Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

не мога да променя метода за влизане при пускането на лаптопа си И други проблеми с вирусът WINDOWS 11 Pro

zonaxxx1
Виж решението Разрешен от Maxim Todorov,

Препоръчан отговор

преди 2 часа, gagodrago написа:

--------------

Тия циркаджии отдавна се напъват да направят уиндоса услуга. Т.е един вид дават ти под наем да ползваш тяхна услуга, и компютърът, който си купил, и си платив вече става техен(или най-малкото става под техен контрол)

Това са тенденциите при новите уиндоуси - всеки потребител да бъде изцяло зависим от микрософт, и да се намира напълно под техен контрол.

Личната свобода и неприкосновеност се ограничават все повече.

До уиндоус 7, компютърът все беше собственост и се намираше под контрола на собственика му.

След това нещата загрубяха.

Аз като свободен и свободолюбив човек докато е възможно ще стоя и не мисля да мърдам от 7, ако ме принудят - след това минавам към Линукс Минт... 

Още от времета на ХР, се знае за телеметрията.

Кой ви е излъгал, че със седмицата, имаш лична свобода?

пп Десятката е най - доброто, от MS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Beemo написа:

Какво му е доброто - боза пълна с шитни.

Посочи ми един микрософтски инструмент, дето въобще става за нещо.

Както казах, аз на тия им ползвам операционната система само да буутне компютъра и да ми зареди десктопа.

Оттам нататък всичко при мен е външен софтуер - и то на светлинни години по-добър от всякакви микрософтски шитни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Beemo написа:

Къде я видя таз телеметрия във Windows XP? За нея се заговори в 8-цата и с последните ъпдейти на 7цата, преди да й резнат кранчето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз и сега с win10 си имам свобода. Блокирал съм всякакви телеметрии, тракинги и пр. Работи ОС много по-добре от досегашните джамове. Дори и 11ката на стария лап на детето работи много добре макар и със стар хардуер да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз и сега с win10 си имам свобода. Блокирал съм всякакви телеметрии, тракинги и пр. Работи ОС много по-добре от досегашните джамове. Дори и 11ката на стария лап на детето работи много добре макар и със стар хардуер да е.

Така си мислиш ти.Колко милиона инвестира в това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, shishmanovp861 написа:

Така си мислиш ти.Колко милиона инвестира в това?

Лесно е - 200лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, овню написа:

дефендъра 

За нищо не става.Най-много са инфектираните защитаващи се с дефендъра.

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Лесно е - 200лв.

А колко инвестира майкрософт?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, shishmanovp861 написа:

А колко инвестира майкрософт?

Не съм, само в мрежово оборудване/рутер Микротик/ и един микрокомпютър/OrangePi+/ с OpenWRT.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

За нищо не става.Най-много са инфектираните защитаващи се с дефендъра.

защото го изключват
аз също го изключвам, когато правя магарии, ама слава богу, при включване, премахва заразите при мен...тъй де, задължително сканиране след включването му

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не могат да правят нито плеър нито браузър та взеха хромиум,нито партишън менажер като хората и какво ли още не.И аз за всичко ползвам външен софт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, gagodrago написа:

Какво му е доброто - боза пълна с шитни.

Посочи ми един микрософтски инструмент, дето въобще става за нещо.

Както казах, аз на тия им ползвам операционната система само да буутне компютъра и да ми зареди десктопа.

Оттам нататък всичко при мен е външен софтуер - и то на светлинни години по-добър от всякакви микрософтски шитни.

Кой ползва на Майкрософт, софт?

По - точно, те какъв софт правят? Та чак, да го ползваш.

преди 2 часа, S197 написа:

Къде я видя таз телеметрия във Windows XP? За нея се заговори в 8-цата и с последните ъпдейти на 7цата, преди да й резнат кранчето.

Като ти гледам профилните интереси, трябва да си по - добре, информиран.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, shishmanovp861 написа:

Не могат да правят нито плеър нито браузър та взеха хромиум,нито партишън менажер като хората и какво ли още не.И аз за всичко ползвам външен софт.

Точно.

браузърът им - смотан

файл мениджър - още по-смотан

плеър - смотан, не става за нищо

дефрагментър - смотан

дефендър - смях в залата

партишън мениджър - не става за нищо

вградения бекъп-инструмент - още по-голям смях в залата. Един път го опитах да си правя бекъп-архив с него - от дял със около 10 гб заето място, то накрая направи архив към 12 гигабайта. И за какво ми е такова дърво?! 

Офис-пакетът им, и той  - смотан и разплут...

Операционните системи на микрософт са едни недоносчета - нищо не става от тях... за всяко нещо ти трябва външен софтуер...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, nikssi написа:

... а темата отдавна има решение ... мдааа 😜

Ами, ограничете офтопика/офтопикмейкърите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже много се изписа, та не мога и аз да не си изкажа мнението.
От Win 8 нагоре всичко е един огромен вирус!
Микрософтите така са го решили потребителят който им ползва операционната система да е контролиран не на 100, а на 1100 процента.
От Win 8 нагоре всички си правят каквото искат и наистина компа не е твой, но това е нищо в сравнение с това, че особено в 10 и 11 микрософт влизат в компютрите на хората посредством операционната система дори и да си спрял услуги в нея или да си ги блокирал и трият де каквото не им харесва.
То още като инсталираш уина за да стартира до десктоп само урина и кръв дето не ти иска, пък какво остава после...
Най лошото е, че уина си трие програми които не са на микрософт, визирам windows 10 и 11.
ХР и 7 си остават най железните и затова на компа от който пиша съм на 7, а на другият е ХР.
Не винаги всичко което е лъскаво, модерно и масово е най доброто!
Относно програмите, и аз не ползвам нищо от микромеките, защото всичко до което се докоснат освен да го съсипят друго не правят!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато човек не разбира нещо и не може да го ползва заради това е склонен да го отрича!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Ivan Zangagolev написа:

особено в 10 и 11 микрософт влизат в компютрите на хората посредством операционната система дори и да си спрял услуги в нея или да си ги блокирал и трият де каквото не им харесва.

Брях ... как пък са ме пропуснали ... хора не залитайте така бре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...