Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хард диск за видеонаблюдение

Препоръчан отговор

Здравейте мисля да си закупя тези камери

https://www.kassabasystems.com/2dbs50-ultrahd-5mpx-h-265-komplekt-za-videonablyudenie-s-2-kameri

Но какъв хард диск им трябва нормален като за компютър или някакъв друг тип.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще го закача за нвр в комплекта.Чувал съм че трябва да е с високо натоварване или нещо подобно беше защото ще работи 24/7

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, ined написа:

От сериите Seagate Skyhawk , WD Purple или какъвто там имаш наличен.

https://www.emag.bg/hard-disk-seagate-skyhawktm-1tb-64mb-cache-sata-iii-st1000vx005/pd/DG5QQ2BBM/?ref=fam#1-TB

Като този ли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, valyo_93 написа:

Оптимизирани за DVR и NVR, Skyhawk са настроени за работни натоварвания 24/7 с капацитет до 10 TB.

Е чети де, а теб какъв обем ще ти трябва сметнал ли си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По закон не беше ли до месец назад?

А ако добавяш камери?

Аз бих погледнал все пак цените на всички модели и размери и тогава бих отсякъл - да ще взема 1TB.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като последния ми механичен диск започна да прави проблеми след изтичане на 3 годишната гаранция, вече диск с под 5 години гаранция не купувам. Може да платя малко повече, но е по-добре, отколкото нов диск след 2-3 години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и 2тб да взема.Какво ще рече по закон ако ми се наложи да ползвам клип в съда или полицията няма да ми го признаят ли.

А лан кабела какъв трябва да е че виждам че има няколко модела,захранването ще се пуска по лан кабела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, valyo_93 написа:

Може и 2тб да взема.Какво ще рече по закон ако ми се наложи да ползвам клип в съда или полицията няма да ми го признаят ли.

Не знам какво точно означава - по закон - и дали има изобщо някакъв закон по темата. Но - горния линк дето е даден от ЕМАГ е за диск 1ТВ. Един терабайт мисля, че не може да събере и 1-2 дена записи от 20 камери! След това ще се препълни!

В моята работа имаме на десетина места видеоохрана, на места с по 6 или 12 камери. Където камерите са повече сме сложили 4ТВ дискове и те се пълнят за не повече от 5-6 дена. Имахме такъв случай - на 5-ия ден един наш клиент се прибира от командировка и вижда счупено стъклото на колата му в охраняем подземен гараж. И не беше ясно през кой от тези 5 дни е станала случката. Е, успяхме да разберем какво е станало, за щастие случката беше в тия 5 дни от записа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно:

Методи на запис: непрекъснат, в определени часови интервали, при движение, при алармено събитие.

А за закона - трбваше да се пазят до 30 дена назад записите. Тук зависи ти като какъв ще слагаш видео наблюдението, обекта и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Камерите ще се поставят в дома  ми ще снимат двора  ми.Две са ми достатъчни в по късен етап може да сложа още една в задния ми двор но реално погледнато няма какво да пазя там и мисля да не слагам.За 2тб разлика 27 лв. мисля да е 2тб. в приятел поставих 4 с 1 тб и има запис около 14 дена непрекъснато снимане пак на трх 5мпс

Как като какъв не те разбрах трябва да се пегистрирам ли някъде че имам видеонаблюдение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, valyo_93 написа:

А лан кабела какъв трябва да е че виждам че има няколко модела,захранването ще се пуска по лан кабела.

Този закон си го измисли Пламен. А ако ще ползваш запис от твои камери в съда директно забравяш за признаване. За кабелите - UTP петичка ти е предостатъчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, plamen_petrov_80 написа:

По закон не беше ли до месец назад?

2 месеца
https://www.kgmp-legal.com/кзлд-прие-становище-за-срока-за-съхран/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Jorge написа:

Този закон си го измисли Пламен. А ако ще ползваш запис от твои камери в съда директно забравяш за признаване. За кабелите - UTP петичка ти е предостатъчно.

Не се ли взимат под внимание записите какъв им е смисъла тогава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоя закон е за " фирмите с лиценз за частна охранителна дейност " за лично твое видеонаблюдение никой не може да те задължи колко време ще се съхраняват записите или дали изобщо ще има записи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, valyo_93 написа:

Не се ли взимат под внимание записите какъв им е смисъла тогава.

Да помогнат на разследващите. Само запис от камера не може да бъде уличаващ в престъпление. Записът минава през полицията като косвено доказателство, тъй като неорганичен свидетел не може да бъде привлечен да дава показания в съда. Даваш им записа, те пък с информацията от него тръгват да намерят преки доказателства и чак тогава стигаш до съд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Записите не се взимат под внимание от съда, но се взимат под внимание от ченгетата. Представете си , че има обир и на записа се вижда номера на колата с която бягат бандитите ... толкоз.

Но има още неща, които да се вземат в предвид-

- попада ли в полезрението на камерата/камерите част от общински имот /например тротоара на улицата/ - тогава трябва да се сложи табела, че "обекта е с видеонаблюдение"
- по никакъв начин не може да се наблюдава чужд имот - например вратата или гаража на комшията
- по никакъв начин не може да се записва звука, видео - може, звука - не; дори и в собствения имот

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, dimy написа:

по никакъв начин не може да се записва звука, видео - може, звука - не; дори и в собствения имот

В моя  имот мога да си записвам каквото искам. Ако твърдиш пбратното - дай законов текст. И не ми цитирайте ЗЧОД - това касае фирми за охрана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, цър-вул написа:

Ето ти един калкулатор на размера на диска:
https://www.seagate.com/gb/en/video-storage-calculator/

Еййй, накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...