Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за 2600лв. с таван 2700лв.

Featured Replies

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

1.И тези 11% без RT може да (ще) се окажат критични за монитор с висока честота на опресняване, а при включен RT вече не са 11, а около 50% 

2.При положение, че дори не поддържаме стоки на склад, обвинението, че искам да пробутам нещо на някого е обидно и не отговаря на истината. Предполагам, че е продиктувано от факта, че дори и ти разбра, че не си прав и искаш да ме обидиш.

1.нвидия с включено РТ няма да падне фреймрейта изобщо, така ли? спри с глупостите! 

2.Това е изконната цел на всички търговци. Ако се обиждаш от това, просто си смени професията. 

Води се безсмислен спор. Авторчето на темата ще играе на 1080p, но иска компоненти за 1440p, а вие му ги предлагате без да помислите, че не е нужно. А и човека затова пита. Защото се предполага, че не разбира. Вместо да се предложи качествен хардуер според бюджета се предлага ширпотреба. Затова съм съгласен с Алекс и Ванко, макар че е тъпо парче поначало. Обаче е попивал като гъба навремето от разни ентусиасти. 

П.П. Сашка, Людмил пише ли още смехории в HWBG?;)

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

Бай Ганьо прави конфигурация.

преди 11 часа, rvp написа:

1.нвидия с включено РТ няма да падне фреймрейта изобщо, така ли? спри с глупостите!

Естествено, че ще падне, но поне ще е игрируемо за разлика от 6700ХТ. С нея на определени заглавия и при определени ситуации няма да хване и 30FPS. Картинки да показвам ли?

преди 11 часа, rvp написа:

2.Това е изконната цел на всички търговци. Ако се обиждаш от това, просто си смени професията. 

Това си е лично твое мнение, не го натрапвай на останалите. Съжалявам, че си попадал само на такива.

преди 11 часа, Jorge написа:

Води се безсмислен спор. Авторчето на темата ще играе на 1080p, но иска компоненти за 1440p, а вие му ги предлагате без да помислите, че не е нужно. А и човека затова пита. Защото се предполага, че не разбира. Вместо да се предложи качествен хардуер според бюджета се предлага ширпотреба. Затова съм съгласен с Алекс и Ванко, макар че е тъпо парче поначало. Обаче е попивал като гъба навремето от разни ентусиасти.

Да, спора е безсмислен, защото предполагам, автора отдавна си е купил новата машинка и вече и се радва. С останалото не съм съгласен. Няма ясна граница кои видео карти са за 1080р и 1440р. Предложената от мен 3070 става за 1440р (ако прочетеш внимателно предложението ми ще видиш, че още там съм го написал), но пак ще е с някои компромиси. Е, за някои хора това са си нормални неща и не биха ги нарекли компромиси, но за други са. Той игри може да играе и с 1650 на 1080р, но случая не е такъв. Кое е ширпотреба и кое от предложеното е некачествено? Не знам с кого си съгласен, но нито аз, нито @Raze сме предлагали H610 чипсет. Ако искаш да даваш храна на трола за да продължава да троли, давай.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 16 часа, rvp написа:

Частен случай. Всяка карта от всеки модел може да създаде подобен проблем. Не променя ситуацията, че 37% повече пари за 11% повече производителност (и то заради една игра) е лоша сделка.

Е тук не говорим само за ЕДНА игра. Като добавим и RT + DLSS + по-добрите драйвери на nVidia и дори CUDA (nVidia поддържа CUDA и OpenCL, а AMD само OpenCL) и определено разликата в цената си заслужава отвсякъде. Но пак ще кажа въпрос на вкус и зависи кой какво търси. Ако ще е само за игри и се гони бюджет да, но ако ще се ползва за игри и за работа и човек би искал да има малко аванс за да не сменя карта през 2 години тогава по-скоро не. Вече всеки си преценя според ситуацията. Не коментирам текущите изисквания на този потребител, а по принцип. Не трябва да се гледа само от една гледна точка, а да се преценят всички плюсове и минуси. Но пак казвам, това мнение няма нищо общо с предоставените конфигурации в темата до момента.

преди 13 часа, Gaming_Solutions написа:

Няма ясна граница кои видео карти са за 1080р и 1440р.

Има. Те и самите производители я дефинират и е ясно защо. 6750XT е точно предназначена в супер конкурентната ниша на 1440p. И в повечето заглавия е по-бърза от 3070, но на по-ниска цена. Изключваме тъпотии като РТ. На по-високи резолюции вече не е чак толкова ефективна спрямо NV. 

Той игри може да играе и с 1650 на 1080р, но случая не е такъв.

А какъв точно е?

Кое е ширпотреба и кое от предложеното е некачествено?

Почти всичко предложено от теб. Но и да задълбаем никой от четящите няма да разбере, защото...кофти ми е да го напиша.

Не знам с кого си съгласен,

С потребител, който има доста стара регистрация тук, но под друг псевдоним в момента. Това не е толкова важно и не иде реч за H610. 

П.П. Като цяло не ме кефят твоите предложения. Аз предпочитам нещо по-стойностно, ако и с малко по-слаб пърформанс. А в тази тема точно дори не е нужно да се правят някакви компромиси. Ненапразно споменах и Людмил, който предполагам не си и чувал. Беше майстор на евтината сглобка навремето, когато тук се водеха все пак някакви смислени спорове. Важното за него беше нещата да проработят след сглобяване да даден сет, а какво, защо...нямаше значение. Схвана ли какво ти пиша или да ти начертая схема?

Лека!

Има. Те и самите производители я дефинират и е ясно защо. 6750XT е точно предназначена в супер конкурентната ниша на 1440p. И в повечето заглавия е по-бърза от 3070, но на по-ниска цена. Изключваме тъпотии като РТ. На по-високи резолюции вече не е чак толкова ефективна спрямо NV.

Не, няма. Сериозно ли се осланяш на това, което пише на кутията. Това са маркетингови трикове. То след 10г. този надпис на кутията ще продължи да си го пише. И да, както вече казах не веднъж 3070, а и 6700XT стават и за 1440р, само че в доста от заглавията 6700XT няма да хваща и 60FPS и тук изобщо не говорим за Ray Tracing, с него просто ситуацията става неигрируема. А когато някой дава 2700лв. за конфигурация иска да дръпне слайдера на макс и да играе. Да не говорим, че и монитора ще е геймърски с висока честота на опресняване. При избора на видео карта трябва да се съобразяваме с доста неща, не само резолюцията и какво пише на кутията. На първо време за какво ще се ползва, на кои заглавия и какъв FPS търсим, на какви настройки и каква резолюция и тн и тн. Аз съм търговец, при мен няма място за фенство, но въпреки това съм фен на АМД и съм притежател на техни карти последните поне 10г. Не твърдя, че 6700XT е лоша карта, да по-слаба е от 3070 и по-евтина, но автора иска Nvidia. Да си представим ситуацията, че го разубедя (или някой друг) и си поръча карта на АМД. Никой не е застрахован от проблеми, кофти драйвъри или бройка с някакъв фабричен дефект. И ако той изтегли късата клечка после ще си мисли: "Ето аз исках Nvidia, но гадния търгаш ми пробута АМД"

А какъв точно е?

Случая е такъв, че имаме заделен бюджет и лични предпочитания на питащия за Intel процесор с Nvidia карта. Иска най-доброто за парите си за да играе най-новите заглавия.

Почти всичко предложено от теб. Но и да задълбаем никой от четящите няма да разбере, защото...кофти ми е да го напиша.

С потребител, който има доста стара регистрация тук, но под друг псевдоним в момента. Това не е толкова важно и не иде реч за H610.

Пак да попитам, кое е ширпотреба и всъщност какъв смисъл влагаш в тази дума?

GEX серията на Cougar ли е ширпотреба, едно от най-бързите NVMe на PCIe 3.0 ли е ширпотреба или задължително трябва да е PCIe 4.0 с по над 7000MB/s скорости за да не е?

П.П. Като цяло не ме кефят твоите предложения. Аз предпочитам нещо по-стойностно, ако и с малко по-слаб пърформанс. А в тази тема точно дори не е нужно да се правят някакви компромиси. Ненапразно споменах и Людмил, който предполагам не си и чувал. Беше майстор на евтината сглобка навремето, когато тук се водеха все пак някакви смислени спорове. Важното за него беше нещата да проработят след сглобяване да даден сет, а какво, защо...нямаше значение. Схвана ли какво ти пиша или да ти начертая схема?

Лека!

Ами добре, само че аз не съм и търсил твоето одобрение. Много добре схващам какво пишеш и защо. Едно време масово се вкарваха китайски бомби за захранвания и върха на сладоледа беше Фортрон. Тогава важеше правилото, че да си разбирач трябва да си купиш най-скъпото захранване (така де, Фортрон). Общо взето подобно беше и с кутиите на малко по-късен етап. Та това клише от много години вече не важи. Не е нужно да даваш по 300+лв. за кутия за да е с добър въздушен поток, нито пък да купуваш най-скъпото захранване за да е качествено, но си трябва да си разбирач за тези неща. Схвана ли какво ти пиша?

ПП. Не видях твоето предложение, или ти предпочиташ да си хейтиш само?

преди 12 часа, Gaming_Solutions написа:

Не, няма. Сериозно ли се осланяш на това, което пише на кутията. Това са маркетингови трикове.

Е ти ме взе за канарче. 

1440р, само че в доста от заглавията 6700XT няма да хваща и 60FPS

Това въобще не е вярно. Вие изобщо правите ли някакви тестове с хардуер или си пишете наизуст? С по-бавни карти от 6750XT се хващат 60 кадъра (не знам причината да се търсят точно толкова) на 1440p на високи до максимални настройки при огромен брой игри! Жалко, че нямам време и нерви да ти покажа за какво иде реч на тестовата ми конфигурация, която ползва монитор 1440p на 165Hz, но е и по-добре сами да свършите нещо, а не само да се петлярчите по форумите като обидени госпожици. Само не знам защо се занимавам с хора, които не искат да приемат, че грешат и всячески се опитват да наложат своето мнение като единствено меродавно?!

А когато някой дава 2700лв. за конфигурация иска да дръпне слайдера на макс и да играе.

В подобен случай на днешната инфлация - 4.

Да не говорим, че и монитора ще е геймърски с висока честота на опресняване.

Но едва на 1080p.

6700XT е лоша карта, да по-слаба е от 3070 и по-евтина,

Аз пиша за 6750XT, макар разликата да е малка. Но не знам как прецени, че е по-слаба (без 2160p). В момента върхов модел на MSI е хилядарка, а има и за 900. Няма как да я сравняваш с 3070 независимо от резолюция и настройки. 

Не е нужно да даваш по 300+лв. за кутия за да е с добър въздушен поток, нито пък да купуваш най-скъпото захранване за да е качествено

Една кутия не е само въздушен поток. А за захранващите блокове - това си го чел от мен преди доста години, но явно нищо не си разбрал.

Схвана ли какво ти пиша?

Схванах, че нищо не написа. 

Спирам в темата, а май и изобщо. Няма смисъл. Поне докато не се появи някой, който умее да слуша (в случая да чете).

Поздрави и лека вечер!:)

Е ти ме взе за канарче. 

Това въобще не е вярно. Вие изобщо правите ли някакви тестове с хардуер или си пишете наизуст? С по-бавни карти от 6750XT се хващат 60 кадъра (не знам причината да се търсят точно толкова) на 1440p на високи до максимални настройки при огромен брой игри! Жалко, че нямам време и нерви да ти покажа за какво иде реч на тестовата ми конфигурация, която ползва монитор 1440p на 165Hz, но е и по-добре сами да свършите нещо, а не само да се петлярчите по форумите като обидени госпожици. Само не знам защо се занимавам с хора, които не искат да приемат, че грешат и всячески се опитват да наложат своето мнение като единствено меродавно?!

В подобен случай на днешната инфлация - 4.

Но едва на 1080p.

Аз пиша за 6750XT, макар разликата да е малка. Но не знам как прецени, че е по-слаба (без 2160p). В момента върхов модел на MSI е хилядарка, а има и за 900. Няма как да я сравняваш с 3070 независимо от резолюция и настройки. 

Една кутия не е само въздушен поток. А за захранващите блокове - това си го чел от мен преди доста години, но явно нищо не си разбрал.

Схванах, че нищо не написа. 

Спирам в темата, а май и изобщо. Няма смисъл. Поне докато не се появи някой, който умее да слуша (в случая да чете).

Поздрави и лека вечер!:)

Внимавай с цитатите! Вярвам все пак, че грешно ме цитираш заради невнимание, а не заради желанието ти да напиша нещо, което не съм написал. Казах:

Цитат

Не твърдя, че 6700XT е лоша карта, да по-слаба е от 3070 и по-евтина, но автора иска Nvidia.

А не както ти си ме цитирал:

Цитат

6700XT е лоша карта, да по-слаба е от 3070 и по-евтина

Има разлика нали, да не говорим за контекста, който си пропуснал с изрязването преди и след цитата.

Да, пишем си наизуст ей така, тестове не сме правили, не сме и гледали. Аз казах, че има доста игри на които няма да хване 60FPS, моля те обясни ми как с това ми изречение успя да го интерпретираш все едно съм казал, че няма игри на които да хваща 60FPS.

Цитат

И да, както вече казах не веднъж 3070, а и 6700XT стават и за 1440р, само че в доста от заглавията 6700XT няма да хваща и 60FPS и тук изобщо не говорим за Ray Tracing, с него просто ситуацията става неигрируема.

Ето ти малко картинки от може би най-добрия ревюър в България, който между другото е и отявлен фен на АМД:

chart-15.png.6ee0bad62828eeb2901263f0c6c12e1b.png

chart-20.png

chart-22.png

chart-23.png

ПП. Тестовете са правени с Ryzen 9 5900Х

... И за да не кажеш, че си говорил за 6750 ХТ:

chart10-2.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.