Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с процес taskhost.exe

Featured Replies

Добър вечер проблема е следния с процеса от заглавието. До сега винаги съм избягвал да качвам актуализации но преди 3-4 дни си качих всички актуализации с simplix защото видеокартата пак ми направи номер и да видя дали с някой от ъпдейтите ще се оправи. След като си качих всички ъпдейти описания, процес сам от самосебеси, без да съм правил нищо си увеличава, разхода на памет. В момента е на 2452 и изведнъж започва сам да си увеличава размера и това без да съм отворил програма или нещо подобно. Също и откакто качих ъпдейтите ми се зареждат 2 процеса в повече които не се виждат даже бях пускал тема преди известно време и тогава се справих с единия процес като му спирах услугата през диспечера на задачите. Също така съм спрял почти всички ненужни сервизи които не ми трябват. Имам съмнение че можеби някой ъпдейт ми прави този проблем но незнам кой точно ъпдейт да търся и да разкарам ако някой има идеи ще се радвам да ги чуя. Ето и снимка на въпросния процес.

Screenshot_156.png

rootkit scan

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Благодаря от първия линк използвах препоръките да изчистя журнала в преглед за събития на event но промяна нямаше. Сканирах с ресторо от втория линк но програмата е платена намери ми фалшиви файлове и за да ги изчисти иска да и платя макар че откритите файлове са си чисти.

преди 48 минути, vlado1985 написа:

Сканирах с ресторо

За толко години не се ли научи да разпознаваш рекламите?

От първия линк инструкциите от т.2  последва ли?
Windows Update Service изключена ли е? Изключи я, щом ползваш UpdatePack7R2

• Автор
преди 25 минути, цър-вул написа:

За толко години не се ли научи да разпознаваш рекламите?

От първия линк инструкциите от т.2  последва ли?
Windows Update Service изключена ли е? Изключи я, щом ползваш UpdatePack7R2

Е за ресторо в последния момент разбрах че е менте. А windows update съм го спрял още когато инсталирах ОС и когато качвах ъпдейтите с updatepack си беше спрян windows update.

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

ама след последния момент...
Друго?

Друго не съм пробвал само свалих това ресторо което се оказа че е менте и изчистих записите в event.

преди 14 часа, vlado1985 написа:

Добър вечер проблема е следния с процеса от заглавието. До сега винаги съм избягвал да качвам актуализации но преди 3-4 дни си качих всички актуализации с simplix защото видеокартата пак ми направи номер и да видя дали с някой от ъпдейтите ще се оправи. След като си качих всички ъпдейти описания, процес сам от самосебеси, без да съм правил нищо си увеличава, разхода на памет. В момента е на 2452 и изведнъж започва сам да си увеличава размера и това без да съм отворил програма или нещо подобно. Също и откакто качих ъпдейтите ми се зареждат 2 процеса в повече които не се виждат даже бях пускал тема преди известно време и тогава се справих с единия процес като му спирах услугата през диспечера на задачите. Също така съм спрял почти всички ненужни сервизи които не ми трябват. Имам съмнение че можеби някой ъпдейт ми прави този проблем но незнам кой точно ъпдейт да търся и да разкарам ако някой има идеи ще се радвам да ги чуя. Ето и снимка на въпросния процес.

Screenshot_156.png

Стартирай програмата Process Explorer. Като посочиш с показалеца на мишката даден процес и ще ти покаже какви под-процеси са включени в него. Конкретно за taskhost, ако има в него някакви допълнителни шитни, после може да ги спреш от Task Scheduler... защото с ъпдейтите микрософт често вклучват да се стартират разни ненужни шпионски процеси, които следят потребителя, телеметрия, авторски права, и прочее и на практика те не вършат никаква полезна работа, само консумират процесорно време и памет...

2023-04-01_104012_cr_ed.png

преди 23 минути, gagodrago написа:

микрософт често вклучват да се стартират разни ненужни шпионски процеси, които следят потребителя, телеметрия, авторски права, и прочее и на практика те не вършат никаква полезна работа, само консумират процесорно време и памет...

Четеш ли или просто си пишеш? Знаеш ли нещо за UpdatePack7R2? Явно не! Не включва "зловредни" актуализации!

• Автор
преди 4 часа, Емил Костов написа:

Кое му е странното. Ето го и при мен

image.thumb.png.77b02f16be4f4c315dda672df67deb7b.png

Емо прцеса taskhost го имам както при теб така и в други версии на ОС. А при мен се получава следното след като инсталирах, ъпдейтите, дори и да не правя нищо по машината процеса сам си увеличава разхода на памет. В момента както ми е на 2472 без да съм правил нищо отива на 3 и нещо понякога и повече и затова мисля че от някой от ъпдейтите прави мизерия.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Емо прцеса taskhost го имам както при теб така и в други версии на ОС. А при мен се получава следното след като инсталирах, ъпдейтите, дори и да не правя нищо по машината процеса сам си увеличава разхода на памет. В момента както ми е на 2472 без да съм правил нищо отива на 3 и нещо понякога и повече и затова мисля че от някой от ъпдейтите прави мизерия.

И моят се вдига, въпреки че не правя Updates и  съм със седмица. Ето го сега:

image.thumb.png.fd158633edc7d6d91d43f920c5941121.png

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

2-300KB ако са проблем, тогава зля...

Аз не казвам че 2-300KB са проблем. Просто самия процес сам си вдига разхода на памет ето сега примерно ако стартирам само програма да направя скрийншот и веднага си вдига разхода влезна ли в д-то да търся нещо пак си вдига разхода. И това при положение че съм спрял доста ненужни сервизи. Ето и снимка кои сервизи съм спрял.

Screenshot_157.png

Screenshot_158.png

Screenshot_159.png

https://alfa.kachi-snimka.info/vij2021.php?id=arx1680340013a.png

https://alfa.kachi-snimka.info/vij2021.php?id=arx1680340053j.png

При мен със спряно всичко излишно taskhost показва 4700 и се увеличава даже до ~4800

Untitled-cr2.png

2023-04-01-122838proc-cr.png

Сещам се и за друго - колко памет ще заема даден процес зависи и от общата инсталирана памет - windows динамично променя използваната памет в зависимост от много неща...

• Автор
преди 57 минути, gagodrago написа:

Сещам се и за друго - колко памет ще заема даден процес зависи и от общата инсталирана памет - windows динамично променя използваната памет в зависимост от много неща...

Е аз съм с 12гб но преди да кача ъпдейтите този проблем го нямах.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Е аз съм с 12гб но преди да кача ъпдейтите този проблем го нямах.

Ъпдейтите са за разни неща. За сигурност, оправяне на проблеми, но и добавяне на нови функции и програмки към ОС, за да работи по-добре. Но това естествено си има цена. Явно с последните ти ъпдейти са добавени такива неща (програмки, сервизи и др.). Не може да искаме ОС да става по-добра, да ни изпълнява и разглезва с различни благинки, а да не ползва допълнителни програми и сервизи за това. Иначе как да изпълнява повече неща, които искаме.

Тоя процес от който се оплакваш сигурно или го е нямало в например Windows 95 или там е заемал при най-голям товар 1К само.

преди 6 часа, vlado1985 написа:

Аз не казвам че 2-300KB са проблем. Просто самия процес сам си вдига разхода на памет ето сега примерно ако стартирам само програма да направя скрийншот и веднага си вдига разхода влезна ли в д-то да търся нещо пак си вдига разхода. И това при положение че съм спрял доста ненужни сервизи. Ето и снимка кои сервизи съм спрял.

Screenshot_157.png

Screenshot_158.png

Screenshot_159.png

https://alfa.kachi-snimka.info/vij2021.php?id=arx1680340013a.png

https://alfa.kachi-snimka.info/vij2021.php?id=arx1680340053j.png

Влади, не искам да се бъркам - казвам това, което знам.

Когато ти се вдигне рам - а, на taskhost или ( както каза Цървул) на svhost - първата ти работа е - сканиране, за рууткит.

Разбери го - няма как да имаш един - два ъпдейта и харна машина. Или всичко - или нищо. Когато включиш всичко - те си те "обикалят" - няма начин. Каквото и да спираш.

Те са за това - да пускат приложения/процеси, дори и да не ти трябват...

Съвет от мен, от практиката - изкарай всички ъпдейти, обнови си машината/машините и си гледай кефа.

След седмица - две, сами спират, да се бъркат. Ако не ровиш в "гнездото" .

• Автор
преди 17 минути, Brand написа:

Влади, не искам да се бъркам - казвам това, което знам.

Когато ти се вдигне рам - а, на taskhost или ( както каза Цървул) на svhost - първата ти работа е - сканиране, за рууткит.

Разбери го - няма как да имаш един - два ъпдейта и харна машина. Или всичко - или нищо. Когато включиш всичко - те си те "обикалят" - няма начин. Каквото и да спираш.

Те са за това - да пускат приложения/процеси, дори и да не ти трябват...

Съвет от мен, от практиката - изкарай всички ъпдейти, обнови си машината/машините и си гледай кефа.

След седмица - две, сами спират, да се бъркат. Ако не ровиш в "гнездото" .

За вируси проверих с няколко антивирусни и няма вируси. Явно това се дължи от някой ъпдейт то не че ми пречи, или ми бави, системата просто ми направи впечатление че след като се качиха ъпдейтите. И веднага този процес взе да си вдига разхода на памет и с него още 2 незнайни процеса се зареждат които не се виждат в диспечера на задачите. А какво имаш в предвид с това да изкарам всички ъпдейти.

преди 23 минути, vlado1985 написа:

А какво имаш в предвид с това да изкарам всички ъпдейти.

Пускаш абсолютно всички прпоцеси, които си спрял. После пускаш, абсолютно всички ъпдейти.

След десетина дни - ще се радваш, на чисто нова машина. Преглеждат -преценяват, че не си им "нужен" - и те оставят намира.

Ако си мислиш, че като си спрял еди - какво си, си направил нещо... Жестоко се лъжеш. Било то и офлайн.

пп Антивирусните са две - Malwarebytes, Kaspersky...

Лично мнение - повече, няма да се обаждам.

преди 1 час, vlado1985 написа:

За вируси проверих с няколко антивирусни и няма вируси. Явно това се дължи от някой ъпдейт то не че ми пречи, или ми бави, системата просто ми направи впечатление че след като се качиха ъпдейтите. И веднага този процес взе да си вдига разхода на памет и с него още 2 незнайни процеса се зареждат които не се виждат в диспечера на задачите. А какво имаш в предвид с това да изкарам всички ъпдейти.

И кои са тези 2 незнайни процеса, които не се виждат в таск-мениджъра?

Аз досега не съм виждал начин стартиран процес да бъде скрит от таск-мениджъра.

Ако липсва, значи не е активен и не се изпълнява в момента.

Друг начин да се стартира нещо невидимо е да се зарежда като драйвър при старт на системата, но тогава пък илиза наяве при други програми.

Изобщо при Уиндос всичко е прозрачно - няма начин нещо стартирано и активно да остане скрито...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.