Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Решение за бъга предизвикан от NVIDIA Container с консумация на ресурси.

Featured Replies

• Автор
на 26.03.2024 г. в 13:12, Joss Bomon написа:

Аз инсталирам само драйвера, панела и PhysX. От Experience нямам нужда.

В новия драйвер от днес 555.85 има актуализация на PhysX. Но пък се наложи да обновя с NVCleanstall, защото нямаше опция да отмаркирам в тази версия GeForce Experience-a. Опцията бе сива. Но с NVCleanstall стана от раз.

Image-820.png

The PhysX software has also been updated to version 9.23.1019 (since 2021 there were no new developments) and the HD audio driver to version 1.4.0.1. Support WDDM 3.2.

WDDM 3.2 is currently only supported in Canary and dev channel builds for now. Will be coming to beta when it flights the 24H2 build(26100 RTM).

• Отговори 87
  • Прегледи 20,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Пуснаха hotfix-a: https://www.techpowerup.com/305584/nvidia-releases-531-26-hotfix-for-cpu-usage-bug https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5450/kw/hotfix

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Аз май няма да го качвам. Оправи се с онзи "tweak", а новия не е тестван толкова (което е нормално за hotfix) и явно е вкарал нови бъгове дори: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/11l92kg/ge

• Но веднага след това пускат фиксове, в повечето случаи до 1-2 дни максимум. Докато при АМД няма такъв вариант, чакаш с месеци в следващия ъпдейт евентуално да си оправят бъговете или връщаш стар драйв

Публикувани изображения

• 5 месеца по-късно...
  • 6 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • Автор

При мен с този и предния драйвер се появи много странен проблем. Екрана примигва постоянно по 2-3 пъти в секунда, оправя се за секунда и пак продължава и така докато рестартирам. Проявява се ако не съм бил пред компютъра да кажем 20-30 минути и екрана 'заспи', и след като го събудя. С предния драйвер го правеше при събуждане, след като съм му задал 'sleep'. Като изключа втория екран - 4К ОЛЕД телевизор през HDMI се оправя, иначе трябва да го рестартирам, мигат и двата екрана. С бутоните за рестарт на драйвера също не се оправя, пробвах да затворя приложения няма промяна. Преди като изчистих всички драйвери с DDU и сложих "576.40-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql" се оправи, но с последния драйвер пак почна да го прави. Сега директно инсталирах този стария драйвер без да съм махал новите докато мигаше екрана, мигането спря когато рестартирах. Също интересно е, че когато излиза надписа за рестартиране на windows мигането спира. Не съм пробвал да затворя MS Edge, че имам няколко отворени прозореца, но ако почне пак да го прави ще пробвам и това, да не би да е нещо от него. Видеокартата ми е старата RTX 3070.

преди 4 минути, Raze написа:

сложих "576.40-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql" се оправи

Със същата карта съм и от началото на тази година не обновявам драйвера, точно заради постоянните проблеми съобщавани във форумите. Карам си с 566.36. Не че за спорта не мога да пробвам как ще е с последния, но не ми се занимава след като със стария няма грижи.

• Автор

И аз имах проблеми, но не съм убеден дали е от самия Win или от драйвера. Отварянето на APPS приложения ги визуализираше на втория монитор, вместо на основния. Просто спрях exntended-a и после пак я пуснах (един вид рестартиране на настройката) и проблема се реши.

Видях то тук. Нищо, че е за 11, явно става и за 10.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-11-opens-apps-on-secondary-monitor-how-do/ea47fec4-f4d0-4b09-8454-a31e1c27ad43

Аз помислих, че може да ми е заминала картата или телевизора да дава фира, че по едно време от това мигане беше се появил зеленикав оттенък но след като го изключих от контакта за малко се оправи. Ще видим как ще е сега с този по-стария драйвер, но последно се оправи проблема. Странното е, че с новия драйвер се проявява по по-различен начин и с предния се прояви след 2-3 седмици ползване.

Това да ми отваря приложения на телевизора се случва понякога или да ги мести ако някоя игра смени резолюцията, но общо-взето не е нещо дразнещо. За тази цел ползвам това:

caoyue/WindowResizer: Save and restore your windows size and position with hotkeys

и съм програмирал един от програмируемите бутони на клавиатурата да изпълнява комбинацията за възстановяване на прозорец.

Май проблема ще се окаже в MS Edge. Пак мигаше екрана като се върнах след вечеря на десктопа. Спрях втория монитор през настройките на дисплея - спря да мига. Пуснах го - мигаше. Затворих edge като убих процесите през task manager, пуснах втория дисплей - спря да мига. След отварянето на edge няма проблеми с мигане. Дори обнових nvidia драйвера да видим как ще е.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Май проблема ще се окаже в MS Edge. Пак мигаше екрана като се върнах след вечеря на десктопа. Спрях втория монитор през настройките на дисплея - спря да мига. Пуснах го - мигаше. Затворих edge като убих процесите през task manager, пуснах втория дисплей - спря да мига. След отварянето на edge няма проблеми с мигане. Дори обнових nvidia драйвера да видим как ще е.

Може. Гледам масово препоръчват спиране на хардуерното ускорение в браузърите (на Chrome базираните) с последните версии на драйверите на зелените. За лисицата не съм срещал подобни оплаквания, но в reddit е пълно за такива проблеми с Chrome, Edge и останалите производни на Chromium.

Да, то странното е, че се получава само като има включен втори дисплей. Дори пробвах да намаля резолюцията на телевизора, честотата - няма промяна. А хардуерното ускорение не искам да го спирам, уж по-добре работи така браузъра (въпреки че не съм пробвал без него). Ще го 'убивам' и пускам да ми възстановява отворените табове засега, докато не оправят евентуално проблема.

И последно - не е от edge, преди малко пак почна да мига и затварянето на почти всичко не помогна. Решението беше да 'убия' единия от процесите на 'nvidia container' в task manager, реших да пробвам преди да рестартирам и се оправи.

Като го убиеш, преименувай
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvContainer\nvcontainer.exe на nvcontainer_.exe или nvdisplay.container.exe на nvdisplay.container_.exe
В services.msc намери и стартирай услугата NVIDIA Display Container Local System.

То като го убих спря да мига, а и го имаше на 2 места. После май пак се е пуснало, но не мига вече. А и при следващия ъпдейт най-вероятно пак ще се активира, дори да го убия. Може да пробвам да го спра от сървисите ако го има.

dOeCpo6.png

• Автор

Виж да не се окаже нещо като решението на първата страница. Макар, че то беше за натоварване на CPU-то. Иначе можеш да пробваш да качиш драйвера с NVCleanInstall и да махнеш целия bloatware, но зависи дали ползваш класическия контрол панел и други там екстри.

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Driver Version:  580.97 | WHQL
Release Date: Tue Aug 12, 2025

Аз засега май ще се въздържа заради проблема с Adobe-то.

Цитат

Fixed Gaming Bugs:

• N/A

Fixed General Bugs:

• Samsung 57" Odyssey Neo G9 Flicker/Underflow when idle at desktop [5361116]
  • Some notebook displays may appear dim when an external HDR monitor is connected and display mode is set to "NVIDIA GPU only" [5429667]

Open Issues:

• Cyberpunk 2077 will crash when using Photo Mode to take a screenshot with path tracing enabled [5076545]
  • Counter-Strike 2: Text may appear slightly distorted when in-game resolution is lower than the native resolution of the display [5278913]
  • Adobe Premiere Pro: Some system configurations can freeze during export using hardware encoding [5431822]

https://www.nvidia.com/en-eu/drivers/details/252624/

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Driver Version: 581.15 | WHQL
Release Date:  Thu Aug 28, 2025   

https://www.nvidia.com/en-eu/drivers/details/253172/ 

Изглежда проблема с Adobe си стои и май ще поостана на 580.88 още известно време.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/573834/geforce-grd-58115-feedback-thread-released-82825/

на 19.06.2025 г. в 22:30, B-boy/StyLe/ написа:

Може. Гледам масово препоръчват спиране на хардуерното ускорение в браузърите (на Chrome базираните) с последните версии на драйверите на зелените.

Оставете си ускорението включено и от флаговете на хромбазираните -> GPU rasterization - Disabled!!! При мен от 2-3 ъпдейта на chromium-a се появиха артефакти , като вляза в настройките на браузъра и раздвижа курсора- разни сини и черни триъгълници(от време на време и на някои сайтове). С промяната на този флаг всичко си дойде на място и заспа.

Този процес след промяна на настройките чрез панела служи само за събиране и изпращане на телеметрични данни

След като си настроя игрите и програмите го спирам

И го пускам ръчно при необходимост

• Автор

Да, така е. Но темата отдавна е решена. Просто реших да я ползвам за съобщение при нови версии на драйверите. Но май ще направя една отделна тема за целта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.