Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не може да тръгне компютъра

Препоръчан отговор

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Последно неразбрах пробва ли дъното дали ще запали само с рам без да си свързал хардове. И ако имаш охладител от предишно дъно за същия сокет можеш да използваш него. А това за биос което си написал не се разбира какво искаш да кажеш.

Работи с всичко нямам друг охладител за този сокет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дъното го пиши брак и търси друго.

преди 3 часа, vlado1985 написа:

Като поръча дъното защо непоиска опция преглед и тест. Ще ти дам пример с мен преди години взех от някакъв човек дъно за лаптоп, поисках да ми пусне, опция преглед и тест. Дъното престига пускам го уш запали ама файда че запали имаше артефакти на 100% и до мен куриера стои и чака да му платя. И му казвам изчакай така само да се свържа с тоя от който поръчах дъното. Звъня му обяснявам му какво е положението и ми твърди най нахално по телефона че дъното нямало проблеми работило си много добре при него. И аз му казах връщам ти пратката няма да я взема човека вика не няма да я взема и аз. И куриера стои чака си и понеже съм отворил пратката вече няма как и аз да я откажа се принудих да си платя пратката и да си прибера проблемното дъно и да изпия студена чаша вода. Но все пак никой няма гаранция че ще бъде преметнат на всеки, може да се случи а твойта, грешка е била, че не си поискал опция преглед и тест.Като неиска да ти пусне подателя опия преглед и тест не се съгласяваш и да си намери на друг да го продаде. Всеки може да твърди по телефона че му работи определена машина и да убеждава другия с сладки приказки. Затова следващия път когато взимаш нещо от продавалниците искай да ти бъде пусната опция преглед и тест.

Не си длъжен да плащаш нищо! Връща се стоката, куриерите да се оправят, затова е тази опция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, i love NFL написа:

Работи с всичко нямам друг охладител за този сокет

Картина показа ли ? Снимай охладителя да го видим в какво състояние е. 

преди 1 минута, Raze написа:

Дъното го пиши брак и търси друго.

Не си длъжен да плащаш нищо! Връща се стоката, куриерите да се оправят, затова е тази опция.

При Еконт щом си отворил пратката и решиш да я върнеш трябва да си платиш цената за преглед и тест. Така поне знам от куриер на Еконт с който съм разговарял и вече щом си отказал пратката я връщат на подателя. А той вече ако не си потърси пратката от Еконт ги съхраняват на склад за 1 месец и от там на сетне какво се случва си нямам на идея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Ще го снимам по късно и ще го кача, работи ще карам така с него до като взема друго след няколко дни

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, vlado1985 написа:

При Еконт щом си отворил пратката и решиш да я върнеш трябва да си платиш цената за преглед и тест. Така поне знам от куриер на Еконт с който съм разговарял и вече щом си отказал пратката я връщат на подателя. А той вече ако не си потърси пратката от Еконт ги съхраняват на склад за 1 месец и от там на сетне какво се случва си нямам на идея.

И така да е, не си длъжен да я приемаш и да плащаш наложения платеж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, i love NFL написа:

Ще го снимам по късно и ще го кача, работи ще карам така с него до като взема друго след няколко дни

Може да му пуснеш и стрес тест с аидата да видиш как се държи процесора. И един съвет от мен когато копуваш друго дъно от непознат човек задължително, искай опция, преглед и тест,  и ако процесора е примерно amd. Пиновете са на самия процесор има и някои amd-та на които пиновете са на сокета. Като например новия ам5 сокет пиновете там са на самия сокет поставени. Ако ти се падне някои процесор на който пиновете не са на сокета а на самия процесор и са изкривени използвай най добре макетно ножче за да изправиш пиновете. А ако ти се падне процесор чийто пинове са на сокета и има изкривени пинове можеш да използваш тънка игла, пиенсета, или безопасна изгла. И внимателно да ги изправиш без да бързаш за никъде и да се паникюсваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, vlado1985 написа:

и от там на сетне какво се случва си нямам на идея.

За унищожаване ги изпращат като за това трябва да си платиш такса също

Дъното на автора е за брак просто - освен ако не намери някой който да се навие да му възстанови счупените пинове - но до колко ще е успешно възстановяването това не знае никой

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се канех да предложа да си прегледаш точно пиновете на сокета, защото и моето дъно, когато беше още ново имаше 2 полегнали пина, но не ми се занимаваше да го връщам и ги изправих с една игла (топлийка). Преди това дъното не палеше (AsRock Z370 Extreme4). След процедурата вече 5-та година никакъв проблем. Но, аз имах късмет, че бяха само полегнали. Ако са силно изкривени при изправянето има вероятност да се скъсат (счупят), както е станало при теб и тогава вариантите са:

1. Смяна на целия сокет (неприложимо в домашни условия и за повечето сервизи).

2.Смяна само на проблемните такива (но пак си се иска оборудване за целта - hot air soldering station - демел поялна станция, пинцети още неща).

3. Смяна на дъното.

Счупените пинове като цяло след нагряване могат да се издърпат и след това да се сменят, но ако са на процесора (да речем на AMD) и при ваденето се отскубнат и подложките и играта приключва за процесора.

Вчера точно гледах тези 2 видеа:

Момчета каза и как може да се разбере, за кое отговарят въпросните пинове като се проследят пътечките/пистите. Така може да се предположи с кой компонент да се очакват проблеми. Някъде на 2:45 във видеото.

А на това клипче, където става дума за процесора вече, на 5:30 се вижда какво се има предвид като се вадят пиновете да не се прилага много сила за да не се издърпа и подложката.

Ако наистина са ти пратили работеща конфигурация и ти си ги изкривил (и след това счупил) явно няма да можеш да им го върнеш и да си вземеш парите. Просто ако започнат проблеми и други индикации за нестабилност си вземи друго дъно и следващия път внимавай при поставянето на процесора!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, grizly написа:

За унищожаване ги изпращат като за това трябва да си платиш такса също

Дъното на автора е за брак просто - освен ако не намери някой който да се навие да му възстанови счупените пинове - но до колко ще е успешно възстановяването това не знае никой

Честно да ти кажа незнам какво ги правят но колко му е да ги унищожават. А за дъното на автора може да се възстановят счупените пинове, но си е голяма, разправия, също и сокета може да се смени. Имам един приятел много добър който си има богата апаратура скъпа и може да му смени сокета но ще го обрули много и затова си замълчах и не споменах това като вариант.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, i love NFL написа:

Ама гледай пак да е от  OLX !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, i love NFL написа:

Машина си работи минах един бенчмарк на ултра full hd няма да показва сини екрани, няма нищо температура нормална

Пусни и един стрес тест с Aida64 и изкачакй поне 30 минути да видиш дали ще има проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...