Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за TV Box

Featured Replies

Vasettoo на какви пари горе-долу ще стъпи в Амазон с доставката до Бг, а и на мен поръчването от там ми е тъмна индия.  В olx  има на по 130-150лв обаче до колкото четох може да са крадени и да са заключени.  В емаг го има на 165лв.

• Отговори 80
  • Прегледи 48,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Zа малък TV - малък чудесен TV BOX - като си начинаещ с тия устройства такъв за 50 лв, ще ти послужи да се обучиш. 

• Виж сега защо те определих за начинаещ, тоест без опит с тия неща -  Първо писа като условие да бъде с 4 гб памет, вероятно RAM, но всеки който поне 2-3 години е бъзикал такива боксове е разбрал,

• Е паа кво е дебелото на 370 лв ? ако сложиш на масата още 200 300 ше си вземеш 43 инча 4К смарт тв и ще си хипер доволен както аз https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-JVC-LT-43VA30

Публикувани изображения

Vasettoo на какви пари горе-долу ще стъпи в Амазон , че на мен поръчването от там ми е тъмна индия.  В olx  има на по 130-150лв обаче до колкото четох може да са крадени и да са заключени.  В емаг го има на 165лв.
Предполагам ще го пуснат около 150 лв. Трябва да си направиш акаунт в Амазон, да речем немския, за да ползваш бг превозвач като Габко, регистрираш си карта за плащания и когато дойде прИмоцията, активираш едномесечен пробен период на Prime, за да ползваш намаленията. Поръчката се прави до склад на бг превозвача и е безплатна за самата страна, в случая Германия, а после пътува около седмица до бг и излиза около три кинта на кг до Софийския им склад - разгледай сайта на Габко, ще ти е нужна регистрация, ако ги ползваш. Акаунтът в Амазон ти е нужен и за активиране на устройството и ползване на приложенията в техния магазин - подобно на Гугълския. Успех!

Изпратено от моят motorola edge 30 с помощта на Tapatalk

От Алиекспреса може да се купи бокс за 20$ с процесор Amlogic S905W2  или за 35$ с Amlogic S905X4, докато тук в ЕМАГ ще са почти два пъти по-скъпи същите или с 20-30 лв в Продавалниците.

spacer.pngspacer.png

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, колеги.

Нов съм във форума и се регистрирах специално за да мога да попитам въпроси относно TV BOX. Смятам, че тук е удачно място. Смятам да купя TV Box за телевизор, който се ползва от възрастен човек. Проблемът е, че нямам абсолютно никакви наблюдения, впечатления с въпросните устройства. Не съм наясно защо изобщо имат RAM и ROM памет, но най-важният ми въпрос е, дали тези устройства имат вградени браузери в тях? Понеже, идеята ми е, това устройство да се ползва единствено и само за YouTube, абсолютно нищо повече. В YouTube обаче знаем, че доста често има реклами, които подканват зрителя да клика на тях и му се отварят най-различни прозорци в браузъра. Сами се сещате, че възрастен човек-пенсионер няма да се справи добре с този сценарий. Да не говорим, че при това положение има риск да попаднат и някакви зловредни софтуери, които да проникнат в wi-fi мрежата ми, прав ли съм? Говорим за сценарий в който от много прескачане на страници от реклама в реклама, се стигне до положение в което трябва да се инсталира нещо на устройството. Та, обобщено, има ли изобщо TV box, в който YouTube приложението да няма начин да прехвърля някъде другаде, а просто да се гледат клипчета? Дали е достатъчно безопасно от гледна точка на privacy? Дали ще успява да хваща wi-fi сигнал от рутера ми, който се намира на втори етаж в къща, при положение, че телевизорът на който ще е TV box-ът е на първия етаж, тоест - говорим за една плоча и няколко стаи разстояние? Принципно нямам проблеми да закупя втора употреба устройство, нещо до 100-ина лв. дали би било използваемо?

Това са ми въпросите на първо четене и предварително благодаря на отзовалите се. Всякакви идеи и предложения също са добре дошли.

Поздрави 

TV бокс-а е все едно устройство/смартфон с андроид, но предвидено главно за работа на телевизор. Няма как зловреден софтуер да 'проникне' в мрежата толкова лесно, още повече през бокс-а, там си доста по-ограничен откъм инсталиране на софтуер. Ако беше нещо с windows, тогава може и да има място за притеснение, но пък там имаш антивирус и firewall. За да нямаш реклами в youtube, можеш да си платиш за лиценз или да ползваш алтернативи. Аз ползвам това и съм доволен:

Медия плеър Xiaomi TV Stick 4K, Android TV 11, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI, Черен - eMAG.bg

@Raze благодаря за отзива.

Изобщо обаче не съм наясно с това което си споделил. На ти съм с Андроид устройствата, по принцип, но тук ми е доста непознато. Да разбирам, че HDMI модула се слага в ТВ-то и после с дистанционното се управлява? ОС-то предполагам е вградено в това малкото модулче, т.е. то е мозъка? На дистанционното виждам, че има брандинг на Netflix, но не виждам YouTube, или си го има? С обхвата на wifi как би се справяло? Аз май ще трябва да погледам малко видео ревюта... 

Включваш му захранването и го включваш в HDMI порта на телевизора - това е един вид компютър/плеър. Има стандартните google приложения, youtube, hbo, netflix и така нататък, които са съвместими с подобни устройства могат да се инсталират, както и много други приложения. За обхвата на WiFi можеш да тестваш със смартфон на въпросното място каква е силата на сигнала и какво може да се ползва нормално.

Идеално, мисля да погледам малко ревюта, но това, което ми предложи е дори още по-добро от тези които гледах преди да пиша във форума.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Моля въпросът ми ако не е за този форум да ме пренасочите, ако има възможност.

Имам стар смарт телевизор, който вече не работи като смарт. Т.е. всичко изключиха-You Tube, браузър и т.н.

Искам да си купя от Алиекспрес бюджетен tv box Android /50-70лв/ най-вече заради You Tube. Но съм абонат към местен оператор Телекабел, който има приложение за Андроид/tPLAY/.

Те имат боксове, но аз не искам да се обвързвам с тях по този начин. Имам четири акаунта към договора.

Въпросът ми е-някой ползвал ли е тази схема. С tv box да е свалял от гугъл стора приложението на Телекабел и дали работи.

Направих следното:

1. Обадих се в Телекабел поддръжка. Казах, че не знаят дали ще стане.

2. Ходих в Техополис, където продават боксове. Те ми казаха, че нямат информация техен бокс да се ползва по този начин. Само ми препоръчаха Андроида да е 11, защото в

момента телевизорите, които продават са такива и на тях се инсталира tPLAY на Телекабел.

преди 2 минути, miroandr написа:

Здравейте,

Моля въпросът ми ако не е за този форум да ме пренасочите, ако има възможност.

Имам стар смарт телевизор, който вече не работи като смарт. Т.е. всичко изключиха-You Tube, браузър и т.н.

Искам да си купя от Алиекспрес бюджетен tv box Android /50-70лв/ най-вече заради You Tube. Но съм абонат към местен оператор Телекабел, който има приложение за Андроид/tPLAY/.

Те имат боксове, но аз не искам да се обвързвам с тях по този начин. Имам четири акаунта към договора.

Въпросът ми е-някой ползвал ли е тази схема. С tv box да е свалял от гугъл стора приложението на Телекабел и дали работи.

Направих следното:

1. Обадих се в Телекабел поддръжка. Казах, че не знаят дали ще стане.

2. Ходих в Техополис, където продават боксове. Те ми казаха, че нямат информация техен бокс да се ползва по този начин. Само ми препоръчаха Андроида да е 11, защото в

момента телевизорите, които продават са такива и на тях се инсталира tPLAY на Телекабел.

Здравейте ,попитайте в Tvbox-bg ,предполагам ще получите информация дали предлаганите от тях tvbox поддържат приложението на Телекабел и дали ще работи коректно ако го поддържа (възможно е да не е оптимизирано приложението за tvbox). За tvbox от Алиекспрес не мога да кажа нищо ,освен че трябва да поддържат Google play ,но дали ще поддържат исканото приложение не знам.

Това приложение tPLAY на Телекабел явно има два варианта - едната е за Андроид ТВ, иконката е в бяло версия 5.0.6, другата версия е за мобилен Андроид - за смартфони и таблети, иконката е черна, версия 2.8

Има боксове  с някоя от двете с-ми на Андроид - мобилната и телевизионната, а на някои боксове може да се инсталират и двете.

Напоследък май повечето са с телевизионния Андроид ТВ.  tPLAY на Телекабел за Андроид ТВ, версия 5.0.6 се откри в маркета и инсталира на моя бокс, но не иска да се стартира от иконката, все пак като вляза в Настройки - Приложения и от там се отвори като иска имейл и парола на акаунта.

Насочи се към ТВ бокс със Android TV.

Бюджетни варианти, които могат да се закупят в BG:

1. Xiaomi Mi Box S 2Gen

2.Nokia TV BOX 8000

Недостатък на първи липсва LAN порт.

При евтините боксове no name ( или три четири буквени имана/цифри) , не се знае каква поддръжка имат, дали работи Андроид-а както трябва и качеството на изработка.

преди 7 часа, miroandr написа:

Здравейте,
...

Хей това си купи. Само 20 гущера.
H96MAX на RK3318

Идва с Аndroid 11.
И с няколко телодвижения може да му качиш Armbian. Пълнофункционален linux-десктоп.
А ако му закачиш координатор с още няколко телодвижения подкарваш HomeAssistant.

Пари за андроид-сапунерка над сумата горе е пари на вятъра.
tPLAY  предлагат exe за прозорци, така, че за 100 гущера ще си купиш Beelink N5095 Mini PC 8GB 128GB под Win11, пред когото всяка Аndroid-сапунерка ще изглежда недоносче.

Жорко с бе-ем-ве-то от телекабел е отзивчив и клечка там. Предай му поздрави и изпей тегобата си.
Ще ти помогне. Успех!

преди 14 часа, Profruit написа:

Хей това си купи. Само 20 гущера.
H96MAX на RK3318

Благодаря за отговора. Но малко сложно си го обяснил за моите познания.

Интересува ме H96MAX на RK3318 ще стане ли за гледане на You Tube/предимно/ и tPLAY, защото имам свободен акаунт.

На снимката са параметрите на бокса на Телекабел.

image.png.690148e19155fb7a4c50216af6765ee9.png

преди 3 часа, miroandr написа:

Благодаря за отговора. Но малко сложно си го обяснил за моите познания.

Интересува ме H96MAX на RK3318 ще стане ли за гледане на You Tube/предимно/ и tPLAY, защото имам свободен акаунт.

На снимката са параметрите на бокса на Телекабел.

image.png.690148e19155fb7a4c50216af6765ee9.png

Стига приложението да го има и (да се поддържа) във вариант със чист Андроид (не Android TV), ще работи.

Щом ти трябва Бокс е за гледане на ТВ и за приложения, за IPTV ,и. видео Стрийминг, търси бокс със Android TV (по горе съм дал два примера).

Н,о не бих рискувал със подобна "пръчка" ,със Rockchip  процесор.
Известни са със прегряването си в близкото минало

Най-добрите процесори и оптимизирани за Android/Android. TV са с Amlogic чипове.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Стига приложението да го има и (да се поддържа) във вариант със чист Андроид (не Android TV), ще работи.

Благодаря!

Правя си следния извод. Ако греша ме поправи.

Имам телефон с Андроид 11.

На него съм инсталирал приложението на tPLAY и работи перфектно.

Значи, ако си взема от Алиекспрес бокс за около 50лв с процесор Amlogic s905 и Андроид 11, има голяма вероятност да работи приложението.

преди 1 час, miroandr написа:

Благодаря!

Правя си следния извод. Ако греша ме поправи.

Имам телефон с Андроид 11.

На него съм инсталирал приложението на tPLAY и работи перфектно.

Значи, ако си взема от Алиекспрес бокс за около 50лв с процесор Amlogic s905 и Андроид 11, има голяма вероятност да работи приложението.

Да, предполага се. Но, попитай за всеки случай оператора.

Погледни тези щом, търсиш най евтината китайска "пръчка":

Amlogic S905W2 Android11.0 Smart TV BOX

Tanix W2 Android 11 TV Box Amlogic S905W2 2G/16G

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,

Моля за съвет!

Имам стар телевизор Samsung UE40ES6100 много съм доволен от 2010г.го имам!

Проблема е,че започна да издъхва с новите филми с нови кодеци за видео и аудио! Не мога да си пусна един филм да гледам през флашка, защото не поддържа или видео или аудио потока.

Понеже не ми се дават пари в момента за нов телевизор като гледам поне 600-700лв ( и кога ли ще изписка пак за кодеци) реших,че мога да взема тв бокс, който да ползвам да си гледам филми от флашката на него и евентуално да го ползвам и за IPTV (телекабел) - имат приложение за андройд.

ОБаче като гледам Amazon.de има доста предложения и не знам какво да взема, може ли да ми препоръчате нещо качествено което ще ми свърши работа за по горе описаното и да поддържа 4к (предполагам,че след време ще го ползвам на по-нов телевизор с 4к).

Не гледам от България, защото предполагам цените са с по 50лв от горе, но ако нещо си заслужава и от тук бих го взел.

Гледах този TV BOX

Благодаря много!

Не, с процесор RK3318 боксът не се препоръчва, че и 55 евро - в Алиекспрес са по 20 евро.

Така, че си вземи с процесор Amlogic S905W2, какъвто се препоръчва в по-предния пост

на 3.04.2024 г. в 19:00, Mr. ?? написа:

също ще са добре:

този или този

От BG, алтернативата е бюджетния Xaiomi Mi Box S 2gen,

Недостатък лисва LAN и има едно USB.

Редакция, ако искаш по-добър бокс с Android TV,, това е алтернативата до 200лв:

https://www.amazon.de/-/en/Streaming-8010-Android-Chromecast-Netflix-black/dp/B0BGLD6XNS

Благодаря за бързите отговори!
Поръчах  този 4G+128GB,  надявам се да е сполучлив и да мога да гледам филми спокойно :) и да работи с приложението на телекабел :D

на 27.04.2024 г. в 20:14, Alex_8809 написа:

Благодаря за бързите отговори!
Поръчах  този 4G+128GB,  надявам се да е сполучлив и да мога да гледам филми спокойно :) и да работи с приложението на телекабел :D

Конкретно за този модел някои, а и за други андроид тв боксове съвети:

- да се потърси информация в руския форум 4pda и в други подобни форуми, също ревюта в youtube за характеристиките и подобряването на работата на бокса - специално за този модел има отзиви, че лесно прегрява, както повечето боксове и трябва да се сложи по-голям охлаждащ радиатор на процесора, или отдолу външен вентилатор, но в някои може би по стари партиди с Андроид 10 има и фабрична грешка - неправилно поставен мост, към ВИФИ чипа, който подава по високо напрежение и води до прегряване, при по нови партиди на платката с Андроид 11 би трябвало мостчето да е правилно поставено, но трябва да се отвори и провери

- за този модел има Слимбокс - тоест може да му се инсталира тази преработена операционна система и в двата варианта - като Андроид за телевизори и като андроид за мобилни устройства - тоест ще работи която и версия пожелаете на приложенията за IPTV, a ако не ви харесат, може да се върне фабричната

- общо за всички боксове - да не се слагат близо или върху големи метални предмети, да няма метал близо до ВИФИ чипа и антенката му - това води до ниска скорост на безжичния приемник, HDMI и др. кабелчета в китайския комплект са слаби и след няколко прегъвания може да прекъснат, също  захранващият адаптор е с ниско качество - може да има подути кондензатори скоро след купуването и съответно неправилно напрежение на изхода, замяна на кондензаторите или смяна на целия захранващ адаптор с по качествен

• 7 месеца по-късно...
Закупих от ибей употребяван стар модел EntertainmentBox T8 V  -

SoC – Amlogic S912 octa-core ARM Cortex A53 processor @ up to 1.5 GHz with ARM Mali-820MP3

System Memory – 2GB DDR3

Storage – 16GB eMMC flash,

има фабричен Андроид 6, та въпросът е дали ще мога да открия и инсталирам по нов - някаква работеща прошивка от 4PDA форума или от SLIMBOX? 
Ако стане провал, съм намерил Андроид 6 за него, но не съм сигурен за него.

Най-вероятно няма да можеш, ще си го ползваш така. Дори и да успееш да инсталираш по-нов андроид, може да не работи както трябва. Все пак това е 7+ годишно устройство. А и виж флаша, който си намерил, дали е подходящ за твоето устройство, че гледам има различни версии, на файла пише V2, да не го убиеш съвсем.

Да, сгрешил съм - този firmware V2 е за друг бокс с друг 4 ядрен процесор, а моят е с Amlogic S912. Засега малко съм го пускал и май повечето неща, които ми трябват си работят с Андроид 6, но като си свържа външния хард NTFS с филми и музика, не го разпознава и иска да го форматира, 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.