Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Графитите по стените на сградите и обществения транспорт - вандализъм или изкуство?

Soviet Soldier

Графитите по стените на сградите и обществения транспорт - вандализъм или изкуство?  

16 гласували потребители

1. 1. Графитите по стените на сградите и обществения транспорт - вандализъм или изкуство?

• Вандализъм
    • Изкуство

Препоръчан отговор

преди 30 минути, цър-вул написа:

Не бъркай понятията - по принцип няма да видиш циганин/ром да прави такова нещо.

Друг е смисъла на това което искам да кажа. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Стоимен написа:

Искаш да кажеш, че това е красиво ли?

Не, Тодоре, иска да каже, че циганин не драска глупости по стените и влаковете. Това си е дива селяния и не е само в България. Такива галфони трябва да се вкарват в панделата и само бой и е*ане. Пишат някакви драсканици, които никой друг не знае какво е, що е и за чий к*р е написано. Просто това са едни пропаднали хора, търсещи внимание. Чистка си трябва!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, *S197* написа:

Това си е дива селяния

Това е  простащина на разюздани слабо образовани тийнейджъри, на които са им отървали първите 7 години.

преди 5 минути, *S197* написа:

Чистка си трябва!

Драскаш - бързо производство на място - 2 седмици метеш и чистиш града. Второ провинение - 4 седмици +100 кинта  глоба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Това е  простащина на разюздани слабо образовани тийнейджъри, на които са им отървали първите 7 години.

Чисти наркоманчета/олигофрени. Никакво изкуство не е това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, *S197* написа:

Не, Тодоре, иска да каже, че циганин не драска глупости по стените и влаковете. Това си е дива селяния и не е само в България. Такива галфони трябва да се вкарват в панделата и само бой и е*ане. Пишат някакви драсканици, които никой друг не знае какво е, що е и за чий к*р е написано. Просто това са едни пропаднали хора, търсещи внимание. Чистка си трябва!

Конкретно по влаковете май е само в България.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Bubbles написа:

Ами още по-зле за нас. Той не мисли къде драска, той е просто говедо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, *S197* написа:

Ами още по-зле за нас. Той не мисли къде драска, той е просто говедо.

Да, а това за влаковете имам наблюдения, понеже обичам влакове и често гледам такива видеа от всички краища на света но само българските влакове са надраскани и това ме дразни много.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И измежду всичките тия изпръскани флакони има талант, който вие никога няма да видите.Има опит за себеизразяване, който няма да разберете.Има маалка искрица, крещяща "Аз съм".А вие какво оставихте след себе си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, THEWiZRD написа:

И измежду всичките тия изпръскани флакони има талант, който вие никога няма да видите.Има опит за себеизразяване, който няма да разберете.Има маалка искрица, крещяща "Аз съм".А вие какво оставихте след себе си?

Двама влизат в една пещера и вървят все по-навътре и по-навътре.
В един момент станало много тясно и единия вика :
Оффф не мога вече, едва дишам.
Добре, пиши к*р и да си ходим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, THEWiZRD написа:

у нашто стадо, на това викат "имената на глупците висят по стените"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Очевидно не правите разлика между "графит" "кор за тоя или оня" и графит  "Момичето с хляба"... или графит  "Аз съм българче"... или графит "Хан Тервел"?

Няма лошо. Просто е смешно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, THEWiZRD написа:

И измежду всичките тия изпръскани флакони има талант

Тоя талант на единици се дави в блатото на пошлите драсканици!

преди 22 минути, THEWiZRD написа:

който вие никога няма да видите

Бря, к'ва категоричност! Тцъ-тцъ-тцъ. К'ва велика мисла съй прокраднала в редовете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, THEWiZRD написа:

Дай го тоя талант, да му стисна ръката!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, lebel написа:

Очевидно не правите разлика между "графит" "кор за тоя или оня" и графит  "Момичето с хляба"... или графит  "Аз съм българче"... или графит "Хан Тервел"?

Няма лошо. Просто е смешно.

Очевидно някои хора ги мързи да четат, и бързат да дават оценки. По-горе е писано, че трябва да има регламент за тези неща. При днешната анархия, 99% от графитите са тип "кор", което си е вандализъм. Замазват се прозорци на влакове, покриват се цифрови стойности по вагоните, нужни на служителите на железницата. Сумарния негативен ефект е несъизмеримо по-голям от позитивния и това е сериозна причина да се вземат мерки. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерак им е да се бунтуват младите, ала не им иде на акъла как - не е лошо, че е вандализъм, лошото е, че е безидеен и празен от съдържание; да го хванеш лапето да го питаш що го прави, ще вдига рамене и в най- добрия случай да рече "щот ме кефи".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Bubbles написа:

Нищо ново

преди 17 часа, Филипов написа:
Цитат

И Гън дава команда да се чистят вагоните. Линия след линия. Композиция след композиция. Всеки кирлив вагон, всеки божи ден. „За нас това беше като религиозно служение” – разказва той по-късно.

В края на всеки маршрут правят пунктове за миене. Щом пристигне вагон с графити по стените, измиват рисунките, докато обръща, в противен случай вагонът изобщо излиза от експлоатация. Мръсните вагони с още неизмите графити не се смесват с чистите. Гън праща на вандалите ясно послание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

....

София- Варна в почивен ден, 4-и вагона, чувай гергено тия да се захванат да чистят, като в примера с Ню Йорк. То у влаковете смърди на пот и урина, камоли отвън, че били надраскани. На практика БДЖ са по- големи вандали и от тия с графитите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...