Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра не се изключва и включва нормално

Featured Replies

Здравейте!

От известно време имам проблем с компа. За какво става дума. При включване от бутона за старт , не се запуска ОС и монитора. Трябва пак от там да го изключа и пак да го включа за да тръгне да зарежда. При изключване е същото положение, изключва се монитора но самият комп ,НЕ. Трябва пак от бутона да го изключвам. Мислех че имам вирус и се върнах от бекъп, но след няколко запускания започна старата работа. Затова се обръщам тук за помощ, какво може да е  и как да се оправи.

• Отговори 66
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Досега е работил. За мен - първо ресет, после евентуално ъпдейт. От това, че ти не си, не следва, че не може да се е повредил.

• При изключен от контакта компютър, натисни бутона за стартиране за 4-5сек, свали батерията и окъси перата в цокъла за батерията за 5-10сек. остави така да поседи машината, върни батерията на място, вк

• Емил Костов
    Емил Костов

И викни един поп да направи молитва, че да изгони нечистия дявол от компютъра. Много интересна прах има в тоя компютър.

Отваряш компютъра, и преглеждаш буксите добре ли са закачени .Ако не  помогне пробвай чиста инсталация.Май слагаш всякви програми ,където по-вече пречат,вместо да ти помагат

• Автор
преди 7 минути, нушо написа:

Отваряш компютъра, и преглеждаш буксите добре ли са закачени .Ако не  помогне пробвай чиста инсталация.Май слагаш всякви програми ,където по-вече пречат,вместо да ти помагат

ОК, ще го направя! Последните програми които сложих са портативни.

преди 21 минути, цър-вул написа:

Проблемът по-скоро е в BIOS, а не е ОС. Пробвай нулиране на BIOS

+1

Или първо потърси ъпдейт на BIOS.

• Автор
преди 21 минути, цър-вул написа:

Проблемът по-скоро е в BIOS, а не е ОС. Пробвай нулиране на BIOS

Не съм влизал в БИОС-а от години и не съм правил нищо там.

преди 2 минути, Rammkopf написа:

+1

Или първо потърси ъпдейт на BIOS.

Досега е работил.
За мен - първо ресет, после евентуално ъпдейт.

преди 1 минута, Христо Влъчков написа:

Не съм влизал в БИОС-а от години и не съм правил нищо там.

От това, че ти не си, не следва, че не може да се е повредил.

• Автор
преди 5 минути, цър-вул написа:

Досега е работил.

Така е . А все пак има ли начин да разбера дали ТОЙ се е повредил.?

преди 3 минути, Христо Влъчков написа:

Ако си отворил компютъра махни батерията,за да го нулираш

При изключен от контакта компютър, натисни бутона за стартиране за 4-5сек, свали батерията и окъси перата в цокъла за батерията за 5-10сек. остави така да поседи машината, върни батерията на място, включи в контакта и стартирай.
Влез в BIOS и зареди optimized settings, Запази

преди 45 минути, цър-вул написа:

Досега е работил.

Според мен е свързано с ъпдейт на Windows, който е минал. Нещо свързано с ACPI, което вероятно не се поддържа от BIOS-а му, ако е още с оригиналния такъв отпреди 100 години. По тази причина, аз бих тръгнал от ъпдейт на BIOS. :)

BIOS не се поврежда просто ей така. А и той е CMOS схема - или работи, или е пукнал и дотам.

преди 21 минути, Rammkopf написа:

BIOS не се поврежда просто ей така.

Corrupted BIOS - повреждат се данни, възстановяване с префлашване със здрав имидж

преди 2 часа, Христо Влъчков написа:

При включване от бутона за старт , не се запуска ОС и монитора.

Тук не е много ясно - fast starttup актино ли е, вижда ли се изобщо нещо от стартирането на BIOS...

Да попитам лекинко компютърА като не се изключва и включва нормално, дали компютърЪТ  върши тази работа нормално? 🤔 За един приятел питам.  

Хвърлих боб: Почисти си физически от прах и прочие компютъра. 

Успех!

п.п. Иначе ми замирисва на хардуерен проблем ... Иначе ... хм ... чакай "син екран" ... хм ... и после пусни друга тема ... 

преди 39 минути, dioib написа:

Хвърлих боб: Почисти си физически от прах и прочие компютъра. 

Успех!

п.п. Иначе ми замирисва на хардуерен проблем ... Иначе ... хм ... чакай "син екран" ... хм ... и после пусни друга тема ... 

И викни един поп да направи молитва, че да изгони нечистия дявол от компютъра. Много интересна прах има в тоя компютър.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Никой по-не-се-е моли, да му е добре на другия.!? Това би следвало да го знаеш. Той "гледа" на него да му е добро. И, що му завиждаш??? = Що не си правиШ туй ко ти сака душата??? .... :) 

Ей, не разбираш свободата явно ... :) 

Христо (някакво дежавю има тук), Влез в BIOS-a и го прочети целия бавничко. Ако имаш проблеми с езика, снимай!

И в никакъв случй не прави ъпдейт!!!

преди 14 минути, JKirilov написа:

Христо (някакво дежавю има тук), Влез в BIOS-a и го прочети целия бавничко. Ако имаш проблеми с езика, снимай!

И аз съм съгласен с теб Кирилов.

На Христо не му трябва ни ъпдейт ни да се занимава с нещо, което не му е работа.

Колкото се справи и с шевната машина, толкова ще е и с компютъра. Най сериозно съм го написал.

Аз му препоръчвам сервиз.

преди 1 час, JKirilov написа:

И какво трябва да прочете в биос според теб или да търси някой скрит дъмп файл случайно.:lol6:Не е ли по логично според теб първо да се опита да даде дефалт на биос. Начини за нулиране на настройките на биос колкото щеш има и ако няма промяна тогава да се мисли да ходи в сервиз.

BIOS не се сменя ей така заради идеята!

BIOS се сменя само ако има нужда от това! Смяна на някой компонент, който не се поддържа от наличната версия и изисква по-нова такава!

преди 9 часа, Христо Влъчков написа:

Има начин но незнам дали ще се справиш сам. Отваряш компютъра, изваждаш кабела (кабелите) който влиза във хард диска, включваш компютъра и влизаш в BIOS, след това излизаш и гасиш. Ако всичко е наред, търсиш причината някъде вътре във харда! :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.