Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купуване на нов компютър средна ръка с оглед дълговременна бъдеща съвместимост

Препоръчан отговор

Не ми е спешно но сегашния ми домашен десктоп е все таки старичък и главно инфлацията изяжда парите ми в банката.

Затова ще го сменя с нов със средни възможности и с желанието дълго време след това да е в час.

Ще е дуал бут линукс и само за фолбек пиратски Уиндоус ако нещо стане с линукса.

Домашния десктоп го ползвам 99% в интернет с три четири браузъра Хром, Моцила, Опера и може би текстов браузър. И елементарни офисни изисквания.

Ще го взема от Хънитек малка фирма от която съм доволен. И трите ми десктопа начиная с въобще първия са от тях. Предлагат избор на място със съвети, имат поддръжка като ремонт, на първия ми десктоп например смениха дванайсет кондензатори на дънната платка без проблеми.

Първия ми въпрос към уважаваните специалисти тук е как да задам въпроса и желанието ми на фирмата? Досега съм обсъждал, три пъти, покупката със стопаните които бяха и продавачи и ремонтаджии. Сега може да е някое момиче.

След ако получа тук съвети ще говоря с фирмата.

Благодаря който е стигнал дотук. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, rado_svet написа:

Първия ми въпрос към уважаваните специалисти тук е как да задам въпроса и желанието ми на фирмата? Досега съм обсъждал, три пъти, покупката със стопаните които бяха и продавачи и ремонтаджии. Сега може да е някое момиче.

Запитването си го задаваш както и тук.

Първо уточняваш за какво ще се ползва машината, следва бюджет, който не трябва да се прехвърля и накрая лични предпочитания ако има такива. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Запитването си го задаваш както и тук.

Първо уточняваш за какво ще се ползва машината, следва бюджет, който не трябва да се прехвърля и накрая лични предпочитания ако има такива. 

Благодаря!

Но ако на тезгяха им е някоя мома, може би ще търся майсторите.

Не съм бил при тях от някъде преди десет години.

Пак мерси!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

плащаш това което получаваш

с някаква надценка  за плащане на заплатите на фирмата .

преди 34 минути, rado_svet написа:

Домашния десктоп го ползвам 99% в интернет с три четири браузъра Хром, Моцила, Опера и може би текстов браузър. И елементарни офисни изисквания.

инвестирай в интернет

предплати си за 1 година на по-висока тарифа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Banesc написа:

плащаш това което получаваш

с някаква надценка  за плащане на заплатите на фирмата .

Не е така.

Може да плащам, но често е измама.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

купи си периферия

монитор хубав мишка  клавиатура

резервни мишки клавиатури

току-що, rado_svet написа:

Не е така.

Може да плащам, но често е измама.

искай оферти от няколко магазина

казваш до толкова пари  плюс минус

и те така 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Banesc написа:

купи си периферия

монитор хубав мишка  клавиатура

резервни мишки клавиатури

искай оферти от няколко магазина

казваш до толкова пари  плюс минус

и те така 

Благодаря за мнението!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, rado_svet написа:

Благодаря!

Но ако на тезгяха им е някоя мома, може би ще търся майсторите.

Не съм бил при тях от някъде преди десет години.

Пак мерси!

Може да е мома и пак да е майстор :)

Шегата на страна, щом си доволен от тях не разбирам каква е целта на темата. Свържи се с тях или се разходи до офиса и им кажи какво търсиш и до какви пари, все пак си им редовен клиент. Ако те съмнява офертата им дали си заслужава може пак да пишеш тук за мнение. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Gaming_Solutions написа:

Може да е мома и пак да е майстор :)

Шегата на страна, щом си доволен от тях не разбирам каква е целта на темата. Свържи се с тях или се разходи до офиса и им кажи какво търсиш и до какви пари, все пак си им редовен клиент. Ако те съмнява офертата им дали си заслужава може пак да пишеш тук за мнение. 

С ваша помощ да си изчистя мнението и да знам какво да поискам от тях и да се разберем добре и делово.

Виждам, че става 😊

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Средна ръка", "средни възможности" и тук разбрах че говориш за среден клас. Но така и не разбрах среден клас за какво. Да не би да е среден клас за браузване? Защото такова нещо няма. За браузване можеш да си вземеш и машина втора ръка за около 300лв.

За ново цената е по висока разбира се. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, goodly написа:

"Средна ръка", "средни възможности" и тук разбрах че говориш за среден клас. Но така и не разбрах среден клас за какво. Да не би да е среден клас за браузване? Защото такова нещо няма. За браузване можеш да си вземеш и машина втора ръка за около 300лв.

За ново цената е по висока разбира се. 

Имам предвид средни възможности по сегашните разбирания, и с надеждата тези възможности да са в работа още десет години например. Сегашния ми десктоп който още ме задоволява, е от 2012 година, двуядрен интелски процесор 2.7 Ghz и 4 GB RAM.

Да, основно го ползвам в интернет, на новия ми трябват максимални способности да поддържа Гугъл Хром с 4,5 таба, някои прости офис програми като ЛибреОфис или MS-Word 2007-2010, PDF четци и май това е.

Благодаря за участието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, rado_svet написа:

Имам предвид средни възможности по сегашните разбирания, и с надеждата тези възможности да са в работа още десет години например. Сегашния ми десктоп който още ме задоволява, е от 2012 година, двуядрен интелски процесор 2.7 Ghz и 4 GB RAM.

Да, основно го ползвам в интернет, на новия ми трябват максимални способности да поддържа Гугъл Хром с 4,5 таба, някои прости офис програми като ЛибреОфис или MS-Word 2007-2010, PDF четци и май това е.

Благодаря за участието.

Бюджета какъв е за компютъра

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, rado_svet написа:

За тези изисквания ще ти свърши работа всякакъв процесор с вградено видео, 8GB RAM и неголямо SSD.

Към момента по-добрата вградена графика е в AMD, както и по-ниската консумация и температури.

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
AMD RYZEN 3 4300G 3.8G 6MB BOX 1 194.32 лв. 194.32 лв.
ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 AM4 1 194.32 лв. 194.32 лв.
2X8GB DDR4 3200 ADATA XPG DB10 AX4U32008G16A-DB10 1 84.90 лв. 84.90 лв.
ADATA GAMMIX S11P 512G M2 PCIE 1 78.96 лв. 78.96 лв.
DeepCool Case mATX MATREXX 30 1 59.59 лв. 59.59 лв.
Seasonic PSU 550W Gold G12 GC-550 1 116.60 лв. 116.60 лв.
Междинна стойност: 728.69 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 14.58 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма

Обща стойност: 714.11 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/72119p1r68755p1r71265p1r61545p1r63405p1r69454p1rf.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, rado_svet написа:

Не ми е спешно но сегашния ми домашен десктоп е все таки старичък и главно инфлацията изяжда парите ми в банката.

Затова ще го сменя с нов със средни възможности и с желанието дълго време след това да е в час.

Ще е дуал бут линукс и само за фолбек пиратски Уиндоус ако нещо стане с линукса.

Ще го взема от Хънитек малка фирма от която съм доволен. И трите ми десктопа начиная с въобще първия са от тях. Предлагат избор на място със съвети, имат поддръжка като ремонт, на първия ми десктоп например смениха дванайсет кондензатори на дънната платка без проблеми.

Не знам какво разбираш под "средна ръка" и не знам каква е връзката между домашния десктоп и инфлацията ти в банката .... но...

Вземи нещо с процесор i7 и РАМ поне 8, може и 16. Не знам какво те бърка пиратския Windows, като има ключове по 20-ина кинта. Но ти си знаеш.

Колкото до фирмата - вземи го от голяма фирма, например ЖАР Компютърс, или Плесио. Не се занимавай с глупости!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"оглед дълговременна бъдеща съвместимост"

Макар и да са по-скъпи компонентите то нещо базирано на AM5 е решението в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

"оглед дълговременна бъдеща съвместимост"

Макар и да са по-скъпи компонентите то нещо базирано на AM5 е решението в момента.

А сега кажи среден клас процесор  AMD 5

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, rado_svet написа:

Много фалшиво ми звучи това изречение.
Ако нещо стане с линукса си има второ ССД с втори линукс на него и няма нужда от Уиндоус.

Ти просто си питаш да се намират на приказка скучаещите продавачи на компютри, дебнещи тука да се появи нов клиент да му пробутат нещо си.

И естествено не търсиш никакъв компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, novaki написа:

А сега кажи среден клас процесор  AMD 5

AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz Box with Cooler, избор на Процесори от онлайн магазини с евтини цени и оферти (pazaruvaj.com)

MSI PRO B650M-A WIFI MSI Дънни платки Цени, оферти и мнения, списък с магазини (pazaruvaj.com)

Patriot Viper Venom 16GB (2x8GB) DDR5 5200MHz PVV516G520C36K RAM Памети Цени, оферти и мнения, списък с магазини, евтино Patriot Viper Venom 16GB (2x8GB) DDR5 5200MHz PVV516G520C36K (pazaruvaj.com)

С диска, кутията и захранването от горния линк, крайната цена е към 1300лв. 

Без бюджет обявен от автора, можем да си калкулираме какво ли не...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

За тези изисквания ще ти свърши работа всякакъв процесор с вградено видео, 8GB RAM и неголямо SSD.

Към момента по-добрата вградена графика е в AMD, както и по-ниската консумация и температури.

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
AMD RYZEN 3 4300G 3.8G 6MB BOX 1 194.32 лв. 194.32 лв.
ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 AM4 1 194.32 лв. 194.32 лв.
2X8GB DDR4 3200 ADATA XPG DB10 AX4U32008G16A-DB10 1 84.90 лв. 84.90 лв.
ADATA GAMMIX S11P 512G M2 PCIE 1 78.96 лв. 78.96 лв.
DeepCool Case mATX MATREXX 30 1 59.59 лв. 59.59 лв.
Seasonic PSU 550W Gold G12 GC-550 1 116.60 лв. 116.60 лв.
Междинна стойност: 728.69 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 14.58 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма

Обща стойност: 714.11 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/72119p1r68755p1r71265p1r61545p1r63405p1r69454p1rf.html

В никем са описали интересно Razen3  4300G...........вложили са известна доза хипербола:))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Слави Маринов написа:

В никем са описали интересно Razen3  4300G...........вложили са известна доза хипербола:))

Copy-Paste случва се

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Белгиеца написа:

Много фалшиво ми звучи това изречение.
Ако нещо стане с линукса си има второ ССД с втори линукс на него и няма нужда от Уиндоус.

Ти просто си питаш да се намират на приказка скучаещите продавачи на компютри, дебнещи тука да се появи нов клиент да му пробутат нещо си.

И естествено не търсиш никакъв компютър.

Имаш право да се съмняваш защото и аз се позамислих, когато го писах.

Знам че мога да имам няколко бут инстанс и все да са линукси и знам че мога да бутна от Live дистрибушън, но наличието надруг тип ОС е по-добре за мене, отколкото само Линукс. Плюс Уиндоуса може да ми потрябва за нещо, което прави по-добре от Линукса, не че предвиждам чак такива тънкости при мене де ;)

ПП. Предишните компютри ми ги даваха с инсталиран Уиндоус, безплатен, уж само де се види дали машината работи, пък аз после да съм го изтриел ;):D

Не дей да търсиш под вола теле, ще купувам и, лет ми тел ю, постовете тука особено на Джос Бомон, ме вкарват в час, защото отдавна не съм се интересувал от хардуери.

За което много благодаря на всички, няма да съм по бели гащи в магазина.

Ей сега им се обадих, казах най-общо че ще идвам да купувам с помоща на тяхна консултация, и казаха да заповядам :)

Ще рапортувам тук напредъка :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...