Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за 2600лв. с таван 2700лв.

Препоръчан отговор

Здравейте! Трябва ми геймърска конфигурация за ~2600лв да не надвишава 2700лв.
Препоръчително да е от Ардес или от някъде където позволяват на изплащане. Ще се играят най-новите заглавия на 1080p монитор.

Препоръчително да е Intel/NVIDIA.

Отделно за ~350лв може да предложите и монитор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Raze написа:

Защо?

Манталитет. Препоръчително но не задължително. Доколкото ми е известно новите 7ххх райзъни са доста добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, pi4a7a написа:

Манталитет. Препоръчително но не задължително. Доколкото ми е известно новите 7ххх райзъни са доста добре.

Супер са и тепърва ще излизат процесори за този сокет, проблема е в цената при тях и ще трябва да е за сметка на видео картата, което не винаги е удачно, особено за геймърска конфигурация. Другия вариант е бюджетния вече АМ4, който е в края на живота си, а ти предполагам търсиш нещо сокет 1700 13*** поколение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, pi4a7a написа:

Те и старите 5ххх, че и дори и предните серии са супер, аз дори съм с такъв. Иначе, всяка фирма, която предлага компоненти, предлага и на изплащане.

Нещо такова се получава, може допълнително да се вземе по-голямо SSD или голям механичен диск за остатъка от бюджета, да се смени кутията или нещо друго:

Количка: CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4 3600MHz 2x16GB Black CMK32GX4M2D3600C18, KINGSTON KC3000 1024GB SSD M.2 2280 PCIe 4.0 NVMe SKC3000S/1024G, MSI MAG FORGE 100R Mid-Tower, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Супер са и тепърва ще излизат процесори за този сокет, проблема е в цената при тях и ще трябва да е за сметка на видео картата, което не винаги е удачно, особено за геймърска конфигурация. Другия вариант е бюджетния вече АМ4, който е в края на живота си, а ти предполагам търсиш нещо сокет 1700 13*** поколение

аз си го представям нещо от сорта на 3060ti и 12400F или 13400F 

преди 7 минути, Raze написа:

Те и старите 5ххх, че и дори и предните серии са супер, аз дори съм с такъв. Иначе, всяка фирма, която предлага компоненти, предлага и на изплащане.

Нещо такова се получава, може допълнително да се вземе по-голямо SSD или голям механичен диск за остатъка от бюджета, да се смени кутията или нещо друго:

Количка: CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4 3600MHz 2x16GB Black CMK32GX4M2D3600C18, KINGSTON KC3000 1024GB SSD M.2 2280 PCIe 4.0 NVMe SKC3000S/1024G, MSI MAG FORGE 100R Mid-Tower, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Това изглежда добре. Ако може да се пипне където може до 2700 
1ТБ ссд звучи добре като за начало

Едит: Предполагам няма как да вместим 3070Ti адекватно в този бюджет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, pi4a7a написа:

Едит: Предполагам няма как да вместим 3070Ti адекватно в този бюджет?

За 3070 без Ti не е достатъчен, освен ако не се ореже от всичко останало, което не е препоръчително, ти искаш още по-скъпа видеокарта, няма как да стане. Добави още 1000 лв. и си готов. Иначе, до RTX 3070, може да сложиш по-евтино дъно, по-стар I3 процесор, по-евтино и бавно SSD, кутия до 100 лв с лош въздушен поток и ще стане работата. Реално, RTX 3060 TI е с около 10% по-слаба от RTX 3070, но за 1080p, че и за по-висока резолюция ще се справи. Аз играя на 4К с RTX 3070.

Има една 3070 TI в този сайт, но не е кой знае колко по-мощна от 3060 TI, с нея, като се ореже от паметта и дъното, се събира в бюджета:

Количка: KINGSTON KC3000 1024GB SSD M.2 2280 PCIe 4.0 NVMe SKC3000S/1024G, MSI MAG FORGE 100R Mid-Tower, DeepCool PSU 650W PM650D, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Raze написа:

За 3070 без Ti не е достатъчен, освен ако не се ореже от всичко останало, което не е препоръчително, ти искаш още по-скъпа видеокарта, няма как да стане. Добави още 1000 лв. и си готов. Иначе, до RTX 3070, може да сложиш по-евтино дъно, по-стар I3 процесор, по-евтино и бавно SSD, кутия до 100 лв с лош въздушен поток и ще стане работата. Реално, RTX 3060 TI е с около 10% по-слаба от RTX 3070, но за 1080p, че и за по-висока резолюция ще се справи. Аз играя на 4К с RTX 3070.

Има една 3070 TI в този сайт, но не е кой знае колко по-мощна от 3060 TI, с нея, като се ореже от паметта и дъното, се събира в бюджета:

Количка: KINGSTON KC3000 1024GB SSD M.2 2280 PCIe 4.0 NVMe SKC3000S/1024G, MSI MAG FORGE 100R Mid-Tower, DeepCool PSU 650W PM650D, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Ясно. Попитах за 3070Ti за да прескочим 10те% разлика с 3070.. Като последен избор слагаме 3060Ti като не режем от останалите компоненти. А като охлаждане на процесора стоковото достатъчно ли ще е? Един Pure rock 2 като глезотийка не звучи лошо имайки предвид, че се спираме на 3060Ti. Откъм кутия наскоро сглобявах в Lancool 205 mesh но вече я няма налична никъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега ли ще сглобявате конфигурация или сте го планували за след няколко седмици, питам, защото често хора пускат теми и се минава близо месец, след което предложенията вече не са актуални?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, pi4a7a написа:

Трябва ми геймърска конфигурация за ~2600лв да не надвишава 2700лв. ... Ще се играят най-новите заглавия ....

2600 лв в днешно време за нова десктоп гейминг конфигурация е утопично.
Тея пари общо взето ще ти стигнат само за процесор, nvme и свестен монитор и да се оглеждаш в него, когато е изключен.
За това, което искаш цената е в разменени цифри и е 6200, за да ти е използваем хардуера до 4-5 години за геймене. 

Виж, ако говориш за клауд гейминг и най-последни заглавия, тогава 2600 лв ти стигат за нов хардуер, или даже може да въобще да спестиш тези пари и да използваш съществуващ хардуер, примерно от Интел 5-та генерация нагоре и вградено видео.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, MZ/X написа:

Тея пари общо взето ще ти стигнат само за процесор, nvme и свестен монитор и да се оглеждаш в него, когато е изключен.
За това, което искаш цената е в разменени цифри и е 6200, за да ти е използваем хардуера до 4-5 години за геймене. 

Виж, ако говориш за клауд гейминг и най-последни заглавия, тогава 2600 лв ти стигат за нов хардуер, или даже може да въобще да спестиш тези пари и да използваш съществуващ хардуер, примерно от Интел 5-та генерация нагоре и вградено видео.

Не е така, много зависи от резолюцията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

Сега ли ще сглобявате конфигурация или сте го планували за след няколко седмици, питам, защото често хора пускат теми и се минава близо месец, след което предложенията вече не са актуални?

Най-общо казано тези дни. 

преди 7 минути, MZ/X написа:

Празни приказки! за 1080p гейминг си е напълно адекватна сума. Нека не базираме отговорите си на изискванията спрямо Forspoken единствено

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, pi4a7a написа:

Празни приказки! за 1080p гейминг си е напълно адекватна сума. 

Ok, твои са си парите и решението.

Но ти маркирах отговора за да имаш възможност да си го прочетеш след 2 години. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Давам и моето предложение, което е с RTX 3070, според мен RTX 3070 Ti не си заслужава доплащането, защото не предлага много спрямо 3070, предостатъчна за 1080р, а дори и за 1440. Също така процесора е 13500, който за разлика от 13400 предлага повече ядра и по-висока бууст честота, захранването е висок клас със златен сертификат, напълно модулно, с 5г. гаранция и има достатъчно запас за да издържа на спайковете на 3*** серия видео карти. Дъното е с по-новия В760 чипсет и процесора ще тръгне без ъпдейт на БИОС:

INTEL CORE I5-13500

GIGABYTE B760 DS3H

GIGABYTE RTX 3070 EAGLE OC 8GB GDDR6

KINGSTON FURY BEAST BLACK 16GB(2X8GB) DDR4 PC4-28800 3600MHZ CL17

SSD SILICON POWER UD80 1TB SSD

COUGAR GEX 750, 750W, 80 PLUS GOLD, FULLY MODULAR

DEEPCOOL CC560

DEEPCOOL CPU COOLER AK400

Общо всичко излиза 2693лв. Предлагаме и пазаруване на изплащане чрез Уникредит. Сглобяването, тестването за стабилност и доставката са безплатни. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, pi4a7a написа:

HP X24ih е 400 лв. Rtings го определя като най-добрия бюджетен монитор. 144Hz е, което ще оправдае прекалената за тая резолюция 3070.

По отношение на предложената конфигурация[email protected]_Solutions 3070 на тази цена наистина е нелепо. Дори на сайта ти има 6700ХТ за 820 лв., която не само, че не изостава, но и в някои игри изпреварва леко 3070. Има и повече VRAM. Сега, DLSS и RayTracing са добре, но 400 лв. по-малко май е по-добре.

Второ, 13500 + DDR4 е лошо решение. Много по-добре работи с DDR5. Отделно контролера на заключените процесори е лимитиран и паметта работи на максимим 3466.   

Трето, тая платформа е мъртва. АМД се кълне във всичко свято, че ще поддържа АМ5 до края на 2025. Струва ми се, че може да се вкара 7600Х + В650(Е) + DDR5 в тоя бюджет.

Това е.

Редактирано от rvp (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, pi4a7a написа:

Здравейте! Трябва ми геймърска конфигурация за ~2600лв да не надвишава 2700лв.
Препоръчително да е от Ардес или от някъде където позволяват на изплащане. Ще се играят най-новите заглавия на 1080p монитор.

Препоръчително да е Intel/NVIDIA.

Гейминг компютър VIPER 2.0 - CORE I5-12400 , RTX 3060, 16GB DDR4, 1000 GB | Ozone.bg O.o
ами отивай в ардес и им кажи да ти изготвят конфигурация до тая цена и ще ти направят.Ама ардес имат скъпа техника и от други места ще ти излезе по евтино само ти казвам брато да не земеш да се шашнеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, rvp написа:

HP X24ih е 400 лв. Rtings го определя като най-добрия бюджетен монитор. 144Hz е, което ще оправдае прекалената за тая резолюция 3070.

По отношение на предложената конфигурация[email protected]_Solutions 3070 на тази цена наистина е нелепо. Дори на сайта ти има 6700ХТ за 820 лв., която не само, че не изостава, но и в някои игри изпреварва леко 3070. Има и повече VRAM. Сега, DLSS и RayTracing са добре, но 400 лв. по-малко май е по-добре.

Второ, 13500 + DDR4 е лошо решение. Много по-добре работи с DDR5. Отделно контролера на заключените процесори е лимитиран и паметта работи на максимим 3466.   

Трето, тая платформа е мъртва. АМД се кълне във всичко свято, че ще поддържа АМ5 до края на 2025. Струва ми се, че може да се вкара 7600Х + В650(Е) + DDR5 в тоя бюджет.

Това е.

Предложението ми е съобразено с бюджета и изискването на автора. Вероятно държи на RayTracing щом иска NVidia. Относно паметта, това което пишеш не е вярно. Паметта може да тръгне на максимум 3200MHz, но с овърклок (какъвто е XMP профила, дъното го поддържа) може и на много по-високи стойности. По-горе вече казах, АМ5 е по-перспективната платформа, но ще трябва да се направи компромис с видео картата, а и няма какво да го умуваме при положение, че клиента иска Интел. Все пак 13500 е със 20 треда и бууст до 4.8GHz (еквивалент е на 12700 от предходното поколение) и ще е доста години актуален. Тук е добре човек да се замисли, след като АМД ще поддържат АМ5 до края на 2025 при всяко пускане на нов процесор ли ще се прави ъпгрейд или след 3-4-5г. направо нов компютър. Повечето хора не сменят процесорите си за спорта, а и като излезе нов процесор ако искаш да си го купиш ще искаш и да ползваш "благинките" на новите чипсети за него. Човек трябва да си прави добре сметката какво и колко дълго време ще ползва за да не дава излишни пари за имагинерни възможности, от които може и да не се възползва.

Дай предложение на автора все пак с 7600Х, може да му хареса и така да му помогнеш повече. Без конкретно предложение което да изкоментираме с плюсове и минуси не помагаш на питащия.

ПП. 6700XT нямам за 820лв., има чистата 6700, която се продава само с Factor Bravo Unbound Edition

ПП. Най-евтината 6700XT е хилядарка ASRock RX 6700 XT Challenger D 12GB OC (имаме и не ОС варианта за 20лв. по-малко но не е качен)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

6700XT е компромис? Да, тази карта е по-бавна с 11% средно в 1080р, но най-вече благодарение на голямото предимство на 3070 в Metro Exodus. И за тия 11% настояваш да даде 50% повече пари?!..

Разбирам, че искаш да си продадеш стоката, ама не по тоя гаден начин, моля те!

за паметта - изгледа ли клипа? Ако не, изгледай го. Ако да - изгледай го пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак ти казвам 6700 е различна карта от 6700XT, 3070 e само към 260лв. по-скъпа, как ги сметна тези 50% ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Пак ти казвам 6700 е различна карта от 6700XT, 3070 e само към 260лв. по-скъпа, как ги сметна тези 50% ?

Така е картата на сайта ти не е ХТ. Недооглеждане за което се извинявам

Но… тази определено е! Да 37% но пак е по добре

https://www.vario.bg/sapphire-pulse-radeon-rx-6700-xt-11306-09-20g

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, rvp написа:

Така е картата на сайта ти не е ХТ. Недооглеждане за което се извинявам

Но… тази определено е! Да 37% но пак е по добре

https://www.vario.bg/sapphire-pulse-radeon-rx-6700-xt-11306-09-20g

Както вече казах, предложи на питащия конфигурация със 7600Х + 6700ХТ за 2700лв. таван.

Относо клипчето на Hardwareunboxed пуснали са паметта ръчно на 3466MHz CL16, предполагам е била 3600 CL18. Това не означава, че няма да си тръгне по XMP профил на 3600

Аз съм му предложил 3600 CL17, всеки може да си тества как е по-добре, дали по-ниска честота и по-ниски латенции или обратното, това се казва овърклок. Ние специално за паметите зареждаме само XMP профила и след това тестваме за стабилност. Има и памети 3600 CL14, но те вече гоняк като цена DDR5 и не си заслужава за 1-2FPS. Те са за бенчене и гонене на рекорди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.02.2023 г. в 17:16, rvp написа:

Без претенции да се правя на разбирач, но ще споделя и аз 2-3 неща.

1. Картата може да е overkill за тази резолюция, но ако се пусне RT и дори на нея кляка, ако не е пуснат и DLSS, така че не е лошо да има малко аванс. Аз също бях тръгнал първоначално за 3060 или 3060ti, но тъй като разликите бяха малки накрая стигнах дори до 3070ti.

2. Това, че има повече VRAM за ниски резолюции не играе особена роля, защото именно VRAM е за зареждане на текстурите и нуждата се усеща при големи резолюции (или при HD пача на Far Cry 6 да речем, където си е направо изискване да има над 11-12 GB и то пак май за резолюции по-високи от 1920x1080p). Memory bandwitdth на 6700XT е по-малък от този на 3070 и шината е орязана 192 срещу 256 битова и това прави повечето VRAM малко маркетингов трик. Вярно е, че пък на nVidia е малко пък VRAM-a (макар и достатъчен за HD) и се усетиха в 4070, но там шината също е 192 и оттам пропускателната способност пада от 608 на 504 за ti моделите, но пък скача при обикновените модели, защото вече 4070 за разлика от 3070 използва GDDR6X вместо GDDR6 и разбира се, честотата е по-висока. Демек според мен освен повече VRAM е добре да има и по-голяма шина.

3. Един приятел (познат тук като Night_Raven преди време) си беше взел точно RX 6700XT като по-добра теоретично като цена/качество, но оттам му започнаха проблемите и мигрира на 3070, макар че тя бе по-скъпа и дори не по-бърза. Не знам дали ги има при всички тези проблеми, може да е било до бройка (за coin whine-a), но определено за проблема с честотите май проблема си беше или в картата или в драйверите. AMD така и не на взеха някой да им оправи драйверите. Разбира се, тук говорим за специфичен проблем при системи с два монитора Ето един цитат:

Цитат

Установявам, че с последната бета някакъв аспект на софтуера на AMD си крашва и се рефрешва. т.е. натрупват се икони на AMD в system tray-а (и разбира се като ги hover-на, си изчезват всичките без актуалната). Но поне май не се срива напълно драйвърът, а само част от него. Не съм го тествал дали това ще се отрази на игра.
Приемам, че този краш на софтуера е свързан с предишните сривове и че реално в бетите са намалили проблема. Ако е вярно, то няма значение в кой порт е свързан кой монитор и няма значение дали се ползват само DP или единият е на HDMI), но........ само с новия монитор (без втори) се държи сякаш стабилно и дори софтуерът не се рестартира.
Така че може би драйвърът мрази dual monitors, когато са с различна резолюция или когато единият ползва freesync или и двете.

и като мина на 3070

Цитат

Нямам video corruption със едни специфични видео файлове.
MPC Video renderer не крашва.
Coil whine в cyberpunk 2077 все още има, но е по-малко.
Мога да ползвам и двата си монитора на максималните честоти на опресняване без скокове в gpu/vram clock.
Засега сме 4/5.
Остава да видя дали ще имам крашове/таймаути на драйвъра.
След главоболията с AMD, 300-та лева отгоре price premium за тази карта направо ми се струват като bargain.

Та въпрос на личен избор разбира се и може би късмет с бройката (защото моята пък прави чат-пат проблеми с TDR-a), но имам още 2 години да реша дали да я връщам за ремонт. Засега проблема се появява 1 път на 2-3 месеца и ще изчакам.

А и нека да има конкуренция разбира се за да има още по-ниски цени. FSR и той се развива добре и 2.0 почти настигна DLSS2, но DLSS3 определено ще ги поизпоти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

3. Един приятел (познат тук като Night_Raven преди време) си беше взел точно RX 6700XT като по-добра теоретично като цена/качество, но оттам му започнаха проблемите и мигрира на 3070, макар че тя бе по-скъпа и дори не по-бърза. Не знам дали ги има при всички тези проблеми, може да е било до бройка (за coin whine-a), но определено за проблема с честотите май проблема си беше или в картата или в драйверите. AMD така и не на взеха някой да им оправи драйверите. Разбира се, тук говорим за специфичен проблем при системи с два монитора Ето един цитат:

и като мина на 3070

Та въпрос на личен избор разбира се и може би късмет с бройката (защото моята пък прави чат-пат проблеми с TDR-a), но имам още 2 години да реша дали да я връщам за ремонт. Засега проблема се появява 1 път на 2-3 месеца и ще изчакам.

А и нека да има конкуренция разбира се за да има още по-ниски цени. FSR и той се развива добре и 2.0 почти настигна DLSS2, но DLSS3 определено ще ги поизпоти.

Частен случай. Всяка карта от всеки модел може да създаде подобен проблем. Не променя ситуацията, че 37% повече пари за 11% повече производителност (и то заради една игра) е лоша сделка.

Редактирано от rvp (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, rvp написа:

Частен случай. Всяка карта от всеки модел може да създаде подобен проблем. Не променя ситуацията, че 37% повече пари за 11% повече производителност (и то заради една игра) е лоша сделка.

Като каза частен случай, темата на колегата също е такъв. Аз не случайно преди да пусна предложението си изчаках да получа отговори на въпросите си относно предпочитания и дали конфигурацията ще се сглобява сега или след няколко седмици. Автора нееднократно каза, че иска Intel + Nvidia и си представя нещо от сорта на 12400/13400 + 3060Ti с таван 2700лв. Аз му предложих 13500 + 3070 без да излизаме от бюджета, не виждам какъв е проблема и защо спама продължава.

И тези 11% без RT може да (ще) се окажат критични за монитор с висока честота на опресняване, а при включен RT вече не са 11, а около 50%. За мен е все тая дали ще продам АМД или Интел, съответно АМД/Nvidia, тук няма място за фенство и дори съм му казал, че платформата с АМД е по-перспективна, в съседната тема дори съм пуснал предложение за АМ5. Обвинението ти е нелепо:

на 3.02.2023 г. в 18:44, rvp написа:

Разбирам, че искаш да си продадеш стоката, ама не по тоя гаден начин, моля те!

При положение, че дори не поддържаме стоки на склад, обвинението, че искам да пробутам нещо на някого е обидно и не отговаря на истината. Предполагам, че е продиктувано от факта, че дори и ти разбра, че не си прав и искаш да ме обидиш.

ПП. За паметта не разбрах последно, ще тръгне ли на 3600 или не :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бай Ганьо прави конфигурация.Всичко ефтинджос обаче видеокартата и процесора на макс.Гледат некви манипулирани клипчета в нета.Какъв е чипсета дали транзистори кондензатори мосфети са китайски няма значение.Не знаят какво е хубав звук с външна аудиокарта и хубави слушалки или 5.1 система.Риалтека бил достатъчен! И след като дъното немало значения някой от лига на легендите изтърсва ма то дъното те спира!Шах и мат. Още от времето на Санди точно Н61 изоставаше по магазините,сега изостава Н610.Обаче тука някой хора помагат на магазините си разчистват рафтовете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...