Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Срам и резил с видеокарта GeForce GT 1030

Featured Replies

Взех чужд компютър да пиша нещо, изключих и включих към DVI изхода друг монитор, но без да съм изключил PC-то и стана една работа, не е за разправяне. Май изгорих видео картата, макар че не би следвало да има проблем при това включване на монитора. Може и картата просто да си е изгоряла, но…

Адски гадна ситуация и не знам, как ще върна компютъра. Мой познат каза, че съм го закъсал – картата е стара GEFORCE GT 1030, 2 GB и няма кой да я ремонтира, а и май е невъзможно.

Въпросът ми е, някой има ли такава излишна карта? Ако не същата марка, може и да е друга с 2 GB, колкото да замажа положението, че голям срам и резил ме споходиха :- )

GeForce GT 1030.jpg

преди 7 минути, D_Video написа:

Взех чужд компютър да пиша нещо, изключих и включих към DVI изхода друг монитор, но без да съм изключил PC-то и стана една работа

Видео картата при изключен компютър ли я постави в компютъра? Другата видео карта вградена в дъното ли е?

Като си изгорил картата му купуваш друга, тая не е ли същатата

https://www.emag.bg/video-karta-asus-geforce-gt1030-sl-2gb-gddr5-64-bit-gt1030-sl-2g-brk/pd/D18Q4DBBM/

HDMI порта не работи ли? Втора употреба такава видеокарта се намира за около 100 лв., въпроса е дали ще намериш точно същата. Може да се разбереш с въпросния собственик на компютъра, ако случайно има гаранция видеокартата да я пратите за ремонт.

• Автор

Не съм вадил картата при включен компютър, само смених монитора и включих друг с DVI кабела и всичко умря.

Картата е същата като в е-маг и трябва да извадя едни 200 лв за нова или 100 лв за стара. 

HDMI порта не съм го пробвал, но пробвах картата на друг компютър. Нали и без инсталиран драйвер специално за  GT 1030, само с  WIN7, пак трябва да се види нещо на монитора? Е, нищо не се вижда - пълен мрак! 

Какво може да е изгоряло, нали по DVI са само информационни сигнали? 

Аре... отивам да рИва и да си скубя косите : -) 

А сигурен ли си, че кабелът е правилният? Работила ли е с него? Кой в портът - DVI-I; DVI-D; DVI-A?
Снимай и покажи порта на картата и конектора на кабела челно

ngcb12

преди 2 часа, D_Video написа:

Взех чужд компютър да пиша нещо, изключих и включих към DVI изхода друг монитор, но без да съм изключил PC-то и стана една работа, не е за разправяне. Май изгорих видео картата, макар че не би следвало да има проблем при това включване на монитора. Може и картата просто да си е изгоряла, но…

Грешката ти е че си бързал да свържеш другия монитор без да изклюиш преди това компютъра. Следващия път ще си имаш едно на ум че всичко се прави на напълно изключена машината и най вече не си се съобразил че си взел чужда вещ и не си я опазил.

преди 1 час, D_Video написа:

Картата е същата като в е-маг и трябва да извадя едни 200 лв за нова или 100 лв за стара

Има  2 варианта 

1 ако ти е приятел , а не само познат и ако има добро сърце , а не е някакъв селяк , който избива комплекси и пали бързо фитила да се разберете по циливизован начин да си поделите парите за нова карта 

2 вариант е - ако пали фитила бързо и те е шубе от тоя без да разбере друг избор нямаш и  вадиш 200 кинта за нова .

истината е най- важна

намират се подобни втора употреба за около 100 лв

може монитора да ти е с грешната букса и да си се уплашил и да си работи

важна е цялата конфигурация

особено дъното предполагам има vga

няма непоправими неща 

• Автор

Благодаря за отговорите и моралната подкрепа :-)

Питах и изкуствения интелект ChatGPT, какво да правя и ето какво ми отговори:

На втората снимка са буксите на картата и монитора.

PC_d.jpg

BM.jpg

преди 6 минути, цър-вул написа:

А на монитора буксата каква е, защото тук нещата са добре.
Да не се окаже DVI-I dual link

Бялата букса май е на монитора.

Автора - Според мен просто на картата й е дошло времето и се е случило кофти съвпадение.
Кажи му на твоя човек и търсете заедно решението, случват се такива неща.
По-важното е, че изключване на кабел от един жак и включването му в друг няма как да изгори видеокартата.

а дали може  картата да не е била добре закрепена и когато е закачен монитора да е излязла от слота 

преди 1 час, Bubbles написа:

По-важното е, че изключване на кабел от един жак и включването му в друг няма как да изгори видеокартата.

O има, има и още как.Затова винаги при изключени машини се свързват кабелите.

Вярно е че рядко се случва, но се случва.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

За тези, които не знаят английски и не могат да прочетат съобщението, ето какво ми каза изкуственият интелект:

– Развързвай кесията, тъпако, и купувай нова карта!

Аз пък го напсувах и стана една патаклама…

:-)

на 25.04.2023 г. в 13:57, Banesc написа:

а дали може  картата да не е била добре закрепена и когато е закачен монитора да е излязла от слота 

на 25.04.2023 г. в 9:33, D_Video написа:

но пробвах картата на друг компютър. Нали и без инсталиран драйвер специално за  GT 1030, само с  WIN7, пак трябва да се види нещо на монитора? Е, нищо не се вижда - пълен мрак! 

преди 1 час, adersa написа:

Бях забравил за  тази тема така и не каза автора как е замазал положението дали е взел нова карта ?

Питай Чатбота, какво са си говорили с постващия темата ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Как завърши тази неприятна история…

Намерих в продажба същата карта, разказах драмата, продавачът се разрева заедно с мен и ми направи отстъпка, така че всичко излезе 90 лв.

От техническа гледна точка така и не разбрах, какво точно се е случило – лошо закрепена карта в слота, просто и е дошло времето, някакви пикове при включването на монитора и т.н.

Въпреки че с AI си разменихме люти псувни, той също каза, че няма идея, какво се е случило :-)

А в някой сервиз пробва ли? Там можеше и да успеят да я съживят за още по-малка сума евентуално.

Ако я закачиш като втора видеокарта разпознава ли се?

@D_Video да разбирам ли , че от този , който си взел компа и си му прецакал картата не е съвестен и те е  голямо шубе да  му кажеш истината в очите за видеокартата .Аз по назад те питах дали е съвестен да се разберете да си поделите парите за нова карта , но и така не получих отговор.Но след последният ти пост от днеска разбрах , че не е съвестен и си гледал по различни схеми да се отървеш от шамарите .

• Автор
преди 5 часа, adersa написа:

@D_Video да разбирам ли , че от този , който си взел компа и си му прецакал картата не е съвестен и те е  голямо шубе да  му кажеш истината в очите за видеокартата .Аз по назад те питах дали е съвестен да се разберете да си поделите парите за нова карта , но и така не получих отговор.Но след последният ти пост от днеска разбрах , че не е съвестен и си гледал по различни схеми да се отървеш от шамарите .

Казах, че съм взел чужд компютър, без да уточнявам пола на собственика, за да не ме обвинят модераторите в полова дискриминация.

Компютърът е на една готина мацка и смених картата мълчешком, не да не ям боя, а за да не разбере, как се издъних и да спре да ми пуска...  да работя на компютъра.  Не искам и тя, като изкуствения интелект, да помисли, че съм прост! 

преди 6 часа, Raze написа:

А в някой сервиз пробва ли? Там можеше и да успеят да я съживят за още по-малка сума евентуално.

Ако я закачиш като втора видеокарта разпознава ли се?

Пробвахме всичко, картата  беше мъртва, а причината остана загадка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.