Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Продажба автомобил и плащане на данък

ostavime

Препоръчан отговор

Ако продам автомобил за примерно 40 хил. лв. и от тях 20 ми преведат по банка, а другите 20 ми дадат кеш, дължа ли някакъв данък на банковото плащане? 

При нотариуса, колата се обявява за 20 хил. 

Аз твърдя, че не се дължат, тука ми спорят, че трябва да се плати данък. За какво да плащам данък, като в този превод никъде и по никакъв начин не става ясно за какво са ми преведени парите. Някакъв човек просто ми превежда 20 хил. лв. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, ostavime написа:

Ако продам автомобил за примерно 40 хил. лв. и от тях 20 ми преведат по банка, а другите 20 ми дадат кеш, дължа ли някакъв данък на банковото плащане? 

Аз твърдя, че не се дължат, тука ми спорят, че трябва да се плати данък. За какво да плащам данък, като в този превод никъде и по никакъв начин не става ясно за какво са ми преведени парите. Някакъв човек просто ми превежда 20 хил. лв. 

Няма как да има превод, без ОСНОВАНИЕ за превода! Дори и 200 лв някой да ти прати примерно през еконт, тази информация постъпва автоматиччно в НАП

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Няма как да има превод, без ОСНОВАНИЕ за превода! Дори и 200 лв някой да ти прати примерно през еконт, тази информация постъпва автоматиччно в НАП

Добре, съгласен съм, като основание може да пише - подарък. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ostavime написа:

Добре, съгласен съм, като основание може да пише - подарък. 

Тогава дължиш данък, по чл.44, ал.1 от Закона за местните данъци и такси

Справка

Има си начини да не плащаш - по скоро да ползваш данъчния кредит, но няма да ти кажа как

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, ostavime написа:

Че то това си е данъчна измама и укриване на данъци.

В Щатите за подобни машинация мнозина лежат в затворите.

Ако ще се занимаваш с данъчни измами, първо прочети добре законите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Teemo написа:

Само и единствено - подарък.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/danak-varhu-dareniya

преди 11 минути, Teemo написа:

Основание - през всякакви, пей...

Има само три начина - кеш, на ръка или в брой

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Б@си сложните врътки за едни 40 бона. Така или иначе да държиш толкова пари кеш е глупаво. Нека си ти ги прехвърлят по банков път. Отивате с парите в банката и питате на гишето питате.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Има само три начина - кеш, на ръка или в брой

Бъркаш - България и САЩ...

Основание - е митница... Засега...

преди 15 минути, JKirilov написа:

Питаш за Ротердам или за наше Горно Нанадолнище?

Незнанието, е до време...

После си просто - олигофрен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, S197 написа:

Така или иначе да държиш толкова пари кеш е глупаво.

При напрактика, отрицателен лихвен % не е глупаво. Глупаво е ограничението от 6 ли беше или там някъде хилки за кешови плащания

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NewRedDragon написа:

При напрактика, отрицателен лихвен % не е глупаво. Глупаво е ограничението от 6 ли беше или там някъде хилки за кешови плащания

И какво, ще ги държиш под възглавницата? Много умно, нема що. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Teemo написа:

Бъркаш - България и САЩ...

Може и да бъркам.... Затова си плащам на счетоводната кантора и работя основно с юр. субекти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, S197 написа:

И какво, ще ги държиш под възглавницата? Много умно, нема що. 

Кой къде, е без значение...

Важното е, да можеш да си вземеш - всичко.  За неразбралите - всичко...

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Може и да бъркам.... Затова си плащам на счетоводната кантора и работя основно с юр. субекти

Аз също, продължавам да си плащам  - след три години... За да взема...

Кеш, в брой и на ръка... Най - сигурно... Лошото е , че бият през ръцете - на  произвол/дни.

Наздраве ! Жив и здрав Дракон - знам къде е, онази земя... 

Много  се раздрънках - Радебергер, е виновен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Teemo написа:

Аз също, продължавам да си плащам  - след три години... За да взема...

Същия ще го взема и аз - не ми пука. Като казвам кеш, не визирам банкноти /само/. Наемчета, вече 4 автомобила под наем (таксита) и т.н Абе, пенсионен фонд :) 

преди 5 минути, Teemo написа:

Много  се раздрънках - Радебергер, е виновен.

Аз стнах фен на Бургаското :) Иначе ...основно Корона.....ми беше най - евтината там :) 

:beer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Неее, не си продавам колата. Не съм луд. Възникна спор, както казах, но не съм в тази сфера. За това реших да питам, но както винаги след въпрос започва забавата. 

Но все пак отговорите са полезни. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, NewRedDragon написа:

Същия ще го взема и аз - не ми пука. Като казвам кеш, не визирам банкноти /само/. Наемчета, вече 4 автомобила под наем (таксита) и т.н Абе, пенсионен фонд :) 

Аз стнах фен на Бургаското :) Иначе ...основно Корона.....ми беше най - евтината там :) 

:beer:

Короната не беше ли до преди година масово достъпна? При това - без пари. Само дето нещо се умираше тук-там от нея (безвкусен, черен хумор, но не можах да се сдържа).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

В такъв случай, няма ли да е по-добре, ако парите бъдат дадени на ръка, като по този начин Биг Брадър (банки, правителство, институции...) няма да засече плащането и няма да иска да краде пари, да присвоява пари, които не му принадлежат?

Не е ли легално са дават големи суми пари на ръка? Ако не е легално, защо не е легално?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Teemo написа:

Кой къде, е без значение...

Важното е, да можеш да си вземеш - всичко.  За неразбралите - всичко...

Офффф, добре, че няма инфлация, та мога да си скатавам пари под дюшека....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9GolqmotoPrase написа:

В такъв случай, няма ли да е по-добре, ако парите бъдат дадени на ръка,

Защото няма как да направиш преригестрацията

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

като по този начин Биг Брадър (банки, правителство, институции...) няма да засече плащането и няма да иска да краде пари, да присвоява пари, които не му принадлежат?

Пак греда - дължиш пари винаги, по всяко време - няма значени е на кого! Данъците се плащат - или на време, или със закъснение, със законните лихви, естествено

Няма безплатно в нормалния свят

Не е ли легално са дават големи суми пари на ръка?

Какво е "голяма сума"? В случая условно става дума за 20к € - това не е голяма сума

Ако не е легално, защо не е легално?

Нелегално е, защото няма как да си платш данъка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде са страните по сделката - в България, ЕС или другаде? Колко време е била твоя? Повече или по-малко от 3 години? И каква е целта на занятието? Някъде из последните видеа на Максим Шелков имаше врътки и проблеми именно при такива сделки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...