Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лични предпочитания за защита под Windows

Препоръчан отговор

Бихте ли посочили по Ваша преценка най-добра защита при личен избор до три варианта. Без да ги делим на безплатни и небезплатни, с идея да сме от полза и на други съфорумци.

За моите предпочитания повечето чести посетители в раздела  ще се сетят, ползвам непрекъснато  на различни устройства  с години тези си предпочитания:                    

• Microsoft Defender Antivirus + Comodo Firewall 2020 
  • Symantec Endpoint Protection   14
  • 360 TS.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То си е до култура на потребителя. Да, звучи много общо, но запознат човек с Comodo firewall ще е по-защитен от цъкащ на всичко с платена антивирусна. Но ходи го обясни на жена ми, която си цъка на всичко и игнорира всякакви предупреждения. На възмутеното ми питане "не виждаш ли, че има предупреждение?", тя нехайно отговаря "ти нали ще го оправиш".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За Уиндоус най-добрата защита е по най-бързия начин да разкараш в кошчето за боклук всички, ама абсолютно всички, антивирусни програми, включително и вградения дефендър, и да си настроиш и конфигурираш правилно вградената защитна стена.

Също потенциално опасните сървиси и протоколи трябва да се изклучат или да се конфигурират правилно...

Това е достатъчно да спре всякакви знайни и незнайни зарази, бацили и вируси...

Лично изпитано от мен...

За последните 8-10 години съм забравил що е то компютърен вирус...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, gagodrago написа:

За последните 8-10 години съм забравил що е то компютърен вирус...

Та те са нещо като невидими таласъми.   Трябват умения и да ги видиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Windows Security + AutoPlay=OFF + Ublock Origin for WEB + NoScript for WEB

2. Windows Security + AutoPlay=OFF + Ublock Origin for WEB

3. Windows Security + AutoPlay=OFF

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пишете конкретната програма. FREE - IS и т.н. самия бранд говори малко за предпочитанията за защита.

По темата:

• За платена защита: Kaspersky Standard с конфигурирани правила на програмите.
  • Безплатна защита: Kaspersky Free и Comodo FW задължително с конфигурирани правила и изолирана среда.

Плюс пълни секюрити ъпдейти на OS и Adguard като добавка за блокиране на боклуците в сайтовете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Касперски. Иначе малуер e общо понятие за вируси, троянци, копачи и прочие паплач. ;) Тва звучи като "респект и уважение". :D Ама много хора не знаят чужди езици и отстрани звучи смешно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, S197 написа:

Касперски. Иначе малуер e общо понятие за вируси, троянци, копачи и прочие паплач. ;) Тва звучи като "респект и уважение". :D Ама много хора не знаят чужди езици и отстрани звучи смешно. 

Дай предложение за име на темата,че Тошето беше праснал това болднатото в поста му като име на темата. Да се чуди човек при толкова теми в тоя подраздел как така баш Тошко прасна дубъл ... ще видя колко ще издържи без да се намаца тотално...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, nikssi написа:

Дай предложение за име на темата,че Тошето беше праснал това болднатото в поста му като име на темата. Да се чуди човек при толкова теми в тоя подраздел как така баш Тошко прасна дубъл ... ще видя колко ще издържи без да се намаца тотално...

Предпочитани защити на  Win 10  можеш да я именуваш.   И защо да се намацва тотално?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично вече от почти 10 години не ползвам никакви антивирусни. Много рятко ако ми се нахендри някоя гадина като закача стария ми хард и то все sality и някой друг троянец ми идват на гости. А за самия sality него си го разкарвам с инструмент, създаден за него, от създателяму другите антивирусни уш го чистят ама пак се появява. А за троянците си ползвам Loaris Trojan и винаги ми е помагала много добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се ако се издърпа едно легално копие от сайта на MS$, плати се около 30кинта за легален ключ, тогава вградения Дефендер почва да работи съвсем прилично. Имам си такъв джам у дома.

Но не знам какво става ако офиса не е легален ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

1. Windows Security

2. Windows Security

3. Windows Security

Понеже не мога да редактирам :

1. Windows Security + AutoPlay=OFF + Ublock Origin for WEB + NoScript for WEB

2. Windows Security + AutoPlay=OFF + Ublock Origin for WEB

3. Windows Security + AutoPlay=OFF

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1.        Windows Defender Firewall  + 360 Total Security (Free) и AppCheck Anti-Ransomware (Free) - в реално време
                                                          + 360 Internet Protection и uBlock Origin                                         - по браузърите.
2 и 3.  Няма... Понякога се замислям за Касперски и Панда (основно щото имам някакви сантименти към двете, с корени в миналото) ... а понякога - не

офф//

А като написах "сантименти", веднага изникнаха  F-Prot и дискетите с дефиниции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

AhnLab V3 Lite сега ми е нещо като първа резерва.     Пълнофункционален безплатен корейски антивирус - класират го високо при доста тестове през последните няколко години.   Многомодулна програма, която набъбва на  Win 10 Pro -64 бита  до 550 MB и пак е по-пъргава примерно дори спрямо безплатната Панда.  Всъщност корейката е с претенции да е най-добра  спрямо всички безплатни антивируси.   Реален конкурент е за  китайския  360 TS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...