Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не може да тръгне компютъра

Препоръчан отговор

Здравейте, не мога да подкарам компютъра си с дъно 

ASrock B85M Pro4 1150 и кутия DeepCool Matrexx 55 която има само плед+ плед-/ hdd led- hdd led+ и power sw няма reset подреждам всичко както си трябва да бъде отгоре плед + до плед- под него hdd led + до него hdd- пак отгоре до плед плед - слагам за  power-a sw при натискане на копчето за старт вентилатора на процесора се завъртва един оборот и гасне не може да се стартира къде е проблема? Захранванрто е 80 плус бронз BeQuiet System Power 9 600W

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, i love NFL написа:

ASrock B85M Pro4 1150 и кутия DeepCool Matrexx 55 която има само плед+ плед-/ hdd led- hdd led+ и power sw няма reset подреждам всичко както си трябва да бъде отгоре плед + до плед- под него hdd led + до него hdd- пак отгоре до плед плед - слагам за  power-a sw при натискане на копчето за старт вентилатора на процесора се завъртва един оборот и гасне не може да се стартира къде е проблема? Захранванрто е 80 плус бронз BeQuiet System Power 9 600W

Често срещана грешка - връзват се "надълго", не на "широко". Като започват от вторият пин. Първият, единичния - не се брои.

Когато не си вързал правилно power sw, компа няма да тръгне - никога.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Beemo написа:

Често срещана грешка - връзват се "надълго", не на "широко". Като започват от вторият пин. Първият, единичния - не се брои.

Когато не си вързал правилно power sw, компа няма да тръгне - никога.

Ако ти кажа, че и така върти един път и спира сигурно няма да ми повярваш 😆

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

N

преди 1 минута, Beemo написа:

Така какво ми показваш тук, ако не е тайна? Горе съм описал, как съм свързал всичко, reset нямам..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой е по-запознат казаха ми, че за да тръгне трябва да е вкл видео картата към монитор.. Защото новите карти без да са вкл към монитор не става и не тръгва цялото PC аз го тесвам само с power кабелът му и явно това ще е проблема..

А аз това го чувам за първи път и до сега не ми е правило впечетление защото съм бил с по- стари карти gtx 9 и 10s

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цялата схема много е сложно да свържеш 4 кабелчета където дори ти пише къде трябва да ги свържеш https://youtu.be/H-zsiSdxYPY и потретвам, че няма ресет всичко друго съм направил точно така..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, i love NFL написа:

N

Така какво ми показваш тук, ако не е тайна? Горе съм описал, как съм свързал всичко, reset нямам..

Ако питаш това нещо занеси машината в сервиз или при човек, който може да ти свърже кабелите. Това го казвам без да се шегувам.

преди 8 минути, i love NFL написа:

Ако някой е по-запознат казаха ми, че за да тръгне трябва да е вкл видео картата към монитор.. Защото новите карти без да са вкл към монитор не става и не тръгва цялото PC аз го тесвам само с power кабелът му и явно това ще е проблема..

А аз това го чувам за първи път и до сега не ми е правило впечетление защото съм бил с по- стари карти gtx 9 и 10s

Това е пълна глупост, който ти го е казал! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Ако питаш това нещо занеси машината в сервиз или при човек, който може да ти свърже кабелите. Това го казвам без да се шегувам.

Това е пълна глупост, който ти го е казал! 

Човека от който го купих 🤣

Казвам ви не свързвам за пръв път такива кабели....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, i love NFL написа:

Погледни добре как си свързал HDLE  двойния кабел да ли е свързан правилно на първите два пина отдолу а на над него PLED първия пин трябва да свържеш + и до него - и до тях POWER SW

Screenshot_124.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, vlado1985 написа:

Погледни добре как си свързал HDLE  двойния кабел да ли е свързан правилно на първите два пина отдолу а на над него PLED първия пин трябва да свържеш + и до него - и до тях POWER SW

/cdn-cgi/mirage/e496892396c7889fc53f88b129fed3aa8b12d03fd058dcb0e29add232924cab4/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2023_01/Screenshot_124.png.d84d108536899d38706cd92b9986524e.png

Бинго точно това се опитвам да обесня на другите специалисти😃

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, i love NFL написа:

Човека от който го купих 🤣

Казвам ви не свързвам за пръв път такива кабели....

Не ми се сърди, но ако си свързал всичко правилно значи са ти продали дефектна машина! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, i love NFL написа:

Ами то на картинката се вижда конектора. Отдолу имаш 5 пина първите 2 са за HDLED предпоследните 2 са reset и последния пин остава свободен. Отгоре първия в ляво свързваш + до него минус и до тях POWER SW и си готов. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, i love NFL написа:

Пак не се сърди, но при 4 реда написано без грам препинателни знаци не се разбира! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Пак не се сърди, но при 4 реда написано без грам препинателни знаци не се разбира! 

Няма проблем, не ти се сърдя!

Вкъмвам, че при натискане на  копчето отгоре на кутията ЛЕД за цветовете на вентилатора пак прави проба да се пусне върти и гасне, къде ще е проблема в кабелите на кутията?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да се свързват пиновете, за да запали дъното. За тест можеш да ги разкачиш и просто да окъсиш пиновете, където пише 'pwrbtn'. Правилно ли си закачил всичко, това дъно работещо ли е? Процесора има ли вградено видео или тестваш с отделна видеокарта?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Не е нужно да се свързват пиновете, за да запали дъното. За тест можеш да ги разкачиш и просто да окъсиш пиновете, където пише 'pwrbtn'. Правилно ли си закачил всичко, това дъно работещо ли е? Процесора има ли вградено видео или тестваш с отделна видеокарта?

Би трябвало да има иначе имам отделна видео карта

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, i love NFL написа:

Би трябвало да има иначе имам отделна видео карта

Оставих го само с powerswа пак върти и нищо картата съм и разкачил захранванията, но още е в дъното

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Кутията тази ли е ако е тя в упътването пише че има RESET.

Screenshot_125.png

20230106_194200.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, i love NFL написа:

Оставих го само с powerswа пак върти и нищо картата съм и разкачил захранванията, но още е в дъното

20230106_194200.jpg

Освен да пробваш да премахнеш натрупаната статична енергия от дъното като махнеш всичко от него. Рам памети биос батерия процесор и с отвертка примерно окъсяваш за 20-30 секунди. Слагаш си пак всико по местата и пробваш дали ще запали ако пак не запали се разправяй с този от който си взел платката или отиваш в сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като си и изключил захранването и е включена в дънната платка реално все едно я има. Има и карти, които работят без отделно захранване. Ако процесора има вградено видео, пробвай само с него. Най-добре махни всичката периферия, видеокарти, дискове и дори RAM паметите и тествай дали ще запали. След това започни с 1 плочка памет и така нататък.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, vlado1985 написа:

Screenshot_124.png

това ли имаш предвид?

1546670430_.PNG.bbe994ad7a8b32659f72eb161a4b3b98.PNG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...