Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с гледането на филми от флашка

Featured Replies

Здравейте. Имам следния проблем, качвам филм (MKV формат)  на флашка (формат NTFS), през бокса на cooolbox, филма тръгва но ми дава само черен екран, звук има. Ако сваля филма съответно в по малък размер и на флашка която е FAT32  филма тръгва без проблем. Телевизора е LG, стар модел не е смарт. 

Разрешен от Raze

преди 2 минути, parmobil написа:

На старият ми и още работещ LG си пишеше в инструкциите, че външни устройства трябва да са FAT32

USB го вкл в бокс не в телевизора

Аз нямам проблеми. PC-то ми е включено в TV-то и не правя гимнастики с флашки и външен хард. Просто казах, че при мен изрично беше написано в упътването.

• Автор
преди 13 минути, Coco1 написа:

Какъв модел е този бокс ? Само за телевизия ли е или има и андроид ос

Здравей, бокса е на телевизията (cooolbox). 

преди 2 минути, Rakazul написа:

Здравей, бокса е на телевизията (cooolbox). 

Има ли операционна система този бокс или просто има USB 

Дай конкретна иформация марка и модел на бокса

• Решение

Най-вероятно не може да възпроизведе качеството/резолюцията/кодека на въпросния филм. Провери кой файл с каква резолюция е и с какви кодеци е кодиран и дали въпросния бокс ги поддържа.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Най-вероятно не може да възпроизведе качеството/резолюцията/кодека на въпросния филм. Провери кой файл с каква резолюция е и с какви кодеци е кодиран и дали въпросния бокс ги поддържа.

Много благодаря на всички. Успях да подкарам филма. 

• Автор
на 7.01.2023 г. в 19:17, JKirilov написа:

Как?

Тука е описано кои формати подържа тв бокса. https://www.cooolbox.bg/files/MAG322_Description_Specifications.pdf

Свалям филми които тв бокса (подържа)  може да възпроизвежда и нямам проблеми вече. 

• Автор
преди 7 часа, JKirilov написа:

И какво от това? Аз свалям всички формати и ги гледам на телевизора срещу LAN кабел за 7 лева и цъкване на една иконка...

Попита ме отговорих ти.  

• 9 месеца по-късно...

Здравейте, изравям стара тема, за да не пускам нова. Имам интересен казус и ще съм благодарна на мнения и помощ. Имам проблем с една флашка, която явно поврежда файла или и аз не знам, след което той не тръгва никъде, дори на самия лаптоп. Първоначално мислих, че проблема е в тв (LG OLED55C11LB) , но в последствие осъзнах, че явно не е, защото вече качен на тази флашка не тръгва и на лаптопа . Качвам филми от замунда, приблизително еднакъв размер, около 2 гб, MKV формат.  всички са еднакви, но при прехвърлянето на тази флашка нещо се случва и ми изписва ето това на снимката, а други записва и си тръгват без проблем. На друга флашка, която си ми е стара си се качват, но на новата само някои. Старата е FAT32, а новата exFAT. Сега като чета разни мнения, ако я форматирам на NTFS, дали ще се оправи? И ако да, как точно става това форматиране и може ли от лаптопа да стане, на Windows е. Благодаря ви предварително.

IMG_20231103_183000.jpg

преди 10 минути, Rudy M. написа:

Първи въпрос в такива случаи - флашката оригинална ли е, или менте? 

Най-вероятно менте...и аз до този извод стигам. 

преди 40 минути, Anastasia Sunshine написа:

Здравейте, изравям стара тема, за да не пускам нова. Имам интересен казус и ще съм благодарна на мнения и помощ. Имам проблем с една флашка, която явно поврежда файла или и аз не знам, след което той не тръгва никъде, дори на самия лаптоп. Първоначално мислих, че проблема е в тв (LG OLED55C11LB) , но в последствие осъзнах, че явно не е, защото вече качен на тази флашка не тръгва и на лаптопа . Качвам филми от замунда, приблизително еднакъв размер, около 2 гб, MKV формат.  всички са еднакви, но при прехвърлянето на тази флашка нещо се случва и ми изписва ето това на снимката, а други записва и си тръгват без проблем. На друга флашка, която си ми е стара си се качват, но на новата само някои. Старата е FAT32, а новата exFAT. Сега като чета разни мнения, ако я форматирам на NTFS, дали ще се оправи? И ако да, как точно става това форматиране и може ли от лаптопа да стане, на Windows е. Благодаря ви предварително.

IMG_20231103_183000.jpg

От екаплорера с десен бутон на мишка кликнете върху флашката и изберете форматиране , изберете след това файловата система в която да бъде форматирана флашката ,маркирайте бързо форматиране и натиснете старт бутона.

BkVA2soJYCi3L66XQY3bjg-970-80.jpg.webp

преди 37 минути, superiority написа:

Форматирайте я под формат fat32 ....

Неправилно. Форматирайте новата флашка на NTFS.

еxfat се чете от Android/Google TV ОС при телевизорите.

П.П. При NTFS, ще можете да качвате файлове по големи от 4GB.

преди 1 час, superiority написа:

Ключова разлика: FAT32 и NTFS са файлови системи и дискови стандарти, използвани за разделяне и форматиране на твърдите дискове. Ако се сравнява, FAT32 е по-стара и по-проста версия на NTFS, която е нова и добре представена версия на файловата система.

И не пише най-ключовата. FAT32 не поддържа файлове с големина повече от 4GB!

Хора, пишете си разни неща, ама пропускате главното.

Обикновено точно флашките-ментета идват форматирани под exFat. Не знам защо, явно има нещо общо с това, че таблицата на съдържанието им трябва да бъде фалшифицирана, за да показва по-голям обем. Ще оставя някой по-голям специалист от мен да пише по въпроса. Но съм гледал, в клипчета в Тубата, как на опаковките им пише да не бъдат форматирани в друга система, защото тогава можели да не работят както трябва. 

Тоест - самият факт, че флашката, за която говорим, е в exFat, би трябвало да ни наведе на подозрения, че нещо не е наред. Това не е много разпространена система, по-нормално е да беше в NTFS. 

А авторката на питането така и не написа за каква марка и модел става дума, какъв капацитет, откъде е купена и за колко. За да ѝ кажем дали изобщо трябва да се мъчи да я оправя, или да я хвърли, и да си купи истинска. 

преди 1 час, Rudy M. написа:

Хора, пишете си разни неща, ама пропускате главното.

Обикновено точно флашките-ментета идват форматирани под exFat. Не знам защо, явно има нещо общо с това, че таблицата на съдържанието им трябва да бъде фалшифицирана, за да показва по-голям обем. Ще оставя някой по-голям специалист от мен да пише по въпроса. Но съм гледал, в клипчета в Тубата, как на опаковките им пише да не бъдат форматирани в друга система, защото тогава можели да не работят както трябва. 

Тоест - самият факт, че флашката, за която говорим, е в exFat, би трябвало да ни наведе на подозрения, че нещо не е наред. Това не е много разпространена система, по-нормално е да беше в NTFS. 

А авторката на питането така и не написа за каква марка и модел става дума, какъв капацитет, откъде е купена и за колко. За да ѝ кажем дали изобщо трябва да се мъчи да я оправя, или да я хвърли, и да си купи истинска. 

Аз отговорих на колегата звяр, който бе дал съпоставка на FAT32 и NTFS. Аз флашка за медия не бих ползвал в FAT32 това имах предвид. За други нужни ок, но за медия NTFS или exFat. Затова го и постнах!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.