Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ВНИМАВАЙТЕ С ХРАНАТА!

Featured Replies

Темата е точно за тук, защото е свързана с политиката.

Влизам аз в другия форум в темата за игри, конкурси и томболи и попаднах на нещо, което истински ме втрещи! Особено като човек, оцелял след хранително натравяне!

От компанията, произвеждаща кроасаните "7days" изпращат награди раници, които са пълни с тяхна хранителна стока с изтекъл срок на годност! Това не само е обидно, но и подсъдно, явно от фирмата са решили, че българите сме стадо прости овце и никой няма да гледа срока на годност а доволна ще си похапва отровни неща! Не само това, вижте какво е цитирала една потребителка:

Цитат

"Best before / Най-добър до" означава, че до тази дата производителят гарантира оптимално качеството на продуктите, а не че не могат да се консумират и след това. Може и нищо да им няма, освен да се дехидратират постепенно. Не могат да ги продават след тази дата ( засега ). Но и държавата официално казва такива продукти да се отворят и ако няма видими промени, да се консумират като част от Националната програма за намаляване на загубата на храна.
Когато продукт има фиксиран / краен срок на годност, тогава пише Годен до или Използвай преди. Тогава производителят казва, че този продукт не може да се използва след тази дата.

Което категорично не е вярно!!!!!!!!!!!!!!!! При хранително натравяне не само се дехидратираш, може и по - лошо да стане, в някои случаи дори може да е фатално!

Вижте и това скандално нещо:

Цитат

Според ЕС -
Тази дата, до която храните са "най-добри" обозначава момента, в който са най-качествени според преценката на производителя и стандартите за определените продукти, но след преминаването му те не стават опасни за човешкото здраве и могат да се употребяват по личната преценка на потребителя, който трябва да разчита на собствените си вкусови и рецептори и обоняние, за да прецени дали храната е годна.

От ЕС  са решили да минат с извинението "твърде много храна се изхвърля, не трябва да правим така" и подтикват наивните хора да ядат неща извън срока им на годност, които ще ги вкарат в болница или ще ги убият!

Цитат

Център за оценка на риска по хранителната верига към Министерство на земеделието и храните.
Това е личен избор, препоръка, не задължение. Между 1/3 и 1/4 от произведената храна бива изхвърляна. Това е страшно!

Не знам какъв е този център, но е за закриване! Не стига, че явно искат да изтровят хората, като ни принуждават да ядем насекоми, а сега и това! Не им се връзвайте!

Хора, следете си датата на годност на храната, разчитайте на очите и носа си, внимавайте какви продукти купувате. Ако някоя храна е с изтекъл срок на годност, а продавач опита да ви обясни, че не е опасна, просто не я купувайте, ами сигнализирайте в интернет, да знаят вашите съграждани откъде и защо не бива да си купуват хранителни стоки. Няма кой да ни защити, трябва сами да се пазим от всичко! Не позволявайте да ви пробутат храна с изтекъл срок на годност, лош търговски вид или ужасна миризма. Ако някоя ваша любима храна е поскъпнала и вкусът и вече не е същият - зарежете я, качеството е спаднало и е развалена, може да се натровите!

Не слушайте сектантите със спасяването на планетата и природата, а гледайте себе си! Никакви компромиси със здравето!

Тук слагайте всякаква информация за некачествена храна, виждате, че и на медиите не можем да им имаме доверие. Крият имената на фирмите, продаващи ни боклуци, замазмат външния вид на стоките в репортажите!

Отвратително е какво се случва тук и то не е по - добро от това, което е било в соца! Хранителните натравяния не са шега работа!

А в този случай медиите крият името на сока! Възмутително! Едно дете едва не е умряло, но пък е важно да се пази имиджа на някаква си там търговска фирма............

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13876290

В Китай такива ги арестуват, съдят и разстрелват. Помните ли случая с отровните млека? Ето така трябва да се процедира към всеки самозабравил се търговец - печалбар!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Бе аз колко такава храна съм омаал и нищо ми няма... Говоря за храна с изтекъл срок на годност не развалена де :)

• Автор
преди 3 минути, petie1 написа:

Бе аз колко такава храна съм омаал и нищо ми няма... Говоря за храна с изтекъл срок на годност не развалена де :)

Късмет си извадил, следващия обаче може и да нямаш такъв! Замисли се и започни да се държиш по - зряло и разумно!

Аз предпочитам да заложа на сигурното. Не консумирам нищо, което е с изтекъл срок на годност. Вкъщи всички сме разумни. Да, хвърляли сме боза с изтекъл рок на годност, защото вече не става за пиене и е опасна. И месо сме хвърляли.

Грешка е да се гледа на закупената стока, като на пари, много голяма грешка!

Правенето на компромиси е вид самоубийство.

Аз спрях да пия шоколадовото мляко на "Фибела"след като го развалиха. Жалко, беше много хубаво.

А по магазините има застоялата стока, защото вместо 10, има 100 фирми, произвеждащи мляко, кисело мляко сирене, кашкавал,  месо и колбаси, лакомства.............

Пазарът е прекалено преситен!

Бъркаш развалената храна с хранителния срок на годност... И престояла боза съм пил (хубав лек за запек между другото) и компот от череши на 2 години.. И кат имаш 1- фирми да не мислиш че няма да имаш застояла стока? Не само че ще имаш ами ще имаш и бая надути цени :)

И аз съм изял много храни с изтекъл срок на годност. Не съм мръднал.

• Автор

Карат ни да купуваме украинските боклуци и да поддържаме украинската икономика:

Цитат

7 days кроасаните от едно известно време в дистрибуторските среди се говори,че идват от Украйна.Големите липси и срока може да си имат обяснение.

Просто отвратително! 7 days заслужават да фалират!

преди 22 минути, Anneliese написа:

Карат ни да купуваме ....

с автомати насочени към челото, те водят в магазина да си купуваш кроасани - чудно как така не си ги набила. 😏

• Автор

Всеки, който продава неща с изтекъл срок на годност или който предлага боклучави храни, водещи до натравяния, рани и смърт, е за съд и разстрел. Никой няма право да печели на гърба на страданието на хората! Никой!

На хората накрая ще им писне и ще поискат да се въведе китайското законодателство! Да ги видим тогава, тия, които се мислят за хирти и богати. Ще бъдат мъртви, а близките им - бедни!

На всяко търпение му идва края!

преди 3 часа, Anneliese написа:

ВНИМАВАЙТЕ С ХРАНАТА!

...

Мдаа. И Стоименка се качи на многострадалния капс лок. Сигурно пращи като клон.

Иначе, нямаше да е зле да има някакъв линк (не че т'ва гарантира нещо) за тия кроасани, ма нейсе.

преди 1 час, Anneliese написа:

....

оле божке, баш Китай ли намери за пример - там да идеш да си хапнеш, че е световната Мека на качествената храна. 🤣

преди 4 часа, lebel написа:

Иначе, нямаше да е зле да има някакъв линк (не че т'ва гарантира нещо) за тия кроасани, ма нейсе.

Линка е ЕЖК :)

преди 5 часа, Anneliese написа:

На хората накрая ще им писне и ще поискат да се въведе китайското законодателство!

То хубаво да го въведем ама кой и как ще го налага и спазва? Щот и сега си имаме имаме добри закони ама никой не ги спазва и налага та това ни е проблема :)

преди 8 часа, Anneliese написа:

кроасаните "7days"

Как е по-правилно да се каже: Не ми се ядат кроасани или Кроасани не ми се ядат?

преди 8 часа, Anneliese написа:

Късмет си извадил, следващия обаче може и да нямаш такъв! Замисли се и започни да се държиш по - зряло и разумно!

Аз предпочитам да заложа на сигурното. Не консумирам нищо, което е с изтекъл срок на годност. Вкъщи всички сме разумни. Да, хвърляли сме боза с изтекъл рок на годност, защото вече не става за пиене и е опасна. И месо сме хвърляли.

Грешка е да се гледа на закупената стока, като на пари, много голяма грешка!

Правенето на компромиси е вид самоубийство.

Аз спрях да пия шоколадовото мляко на "Фибела"след като го развалиха. Жалко, беше много хубаво.

А по магазините има застоялата стока, защото вместо 10, има 100 фирми, произвеждащи мляко, кисело мляко сирене, кашкавал,  месо и колбаси, лакомства.............

Пазарът е прекалено преситен!

:lol6:Замисли се и започни да се държиш по - зряло и разумно! - Кой го казва само. :lol6:

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 9 часа, Anneliese написа:

които са пълни с тяхна хранителна стока с изтекъл срок на годност!

опакованата храна е вечна

просто слагат някаква дата за годност за да не изплашат народа че не се разваля

е тука сега ми се върти едно кафе 3в1  с годност до 2021

радвам се, че си добре

oh wait... :D

преди 8 часа, petie1 написа:

То хубаво да го въведем ....

хубаво бре хубаво, китайското законодателство с робите у провинцията - мерси от туй хубаво, да се храним с квото намерим по улиците: кеф ти съсли, кеф ти хлебарки, а в късметлийските дни някой депутатин си изпуснал кремвирша от сварена тения на земята. Ма пък поне срока на годност няма да им е изтекъл. :biggrin:

преди 19 минути, insec написа:

хубаво бре хубаво, китайското законодателство с робите у провинцията - мерси от туй хубаво, да се храним с квото намерим по улиците: кеф ти съсли, кеф ти хлебарки, а в късметлийските дни някой депутатин си изпуснал кремвирша от сварена тения на земята. Ма пък поне срока на годност няма да им е изтекъл. :biggrin:

Е, не може ли само един закон ами цялата им щуротия?  А за хлебарките не съ бой Европа ще папка щурци а руснаците ларви от мухи та всичко е 6 :D

anке - то и медикаментите ти които приемаш - съдържат химикали които застрашават живота - но ги приемаш, и не те интересува, какво има в тях

на 28.02.2023 г. в 18:41, Без умствен капацитет написа:

anке - то и медикаментите ти които приемаш - съдържат химикали които застрашават живота - но ги приемаш, и не те интересува, какво има в тях

Тц,тука си в грешка.Първо чете листовката,ако и хареса-пие.

И аз гледам сроковете на годност,нещо нормално е и много хора го правят Анче. 

• Автор

Вече освен сроковете на годност, трябва да внимаваме и какво пием. ужас, не знаех с какво мият стъклените бутилки за многократна употреба. А още по - лошото е, че няма как да знаем дали има или няма сода каустик в бутилките..............

Има ли някакъв начин да се проверява за безопасност? Например  да сложиш сламката в бутилката с напитката  и да капнеш от нея капка върху пръст от свободната ти ръка? Ако има киселина, тя нали ще се усети по кожата? Поне аз така мисля вече да правя.

преди 1 час, Anneliese написа:

...

Има ли някакъв начин да се проверява за безопасност? ...

Има. Кралски (тоест принцесин или принцески... нямам представа как е по-правилно) опитвач.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Ако има киселина, тя нали ще се усети по кожата?

Ами зависи от киселината и концетрацията, ако е някоя слаба киселина нищо няма да усетиш. ако е силна пск ще получиш изгаряне само че на кожата :) Лакмус трябва тук :)

• Автор

А  колко е това pH на "Кока - Кола", знае ли някой?🤔

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.