Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо се опитват да ми разбият паролата на имейла в АБВ поща?

Виж решението Разрешен от gagodrago,

Препоръчан отговор

Здравейте! 

Имам имейл адрес в АБВ поща от години, но почти не го ползвам, защото преминах отдавна към гугъл имейл. 

Нямам никакви важни регистрации през имейла ми в АБВ. Там почти не идват писма освен малко реклами и спам. 

Обаче няма как да не ми прави впечатление, че всекидневно някой се опитва да ми влезе в пощата, но паролата е 

доста сложна за да бъде разбита. Въпреки това всеки ден по десетки пъти от всякакви ип адреси и държави от цял свят

се опитват да ми се логнат в пощата. Ще приложа снимка на историята на неуспешните опити за логване, за да видите 

за какво става дума. Странно ми е и доста любопитно в същото време какво би спечелил който и да е чужд човек ако влезе успешно в моята 

поща?  Питах съпорта на АБВ, но оттам получих стандартен отговор как да си направя сигурна парола и да я сменям често. 

Между другото аз веднъж за няколко дена нарочно си смених паролата на "1234" и се надявах някой да успее да я разбие за да 

видя какво аджеба ще последва? Само че и тази елементарна парола не успяха да налучкат и аз пак я смених с доста по-трудна.

Някой ако има идея за какво може да са тези кански усилия спрямо моята поща нека сподели тук. Излишно е да казвам, че нито

съм известен, а още по-малко богат. Забравих да кажа, че тези неуспешни опити за влизането в моята поща са от минимум 5 години и както

казах тези хора нямат почивен ден. Явно съм много търпелив щом ги чаках толкова време преди да отворя специална тема за проблема. 

АБВ.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото се знае, че АБВ имат дупки и най-вероятно просто са настроени някакви ботове да пробват brute force през определено време. Най-вероятно адресът ти е изтекъл от някъде в публичното пространство. Едва ли някой се занимава персонално точно с теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е само при теб!

Имам такава поща там - същото е.

Имам и друга поща там, която никога за нищо не ползвана - там никой не се опитва да влезе.

Колкото до ползата - еми най-малкото е да оспамят всички с които си кореспондирал от твоята поща, да задействат някоя измама все едно си ти спрямо твоята адресна книга там и знам ли какво друго могат да измислят болните мозъци.

А да, не забравяй, че могат да видят всичко което се е случвало през пощата ти - и колкото и да мислиш, че там няма нищо - най-малкото е имат адреса ти, знаят някакво твое име и една от паролите ти които ти може да ползваш и другаде и се почва ... стъпка 2.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, ivov написа:

Здравейте! 

Имам имейл адрес в АБВ поща от години, но почти не го ползвам, защото преминах отдавна към гугъл имейл. 

Нямам никакви важни регистрации през имейла ми в АБВ. Там почти не идват писма освен малко реклами и спам. 

Обаче няма как да не ми прави впечатление, че всекидневно някой се опитва да ми влезе в пощата, но паролата е 

доста сложна за да бъде разбита. Въпреки това всеки ден по десетки пъти от всякакви ип адреси и държави от цял свят

се опитват да ми се логнат в пощата. Ще приложа снимка на историята на неуспешните опити за логване, за да видите 

за какво става дума. Странно ми е и доста любопитно в същото време какво би спечелил който и да е чужд човек ако влезе успешно в моята 

поща?  Питах съпорта на АБВ, но оттам получих стандартен отговор как да си направя сигурна парола и да я сменям често. 

Между другото аз веднъж за няколко дена нарочно си смених паролата на "1234" и се надявах някой да успее да я разбие за да 

видя какво аджеба ще последва? Само че и тази елементарна парола не успяха да налучкат и аз пак я смених с доста по-трудна.

Някой ако има идея за какво може да са тези кански усилия спрямо моята поща нека сподели тук. Излишно е да казвам, че нито

съм известен, а още по-малко богат. Забравих да кажа, че тези неуспешни опити за влизането в моята поща са от минимум 5 години и както

казах тези хора нямат почивен ден. Явно съм много търпелив щом ги чаках толкова време преди да отворя специална тема за проблема. 

АБВ.jpg

Аз използвам абв само за рекламна поща и имам същите опити и то отдавна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

масив от 10к акаунти ( име + парола ) от абв.бг се предлага на цена около 10 $  в определени дарк форуми. Дърпаш си го и чешеш. От тях повечето не бачкат, разбира се, но повечето са активни.Сървърите на абв редовно биват претарашвани и базата се архивира като момнтна снимка, след това се продава. Твоят вероятно също фигурира в някой масив :) 

въобще - винаги съм се чудел как всеоще има хора, които употребяват словосъчетанието "абв" +" поща".

Това там е всичко друго, само не е и "поща".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, killchain написа:

Защото се знае, че АБВ имат дупки и най-вероятно просто са настроени някакви ботове да пробват brute force през определено време. Най-вероятно адресът ти е изтекъл от някъде в публичното пространство. Едва ли някой се занимава персонално точно с теб.

Разбира се, че не е персонално срещу мене, но се чудя не им ли е по-лесно да си направят нов акаунт в някоя поща?  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ivov написа:

Разбира се, че не е персонално срещу мене, но се чудя не им ли е по-лесно да си направят нов акаунт в някоя поща?  

Не им трябва просто някаква поща!

Ако ти и аз сме приятели и ти ми напишеш нещо и същото нещо ми напише непознат - аз на кого бих се доверил повече?

Също така за почти всичко все още се изисква поща - тоест преборят ли ти пощата - преборват ти всичко (не е винаги точно така, но както казаха по-горе това е от много много години с тези атаки). Притеснително е и от къде идват те, преди кога Who is не беше толкова потаен заради тез лични данни - си пееше всичко и тези атаки идват от големи компании ... как, защо ... кога са ги превзели ... изобщо не е наша работа, но защо спят тез на които е работа не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В историята пише само колко пъти е правено опити да влязат в пощата ти,но не пише колко пъти е била пробита!

В сайта на Trend Micro може да провериш,там показва кой,кога,колко време е прекарал вътре!

Мойта за 1 година 6 пъти предимно от рекламни агенции,но най странното е,че и онези субунас ли бяха, със субтитрите и те са влизали!Подобно на абв са и yahoo -вероятно двете най пробивани пощи!Просто не ги ползвайте!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, glen написа:

В историята пише само колко пъти е правено опити да влязат в пощата ти,но не пише колко пъти е била пробита!

В сайта на Trend Micro може да провериш,там показва кой,кога,колко време е прекарал вътре!

Мойта за 1 година 6 пъти предимно от рекламни агенции,но най странното е,че и онези субунас ли бяха, със субтитрите и те са влизали!Подобно на абв са и yahoo -вероятно двете най пробивани пощи!Просто не ги ползвайте!

Е как да не пише дали е била пробита - нали има успещен вход - ако не е твоя ip адрес - да пробита е, но ако няма такъв запис - как влизаш просто така невидимо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо се опитват да ми разбият паролата на имейла в АБВ поща - ами заради самата закачка.  Там може нищо да няма - ама те не знаят.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

И аз имам там поща-спамосъбирачка, и изглежда така:

Паролата ми е много лесна, не е сменяна от години, и пак не могат да я хакнат.

Не мисля да си сменям паролата, интересно ми е дали някога ще успеят да я отключат.

По мои груби сметки, с този темп на опити, ако извадят огромен късмет ще я налучкат някъде след около 800~900 години. :lol6:А ако нямат късмет може и 1000 години да не им стигнат...

2023-01-07 21.57.28 nm80.abv.bg 241c46592218.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

При мен като пробват за разбият АБВ и след това не мога да си го ползвам няколко минути и по това разбирам, всеки ден се опитват тия хакерчета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам две "кофи" - по една в абв.бг и майл.бг. Абв-то още не са го налазили (то и двете... не ми дава сърце да ги нарека пощи, си седят само за спорта... ако се наложи нещо... смет за сливи) и очевидно съм извън темата, тъй да се каже. Но пък имам малко фишинг в майл.бг-то. Ще го споделя тук, може да спести неприятности на някой по-доверчив и притеснителен...

spacer.png

Са, пишман рибарите (барабар с ботовете си) са и нетърпеливи. Едва устискаха седмица...

spacer.png

Имам и три (през няколко дни) от Фибанк...

С едната от двете банки имах лек флирт, с другата - нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, lebel написа:

то и двете... не ми дава сърце да ги нарека пощи, си седят само за спорта..

Откакто ми направиха служебен имейл в Тhunderbird  се преродих по добро до сега не бях ползвал и от тогава не съм стъпвал в абвто дори за спорта .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
преди 6 минути, ript написа:

Знае ли се нещо за абв.бг- никаво влизане няма днес.

Преди малко опитах. Изкача каре с картинки и трябва да посочиш на коя от тях има това, за което те питат. След това, веднага се отвори ABV. Може би имат някакъв проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен единствената разлика е че вече ми искат потвърждение че не съм робот. До преди два-три дни това го нямаше

АБВ_то.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ivottoshev написа:

При мен единствената разлика е че вече ми искат потвърждение че не съм робот. До преди два-три дни това го нямаше

АБВ_то.png

Абвто е станала супер бъгава поща откакто минаха в ръцете на нет инфо с нищо не могат да ти помогнат . Добре , че се махнах от там и откакто имам служебен Thunderbird имейл съм много по добре доста бързо получавам и изпращам имейли с файлове .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, ivottoshev написа:

АБВ_то.png

От както я има тази опция с бота не са пробвали да ми разбиват паролата от 2 дни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...