Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете да избера GPU 6750XT или 3060TI

Featured Replies

Здравейте , 

Ползвам CPU ryzen 3600 

32GB Ram DDr4 3200 Mhz

RTX2060

В момента  ще сменям GPU  но се колебая между Nvidia 3060TI и Radeon 6750Xt

До момента съм ползвал все Nvidia  но сега не мога да преценя защо да купя радеона и двете са с сходни характеристики , Играя предимно игрички и не ползвам за друго освен за това.

Гледах review  , но  като видя всички streamers  ползват Nvidia ,  ще се радвам да споделите мнение

. NVIDIA има технологии като DLSS, които могат да подобрят качеството на графиката и да подобрят производителността, докато AMD има технология като Radeon Image Sharpening. Вижте какви изисквания имат игрите които играете.

Като цяло, която и да избереш едва ли ще сгрешиш.

nVidia има DLSS, но AMD има FSR

nVidia има по-добър RT, но на такава слаба карта е без значение.

nVidia има CUDA, но ти няма да я ползваш за работа, пък и AMD все пак има OpenCL.

AMD пък има 12 GB GDDR6. 3060Тi е с 8GB. 12GB има модела 3060 без TI

И двете имат т.нар. Resizible BAR или SAM (Smart Access Memory).

При AMD може да имаш проблеми с драйвера особено ако използваш dual-monitors. Ще препратя към пост в който мой познат обясни това:

https://www.kaldata.com/forums/topic/314140-нова-конфигурация-за-2600лв-с-таван-2700лв/#comment-5459283

Но и nVidia чат-пат имат проблеми с драйверите си така или иначе:

https://www.kaldata.com/forums/topic/314542-решение-за-бъга-предизвикан-от-nvidia-container-с-консумация-на-ресурси/

Като представяне са близки с лек превес за AMD в игрите. Всичко друго е до късмет и до бройка и разбира се на каква цена ще ги намериш.

Търси по-изгодната сделка. За другото си имаш гаранция.

А не можеш ли да си позволиш от новото поколение например на изплащане ако трябва? Сега сигурно една RTX 4070 12GB ще е едни 300-400 лв. отгоре, но поне ще е последното поколение и следователно би трябвало повече годинки да изкара преди нуждата от нов ъпгрейд.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

nVidia има по-добър RT, но на такава слаба карта е без значение.

Не е точно така. За резолюции до 1080p, дори и 2К, ще може да се ползва без проблеми, особено в комбинация с DLSS. Аз съм с RTX 3070, която е почти същата видеокарта и играя всичко на 4К, само при някоя и друга игра се налага да се спре RT поради недостиг на памет и ниски кадри.

Иначе, предимството на AMD-то е повечето памет, каквато все повече изискват новите игри, особено на по-високи резолюции.

в youtube има достатъчно сравнения между двете карти, включително и на различно бързи процесори, аз гледам на "hardware unboxed" така може да избереш най оптималния вариант, а спестените пари да имат за нешо друго (щото разликата от 2 кадъра на 300 кадъра е нищо и не си струва екста плащането). атитата са по ефективни и на не толкова бързи процесори, докато nvidia са силно процесорно зависими, освен това консумацията на видеокартата на ток пряко влияе на шума на вентилаторите...

• Автор

Благодаря за бързия отговор ,   аз клоня повече към AMD  заради SAM  и играта която играя Black Desert  подържа amd Fidelity FSX   май беше .  което трябва да  намали натоварването на картата.

Но пък от друга страна Nvidia е нещо изпитано и работещо . 

По скоро имам притеснения от неизвестното с ADM но все пак 3г гаранция. 

Още един път благодаря 

преди 1 час, Raze написа:

Не е точно така. За резолюции до 1080p, дори и 2К, ще може да се ползва без проблеми, особено в комбинация с DLSS. Аз съм с RTX 3070, която е почти същата видеокарта и играя всичко на 4К, само при някоя и друга игра се налага да се спре RT поради недостиг на памет и ниски кадри.

Иначе, предимството на AMD-то е повечето памет, каквато все повече изискват новите игри, особено на по-високи резолюции.

То и аз съм с 3070ti и го казвам от опит. Да, има разлика, но за съжаление картата идва слаба да се ползва без DLSS. А красотата на RT идва ако може да се ползва без DLSS/FSR. Но за там си трябва вече 3080ti/3090ti и нагоре (еквивалентите им от 4xxx).

преди 1 час, georgivelikov написа:

Благодаря за бързия отговор ,   аз клоня повече към AMD  заради SAM  и играта която играя Black Desert  подържа amd Fidelity FSX   май беше .  което трябва да  намали натоварването на картата.

Но пък от друга страна Nvidia е нещо изпитано и работещо . 

По скоро имам притеснения от неизвестното с ADM но все пак 3г гаранция. 

Още един път благодаря 

Е както ти казах nVidia също имат SAM, но при тях се казва Resizable Bar. А Fidelity е реално FSR (алтернативата на DLSS). При nvidia 3060ti е второ поколение DLSS-то. При nVidia 4xxx вече DLSS е версия 3. При AMD май FSR беше версия 2.

Не пречи да пробваш и AMD. Ако не ти харесва връщаш в срок от 30 дни или продаваш и сменяш отбора. Лесно е, макар и галимация малко.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

То и аз съм с 3070ti и го казвам от опит. Да, има разлика, но за съжаление картата идва слаба да се ползва без DLSS. А красотата на RT идва ако може да се ползва без DLSS/FSR. Но за там си трябва вече 3080ti/3090ti и нагоре (еквивалентите им от 4xxx).

Е както ти казах nVidia също имат SAM, но при тях се казва Resizable Bar. А Fidelity е реално FSR (алтернативата на DLSS). При nvidia 3060ti е второ поколение DLSS-то. При nVidia 4xxx вече DLSS е версия 3. При AMD май FSR беше версия 2.

Не пречи да пробваш и AMD. Ако не ти харесва връщаш в срок от 30 дни или продаваш и сменяш отбора. Лесно е, макар и галимация малко.

С DLSS бих казал, че нещата изглеждат по-добре и по-загладени. FSR е доста зле.

Този срок от 30 дни някакъв специално за AMD ли е? По закон е 14 дни, като започват да текат от деня, в който е доставена.

Гаранции, отказ и връщане на вашите покупки - Your Europe (europa.eu)

КЗП - Кампании - Онлайн покупки (kzp.bg)

Аз не сравнявах DLSS и FSR - имах предвид, че по-добре ако може хем с RT, хем без DLSS заглаждането. Но за там се искат повече "конски сили". Не, не е за AMD, може би е според магазина. 14 май е нормалния, но някои магазини мисля, че даваха и до 30. Трябва да проверявам сега старите гаранции, но имам спомени, че съм връщал стоки в 30 дневен срок. Предполагам си е политика да съответния магазин. Но и 14 дни са си предостатъчни за тест.

Бих предпочел малко по-бързата Radeon 6750XT и поради това, че има повече VRAM (12GB). Съвременните игри започват да изискват все повече рамец и в определени случай 8GB се оказват недостатъчно, за да се играе на максимални настройки за някои заглавия. При всички положения залагайки на Radeon 6750XT, постигаш т.нар "Future-Proof" за видео изживявания, което погледнато в перспектива ще ти спести нерви и притеснения, както ще постигнеш и спокойствие  в дългосрочен план при излизането на нови и vram demanding видео игри.

• Автор

Здравейте, пиша за резутата  сложих  червения  звяр, резултата е впечетляващ спрямо старата Карта.  В Black Desert  174 FPS   на макс детайли 1080p, без да включа SAM .

Картата е на 50- 60  градуса.  за сега съм много доволен. Не ми допада или поне не знам все още, от къде мога да си наглася  картата да подуржа желата температура  както при Nvidia.  Тоест да държи  70 градуса и да си форсира вентилаторите при нужда 

Те сигурно имат своя програма, но пробвай MSI Afterburner.

fan-curve-in-msi-afterburner.png

Зависи и на кой бранд е картата, повечето имат програми за контрол - EVGA (те са сами за nVidia, но ги давам за пример), Zotac,Palit, Gainward и т.н. Доста си имат свои програми за мониторинг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.