Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не може да тръгне компютъра

Препоръчан отговор

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Трябва малко повече инфо, така на час по лъжичка не става ако искаш дистанционна помощ. Какво наложи смяна на старото захранване, възможно ли е то да е изгоряло и покрай него и дъното? Това новото захранване ново ли е или втора употреба? Преди да смениш кутията и захранването компютъра работеше ли с това дъно?

Добре сега не подсети да  направа тест на това захранване на друга машина

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, i love NFL написа:

Смяна на кутията и захранването отново не може да се подкара... В дъното май остава проблема а?

Когато купи дъното имаше ли опция преглед и тест или ако си го взел лично от човека тества ли пред него.

От този пост става ясно че си купил дъното от някой си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Захранването работи.. Имах преглед без тест изглеждаше в добър външен вид, човека вчера се свърза с мен и каза, че работи, но ето, че при мен не иска проблема е в дъното

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, i love NFL написа:

Захранването работи.. Имах преглед без тест изглеждаше в добър външен вид, човека вчера се свърза с мен и каза, че работи, но ето, че при мен не иска проблема е в дъното

Е аз като те питах какво си сменил, защо писа кутия и захранване, след като си сменил дъно? С половин изречение няма да стане. Ако искаш някой да ти помогне трява да пуснеш пълна информация какво си купил, сменил, ново или втора употреба, от къде и тн.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, i love NFL написа:

Явно дъното е проблемно и от тук няма как да се даде адекватен отговор къде да търсиш причината. Най добре го занеси в сервиз или ако можеш го върни на този от който си го купил и да ти върне парите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

Е аз като те питах какво си сменил, защо писа кутия и захранване, след като си сменил дъно? С половин изречение няма да стане. Ако искаш някой да ти помогне трява да пуснеш пълна информация какво си купил, сменил, ново или втора употреба, от къде и тн.

Единствено сега аз мога да си помпгна като взема друго дъно... от олх съм взимал цялата конфигурация

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Явно дъното е проблемно и от тук няма как да се даде адекватен отговор къде да търсиш причината. Най добре го занеси в сервиз или ако можеш го върни на този от който си го купил и да ти върне парите.

Ако мога да му го върна ще е добре защото той, както твърди, че ми е изпратил работеща конфигурация ще каже сигурно, че аз съм я повредил...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, i love NFL написа:

Единствено сега аз мога да си помпгна като взема друго дъно... от олх съм взимал цялата конфигурация

Ясна ми стана работата , защо не тръгва . Хвана ли са те за канарче .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То изобщо в сервиз има ли смисъл да се носи и да се занимавам, като сигурно ще ми вземат 100 като за едно друго да взема..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, i love NFL написа:

Ако мога да му го върна ще е добре защото той, както твърди, че ми е изпратил работеща конфигурация ще каже сигурно, че аз съм я повредил...

Като поръча дъното защо непоиска опция преглед и тест. Ще ти дам пример с мен преди години взех от някакъв човек дъно за лаптоп, поисках да ми пусне, опция преглед и тест. Дъното престига пускам го уш запали ама файда че запали имаше артефакти на 100% и до мен куриера стои и чака да му платя. И му казвам изчакай така само да се свържа с тоя от който поръчах дъното. Звъня му обяснявам му какво е положението и ми твърди най нахално по телефона че дъното нямало проблеми работило си много добре при него. И аз му казах връщам ти пратката няма да я взема човека вика не няма да я взема и аз. И куриера стои чака си и понеже съм отворил пратката вече няма как и аз да я откажа се принудих да си платя пратката и да си прибера проблемното дъно и да изпия студена чаша вода. Но все пак никой няма гаранция че ще бъде преметнат на всеки, може да се случи а твойта, грешка е била, че не си поискал опция преглед и тест.Като неиска да ти пусне подателя опия преглед и тест не се съгласяваш и да си намери на друг да го продаде. Всеки може да твърди по телефона че му работи определена машина и да убеждава другия с сладки приказки. Затова следващия път когато взимаш нещо от продавалниците искай да ти бъде пусната опция преглед и тест.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Като поръча дъното защо непоиска опция преглед и тест. Ще ти дам пример с мен преди години взех от някакъв човек дъно за лаптоп, поисках да ми пусне, опция преглед и тест. Дъното престига пускам го уш запали ама файда че запали имаше артефакти на 100% и до мен куриера стои и чака да му платя. И му казвам изчакай така само да се свържа с тоя от който поръчах дъното. Звъня му обяснявам му какво е положението и ми твърди най нахално по телефона че дъното нямало проблеми работило си много добре при него. И аз му казах връщам ти пратката няма да я взема човека вика не няма да я взема и аз. И куриера стои чака си и понеже съм отворил пратката вече няма как и аз да я откажа се принудих да си платя пратката и да си прибера проблемното дъно и да изпия студена чаша вода. Но все пак никой няма гаранция че ще бъде преметнат на всеки, може да се случи а твойта, грешка е била, че не си поискал опция преглед и тест.Като неиска да ти пусне подателя опия преглед и тест не се съгласяваш и да си намери на друг да го продаде. Всеки може да твърди по телефона че му работи определена машина и да убеждава другия с сладки приказки. Затова следващия път когато взимаш нещо от продавалниците искай да ти бъде пусната опция преглед и тест.

Интересен факт е, че му написах да ми го пусне с преглед и тест, но вчера в офиса ми казаха че няма тест само преглед 😆 ... До сега съм си правил сички PCта от олх и никой не ме е мятал, нито аз бих измамил някого, като съм продавал разни неща, но ето, че не може всеки път да минаваш между капките рано или късно ще ти се падне някой такъв... А и, ако бях на твое място изобщо да не съм платил проблемното дъно да ме обеждава, който ще.... Зафръгам го това ставам и си тръгвам 😆 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, i love NFL написа:

Интересен факт е, че му написах да ми го пусне с преглед и тест, но вчера в офиса ми казаха че няма тест само преглед 😆 ... До сега съм си правил сички PCта от олх и никой не ме е мятал, нито аз бих измамил някого, като съм продавал разни неща, но ето, че не може всеки път да минаваш между капките рано или късно ще ти се падне някой такъв... А и, ако бях на твое място изобщо да не съм платил проблемното дъно да ме обеждава, който ще.... Зафръгам го това ставам и си тръгвам 😆 

Ето сам си виждаш грешката поискал си опция преглед и тест но подателя е решил да хитрува и не ти е пуснал такава опция. А докато опция преглед при куриера мисля че при всички куриери тази опция е безплатна. Пак и то като отидеш в офис или пристигне куриера до адрес няма как да няма преглед на пратката преглежда се пратката и след това се плаща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То в офис няма как да тестваш дъно, трябва да е до адрес, а ако случайно в този момент не си на адреса ще ти преносочат пратката до офис и пак няма да можеш да го тестваш. Да не споменавам пък колко е неудобно да тестваш дъно пред куриера във вас, той ще стои и ще чака да свързваш, синтетични тестове за стабилност...  Изобщо такива неща като се купуват втора употреба от форуми, където можеш да се поинтересуваш от продавача, имали положителен рейтинг и тн

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За последно не си споменал дали си нулирал БИОС от батерията на дъното, ако не си пробвай да я махнеш за десет минутки като е изключен от контакта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Откри се проблема, не знам как е станало колко пъти съм вадил процесори и никога не съм имал такъв проблем изкривил съм пинчетата.Screenshot_20230107-131157_Gallery.thumb.jpg.55f2d29dd38b8937eadc46110c67ff3e.jpgС клечка за зъби ги поизправих и задвижва захранването, но дъното пищи... Какво да правя сега? Ще има ли нормална работа процесора сега или ще загрева?

Горе се опитах да добавя снимка да ги погледнете, но на мен ли само не ми ги показва не знам..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, i love NFL написа:

Откри се проблема, не знам как е станало колко пъти съм вадил процесори и никога не съм имал такъв проблем изкривил съм пинчетата.Screenshot_20230107-131157_Gallery.thumb.jpg.55f2d29dd38b8937eadc46110c67ff3e.jpgС клечка за зъби ги поизправих и задвижва захранването, но дъното пищи... Какво да правя сега? Ще има ли нормална работа процесора сега или ще загрева?

Горе се опитах да добавя снимка да ги погледнете, но на мен ли само не ми ги показва не знам..

От тази снимка не се вижда нищо. Ако си изправил пиновете и си пробвал да го включиш без поставена рам е нормално да пищи. Пробвай да му поставиш едната рам само без да свързваш хардове да видиш дали ще запали и ще даде картина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

От тази снимка не се вижда нищо. Ако си изправил пиновете и си пробвал да го включиш без поставена рам е нормално да пищи. Пробвай да му поставиш едната рам само без да свързваш хардове да видиш дали ще запали и ще даде картина.

Ако покаже къртина ще бъде ли всичко на ред при изправянето 2 пинчета се скъсаха

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако покаже къртина ще бъде ли всичко на ред при изправянето 2 пинчета се скъсаха

Щом има 2 пина заминали може и да изкара картина може и да не изкара. Но не ти пречи нищо да пробваш да видиш дали ще запали и ще даде картина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, i love NFL написа:

Дори и да покаже кЪртина най-вероятно ще имаш проблеми със сини екрани в най-добрия случай. Сега видя ли защо като не си сигурен в нещо е добре да занесеш компютъра в сервиз, както те посъветваха по-горе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Дори и да покаже кЪртина най-вероятно ще имаш проблеми със сини екрани в най-добрия случай. Сега видя ли защо като не си сигурен в нещо е добре да занесеш компютъра в сервиз, както те посъветваха по-горе

Аз съм сигурен в способностите си,обаче не мога да разбера как съм ги изкривил тези пинчета

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Gaming_Solutions, половината потребители са компютърни шлосери. И после, ама що така.

току-що, i love NFL написа:

Аз съм сигурен в способностите си

Е, видно е...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, i love NFL написа:

Аз съм сигурен в способностите си,обаче не мога да разбера как съм ги изкривил тези пинчета

Когато поръча платката и престигна при теб предполагам си и направил визуален преглед нали. Тогава не си ли забелязал да има искривен пин по сокета може и така да е престигнала а може и като си слагал процесора да си изкривил пиновете неволно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Когато поръча платката и престигна при теб предполагам си и направил визуален преглед нали. Тогава не си ли забелязал да има искривен пин по сокета може и така да е престигнала а може и като си слагал процесора да си изкривил пиновете неволно.

Не съм го отварял изобщо за да вида, човека казва на 200% не на 100 че ми го е пратил работещ, а че вече аз съм го прецакал проблема си е мой

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го отварял изобщо за да вида, човека казва на 200% не на 100 че ми го е пратил работещ, а че вече аз съм го прецакал проблема си е мой

Приятелю човека от който си купил платката може да каже каквото си иска за да се изкара невинен. А ти като си видял че има криви пинове и незнаеш как да ги изправиш можеше да попиташ тук и да ти се обясни. Следователно няма смисъл да търсиш причината в човека от който си купил платката. А ако си купил платката заедно с процесора и процесора е бил поставен и ти не си го махал тогава вече идва и съмнение напълно логично че предишния собственик на платката може да е изкривил пиновете. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Приятелю човека от който си купил платката може да каже каквото си иска за да се изкара невинен. А ти като си видял че има криви пинове и незнаеш как да ги изправиш можеше да попиташ тук и да ти се обясни. Следователно няма смисъл да търсиш причината в човека от който си купил платката. А ако си купил платката заедно с процесора и процесора е бил поставен и ти не си го махал тогава вече идва и съмнение напълно логично че предишния собственик на платката може да е изкривил пиновете. 

Бе да ти кажа вярвам муна човека, но има и друго охладитела се едно се е търкалял от 5 етаж 🤣🤣🤣 изпокривен е на места

Пуснах го от Биоса не мога да изкоча то е ясна работата ше си търса друго дъно и така

А не зареди ми декстопа как да предизвикам синия екран да вида дали ще го покаже 🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, i love NFL написа:

Бе да ти кажа вярвам муна човека, но има и друго охладитела се едно се е търкалял от 5 етаж 🤣🤣🤣 изпокривен е на места

Пуснах го от Биоса не мога да изкоча то е ясна работата ше си търса друго дъно и така

Последно неразбрах пробва ли дъното дали ще запали само с рам без да си свързал хардове. И ако имаш охладител от предишно дъно за същия сокет можеш да използваш него. А това за биос което си написал не се разбира какво искаш да кажеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...