Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забрана за теглене на програми

yoyoyok
Виж решението Разрешен от B-boy/StyLe/,

Препоръчан отговор

Здравейте!

От доста време (месец-два) забелязах един проблем в Windows 10-та ми, а именно, че не ми дава да тегля каквото и да е програми. Изписва ми „A required privilege is not held by the client“. Опитах с инструкциите от support-a в Microsoft, но пак не се оправи този проблем. Гледах и някакви клипчета в YouTube и вече не знам какво да направя, че да мога да имам достъп до теглене на програми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, yoyoyok написа:

Ползвам SecureAPlus

Ако е безплатна , я деинсталирай, рестартирай и пробвай пак нещо да сваляш! Да не забравиш да включиш уиндоуската защита и да я ъпдейтнеш ако не е!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, yoyoyok написа:

От доста време (месец-два) забелязах един проблем в Windows 10-та ми, а именно, че не ми дава да тегля каквото и да е програми.

Windows ли не ти дава да теглиш или браузъра?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако е безплатна , я деинсталирай, рестартирай и пробвай пак нещо да сваляш! Да не забравиш да включиш уиндоуската защита и да я ъпдейтнеш ако не е!

това е друг проблем, който не мога да реша. Не мога да активирам Windows Defender-а image.png.c484508ffa5143e1a12efb228693b6a2.png

преди 7 минути, vpvelev написа:

Windows ли не ти дава да теглиш или браузъра?

Windows

image.png.0e14e7493bdab3012ac00b70f3ca7a40.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изпълни следните неща през пауършел като администратор:
SFC /SCANNOW
DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Автора не е видял това. SecureAplus са причините за ограниченията и за невъзможността за стартирането на Malwarebytes и за изключения Defender.

Деинсталирайте програмата. Тя не е за начинаещи!

Има и тема при колегите:

https://www.techguy.org/threads/a-required-privilege-is-not-held-by-the-client.1208439/#post-9497789

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Автора не е видял това. SecureAplus са причините за ограниченията и за невъзможността за стартирането на Malwarebytes и за изключения Defender.

Деинсталирайте програмата. Тя не е за начинаещи!

Има и тема при колегите:

https://www.techguy.org/threads/a-required-privilege-is-not-held-by-the-client.1208439/#post-9497789

Изтрих програмата и Defender-a е все още изключен

image.png.edd8e7c8d92192bf6fe83db74eeba38c.png

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Изпълни следните неща през пауършел като администратор:
SFC /SCANNOW
DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Изпълних и тези неща.

Успях да изтегля една програма (Spark - mail manager) и след това отново ми изписа същото като се опитах да изтегля firewall (GlassWire).

image.png.ffb4e1d6cf62de58e1942755689b477b.png

Редактирано от yoyoyok
Добавяне на информация (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти си за преинсталация.

Потвърждава се правилото, че тея тъпи анти-вирусни програми омазват и скапват необратимо уиндоусите още при инсталацията и винаги причиняват куп проблеми.

Затова на мои компютри никога, ама никога не инсталирам антивирусни шитни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не става ясно как точно си я ИЗТРИЛ, защото ако наистина си я изтрил вместо деинсталирал тогава нищо не си направил. Отделно сигурно има остатъци от нея. Можеш да пробваш да я качиш пак и да я деинсталираш отново или да пуснеш един лог от FRST:

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

преди 1 час, gagodrago написа:

Ти си за преинсталация.

Потвърждава се правилото, че тея тъпи анти-вирусни програми омазват и скапват необратимо уиндоусите още при инсталацията и винаги причиняват куп проблеми.

На крива ракета, космоса и пречи. Не са виновни програмите като цяло, а потребителите. Особено тези които качват по няколко с припокриващи се функции. А и такива програми като се тестват си има бекъпи и image-и на системния дял преди това. Има си и други начини за тестване - виртуалки, сенки, пясъчници, методи бол.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не става ясно как точно си я ИЗТРИЛ, защото ако наистина си я изтрил вместо деинсталирал тогава нищо не си направил. Отделно сигурно има остатъци от нея. Можеш да пробваш да я качиш пак и да я деинсталираш отново или да пуснеш един лог от FRST:

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

Под изтрих имах предвид, че я деинсталирах от настройките (Apps -> Uninstall)

Не мога да изтегля FRST, за да направя лог-а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, gagodrago написа:

Ти си за преинсталация.

Сложил е неподходяща.Тя няма външен деинсталатор и при стандартното деинсталиране остават големи остатъци в program files.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

Сложил е неподходяща.Тя няма външен деинсталатор и при стандартното деинсталиране остават големи остатъци в program files.

Опитах се да изтрия и остатъците в Program Files, но ми изписва следното:

Spoiler

image.png.188c8871c7574980d3638d4bce53610e.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, yoyoyok написа:

Опитах се да изтрия и остатъците в Program Files, но ми изписва следното:

Затвори скритото съдържание

image.png.188c8871c7574980d3638d4bce53610e.png

Честно казано, дори и да успееш да изчистиш и поправиш уиндоуса, ще е май по-добре да преинсталираш на чисто - хем време, хем нерви ще спестиш!

P.S. Да не забравиш да си запишеш ключа през CMD, ако не го пазиш случайно!

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, shishmanovp861 написа:

Рестартирай! Ако имаш Revo Uninstaller с десен бутон върху папката Advanced Uninstall.

След рестарт успях да изтрия 99%, но останаха няколко файла, които не мога да изтрия. Нямам и Revo Uninstaller. Да рестартирам ли отново?

преди 33 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Честно казано, дори и да успееш да изчистиш и поправиш уиндоуса, ще е май по-добре да преинсталираш на чисто - хем време, хем нерви ще спестиш!

P.S. Да не забравиш да си запишеш ключа през CMD, ако не го пазиш случайно!

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Ами аз досега не съм преинсталирал Windows и не знам дали е лесно за правене :D  Ще видя в YouTube за наръчник 😃 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, yoyoyok написа:

Ами аз досега не съм преинсталирал Windows и не знам дали е лесно за правене :D  Ще видя в YouTube за наръчник 😃 

Тогава го остави, като краен вариант и то да го направи някой , който знае как!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам каква е хавата може да се наложи да заредиш ако не в Safe Mode, то в Recovery Environment (PE) режим или да използваш Live диск я със Strelec, я с друго за да изтриеш. Под Normal режим едва ли ще ти даде да направиш каквото и да е.

Можеш ли да заредиш в Normal Mode, но в опцията Clean Boot? Виж дали проблема остава в този режим:

https://support.microsoft.com/bg-bg/topic/как-се-извършва-чисто-зареждане-в-windows-xp-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f3dd

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Като гледам каква е хавата може да се наложи да заредиш ако не в Safe Mode, то в Recovery Environment (PE) режим или да използваш Live диск я със Strelec, я с друго за да изтриеш. Под Normal режим едва ли ще ти даде да направиш каквото и да е.

Можеш ли да заредиш в Normal Mode, но в опцията Clean Boot? Виж дали проблема остава в този режим:

https://support.microsoft.com/bg-bg/topic/как-се-извършва-чисто-зареждане-в-windows-xp-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f3dd

Пробвах това с чистото зареждане - няма ефект. Сега ще видя как ще е със Safe Mode и ще пиша пак

Само да попитам: Коя опция да избера?

image.png.b8fbe2b6d1e0ad676bb2972b035eb936.png

Редактирано от yoyoyok
Добавяне на информация (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

След като активирах Safe Mode - вече мога да тегля програми.

Благодаря на всички, които ми помогнаха! ❤️ 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само че нали не мислите да продължите да работите в този режим? :)

Той е за да ви помогне да разчистите остатъците от програмата. Ако ви трябва помощ с това сме насреща.

Занапред е добре преди да експериментирате с непознат софтуер, да правите някакъв бекъп на системния дял с помищта на програми от сорта на AOMEI BACKUPPER или Macrium Reflect Free (за съжаление безплатната версия вече не се обновява, но все още си работи безупречно). Не спирайте и System Restore, защото често и тя може да помогне.

Поздрави и приятна вечер! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...