Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Решение за бъга предизвикан от NVIDIA Container с консумация на ресурси.

Featured Replies

• Автор
на 5.03.2023 г. в 23:57, B-boy/StyLe/ написа:

• Отговори 87
  • Прегледи 20,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Пуснаха hotfix-a: https://www.techpowerup.com/305584/nvidia-releases-531-26-hotfix-for-cpu-usage-bug https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5450/kw/hotfix

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Аз май няма да го качвам. Оправи се с онзи "tweak", а новия не е тестван толкова (което е нормално за hotfix) и явно е вкарал нови бъгове дори: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/11l92kg/ge

• Но веднага след това пускат фиксове, в повечето случаи до 1-2 дни максимум. Докато при АМД няма такъв вариант, чакаш с месеци в следващия ъпдейт евентуално да си оправят бъговете или връщаш стар драйв

Публикувани изображения

• Автор

Аз май няма да го качвам. Оправи се с онзи "tweak", а новия не е тестван толкова (което е нормално за hotfix) и явно е вкарал нови бъгове дори:

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/11l92kg/geforce_hotfix_driver_version_53126/

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/513206/announcing-geforce-hotfix-driver-53126-released-37/

• Автор

Е то старите сигурно имат други кусури. Все са така при индивидуалните системи. Аз лично нямам ядове след tweak-а с 531.18. Не мисля, да връщам на стара версия, защото новия има подобрения касаещи не толкова игрите, колкото стабилността на Adobe Premiere Pro и Adobe After Effects, които са важни за мен.

на 7.03.2023 г. в 13:54, цър-вул написа:

Направи го на 1 и рестарт

Проблема се реши точно , като го сложих на 1 . Явно новия драйвър ми го е променил на 0 а и кой знае още колко работи е разбутал. Мерси много за помоща цър-вул

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

@B-boy/StyLe/, що не го остържеш с nvslimmer и така да го инсталираш - без телеметрията. 

image.png.5b556d6e045e346fa51c630ed55de887.png

Защото са малко експериментални функции. В смисъл NVCleanstall също може да я маха, но се води експериментална поне там. За тази не съм се сетил, но ще е другия път. Засега съм го застопорили и е ок уж.

преди 1 час, Gangosa написа:

Проблема се реши точно , като го сложих на 1 . Явно новия драйвър ми го е променил на 0 а и кой знае още колко работи е разбутал. Мерси много за помоща цър-вул

Интересно. При мен си е на 0 и нямам проблеми.

• Автор

Ще се тества, мерси. Дори само заради това:

Adobe application stability issues using 531.18 [4009055][4008751]

Защото реално това

Higher CPU usage from NVIDIA Container might be observed after exiting a game [4007208]

се оправи още с онзи tweak. :)

• 3 месеца по-късно...

Ах, енвидия явно не само в линукс са се осрали, а и в уиндоус също. Ама май първо са се осрали при вас и после при нас, за да не ни оставят ощетени. :D Осирането им беше, че от драйвър 530 и нагоре, веднага след инсталацията на драйвъра (и след съответния рестарт на системата), процесорът беше на 100% в idle режим, а видеокартата натоварена на 60-70% все едно играя игра. И понеже във форума на енвидия developer team ми казаха, че това поведение на хардуера било "нормално" с версия 530, аз им теглих една дълга по цялата им женска роднинска линия и даунгрейднах драйвъра до последната читава версия 525.89.02 и последните няколко месеца съм с него. Като гледам някои от коментарите в темата, виждам, че и при вас е имало същите или подобни истории - в idle режим максимално натоварване на хардуера. Единствено не разбрах при вас с коя версия на драйвъра се е случвало това - 530 или друга.

преди 3 минути, Валсо написа:

Ах, енвидия явно не само в линукс са се осрали, а и в уиндоус също.

Но веднага след това пускат фиксове, в повечето случаи до 1-2 дни максимум. Докато при АМД няма такъв вариант, чакаш с месеци в следващия ъпдейт евентуално да си оправят бъговете или връщаш стар драйвер.

А въпросния проблем с натоварването на процесора отдавна е отстранен.

• Автор
преди 8 минути, Валсо написа:

Ах, енвидия явно не само в линукс са се осрали, а и в уиндоус също.

Само че "осирането" за Win беше незначително. Натоварването беше 10-12% при мен и то САМО на CPU-то, GPU-то си беше ок. Пуснаха hotfix за ден-два, а дотогава дори имаше и workaround (описан в началото на темата). Това твоето звучи като доста по-сериозно "осиране".

преди 7 минути, Raze написа:

Но веднага след това пускат фиксове, в повечето случаи до 1-2 дни максимум. Докато при АМД няма такъв вариант, чакаш с месеци в следващия ъпдейт евентуално да си оправят бъговете или връщаш стар драйвер.

А въпросния проблем с натоварването на процесора отдавна е отстранен.

То и при нас има "фикс" (в кавички, защото е заобикаляне на проблема, а не е фикс и не идва от реален ъпдейт на драйвъра, а от една опция, която пишеш в GRUB: nvidia_drm.modeset=1, защото явно ги мързи да си оправят кашите) и точно затова не смея да ъпгрейдна драйвъра. Все още им нямам доверие, че са оправили каквото и да е. Засега 525.89.02 е направена да работи с кърнел 6.1 LTS, предполагам, че ще работи чак до 7-ма версия, така че мога да почакам още дълго, преди да се наложи да се тормозя с простотиите им.

• Автор
преди 1 час, Валсо написа:

Единствено не разбрах при вас с коя версия на драйвъра се е случвало това - 530 или друга.

Е писано е в темата. Проблемния бе - 531.18, а хотфиска бе 531.26.

• 8 месеца по-късно...
  • Автор

Аз най-после мигрирах от стабилния 537.58 на 551.86. Засега никакви ядове с новия видео драйвер. НО... като го сложих още тогава (преди няколко дни) усетих странен проблем. Пускам си аз Horizon Zero Dawn и гледам играта върви перфектно, но вентилаторите не вият, картата студена...викам си "баси" готиния драйвер, как са паднали температурите хахаха. Шегата настрана...ама стана ясно веднага, че картата не се товари на макс (дори работеше на idle десктоп честоти и за паметта и за GPU-то) и си викам какво става "мамка му". Не съм пипал за теста и от nVidia Control Panel-a да му давам Max performance винаги да "стърже" на макс за теста дори в idle, но се разрових и се оказа, че и настройките на монитора са заминали. Не знаех, че DDU "бара" и тях. Беше минал на 60HZ от 144HZ и беше с Generic Driver-a. Качих пак този от Asus, който си ползвам с неговия цветови профил + обратно на 144HZ и вече взе да си бачка на макс играта. Дали, защото играта използва Vsync on... И се оправи. Но се чудя дали това е нормално след DDU или новия драйвер е резетнал настройките нямам идея. Но като се замисля, при стария драйвер и на 60HZ май си бачкаше на макс картата. А тук реално се ползваше на 3% от възможностите си. След смяната на 144HZ се "отпуши" и май се оправи. Остава да тествам ако намаля пак на 60HZ дали ще задържи това представяне. Night_Raven потвърди при него и каза, че дори не е ползвал DDU. Та определено ще е от драйвера. Писах в reddit, но май ще пиша и във форума на nVidia направо. Бели кахъри щом се оправи, но яко се бях стреснал в Open World AAA игра да съм с 37 градуса температури и спрени вентилатори (защото кривата ми е под 40 да не работят)...

Иначе се чудя дали да кача новия App. Гледам, че hype-а около него е голям.

https://www.google.bg/search?q=new+nvidia+app+youtube&tbm=vid&prmd=vnibz&dpr=1

Реално видях, че този нов апп хем заменя Experience-a, хем стария Control Panel, НО въпреки това си стои и стария Control Panel. Малко като шизофрениите на Win 10. Има по две менюта за достъп до настройките - стария от 7 и модерния от 10. Шашава работа. Все тая де.

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Аз инсталирам само драйвера, панела и PhysX. От Experience нямам нужда.

И аз така правя. Дори спрях преди време да качвам HDMI на nVidia и оставям този на Realtek/MS. Но може да пробвам новия APP като стане финален. Макар, че той ще включва сигурно и софтуер за запис и прочие (пък аз си имам Mirillis Action за целта). Ще видим де. Просто ми е интересно защо след обновяване на новия драйвер картата не се товареше в игри. Все едно си бях в десктоп режим. Не би трябвало да е и заради 60HZ на монитора като се замисля (няма логика просто). Иначе след смяната на 144HZ, както писах се отпуши. Довечера ще видя ако намаля пак нарочно на 60 дали ще си стои ок или пак ще се върне в idle стойности. Странна работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.