Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра не се изключва и включва нормално

Препоръчан отговор

Здравейте!

От известно време имам проблем с компа. За какво става дума. При включване от бутона за старт , не се запуска ОС и монитора. Трябва пак от там да го изключа и пак да го включа за да тръгне да зарежда. При изключване е същото положение, изключва се монитора но самият комп ,НЕ. Трябва пак от бутона да го изключвам. Мислех че имам вирус и се върнах от бекъп, но след няколко запускания започна старата работа. Затова се обръщам тук за помощ, какво може да е  и как да се оправи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 66
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Отваряш компютъра, и преглеждаш буксите добре ли са закачени .Ако не  помогне пробвай чиста инсталация.Май слагаш всякви програми ,където по-вече пречат,вместо да ти помагат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, нушо написа:

Отваряш компютъра, и преглеждаш буксите добре ли са закачени .Ако не  помогне пробвай чиста инсталация.Май слагаш всякви програми ,където по-вече пречат,вместо да ти помагат

ОК, ще го направя! Последните програми които сложих са портативни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, цър-вул написа:

Проблемът по-скоро е в BIOS, а не е ОС. Пробвай нулиране на BIOS

+1

Или първо потърси ъпдейт на BIOS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, цър-вул написа:

Проблемът по-скоро е в BIOS, а не е ОС. Пробвай нулиране на BIOS

Не съм влизал в БИОС-а от години и не съм правил нищо там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rammkopf написа:

+1

Или първо потърси ъпдейт на BIOS.

Досега е работил.
За мен - първо ресет, после евентуално ъпдейт.

преди 1 минута, Христо Влъчков написа:

Не съм влизал в БИОС-а от години и не съм правил нищо там.

От това, че ти не си, не следва, че не може да се е повредил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

Досега е работил.

Така е . А все пак има ли начин да разбера дали ТОЙ се е повредил.?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Христо Влъчков написа:

Ако си отворил компютъра махни батерията,за да го нулираш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, нушо написа:

Ако си отворил компютъра махни батерията,за да го нулираш

Това правя сега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При изключен от контакта компютър, натисни бутона за стартиране за 4-5сек, свали батерията и окъси перата в цокъла за батерията за 5-10сек. остави така да поседи машината, върни батерията на място, включи в контакта и стартирай.
Влез в BIOS и зареди optimized settings, Запази

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Автора няма да е лошо да даде точен модел на дъното да го видим. И ако се наложи ъпдейт на биос да се види също и с коя версия е в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, цър-вул написа:

Досега е работил.

Според мен е свързано с ъпдейт на Windows, който е минал. Нещо свързано с ACPI, което вероятно не се поддържа от BIOS-а му, ако е още с оригиналния такъв отпреди 100 години. По тази причина, аз бих тръгнал от ъпдейт на BIOS. :)

BIOS не се поврежда просто ей така. А и той е CMOS схема - или работи, или е пукнал и дотам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Rammkopf написа:

BIOS не се поврежда просто ей така.

Corrupted BIOS - повреждат се данни, възстановяване с префлашване със здрав имидж

преди 2 часа, Христо Влъчков написа:

При включване от бутона за старт , не се запуска ОС и монитора.

Тук не е много ясно - fast starttup актино ли е, вижда ли се изобщо нещо от стартирането на BIOS...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да попитам лекинко компютърА като не се изключва и включва нормално, дали компютърЪТ  върши тази работа нормално? 🤔 За един приятел питам.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хвърлих боб: Почисти си физически от прах и прочие компютъра. 

Успех!

п.п. Иначе ми замирисва на хардуерен проблем ... Иначе ... хм ... чакай "син екран" ... хм ... и после пусни друга тема ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, dioib написа:

Хвърлих боб: Почисти си физически от прах и прочие компютъра. 

Успех!

п.п. Иначе ми замирисва на хардуерен проблем ... Иначе ... хм ... чакай "син екран" ... хм ... и после пусни друга тема ... 

И викни един поп да направи молитва, че да изгони нечистия дявол от компютъра. Много интересна прах има в тоя компютър.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Емил Костов написа:

И викни един поп да направи молитва, че да изгони нечистия дявол от компютъра. Много интересна прах има в тоя компютър.

Никой по-не-се-е моли, да му е добре на другия.!? Това би следвало да го знаеш. Той "гледа" на него да му е добро. И, що му завиждаш??? = Що не си правиШ туй ко ти сака душата??? .... :) 

Ей, не разбираш свободата явно ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

компютъра не се изключва от копчето а по софтуерен път

alt f4 

или от старт менюто

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Христо (някакво дежавю има тук), Влез в BIOS-a и го прочети целия бавничко. Ако имаш проблеми с езика, снимай!

И в никакъв случй не прави ъпдейт!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, JKirilov написа:

Христо (някакво дежавю има тук), Влез в BIOS-a и го прочети целия бавничко. Ако имаш проблеми с езика, снимай!

И аз съм съгласен с теб Кирилов.

На Христо не му трябва ни ъпдейт ни да се занимава с нещо, което не му е работа.

Колкото се справи и с шевната машина, толкова ще е и с компютъра. Най сериозно съм го написал.

Аз му препоръчвам сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

И какво трябва да прочете в биос според теб или да търси някой скрит дъмп файл случайно.:lol6:Не е ли по логично според теб първо да се опита да даде дефалт на биос. Начини за нулиране на настройките на биос колкото щеш има и ако няма промяна тогава да се мисли да ходи в сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic_s:

преди 7 часа, dioib написа:

Почисти си физически от прах

Какъв друг начин/метод на почистване от прах има?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

BIOS не се сменя ей така заради идеята!

BIOS се сменя само ако има нужда от това! Смяна на някой компонент, който не се поддържа от наличната версия и изисква по-нова такава!

преди 9 часа, Христо Влъчков написа:

Има начин но незнам дали ще се справиш сам. Отваряш компютъра, изваждаш кабела (кабелите) който влиза във хард диска, включваш компютъра и влизаш в BIOS, след това излизаш и гасиш. Ако всичко е наред, търсиш причината някъде вътре във харда! :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...