмната мрежа едва ли ще видиш цигани насилващи деца

• Автор

А на мен ми писна от прекалена толерантност и права на циганите. Държавата им даде възможност да се интегрират - да учат, да се развиват, да работят, но те НЕ ИСКАТ! Ние ли сме виновни сега?

Майка ми трябваше да работи 10 години отгоре за циганското училище в града, преди да се пенсионира. Е, пенсионира се, само дето вече акълът и не е същия и и е трудно да се грижи за мен. И това, само защото тъпото училище си държи до последно кадрите, понеже няма желаещи млади учители наивници да работят с циганчета, които след 5 - 6 клас просто напускат училище!

Не всички са образовани като Азис, който има завършено средно образование в Германия и работи и сам се издържа.

И, чак сега ли някои научават, че в страната ни има пазар за цигански булки?

преди 42 минути, овню написа:

57 000 деца са изчезнали в Украйна
мислиш ли че циганите са ги откраднали?
аман от простотии
трафикът на хора не е измислен от циганите и в тъмната мрежа едва ли ще видиш цигани насилващи деца

Не смесвай темите. Тук няма какво да намесваш Украйна. Не преиначавай нещата, ако обичаш!

преди 19 минути, Anneliese написа:

Не смесвай темите. Тук няма какво да намесваш Украйна. Не преиначавай нещата, ако обичаш!

нещата не опират само до Украйна
твърдението че ц,иганите крали деца е смешно и неуместно
в цял свят се случват грешки, но щом нещата опрат до ц.игани, ставаме злобни нацисти
дал съм линк, в който са описани много такива случаи и е трудно след като си с нагласата че едно дете е твое, да се разделиш с него
живота поднася какво ли не и ако аз те обвиня, че инвалидите харчат/крадат парите на държавата, сигурен съм че си се изправила на нокти

• Автор

Извинявай много, ама циганите сами си градят репутацията, ние не сме им виновни. Омръзна ми да сме им виновни за всичко! Преди две десетилетия се направи програма за циганското включване, куп различни образователни, здравни и културни програми, май и трудови, но те не та не. Ако държавата не беше обвързала помощите за деца с ходенето на училище, циганчетата изобщо нямаше да познават буквите и цифрите. Какво повече да направим за тях, според теб? Съжалявам, не можем да им дадем всякаква работа, която те искат, без образователен ценз. Това означава пълна анархия в обществото ни. Е, това няма как да стане. Не може човек, който пише "бълдехин",  да стане на мига, учителка, лекарка или служителка в банка! Няма да направим като общество компромис с образованието!

Щом това ти се струва нацизъм, те съжалявам.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Съжалявам, не можем да им дадем всякаква работа, която те искат, без образователен ценз

ти па не знаеш да смяташ

а ваще толкова пари  похарчиха

тетрадки  химилкалки  дрехи  часни учетели занимални

• Автор
преди 8 минути, Banesc написа:

ти па не знаеш да смяташ

а ваще толкова пари  похарчиха

тетрадки  химилкалки  дрехи  часни учетели занимални

Личи си, че не ме познаваш лично.

Частни учители никога не съм имала, това е привилегия на богатите. А тетрадките и химикалките не са чак толкова скъпи, дрехите - също. Не пазаруваме маркови неща, защото не можем да си ги позволим.

И не съм мързелива, за разлика от Севда, а имам дискалкулия, за която се разбра много късно.

Поне съм се научила да чета и пиша, познавам числата, имам знания по история, география, съвсем малко (защото са сложни предмети) по физика, химия и биология. Поне мога да назова имената на химичните елементи само като видя Менделеевата таблица. Учила съм по малко немски, английски и френски език, всеки по две години. Сама си избирам за кого да гласувам на изборите, никой не ми плаща, и никой не ми казва за кого да гласувам, сама си съставям мнение за всичко. Преди избори се информирам за  програмата на всяка една партия чрез страниците на вестниците, брошурите и сайтовете в интернет. Тоест взимам информирано решение.

преди 6 минути, Anneliese написа:

Личи си, че не ме познаваш лично.

не е нужно да те познава човек за да ти каже пий си хапчетата редовно и внимавай да не се задавиш за да няма после тема "ще умра ли"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.