Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко големи летящи насекоми им в България?

Препоръчан отговор

Колко големи летящи насекоми им в България? Питам, защото преди малко пред прозореца едно черно летящо насекомо с размер на тенис топка едва не ми докара инфаркт. Гнус ме е да преглеждам страниците за насекоми, затова ви моля за отговор. Не знаех, че в България има толкова огромни насекоми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не е бил паяк? Понякога като висят на паяжината изглеждат сякаш летят.
Иначе летящи в България май стършелите са най големите, но още им е рано на тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-големи са дунавските комаре, като кацнат на оградата плашат кучетата и настава един лай,,,

Иначе майските бръмбари също са големи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това беше огромно и изглеждаше агресивно.Едва сме в март месец, откъде се взеха тия насекоми по никое време?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Anneliese написа:

Това беше огромно и изглеждаше агресивно.

Прилеп току що събудил се от сън ? Не е насекомо но както го описваш ко да е друго.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нилска водоплавка...

Цитат

"Това е много рядък вид и най-голямото насекомо, което се среща в нашата страна. В Пловдив може да се види около река Марица и се храни предимно с водни организми, малки рибки и жабки", разказа Гърова за Дарик.

Според нея ухапването от това насекомо е много болезнено, заради соковете, които изпуска, за да храносмила по-лесно.

Само не знам дали лети... но предполагам, че не, щом са му трябвали 7 и половина години, за да се дотътри от Пловдив до Берковица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anneliese написа:

Това беше огромно и изглеждаше агресивно.Едва сме в март месец, откъде се взеха тия насекоми по никое време?

Пратили са ти съвестки мутант

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не е било някоя миризливка или бременна муха?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

У Плевен комарите през лятото са големи колкото врабчета, и работят в екип.Както си спя завит с чаршаф, четири комара повдигат чаршафа и другите от групата жилят!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

офф2//

Лежи турист в палатката и слуша как комарите обсъждат:
- К‘во пра‘им са? Тук ли ще го ядем или да си го завлечем до блатото?
- Блатото? Как ли па не. Да ни го отмъкнат големите...

едит: а сериозно, може да е някое от тия двете...

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Anneliese написа:

Колко големи летящи насекоми им в България? Питам, защото преди малко пред прозореца едно черно летящо насекомо с размер на тенис топка едва не ми докара инфаркт. Гнус ме е да преглеждам страниците за насекоми, затова ви моля за отговор. Не знаех, че в България има толкова огромни насекоми.

Марсианците ви дебнат да ви приберат мадам. Пазете се! 

преди 7 часа, Teemo написа:

Споко!

След втория "масур" , излизат дракони.

идиот :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Марсианците ви дебнат да ви приберат мадам. Пазете се! 

Ааа не сме ние :D

По ми прилича на избягал от главата на Поля Нацистка бръмбар

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, petie1 написа:

Да не е било някоя миризливка или бременна муха?

Ще да е била мухата ЦЕЦЕ ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Ще да е била мухата ЦЕЦЕ ;)

Аха дет се спи от нея

преди 8 часа, Bubbles написа:

Да не е бил паяк? Понякога като висят на паяжината изглеждат сякаш летят.
Иначе летящи в България май стършелите са най големите, но още им е рано на тях.

Паяци колкото тенис топка в България не знам да има че те тарантулите са толкова големи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, petie1 написа:

Паяци колкото тенис топка в България не знам да има че те тарантулите са толкова големи

Значи не си живял в центъра на София. 😋

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според Медведев: Американските биолаборатории в Украйна са работили по създаването на бойни комари

1106425.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...